Cuma, Aralık 24, 2021

Ahşabın sıcaklığını ve doğallığı


 
Ahşabın sıcaklığını ve doğallığını mutfağına taşımak isteyenlere özel olarak tasarlanan Bodrum Mutfak Mobilya’nın Akik modeli, sıcak ve samimi sohbetlere eşlik ediyor. Bodrum Mutfak Mobilya, country tarzı doğal ahşap modelli Akik Mutfak ile doğala ve doğal görünen tasarımlara modern dokunuşlarıyla farkındalık katıyor.  Devamı https://chefsdergisi.blogspot.com/p/guncel-haberler-bultenler.html

Çarşamba, Aralık 22, 2021

 

Sağlıklı yaşamın rehberi: Nutrigenetik beslenme

 

Uzun ve sağlıklı bir yaşamın sırrı genetik yapımızda saklanıyor. Nutrigenetik beslenme uygulamaları, besinlere verilen farklı tepkilerle ilişkili gen varyantlarını tanımlıyor ve çeşitli hastalık durumlarıyla ilişkilendiriyor. Infinity Regenerative Clinic, genetik yatkınlıkla ortaya çıkabilecek birçok hastalığa doğru beslenme ile bütüncül bir tedavi uygulayarak hastalıkların önüne geçiyor. https://chefsdergisi.blogspot.com/p/saglik-olsun.html

Pazartesi, Aralık 20, 2021

Selin Hanımeli kolonyası

 Soğuk kış günlerinde bir nefeste iyi hissedin

41 yıldır farklı kokularıyla bir nefeste iyi hissettiren Selin, 2022 kışına parfümlü kolonyalarıyla eşlik ediyor. Selin, kış mevsimini “Selin Hanımeli” ile karşılıyor.

Kimi zaman salep üzerindeki tarçın, kimi zamansa şöminede yanan odun… Kokularıyla farklı anıları, farklı hikâyeleri hatırlatan kış mevsimi geldi çattı. Selin Hanımeli, eşsiz kokusuyla kışın en keyifli anlarına eşlik ediyor. Hanımeli çiçeğinin kokusunu her akşam saat 19:00'da yaymasından ilham alan Selin Hanımeli 19:00, sizi bu koku ile günün her anı buluşturuyor. 

Parfümlü kolonyalar; 180 ml cam şişe, 100 ml çanta boy ve 35 ml cep boy formatında sunuluyor. Çantaların vazgeçilmezi olan Selin parfümlü kolonyalar; gün içinde hijyen açısından kendini iyi hissetmek isteyenler için 80 derece alkol içeriği ile ihtiyaç duydukları her anda yanınızda yer alıyor.  

Selin Parfümlü Kolonya Hanımeli 180 ML Cam Şişe 27,50 TL

Selin Parfümlü Kolonya Hanımeli 100 ML Sprey 21,50 TL

Selin Parfümlü Kolonya Hanımeli 35 ML 3,90 TL


Selin Hakkında: Altın Damlası’ndan gelen tecrübe ve miras ile “en iyi kolonyayı üretmek” prensibi ile yola çıkan Eczacıbaşı, 1980 yılında Selin markasını yaratmıştır. Selin’in adı “gür akan su” anlamına gelmekte ve ürünlerinin yarattığı rahatlama, ferahlama hissini yansıtmaktadır. Kendine özgü kokusuyla farklılaşan limon kolonyasını ve parfümlü kolonyalarını tüketicileriyle buluşturan Selin’in portföyünde; Lavanta, Hanımeli, Sığla, Bahçe Gülü, Ardıç ve Mavi Ladin kolonyaları bulunmaktadır. Türk halkının kültürel koku hafızasında yer bulan kokuları sunan Selin, ürün çeşitlerini sürekli yenilemeye ve zenginleştirmeye devam etmektedir. https://www.selin.com.tr/ 

 

Perşembe, Aralık 09, 2021

Suyun geleceği için kullanılmış yemeklik yağlar Petrol Ofisi istasyonlarında toplanıyor

