Bu Blogda Ara

DAVET SOFRASI


2021 i uğurlarken evdeki yılbaşı aile sofrası için

MEZELER

1 ÇERKES TAVUĞU

Hazırlama süresi: 30 dakika

4 kişilik

Gerekli malzeme:

1 bütün tavuk göğüs eti

1 bütün kemikli tavuk butu

1 büyük kuru soğan

3 su bardağı su

1 su bardağı ceviz içi

2 dilim bayat ekmek

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

2 diş sarımsak

Tuz

Üzeri için:

3-4 çorba kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber

 

1. Tavuk bir etlerini tencereye alın. Soyulmuş 1 bütün soğan ve suyu ilave edip etler yumuşayana kadar haşlayın. Tavuk etlerini sudan alıp soğuyunca derisini ve kemiklerini ayırın. Etlerini tel tel ayırın.

2. Cevizleri kıyıp bir kaba alın. Ekmeği tavuk suyu ile ıslatıp sıkın ve cevize ilave edin. Ezilmiş sarımsak, tuz ve kırmızı toz biberi ilave edip karıştırın. Tavuk suyundan azar azar ekleyerek boza kıvamını alana kadar el blendırı ile karıştırın.

3. Tel tel ayrılmış tavuk etlerine sosun yarısını ekleyip karıştırın. Karışımı servis tabağına alıp üzerine kalan sosu dökün. Üzerine toz biberle kızdırılmış yağ gezdirip servis yapın.

 

2. FAVA

Hazırlama süresi: 10 dakika

4 kişilik

Gerekli malzeme:

2 su bardağı kuru iç bakla

Yarım su bardağı riviera zeytinyağı

2 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı tozşeker

Yarım demet dereotu

1 limonun suyu

Tuz

Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

  1. İç baklaları bir tencereye koyup üzerine bolca su ilave edin ve 1 gece bekletin.
  2. Soğanları soyup kıyın. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp soğanları kavurun. Baklaları süzüp soğana ilave edin. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su, şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Orta ateşte baklalar yumuşayana kadar arada bir karıştırarak pişirin.
  3. Dereotunu kıyıp yarısını baklaya ilave edin. Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı ekleyip tencereyi ocaktan alın. Biraz soğuyunca karışımı el blendırı ile ezerek püre haline getirin. Tamamen soğuduktan sonra taze dereotu yaprakları ve limon dilimleri ile servis yapabilirsiniz.

 

 3 HUMUS

Hazırlama süresi: 10 dakika

4 kişilik

Gerekli malzeme:

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 çay bardağı tahin

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı kimyon

2 diş sarımsak

Yarım limonsuyu

Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber

1. Haşlanmış nohudu bir kaba alıp kabuklarını ayıklayın. El blendırı ile ezerek püre haline getirin. Sarımsakları soyup ezin.

2. Tahin, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberi nohut püresine ilave edip malzemeyi yedirinceye kadar iyice karıştırın.

3. Humusu servis tabağına alıp kaşıkla düzeltin. Üzerini taze nane veya maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

 

4 CEVİZLİ KISIR

Hazırlama süresi: 15 dakika

4 kişilik

Malzeme:

1 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı sıcak su

1 kuru soğan

2-3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çorba kaşığı dolusu biber salçası

2 domates

1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

Yarım demet maydanoz

4-5 dal taze nane

1 limonun suyu

4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Tuz, karabiber

1 tatlı kaşığı pulbiber

1 tatlı kaşığı sumak

 

  1. Bulguru 1 bardak sıcak su ile derin bir kasenin içinde ıslatıp üzerini örtün ve 10 dakika bekletin.
  2. Domatesleri, soğan ve salatalığı soyup küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve nane yapraklarını kıyın. Biberi incecik doğrayın. Limonun suyunu sıkıp hazırlayın.
  3. Kuru soğanı kıyıp küçük bir tavaya koyun ve üzerine sıvıyağı ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Üzerine 1 kaşık biber salçası ilave edip kavurmaya devam edin. Salça tamamen soğana ve yağa karıştıktan sonra ocaktan alın. Bulguru bir kaşık yardımıyla karıştırarak kabartın. Üzerine salçalı soğanı, tuz ve kimyonu ilave edip tahta bir kaşıkla harmanlayarak karıştırın.
  4. Doğranmış bütün malzemeyi ilave edin. Tuz, karabiber, pul biber, sumak, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip birleştirip karıştırın. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

