EKONOMİK VE SAĞLIKLI YEMEKLER

AYRAN AŞI
4 - 6 kişilik
1 su bardağı aşurelik buğday
2 su bardağı süzme yoğurt
5 su bardağı su
2-3 dam taze nane
Tuz

Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp buğdayı düdüklü tencereye alın ve üzerini 2 parmak kadar geçecek miktarda su ilave edip 30 dakika pişirin.
Süzme yoğurdu soğuk su ve tuz ekleyerek çırpın. Hazırladığınız ayranı buğdaya ilave edin. Taze naneyi incecik kıyıp çorbaya ekleyin ve soğuk olarak servis yapın.

* Özellikle yaz aylarında Güney, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yapılan Ayran Aşı çorbası soğuk olarak içilir. Taze veya kuru nane eklenerek daha ferahlatıcı hale gelen bu şifalı çorba kış aylarında da sıcak olarak hazırlanır. Yoğurtlu buğday çorbası olarak sunulur. 


Hiç yorum yok: