Asya-Pasifik pazarının en büyük gıda fuarı Foodex’te yeni iş fırsatları Türk ihracatçılarını bekliyor. Gıda tüketiminde kaliteden ödün vermeyen, yıllık 80 milyar doların üzerinde gıda ithalatı yapan Japonya’da düzenlenenFoodex Japan 2018 Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı’nın 43.sü, Türk gıda ihracatçıları için Japonya ve Uzakdoğu pazarına ulaşmak için altın fırsatlar sunuyor. Haberin devamı için:
https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
GASTRONOMİ GÜNCEL HABER AKTÜEL GIDA MEKAN SEKTÖR YENİ ÜRÜN KADIN SAĞLIK MUTFAK GÜZELLİK YAŞAM SPOR BESLENME SEYAHAT YEMEK TARİFLERİ
Salı, Kasım 07, 2017
Perşembe, Kasım 02, 2017
Sevgi dolu lezzetli sunumlar
ShapedFruit’in özel kabı içerisinde ‘kalp’ şeklini alan salatalıklar, limonlar, elmalar yeni nesil için güzel bir hediye alternatifi olurken, özel davetlerin vazgeçilmezi kanepelere de şıklık katıyor.
Kanepeler ve salata dekorları için sıra dışı bir seçenek https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Perşembe, Ekim 26, 2017
Kadınların güzellik sırrı Shea Yağı L’OCCITANE’la Türkiye’de...
Shea yağı binlerce yıldır Burkina Faso’lu kadınların zorlu iklim koşullarında ellerini ve yüzlerini korumak için kullandığı doğal bakım ürünlerinin içeriği oldu. L’OCCITANE Shea yağının gücünü kremlerine taşıdı.
Shea ürünlerinden oluşan ürün gamı yenilikçi ve öncü yapılarıyla cildi, koruyucu bir örtü gibi kaplıyor, tüm gün cildin pürüzsüz ve nemli kalmasını sağlıyor. Burkina Faso’lu kadınlar, ciltlerini koruyan yağı elde etmek için önce Shea fındıklarını geniş sepetlerde toplayıp, daha sonrada geleneksel yöntemler ile Shea yağını elde ediyorlar. L’OCCITANE, Shea vücut grubu ürünleri geleneksel üretim yöntemlerinin geleceğe taşınmasını da sağlıyor.
Shea yağı binlerce yıldır Burkina Faso’lu kadınların zorlu iklim koşullarında ellerini ve yüzlerini korumak için kullandığı doğal bakım ürünlerinin içeriği oldu. L’OCCITANE Shea yağının gücünü kremlerine taşıdı.
En güçlü besleyici yağ
Shea meyvesi.... http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/saglik-olsun.html
Cuma, Ekim 13, 2017
Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Hilton İstanbul Bosphorus’ta Yankılanacak
Hilton İstanbul Bosphorus Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları sizlerle buluşturuyor. Bosphorus
Terrace Restoran’da, 29 Ekim’de kutlanacak olan cumhuriyetin 94’üncü yılı
şerefine düzenlenen gecede Ata’nın sevdiği şarkılar hep bir ağızdan söylenecek,
canlı müzik ve açık büfe keyfi 27 Ekim’de Cuma gecesi Hilton’da yaşanacak.
İstanbul, 13.10.2017 - Hilton İstanbul Bosphorus, 27 Ekim
Cuma günü, 94’üncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı’ndan 2 gün önce
Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkıları davetlilerle buluşturuyor.
Safiye
Ayla’dan, Müzeyyen Senar’a dönemin birçok önemli sanatçısından eserlere yer
verilecek olan gecede canlı müzik performansı ve açık büfe şöleni yaşanacak. Atatürk’ün
sevdiği keyif aldığı, Yanık Ömer, Kırmızı Gülün Âli Var, Sobalarında Guru da
Meşe Yanıyor Efem, Çökertmeden Çıktımda Halilim, Ata Barı, Mızıka Çalındı Düğün
mü Sandın, Köroğlu Solağı, Dağlar Dağlar Alişimin Kaşları Kare, Sarı Zeybek,
Havada Bulut Yok gibi eserlerin dinleneceği gece davetlilere keyifli anlar
yaşatacak.
