AYRAN AŞI
4 - 6 kişilik
1 su bardağı aşurelik buğday
2 su bardağı süzme yoğurt
5 su bardağı su
2-3 dam taze nane
Tuz
2-3 dam taze nane
Tuz
Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp buğdayı
düdüklü tencereye alın ve üzerini 2 parmak kadar geçecek miktarda su ilave edip
30 dakika pişirin.
Süzme yoğurdu soğuk su ve tuz ekleyerek çırpın. Hazırladığınız ayranı buğdaya ilave edin. Taze naneyi incecik kıyıp çorbaya ekleyin ve soğuk olarak servis yapın.
Süzme yoğurdu soğuk su ve tuz ekleyerek çırpın. Hazırladığınız ayranı buğdaya ilave edin. Taze naneyi incecik kıyıp çorbaya ekleyin ve soğuk olarak servis yapın.
* Özellikle yaz
aylarında Güney, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yapılan Ayran Aşı
çorbası soğuk olarak içilir. Taze veya kuru nane eklenerek daha ferahlatıcı
hale gelen bu şifalı çorba kış aylarında da sıcak olarak hazırlanır. Yoğurtlu
buğday çorbası olarak sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder