Pazartesi, Kasım 21, 2022




 Türk baklavası,
Nadir Güllü ile ilk kez Tokyo’da!

Mevsiminde, özenle toplanmış malzemeler ile süslenmiş, çıtır çıtır geleneksel Türk baklavasına kim hayır diyebilir? Peki, ya Tokyolular? Onların da bu eşsiz lezzete hayran kalacağından şüphemiz yok.

“Nadir Güllü”, Türkiye'nin lider markalarından Karaköy Güllüoğlu çatısı altında, Asya'daki ilk mağazasını Tokyo’da açtı. Antep fıstığı ve ceviz gibi geleneksel lezzetleri, Osmanlı'dan kalma el işçiliği ve reçeteler ile harmanlayan Nadir Güllü, Türk baklavasını Japonya ile tanıştırıyor.

 

Geleneksel baklavanın en leziz örneklerini sunmaya devam eden Nadir Güllü, şimdi de farklı kültürlere ev sahipliği yapan Japonya’da. 

Geleneksel Türk baklavasını Asya’ya taşıyan Karaköy Güllüoğlu, konsoloslukta adına düzenlenen resepsiyonun ardından, Japonya’nın ikonikleşmiş, asırlık AVM’lerinden Matsuya Ginza’da açılış lansmanı yaptı.

Yaklaşık 200 yıllık tecrübesi ve üstün kalite anlayışıyla hizmet veren Karaköy Güllüoğlu, 1843’ten bugüne uzanan köklü geleneğini, her dönem yenilenerek korumayı sürdürüyor. Japon damak tadına uygun olarak özenle seçilmiş bir grup baklavayı, Tokyo’daki çeşitli pop-up etkinliklerde sunan marka, Asya pazarındaki varlığının yıl dönümünü ilk mağazasında hizmet vererek kutluyor.

Türk baklavası dünyaya açılıyor

Tokyo’da, kendi ismiyle yer almanın ve Türk baklavası ile uluslararası platforma adım atmanın, Güllü ailesi için büyük bir gurur olduğunun altını çizen Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, heyecanını şu sözlerle anlattı: “Bizim baklava ile olan hikayemiz, 1800’lü yıllara dayanıyor. Baklavanın İstanbul’daki ilk adresi olarak başlayan yolculuğumuzun, bugün dünyaya açılıyor olması, bizi fazlasıyla heyecanlandırıyor. 5 kuşaktır devam eden bu geleneği, kuşaklar boyu sürdürmek ve Türk baklavasını dünyanın her yerinde duyurmak, en büyük arzum.”

Mimarisinden ambalaj tasarımına, servis tabaklarının detaylarından personelin üniformasına kadar, tüm detaylar ile yakından ilgilendiklerini söyleyen Karaköy Güllüoğlu Genel Müdürü Murat Güllü, “Geleneksel Türk baklavasını, sınırlarımızın ötesine taşıdığımız için çok mutluyuz. Minimal yaşam tarzını seven Japon halkının alışveriş tercihlerine uygun bir strateji oluşturduk.   Ülkemizin geleneksel tatlarının başında gelen baklavayı, sınırlarımızın ötesine taşımayı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu. 

Karaköy Güllüoğlu hakkında:

1800’lü yıllarda Gaziantep’te başlayıp baba mesleği halinde nesilden nesile süren baklavanın hikayesi, 4. kuşakla birlikte, İstanbul’da ilk fırınlı baklavacı dükkanı olarak hizmete başlayan Karaköy Güllüoğlu ile devam eder. 

Uluslararası standartlarda üretim ve hizmet anlayışı ile çalışmalarına devam eden Karaköy Güllüoğlu, gelenek ve yenilik arasında önemli bir köprü durumundadır. Yaklaşık 200 yıllık tecrübesi ve üstün kalite anlayışı ile inovasyona ve tazeliğe odaklanan marka, yenilikçi stratejiler geliştirerek, öncü konumunu korumaya devam etmektedir.  

Ar-Ge çalışmalarıyla geniş ürün yelpazesini destekleyen Karaköy Güllüoğlu; vegan, diyabetik, ve glutensiz lezzetlerinin yanı sıra, mevsim meyveleri ve baharatları eşliğinde hazırlanan inovatif ürünleriyle de dikkat çekmektedir. Online baklava satışını yapan ilk marka olan Karaköy Güllüoğlu; 15 sene önce hayata geçirdiği e-ticaret operasyonunun gücüyle, ürünlerini dünyanın birçok noktasına ulaştırmaktadır.  

Karaköy’de yer alan tek mağazasıyla hizmet veren Karaköy Güllüoğlu, 70’ten fazla ülkeye gönderim yapmaktadır.

 

Perşembe, Ekim 06, 2022

Pembe Lezzetler, Ekim ayı süresince Göçmen Artisan Bakery’de

 “Meme kanserini ErteleMEMEli”

 

‘ErteleMEMEli’ sloganıyla gerçekleştirilen farkındalık kampanyası kapsamında özel olarak hazırlanan, tamamen doğal meyve ve sebzelerle renklendirilen Pembe Lezzetler, Ekim ayı süresince Göçmen Artisan Bakery’de satışa sunuluyor. Frambuazlı Swiss roll, vişne dolgulu American cookie, orman meyveli dilim kek, pancarlı ekmek ile hazırlanan sandviçler, frambuazlı macaron, frambuazlı tart, frambuazlı beze ve frambuazlı eklerden oluşan tüm Pembe Lezzerler’in satışından elde edilen gelir ise MEMEDER’e bağışlanıyor.  Haberin devamı için: 

https://chefsdergisi.blogspot.com/p/guncel-haberler-bultenler.html



Divan Grubu, “Divan'dan Doğaya, Tohumdan Ağaca’’ dedi

Divan Grubu, misafirlerine ve iş ortaklarına sunduğu kaliteli hizmet anlayışının yanı sıra bugünün kaynaklarını kullanırken gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakmak amacıyla da çalışmalarını sürdürüyor. Divan Grubu, ecording partnerliği ile "Divan’dan Doğaya, Tohumdan Ağaca’’ dedi

 

 Otelcilik, gurme ürünler ve yeme-içme   sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren Divan Grubu,  misafirlerine sunduğu kaliteli hizmet anlayışının yanı sıra bugünün kaynaklarını kullanırken gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakmak amacıyla projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Divan Grubu, iklim krizine karşı teknolojik çözümler geliştiren ecorging partnerliği ile "Divan’dan Doğaya, Tohumdan Ağaca’’ diyor.  Divan Grubu, Dünya Turizm Günü’ne özel olarak ecording ile partnerliği çerçevesinde, Türkiye’de ve yurt dışında bulunan toplam 17 Divan otellerinde konaklayan misafirleri ve iş ortakları adına ecoDrone’larla doğaya tohum topu atışı yapıyor ve her misafirinin doğa için yeni bir umut olmasına katkı sağlıyor. 

 

Divan Grubu’nun daha yaşanabilir bir dünya için hem ormanlaştırma ve biyoçeşitlilik çalışmalarına hem de eşitsizliklerin azaltılmasına katkıda bulunan kampanyasının detaylarına https://www.divan.com.tr/firsatlar/divandan-dogaya-tohumdan-agaca adresinden ulaşılabilir.  

 

Çarşamba, Haziran 22, 2022

EKOMAT PROJESİ YALOVA’DA HAYATA GEÇTİ!

 BİRCAM Vakfı, GCA ve Park Cam birlikteliği ile Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek olan “EKOMAT” Projesi’nin, pilot şehir olarak seçilen Yalova’da açılışı yapıldı. Proje ile geri dönüşüm bilincinin oluşturulması ve zorunlu depozito uygulaması öncesinde, atık yönetim kurgusu için sayısal veri toplanması hedefleniyor.


17 Haziran 2022 Cuma günü, Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Bircam Vakfı Başkanı Ömer Kızıl, GCA Genel Müdürü Dr. Abdullah Gayret, Park Cam Genel Müdürü Semih Özbey’ın katılımlarıyla, Yalova Raif Dinçkök Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış töreninde EKOMAT Projesi’nin detayları anlatıldı ve protokol tarafından ilk şişelerin geri kazanımı yapıldı. Türkiye Çevre Ajansı tarafından desteklenen ve pilot şehrin Yalova olarak belirlendiği EKOMAT projesi, cam ambalaj üreticileri olan GCA ve Park Cam tarafından finanse edilmekte olup, atık yönetim operasyonunu BİRCAM Vakfı yürütmektedir. Tüketiciler, biriktirdikleri puanları yine uygulama üzerinden; Migros hediye çeki, A101 hediye çeki, Razer mobil oyun ve Trendyol internet alışveriş kodlarına harcayarak, aile bütçelerine destek olacaklardır.

GCA ve Park Cam açılışa özel, tüketicilerin projeye katılımı sağlamak için, ödül bedellerini arttıracağını açıkladı. Projenin başladığı ilk ay, cam şişe başına 25 kr, plastik içecek şişeler, için 10 kr, metal içecek kutuları için de 15 kr.  eşdeğeri puan EKOMAT’a üye olanlara dağıtacaklar. Tüketiciler de daha çok ayırıp, daha çok kazanacak. Mobil uygulama linki: https://www.eko-mat.com/apps.html  EKOMAT kullanım rehberi videosu: https://youtu.be/iOduhUcE8sE 

Haberin detayları ve devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com/p/guncel-haberler-bultenler.html

Salı, Şubat 08, 2022

 BROKOLİYİ DÜZENLİ TÜKETMENİZ İÇİN 10 NEDEN

Besin değeri bakımından oldukça zengin bir kış sebzesi olan brokoli, kalori oranı düşük seviyelerde olması nedeniyle diyet sofralarının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İçerdiği sülforafan sayesinde kansere karşı koruyuculuk sağladığı bilinen brokoli, yoğun lif içeriği ile sindirim sistemini de düzenleyebiliyor. Yüksek oranda K vitamini içeren brokolinin kemik, saç ve cilt sağlığı için de önemli faydaları bulunuyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Yağmur Satıroğlu, brokolinin faydaları hakkında bilgi verdi. Haberin devamı ve detaylar: https://chefsdergisi.blogspot.com/p/saglik-olsun.html   





Bowl Food Kültürüne Bonna Dokunuşu: Pott Bowl Koleksiyonu


 Bowl, modern ve geleneksel çizgileri harmanlayan tasarımı, inovatif yapısı, parlaklığı ve dayanıklılığıyla dört dörtlük bir sofra deneyimi yaratıyor. 5’er   parçadan oluşan  Pink Pott Bowl ve toprak renklerindeki Terra Pott Bowl ile 2 ayrı renk seçeneğine sahip olan koleksiyon, reaktif sır uygulaması ile üretimini farklı tonlarla tamamlayarak kişiye özel bir yemek deneyimi sunuyor. Farklı boyutları sayesinde balıktan salataya, kahvaltıdan ana yemeğe kadar her türlü menüde kullanılabilen Pott Bowl koleksiyonu, ergonomik formuyla da konforlu anlara eşlik ediyor.  https://chefsdergisi.blogspot.com/p/guncel-haberler-bultenler.html





Cumartesi, Ocak 29, 2022

NİTELİKLİ KAHVE İLE GÜNE BAŞLAMANIN ADI ROMM COFFEE


Kendi ülkesinin en kaliteli çekirdeklerini alıp, ülkemiz damak tadına uygun kavuran Romm Coffee, kısa sürede nitelikli kahve severlerin ve kahve bağımlılarının ilk tercihi olmayı başardı.