Canlı müzik ekibi ve açık büfe servisin açılacağı gecede kişi başı
menünün fiyatı 100 TL, sınırsız içecekli menünün fiyatı ise 195 TL olacak.
Detaylı bilgi ve
rezervasyonlarınız için: 0 212 315 60 00
Çarşamba, Ekim 11, 2017
Çok çalışıp az kazanmaya son!
Endüstri Psikolojisi Eğitimi’nden sonra profesyonel hayatta İnsan Kaynakları alanında görev alan, astroloji, şifa, EFT gibi ruhsal değişim çalışmalarıyla dikkat çeken Kişisel Gelişim Uzmanı Hülya Nida Şahin, pek çok kişinin kafasındaki “Neden çok çalışıp, az kazanıyorum?” sorusuna cevabını ve bunu tersine çevirmenin yollarını anlattı.
“Belki de az çalışıp, çok para kazanmayı hedeflediğimiz için” bunu yaşadığımızı söyleyen Kişisel Gelişim Uzmanı HülyaNida Şahin... https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Doğadan tek tıkla kapınızda
Doğadan ile Bitkilerin İyiliği Artık Tek Tıkla Kapınızda
42 yıldır doğanın sonsuz iyiliğini ve zenginliğini
tüketicileriyle buluşturan Doğadan, sizi şimdi de online alışveriş platformu dogadandukkan.com ile hızlı ve
güvenilir alışveriş deneyimine davet ediyor.
Bitki ve meyve çaylarının lider markası Doğadan,
tüketicilerinin yaşam kalitelerini artıran yenilikçi, kaliteli ve lezzetli
ürünlerini dogadandukkan.com
adresinden Doğadan severlerle buluşturuyor.
Doğadan uzmanlığında geliştirilen bitki
meyve çaylarından form çaylarına, yeşil çay ve beyaz çaylardan siyah çay alternatiflerine
yaklaşık 100 farklı ürüne ulaşmak şimdi dogadandukkan.com ile hem pratik hem de
güvenli.
Ayrıca çay keyfine eşlik eden Doğadan kupası, özel tasarımlı çay seti
ve ahşap poşet çay kutuları gibi birçok çay aksesuarı da dogadandukkan.com’da
çay tutkunlarını bekliyor.
Dönemsel indirimlerin ve fırsatların yer aldığı
dogadandukkan.com’dan, günün her anına eşlik edecek Doğadan ürün ve
aksesuarlarını sipariş vererek hızlı ve güvenilir online alışverişin keyfini
çıkarabilirsiniz.
Cuma, Ekim 06, 2017
“İlham Veren Konuşmalar”
gelenekselleşme ve markalaşma yolunda İlham akılla buluşuyor!
DB Positive Yaratıcı Çözümler ve Proje Yönetimi tarafından gerçekleşecek olan “İlham Veren Konuşmalar” serisinde alanında ünlü isimler ile buluşuyoruz.
“İlham Veren Konuşmalar” zenginleştirilen kimliği ve içeriği ile 21 Ekim Eskişehir Tasigo Hotels, Eskişehir Bademlik Termal ve 4 Kasım İzmir MMO Tepekule Kongre Sergi Merkezi’nde, 25 Kasım’da ise İstanbul’da gerçekleştirilecek. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
gelenekselleşme ve markalaşma yolunda İlham akılla buluşuyor!
Pazar, Ekim 01, 2017
BAL GİBİ BALLAR İSTANBUL KONGRE MERKEZİ’nde
Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı 45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi, 29 Eylül’de İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. Açılışa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, Apimondia-Dünya Arıcılar Birliği Başkanı Philip McCabe ve sektörden isimler katıldı. Kongre’nin 120 yıllık tarihinde ilk kez İstanbul’da ‘Kıtalar Konuşuyor’ paneli de düzenlenecek. 4 Ekim tarihine kadar sürecek olan kongre, gelmiş geçmiş en geniş katılımlı Apimondia olması ile de tarihe geçti. Geçmiş yıllarda en fazla 9.000 kişinin katılım sağladığı kongreye, Türkiye’de 15.000’e yakın kişi kayıt yaptırdı.