 





Petrol Ofisi, Biyodizel Sanayi Derneği iş birliği ile suyun geleceğine sahip çıkıyor. İş birliği kapsamında seçili Petrol Ofisi istasyonlarında kurulan özel noktalarda biriktirilecek kullanılmış yemeklik yağlar, Biyodizel Sanayi Derneği koordinasyonu ile lisanslı atık bitkisel yağ toplayıcılar tarafından toplanıp, geri dönüşüm tesislerine ulaştırılıyor. Böylece hem temiz su kaynakları korunuyor hem de ekonomiye katkı sağlanıyor. 

Yapılan araştırmalara göre; her 1 litre kullanılmış yemeklik yağ, yaklaşık 1 milyon litrelik içme suyunu kirletebiliyor. Türkiye’de yıllık 2 milyon ton bitkisel yağ tüketiliyor ve bunun kızartma yağları gibi tüketilmeyen bölümünü ise her 100 kişiden 90’ı lavaboya dökerek atıyor.

İstasyonlarda toplanacak kullanılmış yemeklik yağlar biyodizele dönüştürülecek

Petrol Ofisi ve Biyodizel Sanayi Derneği’nin gerçekleştirdiği iş birliği, bu önemli soruna yönelik çözümlere bir yenisini daha ekliyor. “Suyun geleceği için kullanılmış yemeklik yağlar Petrol Ofisi’ne” çağrısı yapılan proje kapsamında, hem duyarlı vatandaşların katılımı hem de toplama kolaylığı açısından, yaşam alanlarına yakın şehir içi istasyonlar seçildi. Proje kapsamında tüketiciler kullanılmış yemeklik yağlarını, biriktirdikleri kapalı kaplarla birlikte seçili Petrol Ofisi istasyonlarında özel olarak oluşturulan toplama noktalarına atabilecekler. Bu noktalarda biriken yağlar, Biyodizel Sanayi Derneği koordinasyonu ile düzenli olarak toplanarak, sonraki süreçte biyodizele dönüştürülecek.

Toplanan yağlarla, yaklaşık 2.2 milyon kişinin içme suyunun temiz kalması sağlanacak

Petrol Ofisi’nin 31 istasyonunda başlatılan proje kapsamında yıllık yaklaşık 45 bin litre kullanılmış yemeklik yağın toplanması hedefleniyor. Petrol Ofisi istasyonlarında toplanacak kullanılmış yemeklik yağlarla yaklaşık 2.2 milyon kişinin içme suyunun temiz kalması sağlanacak. Öte yandan toplanacak yağların biyodizele dönüştürülmesi ile birlikte hem karbon salınımı hem de ülke ekonomisine ikincil kazanımlar da sağlanacak.

“Geleceğe katkı sağlamak, en önemli hedeflerimiz arasındadır”

Petrol Ofisi’nin bu topraklarda doğmuş ülkenin en önemli değerlerinden biri olarak attığı her adımda müşterisine, topluma, bayi ve paydaşlarına fayda üretmeyi, katkı sağlamayı hedeflediğine vurgu yapan Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Milli değerler üzerine kurulmuş bir şirket olarak, bulunduğu sektörlerin lideri olarak, Türkiye’nin en büyük 3 şirketinden biri olarak ‘geleceğe katkı sağlamak’ da, en önemli hedeflerimiz arasındadır. Biyodizel Sanayi Derneği ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği de, bu temel yaklaşımımızın güzel bir örneğidir. Bugün dünya gündeminin büyük bölümünü her ne kadar pandemi kaplasa da, temiz su konusu küresel çapta en önemli sorunlardan biridir. Biz, ‘Petrol Ofisi istasyonları, birer hizmet merkezidir’ diyoruz. Dolayısıyla böylesine önemli bir konuda, böylesine doğru bir çözüme de hizmet etmekten, katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

“Döngüsel Ekonomi Alanında Örnek Bir Proje”