 

5 ACILI EZME

Hazırlama süresi: 10 dakika

4 kişilik

Gerekli malzeme:

4 olgun domates

1 kırmızı salçalık biber

2 acı sivri biber

Yarım demet maydanoz

Yarım demet taze nane

1 beyaz kuru soğan

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı sumak

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

1 tatlı kaşığı limonsuyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, pul biber

  1. Domatesleri soyup ikiye kesin ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Domatesleri ince ince doğrayın. Kuru soğanı soyup kıyın. Biberlerin sap kısımlarını kesip çekirdekli kısımlarını ayıklayın. İnce ince doğrayın. Maydanoz, nane ve sarımsakları kıyın.
  2. Bütün malzemeyi derin bir kaseye alın. Sumak, nar ekşisi, limonsuyu, tuz ve zeytinyağını küçük bir kapta çırpıp salatanın üzerine gezdirerek dökün. Karıştırıp servis tabağına alın ve üzerine pul biber serperek servis yapın.

 

LAVAŞTA KISIR

Hazırlama süresi: 15 dakika

Bekletme süresi: 30 dakika

4 kişilik

Gerekli malzeme:

1 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı sıcak su

1 kuru soğan

2-3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çorba kaşığı dolusu biber salçası

2 domates

Yarım demet maydanoz

1 limonun suyu

4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Tuz, karabiber, kimyon

1 tatlı kaşığı pulbiber

4 adet lavaş ekmeği

 

  1. Bulguru 1 bardak sıcak su ile derin bir kasenin içinde ıslatıp üzerini örtün ve 10 dakika bekletin.
  2. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Maydanoz yapraklarını kıyın. Limonun suyunu sıkıp hazırlayın.
  3. Kuru soğanı kıyıp küçük bir tavaya koyun ve üzerine sıvıyağı ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Üzerine 1 kaşık biber salçası ilave edip kavurmaya devam edin. Salça tamamen soğana ve yağa karıştıktan sonra ocaktan alın. Bulguru bir kaşık yardımıyla karıştırarak kabartın. Üzerine salçalı soğanı, tuz ve kimyonu ilave edip tahta bir kaşıkla harmanlayarak karıştırın.
  4. Doğranmış diğer malzemeyi ilave edin. Tuz, karabiber, pul biber, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip karıştırın.
  5.  Hazırladığınız kısırı lavaş ekmekleri üzerine paylaştırıp dürüm şeklinde sarın. Streç folyo ile sıkıca sarıp buzdolabında en az yarım saat bekletin. Servisten önce streç folyoları çıkarıp 1-2 parmak kalınlıkta olacak şekilde lavaş dürümlerini bıçakla kesin. Limon dilimi ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.

 

MUAMMARA

Hazırlama süresi: 10 dakika

4 kişilik

Gerekli malzeme:

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi

3-4 çorba kaşığı zeytinyağı

3 diş sarımsak

Yarım limon suyu

1 çay kaşığı kırmızı tozbiber

Tuz

1. Çekilmiş ceviz içini biraz da havanda döverek ezin. Sarımsakları soyup ezin. Bayat ekmek içini hafifçe ıslatıp sıkın.

2. Ceviz içi, ekmek içi, sarımsak, zeytinyağı ve limon suyunu bir kaba alın. Tuz ve kırmızı tozbiberi ilave edip çatalla ezerek karıştırın. Meze tabağına alıp üzerini çatalla şekillendirerek servis yapın.

 CEVİZLİ VE KIRMIZI BİBERLİ EZME

Hazırlama süresi: 15 dakika

4 kişilik

Gerekli malzeme:

4 adet kırmızı salçalık taze biber

150 gr ceviz içi

2 olgun domates

Yarım demet maydanoz

1 çorba kaşığı elma sirkesi

3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı pul biber

Tuz

1.      Biberleri yıkayıp ikiye kesin. Sap kısmını ve tohumlarını temizleyip biberleri incecik doğrayın. Domatesleri soyup ikiye kesin ve çekirdekli kısımlarını çıkarın: Etli kısımlarını çok küçük doğrayın. Maydanoz yapraklarını ve sarımsağı kıyın.