Pazar, Ağustos 13, 2017
TÜRKİYE NORVEÇ USKUMRUSU'NU SEVDİ
Halk arasında ‘Norveç palamudu’ adıyla da bilinen Norveç uskumrusu, özellikle ‘balık ekmek’ olarak Türkiye’de en çok sevilen sokak lezzetleri arasında yer alıyor.
Norveç Deniz Ürünleri Konseyi Türkiye Direktörü Maria Kivijärvi Heggen, Türkiye’nin bu yıl en fazla Norveç uskumrusu ithal eden ülkeler arasında ikinci sıraya yükseldiğini belirterek, “Uskumru mevsiminin başlangıcından itibaren, yağ ve Omega 3 seviyesi açısından en iyi seviyeye ulaştığı sonbahar ayları boyunca (haberin devamı) https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Pazartesi, Ağustos 07, 2017
Yaz formunuzu Doğadan ile koruyun
40 yılı aşkın süredir doğanın sonsuz iyiliğini ve
zenginliğini tüketicisi ile buluşturan Doğadan, kilo yönetimine destek olacak
bitkilerin bir araya getirildiği Doğadan Form çayı alternatifleri ile kaliteli
yaşama özen gösterenlerin yanı sıra, düzenli egzersiz ve sağlıklı diyet
programı uygulayanlara da destek sağlıyor.
Doğadan Form çayları kiraz saplı, ananaslı, kayısılı, limonlu, kayısılı
erikli, elma kromlu ve karışık seçenekleri ile sizlerle. Doğadan ile yazın da
kendinize bir iyilik yaparak form çayları ile formunuzu koruyabilirsiniz. Çaylar hakkında detaylı bilgi için
http://www.dogadan.com.tr/
Çarşamba, Ağustos 02, 2017
Tchibo ile Kahve Çekirdeklerinin
Lezzet Dolu Serüveni
68 yıldır kahvede tazelik ve kalite denince akla ilk gelen
markalardan olan Tchibo, farklı damak tatlarına hitap eden kahveleriyle
tüketicilerine adeta bir lezzet serüveni yaşatıyor. Zengin çeşitleriyle dikkat
çeken Tchibo, kahvelerinin yüzde 40’ını sürdürülebilir kaynaklardan elde
ediyor.
Çözünebilir kahve kategorisinde Gold Selection, öğütülmüş
kahve kategorisinde Privat Kaffee Guatemala Grande, kapsül kahvelerde Caffè
Crema; Tchibo’nun en fazla tercih edilen kahveleri arasında yer alıyor.
Tchibo’nun kendi tutkunlarını yaratan kahveleri, mağazalardaki Coffee Bar'larda
da en taze haliyle sunuluyor. Ayrıca kahve keyfini evinde de sürdürmek
isteyenler için tüm kahve çeşitleri Tchibo mağazaları ve tchibo.com.tr adresinin
yanı sıra Migros ve Macrocenter’larda da satışa sunuluyor.
Tchibo kahvede sürdürülebilirliği destekliyor
Kahvelerinin yüzde 40'ını sürdürülebilir kaynaklardan elde
eden Tchibo’nun kahve tutkusu sadece ürünleriyle sınırlı kalmıyor. Tchibo,
kahvenin geleceğine de yatırım yaparak sürdürülebilirliğin en büyük
destekçilerinden biri oluyor. Tchibo’nun bu konuda birçok çalışması var.
Bunlardan biri 2012 yılında hayata geçirilen Tchibo Joint Forces programı…
Küçük çiftlik sahiplerini eğiterek geleneksel tarımdan sürdürülebilir tarıma
geçişte onlara yardımcı olan Tchibo, ilk iki yılda yaklaşık 30 bin kahve
çiftçisini bu programa dahil ederek onları Rainforest Alliance, Fairtrade,
UTZ’nin yanı sıra 4C Derneği sertifikalarıyla da belgelendiriyor. Ayrıca
Tchibo, kurucu üyelerinden biri olduğu “The Coffee and Climate” girişimi ile
2010 yılından beri iklim değişikliğine karşı adaptasyon metotlarını göstererek
ve gerekli ekipmanı sağlayarak yerel çiftçileri destekliyor.