Aralarında tek seferlik pratik paketlerin de bulunduğu 10 farklı çekirdekten oluşan Romm Coffe seçenekleri, gerçek kahve tutkunları arasında büyük beğeni toplayınca, çeşitlerini artırmaya başladı. 
Geleneksel demleme yöntemleriyle modern kahve lezzetlerini birleştiren Romm Coffee; özenle seçilmiş çekirdekleri ustalıkla kavurarak % 100 doğal lezzetler elde ettiği farklı kahve çeşitleri ile her damak tadına hitap ediyor. Haberin devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com/p/sektor.html

Detoks Etkisi Sağlayan Sağlıklı Atıştırmalık



Kış aylarının vazgeçilmezi, C vitamini kaynağı portakalı sağlıklı atıştırmalıklarıyla buluşturan Zbarz, Slim Portakal ile gün boyu aktif ve dinç kalmanızı sağlıyor. Doğal enerji kaynağı guarananın içinde bulunduğu Zbarz Slim, portakal, yeşil çay, kakao ve hindistan cevizi ile 
her tadımda farklı lezzetlere erişmenizi sağlıyor. Hiçbir katkı maddesi bulunmayan, koruyucusuz, şeker ilavesiz Zbarz Slim Portakal, zayıflamaya yardımcı ve yağ yakıcı özelliğiyle detoks etkisi yaratıyor.
Devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com/p/sektor.html


Spor yap, mutlu ol

 

Düzenli egzersiz mutluluk veriyor

MACFit Atlaspark Eğitmeni Hüseyin Fidan, “Düzenli egzersiz yapmak, 'mutluluk' hormonlarının salgılanmasını sağladığı gibi aşırı kortizol ve adrenalin üretimini dengeler. Bu sayede stresten uzak, daha mutlu bir hayat mümkün” dedi
MACFit Atlaspark Eğitmeni Hüseyin Fidan, düzenli egzersiz yapmanın mutlulukla doğru orantılı olduğunu söyledi. Egzersizin beyinde kan akışının artması, yeni sinir yollarının oluşması gibi değişikliklere yol açtığını belirten Fidan, “Artan fiziksel aktiviteye yanıt olarak endorfin, serotonin, dopamin gibi hormonlar salınır. Endorfin egzersiz sonrasında yüksek bir ruh hali sağlar. Vücudun doğal ağrı kesicisi olarak rahatsızlığı azaltır, mutluluğu artırır ve öz saygı hissini geliştirir” dedi. Devamı için : https://chefsdergisi.blogspot.com/p/saglik-olsun.html

Perşembe, Aralık 30, 2021

Yeni yıla, şehrin Meksikalısında merhaba deyin

Aztek ve Mayalara kadar uzanan 9 bin yıllık Meksika mutfak
kültürünün ülkemizdeki orjinal temsilcisi Ranchero, yeni yıla lezzetli bir başlangıç yapmak isteyen misafirlerini bekliyor. Yılbaşınıdışarıda kutlamayı planlayanlıyorsanız, Meksikalı & Türk bir ailenin işlettiği Ranchero’da birbirinden özel lezzetler, mekana özel
kokteyller ve Latin müzikleri eşliğinde 2022’ye merhaba diyebilirsiniz.

Yeni yıla evde gireceklere öneri!
Yeni yıla evlerinde girecek olanlar, 2022’ye farklı bir başlangıç yapmak için dilerlerse
yüzyıllardır süregelen özel bir Latin ritüelini uygulayabilirler. Bu Mesika usulü yeni yıl kutlamasına göre 31 Aralık gecesi saatler 24.00’ü gösterirken, her biri yeni senenin aylarına karşılık gelen 12 üzüm tanesi yiyip, 12 ayrı dilek tutarak 2022’ye girebilirsiniz. Bilgi İçin: www.ranchero.com.tr

Cuma, Aralık 24, 2021

Ahşabın sıcaklığını ve doğallığı


 
Ahşabın sıcaklığını ve doğallığını mutfağına taşımak isteyenlere özel olarak tasarlanan Bodrum Mutfak Mobilya’nın Akik modeli, sıcak ve samimi sohbetlere eşlik ediyor. Bodrum Mutfak Mobilya, country tarzı doğal ahşap modelli Akik Mutfak ile doğala ve doğal görünen tasarımlara modern dokunuşlarıyla farkındalık katıyor.  Devamı https://chefsdergisi.blogspot.com/p/guncel-haberler-bultenler.html

Pazartesi, Kasım 29, 2021

Vakko L’Atelier ile Yeni Yıl Işıltısına Tatlı Bir Dokunuş

Dünya mutfağının imza tariflerini yeniden yorumlayan Vakko L’Atelier, yeni yılda lezzet dolu bir serüvenin kapılarını aralıyor. Vakko şıklığını yansıtan zarif sunumların benzersiz tatlarla bir araya geldiği lezzetleri  tüm Vakko L’Atelier ve www.vakkolatelier’de.