Evlerde biriktirilen kullanılmış yemeklik yağların çevreye zarar vermeyecek şekilde geri dönüşümünün sağlanacağını dile getiren Biyodizel Sanayi Derneği Başkanı Selçuk Borovalı, projenin döngüsel ekonomi alanında örnek olacağını belirtti. Selçuk Borovalı sözlerine şöyle devam etti:
 “Biyodizel Sanayi Derneği ve Petrol Ofisi iş birliği ile hayata geçecek proje ile toplanacak bitkisel atık yağlar, biyodizele dönüştürüldükten sonra ithal ikamesi yaratacak. Türkiye’nin ulaşımında karbon ayak izinin azaltılması, yenilenebilir enerjinin payının arttırılmasına imkân tanıyacak. Ülkemizin sıfır atık hedefine bir adım daha yaklaşacağımız bu süreçte, çevre ve insan sağlığının korunmasına da katkı sağlanacak. Proje ile bir seferberlik başlatıyoruz ve ülke çapında yaygınlaşmasını hedefliyoruz” dedi.

Pazartesi, Kasım 29, 2021

Vakko L’Atelier ile Yeni Yıl Işıltısına Tatlı Bir Dokunuş

Dünya mutfağının imza tariflerini yeniden yorumlayan Vakko L’Atelier, yeni yılda lezzet dolu bir serüvenin kapılarını aralıyor. Vakko şıklığını yansıtan zarif sunumların benzersiz tatlarla bir araya geldiği lezzetleri  tüm Vakko L’Atelier ve www.vakkolatelier’de.

Fransız pastacılık sanatını ve dünya mutfağını Vakko şıklığı ile buluşturan Vakko L’Atelier, yeni yıl heyecanına lezzet katmaya devam ediyor. Damaklarda iz bırakan tatlı çeşitleriyle yeni yılda yeni mutluluklara eşlik ediyor. 

Meyve parçacıklı şans keki olarak geçmişten günümüze uzanan klasik lezzet ‘Panettone’ Vakko L’Atelierşeflerinin imzasıyla yeniden yorumlanıyor.  Çikolata severlere rüya gibi bir lezzet sunan La Buche A Deux Chocolats şık tasarımıyla da yeni yıl sofralarının yıldızı olmaya aday. Fransız pastacılığının zarafetini yansıtan La Buche Cheesecake A La Mangue, egzotik mangolu tadıyla yeni yılın büyülü atmosferini damaklara taşıyor. Eşsiz Vakko Çikolatası’nı nefis krokan parçaları ve yoğun karamel aroması ile bir araya getiren Chocolat Croquant Caramel farklı bir lezzet olarak öne çıkıyor. 

Vakko L’Atelier’nin imza lezzetlerinden biri olan 'Millefeuille' yeni yılın büyüsünü 'La Buche Millefeuille' ile yansıtıyor. Sezonun geleneksel tatları kestane ve armutlar ile hazırlanan ‘La Buche Aux Marrons Et Poires’ tutkulu bir lezzet sunuyor. Tarçın, zencefil, bal ve portakal kabuğunun buluşmasından ortaya ‘Pain D’Epices’ yeni yıl lezzetlerinin ikonik tatları arasında yer alıyor. Özel pastacı kreması ve çilekli içeriğiyle 'La Buche Citron Vert Fraise' ise tatlı bir başlangıç yapmak isteyenlere hitap ediyor. 

Yeni yıl denilince akla gelen Gingerbread kurabiyeler, sofraların sıcaklığına çeşitlilik katıyor. Artizan Vakko çikolatası ile süslenmiş bu kurabiyeyi sevdikleriniz ile paylaşabilir veya çam ağacınızda dekor olarak kullanabilirsiniz. Gingerbread kurabiyelerin yanı sıra altı farklı seçenek sunan 'Cookie Delight Mix' tatlarını özel şık kırmızı kutusuyla hediye edebilirsiniz.  Gökkuşağıdan ilham alan renkleriyle 'Macaron'lar küçük mutlukları keşfetmeye davet ediyor. Göz alıcı kırmızı kutusuyla Vakko şıklığını yansıtan 4’lü, 8'li ve 16’lı alternatifleriyle hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

 Yeni yılın mutluluklarınıza tatlı bir ortak olan Vakko L’Atelier’nin tüm lezzetleri 

www.vakkolatelier.com veya 0546 400 40 40 numaralı hattan sipariş verebiliyor.