Tchibo Hakkında:
Benzersiz bir iş modeline sahip olan Tchibo; 8 ülkede
1000’den fazla mağaza, 22.300 satış noktası ve internet mağazaları ile
müşterilerine hizmet vermektedir. Şirket bu çok kanallı dağıtım sistemini, her
hafta değişen gıda dışı ürünlerle birlikte, kahve ve kapsüllü kahve makinesi
Cafissimo’yu sunmak üzere kullanmaktadır. 2015 yılında dünya genelindeki 12.200
çalışanıyla 3,4 milyar Euro kazanç sağlayan Tchibo; Avusturya, Çek Cumhuriyeti,
Almanya ve Polonya’da kavrulmuş kahve pazarının lideri ve Avrupa’nın önde gelen
e-ticaret şirketlerinden birisidir.
Cumartesi, Temmuz 29, 2017
Türkiye’nin İlk Yerli Kuşkonmaz Konservesi
Metro
Market’te
Vücut sistemlerinde detoks görevi gören,
anti-aging yani yaşlanma karşıtı özelliğiyle bilinen,folik asit kaynağı,
afrodizyak kaynağı kuşkonmaz, taze ve yerli üretim Kuşkonmaz Vadisi’nin yeni
ürünü olan konserve ile Metro Market’te raflarda yerini aldı.
Antik çağlardan beri insanlar tarafından
bilinen ve tüketilen değerli bir besin, folik asit ve vitamin içeriği ile
afrodizyak özelliğiyle sıkça adından bahsettirenkuşkonmaz, Eskişehir’deki
bahçeden Kuşkonmaz Vadisi markasıyla sofralara konuk oluyor. Mart ayından Eylül
sonuna kadar taze ve yerli üretim ürünlerini sunan Kuşkonmaz Vadisi, bu lezzeti
tüm yıl yaşamak isteyenlere kuşkonmaz konservesiyle farklı bir seçenek daha
sunuyor. Kuşkonmaz Vadisi’nin Türkiye’de ürettiği ilk yerli kuşkonmaz
konservesi 235gram süzme ağırlıkta ambalajında 9,90TL’den satışa sunuluyor. Yerli
ve İyi Tarım Uygulamaları Standartları’nda üretilmiş kuşkonmazlardan elde
edilen Kuşkonmaz Vadisi konservesini et, tavuk, balık yanında garnitür olarak
kullanabilir, makarna veya salatalarda hiç pişirmeden servis edebilir, lezzetli
soğuk atıştırmalıklarda değerlendirebilirsiniz.
Kuşkonmaz Konservesinden Ekmek üstü
atıştırmalık için: 2 dilim ekşi mayalı ekmek, 100 gr konserve
ton balığı , 6 adet sürgün konserve kuşkonmaz, 3 kaşık mayonez, Yarım baş
kırmızı soğan, Dereotu.
Yapılışı: Ton balığı ve mayonezi bir kapta
iyice karıştırın. Ekmek dilimlerini yağsız tavada çok az kızartın. Kızarmış
ekmek dilimlerinin bir yüzüne çok az zeytinyağı sürün. Ton balığı ve mayonez
karışımını ikiye ayırın. Yağladığınız ekmek dilimlerinin üzerine karışımı
koyun. 6 adet konserve kuşkonmazı ekmek diliminin boyuna uygun kesin ve
malzemenin üzerine yerleştirin. Kırmızı
soğanı halka halka kesin, tuzla ovun. Ekmek dilimlerinin üzerini arzu ettiğiniz
kadar ilave edin. Dereotu ile süsleyin.
Nomad Tarım
Hakkında: 2004 yılında İstanbul'da kurulan
Nomad Gıda Tarım Turizm San. Tic. Ltd. Şirketi tarafından Eskişehir'de 50
hektar alanda İyi Tarım Uygulamaları ve Globalgap standartlarında Sarıcakaya Kuşkonmaz Vadisi markasıyla kuşkonmaz
üretimi yapmaktadır. Sarıcakaya Kuşkonmaz Vadisi’nin sertifikasyon denetimleri
ECAS Belgelendirme Denetim LTD. ŞTİ. tarafından düzenli olarak yapılmaktadır.