Fransız pastacılık sanatını ve dünya mutfağını Vakko şıklığı ile buluşturan Vakko L’Atelier, yeni yıl heyecanına lezzet katmaya devam ediyor. Damaklarda iz bırakan tatlı çeşitleriyle yeni yılda yeni mutluluklara eşlik ediyor. 

Meyve parçacıklı şans keki olarak geçmişten günümüze uzanan klasik lezzet ‘Panettone’ Vakko L’Atelierşeflerinin imzasıyla yeniden yorumlanıyor.  Çikolata severlere rüya gibi bir lezzet sunan La Buche A Deux Chocolats şık tasarımıyla da yeni yıl sofralarının yıldızı olmaya aday. Fransız pastacılığının zarafetini yansıtan La Buche Cheesecake A La Mangue, egzotik mangolu tadıyla yeni yılın büyülü atmosferini damaklara taşıyor. Eşsiz Vakko Çikolatası’nı nefis krokan parçaları ve yoğun karamel aroması ile bir araya getiren Chocolat Croquant Caramel farklı bir lezzet olarak öne çıkıyor. 

Vakko L’Atelier’nin imza lezzetlerinden biri olan 'Millefeuille' yeni yılın büyüsünü 'La Buche Millefeuille' ile yansıtıyor. Sezonun geleneksel tatları kestane ve armutlar ile hazırlanan ‘La Buche Aux Marrons Et Poires’ tutkulu bir lezzet sunuyor. Tarçın, zencefil, bal ve portakal kabuğunun buluşmasından ortaya ‘Pain D’Epices’ yeni yıl lezzetlerinin ikonik tatları arasında yer alıyor. Özel pastacı kreması ve çilekli içeriğiyle 'La Buche Citron Vert Fraise' ise tatlı bir başlangıç yapmak isteyenlere hitap ediyor. 

Yeni yıl denilince akla gelen Gingerbread kurabiyeler, sofraların sıcaklığına çeşitlilik katıyor. Artizan Vakko çikolatası ile süslenmiş bu kurabiyeyi sevdikleriniz ile paylaşabilir veya çam ağacınızda dekor olarak kullanabilirsiniz. Gingerbread kurabiyelerin yanı sıra altı farklı seçenek sunan 'Cookie Delight Mix' tatlarını özel şık kırmızı kutusuyla hediye edebilirsiniz.  Gökkuşağıdan ilham alan renkleriyle 'Macaron'lar küçük mutlukları keşfetmeye davet ediyor. Göz alıcı kırmızı kutusuyla Vakko şıklığını yansıtan 4’lü, 8'li ve 16’lı alternatifleriyle hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

 Yeni yılın mutluluklarınıza tatlı bir ortak olan Vakko L’Atelier’nin tüm lezzetleri 

www.vakkolatelier.com veya 0546 400 40 40 numaralı hattan sipariş verebiliyor.

Pazartesi, Kasım 08, 2021

 BU BAHARATLAR BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLİYOR

Havaların soğumaya başladığı bu günlerde özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklar da artış gösteriyor. Mevsim değişikliğinin yol açtığı ısı dengesizlikleri ve okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi de hastalıkların yayılmasına zemin hazırlıyor. Bağışıklık sisteminin güçlü tutulması ise Covid-19 dahil tüm hastalıklar için anahtar rol oynuyor. Vücut direncinin artırılmasında sağlıklı beslenme ve doğru gıda seçimi önem taşıyor. Örneğin yemekleri lezzetlendirmek için kullanılan baharatlar aslında besinler kadar bağışıklığı da destekliyor. Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. E. Tuğba Kumaş, baharatların sağlığa faydaları hakkında bilgi verdi. 