 Evde Steakhouse Lezzeti

 Taşev Caste ızgara tava, kolay temizlenebilir özelliğiyle büyük kolaylık sunuyor. Kare ve yuvarlak boyutuyla farklı kullanım seçenekleri sunan Taşev Caste ızgara tava, kırmızı ve siyah renk alternatifleriyle satışa sunuluyor. Et ve balık pişirmede en büyük yardımcınız Taşev Caste ızgara tava ile lezzetli yemekler kaçınılmaz oluyor.

Evde lezzetli et pişirmenin en pratik halini sunan Taşev Caste ızgara tava, demir döküm özelliğiyle her mutfağın olmazsa olmaz gereçlerinden oluyor. Etlerinizi kolayca mühürlemenizi sağlayan Taşev Caste ızgara tava, cam emaye kaplı iç yüzeyiyle dayanıklı ve sağlıklı yapısıyla güven tazeliyor. Kırmızı ve siyah renk seçenekleriyle satışa sunulan Taşev Caste ızgara tava, et ve balıklarınızın lezzetiyle pişmesini sağlıyor. Yuvarlak ve kare boyutuyla kullanım kolaylığı sunan Taşev Caste ızgara tava, bambum.com ve bambumstore.com’da satışa sunuluyor.


Pazartesi, Kasım 08, 2021

 BU BAHARATLAR BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLİYOR

Havaların soğumaya başladığı bu günlerde özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklar da artış gösteriyor. Mevsim değişikliğinin yol açtığı ısı dengesizlikleri ve okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi de hastalıkların yayılmasına zemin hazırlıyor. Bağışıklık sisteminin güçlü tutulması ise Covid-19 dahil tüm hastalıklar için anahtar rol oynuyor. Vücut direncinin artırılmasında sağlıklı beslenme ve doğru gıda seçimi önem taşıyor. Örneğin yemekleri lezzetlendirmek için kullanılan baharatlar aslında besinler kadar bağışıklığı da destekliyor. Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. E. Tuğba Kumaş, baharatların sağlığa faydaları hakkında bilgi verdi. 

Zerdeçal: Zerdeçal vitamin ve mineraller bakımından zengin bir baharattır. A vitamini, E vitamini, β-karoten, C vitamini ve B grubu vitaminleri içermektedir. Zerdeçalın antioksidan, antiviral ve antienflamatuar özelliği bulunmaktadır. Bu etkileriyle zerdeçal bağışıklık sistemini korur ve kuvvetlendirir.  İçeriğinde bulunan kurkumin polifenolü sayesinde çeşitli kanserler, antilipidemi, Parkinson hastalığı, mide bağırsak sistemi problemleri, Alzheimer, diyabet, obezite, Multiple skleroz gibi sağlık sorunlarında koruyucu ve tedavici edici etkiye sahiptir.

                                                                                                    Zencefil:

 Zencefil, C vitamini, magnezyum, kalsiyum, potasyum, sodyum ve fosfor içerir. Yapılan deneysel araştırmalarda zencefilin sahip olduğu antioksidan etkilerin standart antioksidan maddelerle karşılaştırılabilecek kadar yüksek olduğu tespit edilmiştir. İçerdiği C vitamini ile bağışıklığı desteklemektedir. Zencefil soğuk algınlığını önler ve tedavisinde yardımcıdır. Balgam söktürücüdür ve öksürüğe iyi gelir. Soğuk algınlığı ve grip mevsiminde hastalıklara karşı koruyucu olarak da tüketilebilir. Antioksidan etkileri sayesinde bağışıklık sisteminde bir çeper görevi görebildiği, kansere karşı koruyucu olduğu ve yaşlanmayı azaltıcı etkilerinin olduğunu yapılan çalışmalarda gözlenmiştir. Tip 2 diyabetik hastalarda insülin direncini düzenleyerek hastalarda olumlu sonuçlar sağlamıştır. 