2017'de Globalgap'in tamamlayıcısı olarak sosyal standartların uygunluğunu
teyit eden SEDEX tamamlanmıştır. Üretim, uzman ziraat mühendislerinden oluşan
kadrosunun gözetiminde yapılmaktadır. Tüm ürün lotları istisnasız olarak
kalıntı analizinden geçmektedir. kuskonmazvadisi.comwww.kuskonmazvadisi.com
Pazartesi, Temmuz 17, 2017
Pernigotti IL Gelato ile Madagaskar’dan Antep’e özgün bir lezzet serüveni
Pernigotti IL Gelato dondurma deneyimine çok farklı bir soluk getirecek yepyeni kap serisini çıkardı. Bu seriyi özel kılan ise, dondurmalara lezzet katan kakao ve meyvelerin, en yüksek kaliteyle yetiştikleri ülkelerden geliyor olması.
Madagaskar’ın vanilyası, Santo Domingo’nun kakaosu, Antep’in fıstığı ve İtalya’nın meşhur Gianduia çikolatası Pernigotti IL Gelato lezzetiyle bütünleşiyor. Tamamen doğal ve en kaliteli malzemelerle hazırlanan dondurmalar, farklı coğrafyalara özgü lezzetleri tatma imkanı sunuyor. Pernigotti IL Gelato İtalyanlar’ın dondurmadaki ustalığını günlük hayata taşıyarak, neşe ve keyif dolu bir yaz vadediyor.
İtalya’nın en köklü dondurma markalarından Pernigotti IL Gelato, Türkiye’deki dondurma alışkanlıklarını değiştirmeye devam ediyor. Son olarak dondurma severlerle buluşan kap serisi, doğal ve kaliteli dondurma deneyimini yepyeni bir boyuta taşıyor. Serideki dondurmalara lezzetini veren tatların tümü, asıl kökeni olan ülkelerden alınıyor. Nefis vanilya Madagaskar’dan, sütlü ve bitter çikolata çeşitlerine lezzetini veren kakao Santo Domingo’dan, fıstıklar Antep’ten özel olarak seçilip geliyor. İtalya’nın meşhur Gianduia çikolatası da Gianduiotto’ya tadını veriyor.
Dünyanın dört bir yanında üretilen, o coğrafyaya özgü lezzetleri, en doğal halleriyle tatma imkanı sunan Pernigotti IL Gelato’da, en üst kalitedeki kakao ve meyveler tamamen kendi renk ve tatlarıyla dondurmalara ekleniyor. İtalyanların dondurma alanındaki ustalığıyla birleşerek günlük hayata lezzet ve keyif katıyor. Pernigotti IL Gelato’nun içine bu doğallığı bozacak yapay malzemeler veya trans yağ, glukoz ve fruktoz şurubu, gıda boyası gibi katkı maddeleri asla eklenmiyor.
Pernigotti IL Gelato’nun yeni kap serisi, İtalyan neşesiyle dolu bir yaz geçirmek isteyenler için 500 ml ve 175 ml şeklinde iki farklı boyuyla raflarda yerini almaya başladı.
Pernigotti IL Gelato hakkında
157 yıllık tarihi ile İtalya’nın en köklü markalarından Pernigotti, 2013 yılında Toksöz Grup tarafından satın alındı ve Türk sermayeli bir global marka olarak yoluna devam ediyor.
İtalya’nın dondurma alanındaki uzmanlığını Türkiye’ye taşıyan Pernigotti IL Gelato, yoğun lezzete sahip, en üst kalitede hammaddelerle üretilmiş ve tamamen doğal dondurmalar sunuyor. İçerisinde glikoz, fruktoz şurubu, trans yağ, bitkisel yağ, gıda boyası veya yapay aromalar bulunmayan Pernigotti IL Gelato’da yalnızca doğal içeriklerle elde edilen soslar kullanılıyor. Kaplama çikolatası, kakao yağı ve kakaodan yapılma gerçek çikolata, korneti ise yine tamamen doğal hammaddelerden yapılmış fındık soslu çıtır külah şeklinde üretiliyor.