2.      Ceviz içlerini biraz dövün veya mutfak robotunda kıyın. Doğrayıp hazırladığınız bütün malzemeyi bir kaba alıp çatalla ezerek karıştırın. Tuz, sirke, zeytinyağı ve pul biber ekleyip tekrar karıştırın. Servis tabağına alıp maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

 

SOSLU PATLICAN (ŞAKŞUKA)

Hazırlama süresi: 20 dakika

4 kişilik

Gerekli malzeme:

2 patlıcan

1 patates

Kızartmak için sıvıyağ

Sos için:

4 domates

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 kuru soğan

2 diş sarımsak

1 sivribiber

Tuz

  1. Patlıcanları alaca soyup küçük küpler halinde doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Patatesi soyup küp küp doğrayın.
  2. Bir tavada sıvıyağı kızdırıp patatesleri kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın. Aynı yağda kurulanmış patlıcanları kızartıp kağıt havlu üzerine alın.
  3. Domates sosunu hazırlamak için soğanı soyup kıyın. Domatesleri soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Sarımsakları kıyın. Sivri biberi ince ince doğrayın.  
  4. Zeytinyağını bir tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Doğranmış biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesi ilave edin. Tuzunu ekleyip sos kıvamını alana kadar pişirin.
  5. Kızarmış patates ve patlıcanları geniş ve derin bir tabağa alın. Üzerine domates sosunu dökün ve soğuyuncaya kadar bekletin. Dilediğiniz zaman üzerine biraz sızma zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

 

11 SİRKELİ KÖZ BİBER

Hazırlama süresi: 15 dakika

4 kişilik

Gerekli malzeme:

3-4 adet etli salçalık biber

1 kahve fincanı sirke

Yarım limonun suyu

4-5 diş sarımsak

2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Tuz

1. Biberleri ateş üzerinde közleyip kabuklarını soyun. Sap kısmını kesin. Biberleri önce uzunlamasına ikiye kesip tohumlu kısımlarını temizleyin. Sonra uzunlamasına şeritler halinde kesin. Biberleri uygun derinlikte bir meze tabağına alın.

2. Sarımsakları soyup ince ince dilimleyin ve biberlerin üzerine serpiştirin. Tuzunu serpip sirkeyi ve zeytinyağını üzerine dökün. Yarım saat kadar bekletip servis yapın.

  PEYNİRLİ NOHUT KROKET

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

4 kişilik

Gerekli malzeme:

1 su bardağı haşlanmış nohut

3 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı galeta unu

100 gr sert kaşar peyniri

1 yumurta

1 çay kaşığı kimyon

Tuz, karabiber

Kızartmak için bolca sıvıyağ

  1. Haşlanmış nohutları bir kaba alıp kabuklarını ayıklayın ve el blendırı ya da çatalla ezerek püre haline getirin. Üzerine 1 yumurta, un, galeta unu, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip karıştırın.
  2. Peyniri rendenin ince tarafı ile rendeleyip nohutlu karışıma ilave edin ve tekrar karıştırın. Karışımdan küçük parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak minik top köfteler hazırlayın.
  3. Yağı bir tavaya koyup kızdırın. Hazırladığınız nohut köftelerini kızgın yağa atarak pembeleşene kadar pişirin. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın. Üzerlerine kürdan batırıp sıcak olarak servis yapın. 


2018 ÖZEL DAVET SOFRASI 

Çekimlerini 2016-2017 de yaptığım çeşitli çalışmalarımdan derlediğim tariflerimle bir nostalji yapıp eskiden olduğu gibi dergimin yeni yıl sayısında özel bir menü sunmak istedim. 

Atıştırmalık başlangıçlar, renkli bir kış salatası, nefis bir zeytinyağlı fava; güzel pişmiş, dumanı üzerinde tüten sıcak sosuyla rosto ve yanında bademli pilavla başlayan yemek hafif, serin bir İtalyan tatlısıyla son buluyor: Panna cotta... Afiyet olsun.Mutlu yıllar!