Kekik: Kekik esas olarak aromatik bir bitki olarak dünya mutfaklarında sıkça kullanılır ancak tıbbi bir bitki olarak da ön plana çıkmaktadır. Kekik zengin bir lif, kalsiyum, demir, manganez ve A, B6 ve C vitaminleri kaynağıdır. Güçlü bir antibakteriyel ve iltihap önleyicidir ve bu özellikleriyle bağışıklık sistemini desteklemektedir. Özellikle grip, bronşit, boğaz ağrısı, öksürük ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolları hastalıklarında fayda sağlamaktadır. 


Nane: Anti-mikrobiyal etki göstermektedir. Manganez, A ve C vitaminin çok iyi bir kaynağıdır. Aynı zamanda folat, demir, magnezyum, kalsiyum, potasyum, omega 3 yağları ve B2 vitaminlerinden zengindir. A ve C vitaminlerini bolca içeren nane, kuru veya yaş hali ile bağışıklık dostudur. Enfeksiyon giderici etkiye sahip olan nane çayı ile kış mevsimi sağlıklı ve verimli şekilde geçirilebilir.

Karanfil: Karanfil A, K, E, B6 vitaminleri ile kalsiyum, manganez, potasyum ve sodyum mineralleri bakımından zengindir. Karanfilin antioksidan gücü yüksektir ve çok iyi bir ağrı kesici, bakteri ve iltihap önleyicidir. İçeriğinde ki K ve C vitaminleri bağışıklık sisteminin desteklenmesinde rol oynar. Vücut direncini düştüğü soğuk havalarda karanfil tüketmek, birçok mevsimsel rahatsızlığa karşı koruma sağlar.

Kırmızı biber: Kırmızı biber, diyetsel antioksidanların (flavonoidler,  fenolik asitler, karotenoidler,  A vitamini, askorbik asit, tokoferoller) en büyük kaynaklarından biridir. Kırmızı biber aynı zamanda doğal bir antibakteriyel ajan olarak kullanılmaktadır. Bu özellikleriyle bağışıklığı destekler ve güçlendirir. 


Arzum Panetti ile evlerde sıcacık ekmek kokusu

 İnovatif ürünleriyle mutfakta hayatınızı kolaylaştıran Arzum, yeni yılda evde sağlıklı, güvenilir ve lezzetli ekmek pişirmenin yolunu Panetti ile sunuyor. Hazırlayacağınız taptaze ve sıcacık ekmekleriniz yılbaşı sofranıza veya yeni yıl sabahınıza keyif katacak.


Yeni yılda Arzum Panetti Ekmek Yapma Makinesi ile sağlıklı, güvenli ve lezzetli ev yapımı ekmekler pişirmek çok kolay. Arzum Panetti’nin 13 farklı pişirme programı ile tam buğdaydan glütensiz ekmeğe kadar dilediğiniz ekmek türünü istediğiniz kıvamda pişirerek yılbaşı sofranızı şölene çevirebilirsiniz.

En kalabalık yeni yıl davetlerinizde bile işinizi kolaylaştıracak 1000 gramlık geniş pişirme haznesi sunan Arzum Panetti, hafif, orta ve koyu dış kabuk seçenekleriyle her damak zevkine hitap ediyor. Glütensiz ekmek pişirebilen Arzum Panetti hem lezzetli hem sağlıklı ekmekleriyle beslenmesine dikkat edenlerin vazgeçilmezi oluyor. Arzum Panetti ekmeğin yanı sıra kek, makarna hamuru ve reçel hazırlayabilme imkanı da sağlıyor.