Pernigotti IL Gelato’nun Stick (klasik, fındık, fıstık ve çilekli) ve Kornet (klasik, fındık, fıstık ve karamelli) tarzında ürünleri bulunuyor.
Cumartesi, Haziran 24, 2017
Türkiye’nin Çorbaları ve Pilavları bayram sofralarınız için raflarda
ANADOLU MUTFAĞININ GİZLİ HAZİNELERİ RAFLARDA!
Gülhan Kara’nın “Türkiye’nin Çorbaları, Pilavları” adlı kitabı Alfa Yayınları tarafından yayımlandı. Kitapta yedi bölgeden elli dört çorba ve otuz üç pilav tarifi bulunuyor
Türkiye’nin zengin mutfak kültürü herkesin malumu. Anadolu’nun her bölgesinin kendine has çorbaları, hamur işleri, tatlıları, et ve sebze yemekleri var. Uzun yıllar yemek dergilerinde yazarlık ve yöneticilik yapan, yemek kitapları kaleme alan, Türkiye’nin ilk özel yemek okulunu açan Gülhan Kara’nın “Türkiye’nin Çorbaları, Pilavları” adlı çalışması yaşadığımız toprakların eşsiz yemek kültürünün yansıması.
Alfa Yayınları etiketiyle “7 Bölgeden 54 Çorba 33 Pilav Tarifi” alt başlığıyla yayımlanan kitap, pek çoğumuzun adını bile bilmediği çorba ve pilav tariflerini içeriyor.
Unutulup gitmelerini önlemek için soframızın yerel lezzetlerini araştıran Gülhan Kara, bunları kendi mutfağında uyguladı, ölçülendirdi ve yazdı. Osmanlı saray mutfağından örnekler de içeren kitapta elli dört çorba ve otuz üç pilav tarifi, fotoğraflarıyla birlikte yer alıyor.
Tariflere geçmeden önce çorba ve pilavın geçmişine, Türk mutfak kültüründeki yerine ve yararlarına da değinen Gülhan Kara, bu kitabıyla okurlara Anadolu mutfağının bilinmeyen yönlerini keşfetme ve uygulama imkânı veriyor.
Kitapta tarifleri yer alan çorbalardan ve pilavlardan bazıları şöyle: Tutmaç çorbası, öz çorba, kikirdekli çorba, ısırgan çorbası, gendime, fıstık çorbası, erişteli kuru erik çorbası, beyran, börülce çorbası, korkota çorbası, saray pilavı, hamsili pazılı pilav, perde pilavı, mengen pilavı, tel şehriyeli bulgur pilavı.
ARKA KAPAK YAZISINDAN…
“Türkiye’nin çorbalarını ve pilavlarını araştırıp bilinmeyenleri ve unutulmuş olanları, bu kitapta bir araya getirmemdeki amaç öncelikle yerel mutfak kültürümüze sahip çıkıp yaşatmak, kalıcı kılmak. Anadolu’nun, halk mutfağının, özümüze ait tariflerin zamanla hepten kaybolup gitmemesi ve gelecek nesillere aktarılması için kayıt altına alınması gerekiyor. Bizim lezzet coğrafyamızı, lezzet zenginliğimizi, annelerimizin bu topraklarda varlıktan ve yokluktan sofralarına neler ürettiklerini gösteren en güzel değerlerimiz. İşte bu sebeptendir ki özgün isimleri, hikâyeleri, sunumları ve lezzetleriyle
7 bölgeden toplam 54 çorbayı ve 33 yöresel pilavı mutfağımda pişirip, tadıp, sunumlarını yaparken, bir yandan da sizlerin bu tarifleri uygulayabilmeniz için ölçülendirip yazdım. Çünkü ulaştığım tariflerin çoğunda ölçüler “el kararı göz kararı”ydı. Hiç tatmadığınız ama denediğinizde çok beğeneceğiniz, çoğu halk mutfağına ait Türkiye'nin Çorbaları, Pilavları arasında Osmanlı dönemi İstanbul saray mutfağından örneklere de yer verdim. Sofralarımızın baş tacı çorbalarımız ve tabağımızdaki ekmek olan pilavlarımızın zenginliğini gösterebilirse bu kitap amacına ulaşmış olacak.”