Zerdeçal: Zerdeçal vitamin ve mineraller bakımından zengin bir baharattır. A vitamini, E vitamini, β-karoten, C vitamini ve B grubu vitaminleri içermektedir. Zerdeçalın antioksidan, antiviral ve antienflamatuar özelliği bulunmaktadır. Bu etkileriyle zerdeçal bağışıklık sistemini korur ve kuvvetlendirir.  İçeriğinde bulunan kurkumin polifenolü sayesinde çeşitli kanserler, antilipidemi, Parkinson hastalığı, mide bağırsak sistemi problemleri, Alzheimer, diyabet, obezite, Multiple skleroz gibi sağlık sorunlarında koruyucu ve tedavici edici etkiye sahiptir.

                                                                                                    Zencefil:

 Zencefil, C vitamini, magnezyum, kalsiyum, potasyum, sodyum ve fosfor içerir. Yapılan deneysel araştırmalarda zencefilin sahip olduğu antioksidan etkilerin standart antioksidan maddelerle karşılaştırılabilecek kadar yüksek olduğu tespit edilmiştir. İçerdiği C vitamini ile bağışıklığı desteklemektedir. Zencefil soğuk algınlığını önler ve tedavisinde yardımcıdır. Balgam söktürücüdür ve öksürüğe iyi gelir. Soğuk algınlığı ve grip mevsiminde hastalıklara karşı koruyucu olarak da tüketilebilir. Antioksidan etkileri sayesinde bağışıklık sisteminde bir çeper görevi görebildiği, kansere karşı koruyucu olduğu ve yaşlanmayı azaltıcı etkilerinin olduğunu yapılan çalışmalarda gözlenmiştir. Tip 2 diyabetik hastalarda insülin direncini düzenleyerek hastalarda olumlu sonuçlar sağlamıştır. 

Kekik: Kekik esas olarak aromatik bir bitki olarak dünya mutfaklarında sıkça kullanılır ancak tıbbi bir bitki olarak da ön plana çıkmaktadır. Kekik zengin bir lif, kalsiyum, demir, manganez ve A, B6 ve C vitaminleri kaynağıdır. Güçlü bir antibakteriyel ve iltihap önleyicidir ve bu özellikleriyle bağışıklık sistemini desteklemektedir. Özellikle grip, bronşit, boğaz ağrısı, öksürük ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolları hastalıklarında fayda sağlamaktadır. 


Nane: Anti-mikrobiyal etki göstermektedir. Manganez, A ve C vitaminin çok iyi bir kaynağıdır. Aynı zamanda folat, demir, magnezyum, kalsiyum, potasyum, omega 3 yağları ve B2 vitaminlerinden zengindir. A ve C vitaminlerini bolca içeren nane, kuru veya yaş hali ile bağışıklık dostudur. Enfeksiyon giderici etkiye sahip olan nane çayı ile kış mevsimi sağlıklı ve verimli şekilde geçirilebilir.

Karanfil: Karanfil A, K, E, B6 vitaminleri ile kalsiyum, manganez, potasyum ve sodyum mineralleri bakımından zengindir. Karanfilin antioksidan gücü yüksektir ve çok iyi bir ağrı kesici, bakteri ve iltihap önleyicidir. İçeriğinde ki K ve C vitaminleri bağışıklık sisteminin desteklenmesinde rol oynar. Vücut direncini düştüğü soğuk havalarda karanfil tüketmek, birçok mevsimsel rahatsızlığa karşı koruma sağlar.

Kırmızı biber: Kırmızı biber, diyetsel antioksidanların (flavonoidler,  fenolik asitler, karotenoidler,  A vitamini, askorbik asit, tokoferoller) en büyük kaynaklarından biridir. Kırmızı biber aynı zamanda doğal bir antibakteriyel ajan olarak kullanılmaktadır. Bu özellikleriyle bağışıklığı destekler ve güçlendirir.