Ekmeğiniz yeni yılda tam istediğiniz saatte hazır…

 

Arzum Panetti Ekmek Yapma Makinesi’nin 15 saate kadar gecikmeli başlatmaya izin veren dahili zamanlayıcı ile ekmekleriniz tam da istediğiniz zamanda sıcacık hazır. Dilerseniz yeni yıl sabahı ekmek kokusuyla uyanabilir veya yılbaşı sofranızda dumanı üstünde sıcacık bir Kuru Domatesli Zeytinli Fransız Ekmeği servis edebilirsiniz. Pişirmeden sonra otomatik olarak 1 saat boyunca kendini sıcak tutma fonksiyonuyla ise her zaman sıcak servis yapmanız da mümkün.

 

Panetti’de her şey sizin için tasarlandı…

 

Arzum Panetti Ekmek Yapma Makinesi sizin için tüm detayları düşündü. Ölçü kabı ve kaşıkları ile tariflerinizi kolayca uygulayabilirsiniz. Geniş kontrol panelinden arzu ettiğiniz tüm ayarlamaları yapabilir, LCD ekran penceresinden takip edebilirsiniz. Çıkarılabilir ve yapışmaz haznesi sayesinde temizleme rahatlığı sunan pişirici, gözlem penceresiyle de kapağı açmadan pişirme sürecinin takip edilmesini sağlıyor.  Panetti’nin kullanım kolaylığını ve pişirme keyfini yaşamak için yılbaşı sofranıza lezzet katacak Kuru Domatesli Zeytinli Fransız Ekmeği tarifini deneyebilirsiniz.

 

KURU DOMATESLİ ZEYTİNLİ FRANSIZ EKMEĞİ

Malzeme:

  • 3 su bardağı un           
  • 150 ml su        
  • 40 ml süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1,5 yemek kaşığı şeker 
  • 1 çay kaşığı tuz            
  • 1,5 çay kaşığı kuru maya 
  • 1 adet büyük domates (rendelenmiş)
  • 70 gr kuru domates 
  • 50 gr siyah zeytin
  • 5 gr taze biberiye

Hazırlanışı:

Öncelikle kuru domates, zeytin ve taze biberiyeleri bir doğrayıcı veya bıçak yardımı ile ince ince kıyın. Daha sonra Arzum Panetti Ekmek Yapma Makinesi’nin pişirme haznesini çıkartıp sırasıyla su, süt, zeytinyağı ve rendelenmiş domatesi hazneye ekleyin. Üzerine yine sırası ile şeker, tuz, un ve kuru mayayı ilave edin. Daha önceden kıydığınız kuru domates, zeytin ve taze biberiyeleri ekleyip hazneyi cihazın içerisine yerleştirin. Saat yönünde çevirerek yuvasına oturtup kapağını kapatın. Program menüsünden 2 numaralı Fransız ekmeği seçeneğine getirerek hamur miktarını 750 gr. olarak ayarlayın. Kabuk rengi seçimini orta olarak ayarlayın ve başlat tuşuna basın. Programın bitiminde kapağı açıp hazneyi dışarı çıkartın. Ekmeğinizi haznesinde 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra hazneyi ters çevirerek çıkartın. Afiyet olsun.

Detaylı bilgi için: https://www.arzum.com.tr/

Pazartesi, Nisan 05, 2021

BONFİLET DOYUMLUK TATLAR KÖFTE SERİSİ SOFRALARDA

Paketlenmiş kırmızı et sektörünün öncü şirketi Bonfilet’in yeni Dondurulmuş Köfte Serisi, yoğun çalışma temposu içinde yemek hazırlamaya yeterince vakit bulamayan tüketicilerin beğenisine sunuldu. Sofralarına zahmetsiz ve lezzetli alternatifler eklemek isteyenler için hazırlanan Doyumluk Tatlar Serisi; Köftehoor Misket Köfte, Kasap Köfte, Kaşarlı Köfte, İnegöl Köfte, Izgara Köfte ve Tekirdağ Köfte’den oluşan kolay ve pratik seçenekleriyle sofralara tat katıyor. Güvenilir paketleme ve dondurma yöntemi kullanılarak üretilen Doyumluk Tatlar Serisi ile tüketicinin aklında soru işareti kalmıyor. 