Gülhan Kara
Cumartesi, Mayıs 27, 2017
Yerli mercimek tüketmeniz için 10 sebep
Türk mutfağının değişmez lezzeti mercimek çorbasına ithal gölgesi düştü. Duru Bulgur olarak, besinsel özellikleri ve lezzet bakımında ithal mercimeğe göre çok üstün olan yerli mercimeği tercih etmemizin nedenlerini sıraladık.
- Yerli Mercimek ithal mercimeğe göre daha lezzetli.
- Yerli mercimeğin pişme kıvamı ithal mercimeğe göre daha yoğun. İthal mercimekte kıvamını tutturmak için un kavurmak veya çorbanın içine patates ilave etmek gerekiyor.
- Yerli mercimek koyu kıvamlı olduğu için daha fazla çorba çıkıyor. Daha bereketli oluyor.
- Yerli mercimeğin protein değeri daha yüksektir.
- Yerli mercimekle yapılan çorbanın rengi daha sarı ithal mercimekle yapılan çorbanın rengi yeşil.
- İthal mercimekte tüm taneler aynı oranda pişmiyor. Bazı taneler çok pişerken bazı taneler diri kalır.
- Yerli mercimek daha kolay pişiyor. İthal mercimek geç pişer ve suyu geç çeker.
- Yerli mercimekten daha fazla oranda çorba çıktığından ve içerisine başka herhangi bir malzeme ekleme olmadığından ithal mercimeğe göre daha ekonomik.
- Türk mercimeği daha sıcak iklim koşullarında yetişiyor. Kanada mercimeği ise genetiği ile oynandığı için daha soğuk koşullarda yetişebiliyor. Türk mercimeği, ithal Kanada mercimeğine göre daha doğaldır.
- Türk mercimeği ülke ekonomisine katkıdır. Yerli üretimi, çiftçimizi desteklemektir.
http://durubulgur.com.tr/
Pazar, Nisan 30, 2017
Bosnaköy Doğal Yumurta
Edirne Bosnaköy'de, 10 dönüm özel bahçesinde günlük yumurta ihtiyacını karşılamak üzere yetiştirdikleri tavuklarıyla başlayan bir hikaye Bosnaköy markası... 6 yıl boyunca hobi olarak uğraştıkları tavukçulukta eşe dosta yumurta dağıtmaya başlayıp yumurtaların da beğenilmesi ile yavaş yavaş tavuk sayısını çoğaltıp Edirne'nin ilk yerel doğal yumurta markası haline gelmişler. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı standartlarına uygun olarak Bosnaköy Doğal Yumurta adıyla markayı tescil ettirmişler.
Tavukları tamamen doğal ortamında gezip asla kafes ortamına maruz kalmadan, hiçbir hormon takviyesi verilmeden ve rutin veteriner kontrolünde yaşıyorlar.
Firma sahibi olan Gözde hanım babasının tavuk yetiştirme hobisinden devraldığı bu işi profesyonel olarak devam ettiriyor ve "İşte tüm bu doğal yumurta ve doğal tavuk ortamının içinde sizlere sadece yumurta değil diğer tüm gıda alanlarında en doğalını sunmak için yola çıktık. Ve bu doğallığın yanında sizlere Edirne'den bölümümüzde özel tatlar sunmak istedik" diyor. Edirne'de butik bir satış dükkanı olan Bosnaköy ürünlerine www.bosnakoy.com dan ulaşabilir ve sipariş verebilirsiniz. Yumurtalar özel köpük ambalaj ile kapınıza kadar geliyor. Daha fazla bilgi almak isterseniz, e-mail veya telefon yoluyla ulaşabilir veya Edirne/Merkez' deki dükkanı ziyaret edebilirsiniz. info@bosnakoy.com 02842135051
Cumartesi, Mart 25, 2017
2. Slow Cheese Bodrum, Milas Peynir Festivali 2-5 Mart 2017’de yine Milas Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı ile eş zamanlı olarak Bodrum, Milas ve Muğla’da gerçekleşti. Yazının devamı için http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html
2. Slow Cheese Bodrum, Milas Peynir Festivali 2-5 Mart 2017’de yine Milas Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı ile eş zamanlı olarak Bodrum, Milas ve Muğla’da gerçekleşti. Yazının devamı için http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html
Pazar, Şubat 05, 2017
Geleneksel Bakırdan Modern Gusto’ya
Jumbo ile geleneksel bakır tencereler yerini, modern ve şık Gusto tencerelere bırakıyor.
