GASTRONOMİ GÜNCEL HABER AKTÜEL GIDA MEKAN SEKTÖR YENİ ÜRÜN KADIN SAĞLIK MUTFAK GÜZELLİK YAŞAM SPOR BESLENME SEYAHAT YEMEK TARİFLERİ
Çarşamba, Ağustos 02, 2017
Tchibo ile Kahve Çekirdeklerinin
Cumartesi, Temmuz 29, 2017
Türkiye’nin İlk Yerli Kuşkonmaz Konservesi
Metro
Market’te
Vücut sistemlerinde detoks görevi gören,
anti-aging yani yaşlanma karşıtı özelliğiyle bilinen,folik asit kaynağı,
afrodizyak kaynağı kuşkonmaz, taze ve yerli üretim Kuşkonmaz Vadisi’nin yeni
ürünü olan konserve ile Metro Market’te raflarda yerini aldı.
Pazartesi, Temmuz 17, 2017
Pernigotti IL Gelato ile Madagaskar’dan Antep’e özgün bir lezzet serüveni
Cumartesi, Haziran 24, 2017
Türkiye’nin Çorbaları ve Pilavları bayram sofralarınız için raflarda
Cumartesi, Mayıs 27, 2017
Yerli mercimek tüketmeniz için 10 sebep
- Yerli Mercimek ithal mercimeğe göre daha lezzetli.
- Yerli mercimeğin pişme kıvamı ithal mercimeğe göre daha yoğun. İthal mercimekte kıvamını tutturmak için un kavurmak veya çorbanın içine patates ilave etmek gerekiyor.
- Yerli mercimek koyu kıvamlı olduğu için daha fazla çorba çıkıyor. Daha bereketli oluyor.
- Yerli mercimeğin protein değeri daha yüksektir.
- Yerli mercimekle yapılan çorbanın rengi daha sarı ithal mercimekle yapılan çorbanın rengi yeşil.
- İthal mercimekte tüm taneler aynı oranda pişmiyor. Bazı taneler çok pişerken bazı taneler diri kalır.
- Yerli mercimek daha kolay pişiyor. İthal mercimek geç pişer ve suyu geç çeker.
- Yerli mercimekten daha fazla oranda çorba çıktığından ve içerisine başka herhangi bir malzeme ekleme olmadığından ithal mercimeğe göre daha ekonomik.
- Türk mercimeği daha sıcak iklim koşullarında yetişiyor. Kanada mercimeği ise genetiği ile oynandığı için daha soğuk koşullarda yetişebiliyor. Türk mercimeği, ithal Kanada mercimeğine göre daha doğaldır.
- Türk mercimeği ülke ekonomisine katkıdır. Yerli üretimi, çiftçimizi desteklemektir.
http://durubulgur.com.tr/
Pazar, Nisan 30, 2017
Bosnaköy Doğal Yumurta
Edirne Bosnaköy'de, 10 dönüm özel bahçesinde günlük yumurta ihtiyacını karşılamak üzere yetiştirdikleri tavuklarıyla başlayan bir hikaye Bosnaköy markası... 6 yıl boyunca hobi olarak uğraştıkları tavukçulukta eşe dosta yumurta dağıtmaya başlayıp yumurtaların da beğenilmesi ile yavaş yavaş tavuk sayısını çoğaltıp Edirne'nin ilk yerel doğal yumurta markası haline gelmişler. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı standartlarına uygun olarak Bosnaköy Doğal Yumurta adıyla markayı tescil ettirmişler.
Tavukları tamamen doğal ortamında gezip asla kafes ortamına maruz kalmadan, hiçbir hormon takviyesi verilmeden ve rutin veteriner kontrolünde yaşıyorlar.
Firma sahibi olan Gözde hanım babasının tavuk yetiştirme hobisinden devraldığı bu işi profesyonel olarak devam ettiriyor ve "İşte tüm bu doğal yumurta ve doğal tavuk ortamının içinde sizlere sadece yumurta değil diğer tüm gıda alanlarında en doğalını sunmak için yola çıktık. Ve bu doğallığın yanında sizlere Edirne'den bölümümüzde özel tatlar sunmak istedik" diyor. Edirne'de butik bir satış dükkanı olan Bosnaköy ürünlerine www.bosnakoy.com dan ulaşabilir ve sipariş verebilirsiniz. Yumurtalar özel köpük ambalaj ile kapınıza kadar geliyor. Daha fazla bilgi almak isterseniz, e-mail veya telefon yoluyla ulaşabilir veya Edirne/Merkez' deki dükkanı ziyaret edebilirsiniz. info@bosnakoy.com 02842135051
Cumartesi, Mart 25, 2017
2. Slow Cheese Bodrum, Milas Peynir Festivali 2-5 Mart 2017’de yine Milas Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı ile eş zamanlı olarak Bodrum, Milas ve Muğla’da gerçekleşti. Yazının devamı için http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html
2. Slow Cheese Bodrum, Milas Peynir Festivali 2-5 Mart 2017’de yine Milas Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı ile eş zamanlı olarak Bodrum, Milas ve Muğla’da gerçekleşti. Yazının devamı için http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html
Pazar, Şubat 05, 2017
Geleneksel Bakırdan Modern Gusto’ya
Cuma, Ocak 13, 2017
Gezgindamaklar ile Edirne'de tarih ve lezzet turu...
Bu tur’da, Ülkemizin önemli kültür miraslarını barındıran bu Anıt Kent’imizde iki gün süresince başta, Mimar Sinan‘ın “ustalık eserimdir” dediği ve 2011 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Selimiye Camii, Külliyesi ve Selimiye Arastası olmak üzere, Semiz Ali Paşa Çarşısı, Bedesten, Rüstem Paşa Kervansarayı Muradiye Camisi, Üç Şerefeli Camii, Stevi Georgi Kilisesi, Büyük Sinagog i Arkeologi ve Etnografya Müzesi,
Perşembe, Aralık 22, 2016
Gastronomi Randevusu
Pazar, Aralık 18, 2016
Balık Çorbası
BALIK ÇORBASI
6 kişilik
1 adet kırlangıç ya da levrek balığı
1 adet kuru soğan
2 adet defneyaprağı
3-4 tane top karabiber
1 adet havuç, 1 adet patates
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı un
Yarım limonun suyu
Tuz
Bir tencereye 6 bardak su, 1 bütün soyulmuş kuru soğan, 2 defne yaprağı ve top karabiberleri koyup kaynamaya bırakın. Su kaynadığında temizlenmiş bütün haldeki balığı tencereye bırakın. Tuz ekleyip 10-12 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
Balığı kevgirle sudan alıp soğumaya bırakın. Tenceredeki balık suyunu ince bir süzgeçten süzüp suyu yine aynı tencereye koyun.
Havuçları ve patatesleri minik küpler halinde doğrayıp balık suyuna ilave edin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Bir kapta un ve limon suyunu biraz balık suyu ilavesiyle çırparak terbiyeyi hazırlayın. Kaynamakta olan tencereye ilave edin. Balıkların etlerini ayıklayıp maydanozu kıyın ve tencereye ilave edin. Bir taşım kaynatın. Tadını kontrol ettikten sonra sıcak olarak servis yapın.
* Başta Marmara Bölgesi olmak üzere Ege Bölgesi kıyı şeridinde de balık çorbası yapılır. Mevsiminde kırlangıç balığı ile yapılan balık çorbası diğer zamanlarda levrek, çipura gibi beyaz etli balıklarla da sebzeli ya da sadece meyaneli olarak pişirilir. Karadeniz mutfağında ise benzer şekilde Hamsi çorbası yapılır.