 

Bonfilet, hazırlanması oldukça kolay ve pratik olan dondurulmuş ürünleri ile sofralardaki yerini almaya devam ediyor. Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği köfte çeşitleri, yemek hazırlamaya fazla vakit ayırmak istemeyenler için ideal bir alternatif haline geliyor. Katkısız olarak üretilen Bonfilet Doyumluk Tatlar Serisi ürünlerinin ambalajı, gıdaya teması uygun ve en güvenilir plastik türü olan OPP/PE (Polietilen) malzeme ile gıda yönetmeliğine uygun şekilde üretiliyor. Ambalajların üzerinde yer alan QR kod ise birbirinden farklı ve lezzetli pişirme önerilerine kolaylıkla ulaşmaya fırsat tanıyor. Yeni seri; Köftehoor Misket Köfte, Kasap Köfte, Kaşarlı Köfte, İnegöl Köfte, Izgara Köfte ve Tekirdağ Köfte’den oluşan kolay ve pratik seçenekleriyle sofralara tat katıyor. Dana eti ya da kuzu etinin lezzetli birleşimi ile elde edilen çeşitleri ile tüketicisinin damak zevkine hitap eden Doyumluk Tatlar Serisi; soğan, sarımsak, taze maydanoz, baharat karışımı ve tuz ile de tatlandırılıyor. 7-8 dakikada hazır olan lezzetli bir ziyafet için 150-160 °C’de ısıtılmış ve yağlanmış ızgara ya da tava yeterli oluyor.

 

Güvenilir Sofralar Bonfilet Dondurulmuş Köfte Serisi ile Kuruluyor

 

Bonfilet’in Doyumluk Tatlar Serisi, özel Spiral Freezer ambalajlama teknolojisi ile güvenilir paketlere giriyor. Gıdanın kalite kriterini ve besin değerini en üst düzeyde korumaya dayanan dondurarak muhafaza yöntemi, gıdanın uğradığı kalite kayıplarını en az düzeye indiriyor. -45°’lik spiral freezer içerisinde ani şoklama ile dondurulan Köfte Serisi, el değmeden paketleniyor ve -18°’lik ısı rejimi olan araçlar ile satış noktalarına ulaştırılıyor. Zamandan tasarruf etmek isteyenlerin tercih edeceği Bonfilet Doyumluk Tatlar Köfte Serisi mutfaklara pratiklik ve lezzet getiriyor.

 

Carrefour’larda satışa sunulan pratik ve lezzetli Bonfilet Dondurulmuş Köfte Serisi, lezzetli öğünlerinize eşlik ediyor ve köfte yemeyi daha keyifli hale getiriyor. Bonfilet Doyumluk Tatlar Köfte Serisi, sofralarında pratik bir hazırlığa ihtiyaç duyanlar için leziz bir beslenme alternatifi oluşturuyor. 

Pazar, Nisan 04, 2021

Bağışıklığınızı Güçlü Tutmak için C Vitamini Takviyesi Alın


Suda çözünen vitaminler arasında yer alan C vitamini, immün sistemin kuvvetlenmesine yardımcı olurken; aynı zamanda yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına da destek oluyor. Mevsim geçişlerinde, bağışıklığı güçlü tutmak için C vitamini takviyesi alınması gerektiğinin altını çizen Eczacı Ayşen Dincer,  
4 Nisan C Vitamini Günü özelinde önemli bilgiler paylaşıyor.

Düzenli ve doğru beslenememek, günlük vitamin ihtiyacının tam olarak karşılanamamasına sebep oluyor. Suda çözünen ve vücutta depolanmayan bir vitamin olduğu için günlük C vitamini ihtiyacının karşılanmasında, takviye alınması gerekliliğini savunan Eczacı Ayşen Dincer, C vitamini eksikliğinin, kişilerde; yorgunluktan eklem ağrılarına, diş eti kanamasından yaraların geç iyileşmesine kadar birçok sorun doğurduğunu belirtiyor. 

Günlük ihtiyacınız kadar C vitamini desteği alın

Özellikle mevsim geçişleri ve dengesiz hava şartlarına bağlı olarak artan; grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı güçlü tutmak için C vitamininin büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Ayşen Dincer, hastalanmadan önce önlem alınması gerektiğini vurgulayarak şunları söylüyor: ‘’Sağlıklı bir yaşam sürmek ve bağışıklığı her daim güçlü tutmak için düzenli ve sağlıklı beslenmek gereklidir. Günümüzde, tükettiğimiz gıdaların besin değerlerinin düşük olması nedeniyle; ihtiyaç duyduğumuz vitamini dışarıdan belirli desteklerle karşılamak durumunda kalıyoruz. Mevsimsel değişikliklerle de ihtiyaçlarımız doğru oranda artıyor. Multivitamin kullanıyor olsak da yeterli dozda C vitamini alamadığımızı söyleyebilirim, günlük 1000mg dozluk ihtiyacın tamamlanması için C vitamininin ayrıca alınıyor olması gereklidir. C vitamini, aynı zamanda suda çözünen bir vitamindir. Yani vücutta depolanamaz, her gün yeniden vücuda alınması gerekir.’’

C vitamini ile daha enerjik hissedin

Özellikle kemiklerin ve cildin fonksiyonlarının devamı için gerekli olan kolajen oluşumunda görev alan C vitamini aynı zamanda; kendinizi daha enerjik hissetmenize yardımcı oluyor. Çinko ile birlikte kullanıldığında bağışıklığı daha da güçlendiren vitamininin; yorgunluk ve halsizlik gibi belirtilere iyi geldiğini söyleyen Ayşen Dincer, C vitaminin diğer faydalarını şöyle sıralıyor:

  • C vitamini bir antioksidandır. Bu özelliği ile serbest radikallerin vücudumuza verdiği zararları geciktirir ve önler. 
  • Demir emiliminde de C vitaminin önemi çok büyüktür, birlikte alındığında demirin etkinliğini arttırır. 
  • Ayrıca enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur, yorgunluğu ve bitkinliği azaltır.

Perşembe, Mart 18, 2021

Pandemide Huzuru Sofrada Bulduk

Ödeme teknolojileri lideri Mastercard’ın Türkiye ve Avrupa’nın mutfak tercihlerine dair yayınladığı yeni raporu pandemi dönemindeki yemek alışkanlıklarını gözler önüne serdi. Avrupa genelinde, köfte, spagetti ve krep gibi alışılagelmiş yemekler en çok tercih edilen tarifler arasında. Mutfak becerilerini en çok geliştiren ülke ise Türkiye oldu. Pandemi ile canlanan evde akşam yemeği partisi trendi kalıcı olacağa benziyor. Haberin devamı 

https://chefsdergisi.blogspot.com/p/guncel-haberler-bultenler.html

 

Pazartesi, Mart 15, 2021

 ARZUM GASTROMİX’LE

En sert kıvamlı zor hamurlar
bile çok kolay!

Herkesin vazgeçilmezi kıymalı domates soslu makarnayı kendi evinizde yapma zamanı! Gurmelere yakışır tarifleri kendi mutfağınızda kolayca uygulamak artık çok kolay. Zorlu tariflerin üstesinden kolayca gelebilen Arzum Gastromix Stand Mikser, mutfakta en büyük yardımcınız olacak.
Haberindevamı:  
https://chefsdergisi.blogspot.com/p/guncel-haberler-bultenler.html

 

Balparmak’a Kadın Tüketicilerden Büyük Ödül

 

Kurulduğu günden bu yana bal ve arı ürünlerini en doğal ve sağlıklı haliyle sofralara taşıyan Balparmak, Arıcılık Akademisi projesiyle Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından düzenlenen “Kadın Dostu Markalar 2021 Tüketici Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Haberin devamı için: ➡️➡️https://chefsdergisi.blogspot.com/p/guncel-haberler-bultenler.html