Geçmişin izlerini taşıyan bakır malzeme çağdaş Jumbo tasarımlarında hayat buluyor, bakırın sıcak rengini Gusto tencere seti ile mutfaklara taşıyor. Lezzetli ve sağlıklı yemek pişirmek isteyenlerin tercihi olan bakır tencereler, Jumbo Gusto ile yeniden mutfaklarınıza giriyor. http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Cuma, Ocak 13, 2017
Gezgindamaklar ile Edirne'de tarih ve lezzet turu...
16.yy.da su sesi, müzik ve güzel kokularla akıl hastalarının tedavi edildiği ve 2004 yılında Avrupa konseyi tarafından Avrupa müze ödülüne layık görülen II.Beyazid külliyesi sağlık müzesi,
Adalet Kasr-ı, Konstantin-Helena Kilisesi, Taş Han,Tarihi Meriç Köprüsü, Edirne Evleri, göreceğiniz muhteşem eserler arasında yer almakta.
Bu tur’da, Ülkemizin önemli kültür miraslarını barındıran bu Anıt Kent’imizde iki gün süresince başta, Mimar Sinan‘ın “ustalık eserimdir” dediği ve 2011 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Selimiye Camii, Külliyesi ve Selimiye Arastası olmak üzere, Semiz Ali Paşa Çarşısı, Bedesten, Rüstem Paşa Kervansarayı Muradiye Camisi, Üç Şerefeli Camii, Stevi Georgi Kilisesi, Büyük Sinagog i Arkeologi ve Etnografya Müzesi,
Makedon Kulesi’ni tanıyacaksınız.
Edirne'ye günü birlik sadece meşhur ciğer tava yemeğe gidenler az değildir.. Ciğerle kalmaz ızgara köftesini hatta Meriç kıyısında bir de balığını tadarsınız..
Bu tur’da alışverişte özellikle tatlı alırken, kendinize
sınır tanımayacak, Edirne’nin ünlü Badem Ezmesi, Acıbadem Kurabiyesi,
Kavala
Kurabiyesi, Deva-i misk tatlısı gibi enva-i çeşit özel tatlarla torbalarınızı
dolduracaksınız.
Diğer tadacağınız lezzetler ise; Izgara Köfte, Piyaz,
Pastırmalı Paçanga, Sıra Et Çeşitleri, Ciğer Tava,Peynir Helvası.
“GEZGİNDAMAKLAR”
İLE
ANITLARI ve LEZZETLERİYLE
PAYİTAHT EDİRNE
11-12 2017, 2 gün, 1 gece, Karayoluyla
Sadece 20 gezginin katılabileceği,sıradışı menülerle
kahvaltı ve yemeklerin de dahil olduğu
bu paket programın ücreti: 590
TL’den itibaren
Detaylı bilgi için: www.gezgindamaklar.com / Tel :
0216 348 53 90
Perşembe, Aralık 22, 2016
Gastronomi Randevusu
Randevu İstanbul, damaklarda hoş bir lezzetle sona erdi
Yılın “Son Randevusu”nda 19. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali; 16-22 Aralık tarihleri arasında 3 salonda, 80 seansta 13 ülkeden 30’a yakın filmi izleyicileriyle buluşturdu, 9 film sunumu, 4 söyleşi ve 7 gastronomi filmleri sunumu ile yan etkinlikler düzenledi, 11 üniversitenin sinema, televizyon ve gastronomi bölümleri öğrencilerine toplamda 7000 adet bilet dağıtıldı.
Festival, dopdolu programı ve yeni bölümü Gastronomi Filmleri ile damaklarda hoş bir lezzet bırakarak sona erdi.
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)