Hazırlayan Gülhan Kara             Fotoğraflar: Şevket Kızıldağ

BAŞLANGIÇLAR:
KISIR, MERCİMEK KÖFTE, PATATES SALATASI

KISIR
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su, 1 kuru soğan
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı biber salçası
2 domates, 1 sivribiber
2 dal taze soğan, Yarım demet maydanoz
1 limonun suyu
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber, nane, kimyon, pulbiber, sumak
*Bulguru 1 bardak sıcak su ile derin bir kasede ıslatıp üzerini örtün ve 10 dakika bekletin. Domatesleri, taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozu kıyın. Biberi incecik doğrayın. Limonun suyunu sıkıp hazırlayın.
*Kuru soğanı kıyıp küçük bir tavada sıvıyağı ile kavurun. Üzerine 1 kaşık biber salçası ilave edip kavurun ve soğumaya bırakın.
*Bulguru bir kaşık yardımıyla karıştırarak kabartın. Üzerine salçalı soğanı, tuz ve kimyonu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
*Doğranmış bütün malzemeyi ilave edin. Karabiber, pul biber, sumak, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Yeşilliklerle servis yapın.

MERCİMEK KÖFTESİ
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
4 su bardağı su
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
5-6 adet ince taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber, kuru nane
Taze limon dilimleri
 *Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün. Tencereye koyup üzerine 4 su bardağı su ilave edin, orta ateşe koyun. Mercimekler lapa halini alıncaya kadar pişirin. Mercimek biraz sulu kalmalı. İnce bulguru sıcak mercimeğin üzerine döküp hızlıca karıştırın ve soğuyana kadar kapağı kapalı şekilde bekletin. (1-2 saat kadar)
*Kuru soğanı incecik doğrayıp salça ile birlikte sıvıyağda kavurun. Maydanozu, taze soğanları incecik doğrayın.
*Bulgurlu mercimekli karışımı geniş ve derin bir kaba alıp salçalı soğanı ekleyin ve karıştırın. Baharat, tuz ve yeşillikleri üzerine ilave edin. Tahta kaşıkla hafifçe ezerek iyice karıştırın. Bu şekilde 10 dakika kadar beklettikten sonra elinizle yoğurun.
*Karışımdan ufak parçalar alıp avuç içinde sıkarak köftelerinizi şekillendirin ve servis tabağına dizin. Üzerlerine biraz limon sıkın. Yanında salatalık ve limon dilimleri ile birlikte servis yapın.

PATATES SALATASI
Gerekli malzeme:
2 adet haşlanmış patates
2 tane taze soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabibiber, pulbiber, sumak
Yarım limonun suyu
1-2 kaşık zeytinyağı
Haşlanmış patatesleri soyup küp küp doğrayın. Taze soğanı ve maydanozu kıyıp patateslere ekleyin. Tuz, baharat , limon suyu, zeytinyağı ekleyip karıştırın ve servis yapın.


FAVA

2 su bardağı kuru iç bakla
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım demet dereotu
1 limonun suyu
Tuz
Üzeri için: Kırmızı soğan, dereotu,  sızma zeytinyağı
* Baklaları bir tencereye koyup üzerine bolca su ilave edin ve 1 gece bekletin.
* Soğanları soyup kıyın. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp soğanları kavurun. Baklaları süzüp sudan geçirin ve soğana ilave edin. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su, şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Orta ateşte baklalar yumuşayana kadar arada bir karıştırarak pişirin.
* Dereotunu kıyıp yarısını baklaya ilave edin. Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı ekleyip tencereyi ocaktan alın. Biraz soğuyunca karışımı el blendırı ile ezerek püre haline getirin. Tamamen soğuduktan sonra taze dereotu yaprakları, soğan ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
**Favayı dilimleyerek servis yapmak için bir borcamı  ıslatın. Pişirdiğiniz ve blendırdan geçirdiğiniz malzemeyi bekletmeden kaba boşaltıp üzerini düzleyin. Soğuyunca buzdolabına koyup en az 6 saat kadar bekletin. Dilimleyerek servis yapa bilirsiniz.

ARA SICAK
KAŞARLI PATATES KÖFTESİ
4-6 kişilik
Gerekli malzeme:
3 adet orta boy haşlanmış patates
1 yumurta
1 çay bardağı galeta unu
2 çorba kaşığı un
100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
1 tutam kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ

* Haşlanmış patatesleri bir kapta çatalla ezin ancak püre haline getirmeyin.
* Yumurta, un, galeta unu, tuz, maydanoz ve peyniri ekleyip elinizle yoğurun. Hızlıca hamuru toparlayın. Yapış yapış olmamasına dikkat edin.
* Hamurdan parçalar koparıp avucunuzda şekillendirin. Köfteleri kızgın yağda kızartarak pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.






ANA YEMEK 
DOMATES SALÇALI ROSTO KÖFTE
1 kg köftelik dana döşten kıyma
2 dilim bayat ekmek
2 kuru soğan
2 yumurta
Tuz
1’ er çay kaşığı karabiber, kimyon, kurunane
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Domates sosu için:
3 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
3-4 dal maydanoz
*  Kıymayı yoğurmak için büyükçe bir kaba alın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Bayat ekmekleri ufalayın. Soğanı soyup rendeleyin.
*  Yumurta, soğan, ekmek içi, tuz ve baharatı kıymaya ilave edip iyice yoğurun. Fırın tepsisini yağlayın. Yoğurduğunuz kıymayı rosto şekline getirip tepsiye yerleştirin. Üzerini fırça ile yağlayın. Bir yağlı kağıtla veya alüminyum folyo ile üzerini kapatıp fırına verin.  20 dakika kadar pişirip fırın derecesini 170 C ye düşürüp rostonun üzerindeki yağlı kağıdı ya da folyoyu alıp 20 dakika daha pişirin.
*  Tepsiyi fırından alıp büyük bir spatula yardımı ile rostoyu dikkatlice uygun boyda bir fırın kabına geçirin. 
* Tepside kalan etin bıraktığı yağlı suyu bir sos tavasına alın. Rostoyu sıcak tutmak için fırına bırakın.
*  Domates salçasını sos tavasındaki et suyuna ilave edin. Ayrıca 1 bardak daha su ekleyin. Kıyılmış maydanoz ilave edin. 5-6 dakika kadar kaynatın. Sosu rostonun üzerine gezdirerek dökün. 10 dakika kadar fırınlayın. Dilimleyip sıcak servis yapın.


PORTAKALLI BADEMLİ PİLAV
2 su bardağı pirinç
2 kaşık zeytinyağı
2 kaşık tereyağı
3-4 çorba kaşığı badem
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve sıkılmış taze suyu
Tuz, karabiber
2.5 su bardağı sıcak su
* Pirinci ılık suyla ıslatıp 15 dk bekletin. Yıkayıp süzün.
* Yağları pilav tenceresine alın, bademleri ekleyip kavurun. portakal kabuğunu ilave edip karıştırın ve hemen süzülmüş pirinci ekleyip 1-2 dk kavurun.
*Üzerine 2.5 bardak sıcak su ve sıkılmış taze portakal suyunu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekince 20 dk demlendirip harmanlayarak servis yapın.





MEYVELİ KIŞ SALATASI

Gerekli malzeme:
1 adet kıvırcık salata
Yarım demet roka
Çeyrek dilim ayva
Çeyrek dilim yeşil elma
1 adet portakal
1 - 2 dal taze nane, maydanoz
1-2 çorba kaşığı nar tanesi
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz

* Yeşillikleri yıkayıp kurulayın. Elinizle küçük parçalara bölüp büyük bir salata kasesine alın. Meyveleri dilimleyip kaseye ekleyin. Limonsuyu, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede çırpıp salata sosunu hazırlayın. Dilerseniz bir miktar sirke de ekleyebilirsiniz.
* Sosu salatanın üzerine gezdirin. Nar tanelerini ilave edip servis yapın.

Ve tatlı zamanı!
NANELİ LİMONLU PANNACOTTA

1 adet limon
4-5 dal taze nane
2 tatlı kaşığı limonlu toz jöle
1 çay bardağı sıcak su
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı krema
1 paket toz kremşanti

* Limonların kabuklarını ince ince rendeleyin. Limonların suyunu sıkın. Nane yapraklarını  incecik kıyın.  Toz şantiyi soğuk sütle bir kaba alıp mikserle çırpın. Krema, kıyılmış nane, limon kabuğu ve suyunu ekleyip karıştırın.
*Jöleyi sıcak su ile eritip biraz soğuyunca karışıma ekleyip çırpın. Karışımı metal veya silikon kalıplara doldurup derin dondurucuya koyun. 3 saat kadar bekletin.  Servis zamanı gelince kalıplardan çıkarın. Servis tabaklarına alıp üzerlerini limon dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyin. Soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok: