Cuma, Kasım 13, 2015

BOĞAZA NAZIR GELENEKSEL ÇAY SEREMONİSİ 

Swissôtel The Bosphorus, İstanbul’un bünyesinde bulunan Lobby Lounge gündelik hayatın en keyifli molası olan öğleden sonra çay saatini beş yıldızlı lezzetler ve eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde sunuyor. 



Swissôtel'in Lobby Lounge'da sunduğu akşam üstü çay büfesi, hafta sonu
keyfine hem keyif hem de lezzet katmak isteyenlere ev sahipliği yapıyor.  Görkemli bir
ortamda, konforlu berjer koltuklarda rahatlayarak tüm haftanın yorgunluğunu ve stresini
atmaya, sevdiklerinizle başbaşa unutulmaz lezzet deneyimleri yaşamaya hazırolun.
El yapımı Türk tatlılarından enfes İsviçre pastalarına ve gelenekselİngiliz çörekleri ve
parmak sandviçlerine… muhteşem tatlar ve lezzetler sizleri bekliyor. Akşamüstü
çayının vazgeçilmezi olan simit kaşar, humus, kısır gibi geleneksel Türk lezzetleri,
kişler, Avusturya'ya özgü Sacher Turta (kayısı reçelli kremalı çikolatalı pasta), turtalar öne çıkan lezzetler
arasında…Dünyanın en iyi çay yetiştirme bölgelerinden seçilmiş ve mükemmel şekilde
demlenmiş dökmeçaylar, içecek menüsündeki özel hazırlanmış meyve suları ve
alkolsüz kokteyllerle ferahlayacaksınız.
Havaların soğuduğu bu günlerde sevdiklerinizle birlikte sıcacık bir ortamda mavi notaların melodik ahengi ve Ezgi Ayçe Kızıldere’nin canlı performansı ile JAZZ müziği dinleyerek sevdiklerinizle keyifli saatler geçirebilirsiniz. Swissôtel The Bosphorus, Istanbul’un muhteşem manzarası ile birlikte, özenli servisi ve eşsiz tatları ile hafta sonu keyfinize keyif katmak için; Swissotel’in Lobby Lounge’u Akşamüstü çayı için her Cumartesi ve Pazar günü 15:00- 18:00 saatleri arasında sizleri
bekliyor.

Pazartesi, Ekim 26, 2015


İstanbul Kahve Festivali çok renkli, çok lezzetli ve mis kokuluydu...
NESCAFÉ DOLCE GUSTO
“Latte Artisti” Michael Breach’i İstanbul’a getirdi

23 – 25 Ekim tarihleri arasında İstanbul'un nostaljik mekanı Haydarpaşa Garı ve tren peronları arasında düzenlenen İstanbul Kahve Festivali'ne dünyaca ünlü Amerikalı “Latte Artisti” Michael Breach, NESCAFÉ Dolce Gusto’nun konuğu olarak geldi. Michael Breach, İstanbul Coffee Festival’da yer alan NESCAFÉ Dolce Gusto standında, latteler üzerine çizdiği portreler ile kahveseverlere eşsiz bir deneyim yaşattı.



Biletleri günler öncesinden tükenen kahve festivaline ilgi yoğundu. NESTLÉ tarafından geliştirilen kahve sistemleri markası NESCAFÉ Dolce Gusto, İstanbul Coffee Festival dolayısıyla kahveseverlere güzel bir sürpriz hazırlamıştı. Nescafe'nin davetiyle gezme fırsatı bulduğum festival gerçekten çok renkli çok lezzetli ve mis gibi kahve kokuluydu. Benim gibi kahve tiryakileri burunları havada koklayarak dolaşıyordu neredeyse. 

Katılımcılar dünyanın çeşitli kahve diyarlarından gelen çekirdekleri öğütüyor pişiriyor ve tattırıyordu. Pek çok barista iş başındaydı. Festivale renk katan en ilginç etkinlik ise Amerikalı “Latte Artisti” Michael Breach'ın NESCAFÉ Dolce Gusto'nun önünde sıraya giren ziyaretçilerin, fincandaki köpüğü kullanarak portrelerini çizmesiydi. Pratik kullanımıyla kahve tutkunlarına farklı lezzetteki kavrulmuş ve çekilmiş kahve çeşitlerini evlerinde hazırlama olanağı sunan NESCAFÉ Dolce Gusto. İstanbul kahve festivalinde ilgi çekti. Sadece Espresso ve süt köpüğü kulanarak sofistike görüntüler ve portreler yaratabilen sanatçı Michael Breach, İstanbul Coffee Festival’de yer alan NESCAFÉ Dolce Gusto’nun standında kahveseverlerin portrelerini latteler üzerine çizdi. Üstün teknolojisi ile café kalitesinde, birbirinden farklı içecekleri saniyeler içerisinde hazırlayabilen NESCAFÉ Dolce Gusto, kahveseverleri 22-25 Ekim tarihleri arasında Haydarpaşa Garı’nın tarihi atmosferinde gerçekleştirilecek İstanbul Coffee Festival’indeki standında ağırladı. Kahveseverler NESCAFÉ Dolce Gusto standında latte artisti Michael Breach’in üstün yeteneğine tanıklık ederken, NESCAFÉ Dolce Gusto ile hazırlanan birbirinden lezzetli içeceklerin de tadını çıkardı: Kadifemsi köpüğüyle bir Espresso, 3 katmanlı Latte Macchiato, kahve tutkunlarının vazgeçilmez klasiği Cappuccino, mükemmel bir Americano, egzotik aromasıyla Chai Tea Latte, mutluluk veren sıcak çikolata Chococino, buz gibi bir Ice Cappuccino ve daha birçok çeşit sıcak/soğuk kahve lezzeti kahveseverlerle buluştu.

Perşembe, Ekim 22, 2015

23 Ekim 2015 Aşure Günü

AYVALI PORTAKALLI AŞURE

Kış aylarında aşureler nar taneleri ile renklenir, daha da bereketlenir.. Muharrem ayının 10. günü Aşure Günü olup bu günden itibaren ay sonuna kadar 20 gün boyunca pişirilir, dağıtılır..
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/asure.html


Perşembe, Ekim 01, 2015

Nescafé’den Dünya Kahve Günü’nde çekirdekten fincana kahvenin hikayesi



   İlk kez 1983 yılında Japon Kahveciler Derneği tarafından başlatılan Dünya Kahve Günü, dünyanın en popüler içeceklerinden olan kahvenin var oluşunu kutlamak ve hatırlamak amacıyla her yıl 29 Eylül’de kutlanıyor. Nescafe’de İstanbul Kuruçeşme’deki boğaza nazır mekan Mancha’da bu günü bir davetle kutladı. Hazır kahvenin mucidi Nescafé Dünya Kahve Günü’nde Nescafé 360 adı verilen yepyeni bir mobil uygulamayla kahveseverlere Brezilya’daki kahve tarlalarında 3 boyutlu bir deneyim yaşattı.

Kahve, tam 11 asırdır hayatımızda ve dünyada sudan sonra en fazla içilen içeceklerden biri. Efsanenin en başı ise meraklı bir keçiye dayanıyor. Khaldi adlı çobanın keçisi kırmızı bir meyveyi yer ve daha enerjik, hareketli olmaya başlar. Bir kaç kez tekrar eden bu değişikliğin nedenini merak eden Khaldi ise cevabı kahve ağacı ve kahve çekirdeklerinde bulur.  Türkler ise 1517’de Yemen valisi sayesinde kahve ile tanışır ve o kadar sever ki tüm dünyaya yayılmasına vesile olur. 

Brezilya’daki kahve tarlalarına 3 boyutlu tur
Bu sene Dünya Kahve Günü’nde Google işbirliğiyle yepyeni bir mobil uygulamayı kahveseverlerin beğenisine sunan Nescafé, Nescafé 360 adı verilen yeni Google Cardboard uygulmasıyla meraklılarını Brezilya’daki kahve tarlalarına 3 boyutlu sanal bir tura davet ediyor. Hem Applehem de Android telefonlara uyumlu olarak, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 13 faklı ülkede kullanıcılara sunulan uygulama tüm akıllı telefonlardan deneyimlenebiliyor.

Bugün kahve,  tüm dünyada petrolden sonra  en çok ticareti yapılan 2. ürün konumunda.1938’de ilk kez çözünür kahveyi icat ederek kahvenin bu kadar yaygın tüketilmesinde önemli rol oynayan Nescafé’nin hazır kahve için bulduğu çözüm aslında basittir. Tek tek elle toplanan doğal kahve çekirdekleri önce kavrulur, sonra basınçlı su kullanılarak kahvenin özü çıkarılır. Sonra bu öz kurutularak çözünebilir kahve elde edilir.  Bu süreçlerde kahve sudan başka hiç bir şeye temas etmez.


Bugün Türkiye’de hazır kahve toplam 15.5 milyon hanede tüketiliyor. Türkiye’de süt ve kahve kreması ile birlikte yaygın olarak tüketilen kahve; Meksika’da tarçın, Belçika’da çikolata, Nijerya’da limon, Senegal’de ise karabiber eklenerek tüketiliyor. Sağlık açısından da kahve üzerinde bir çok bilimsel çalışma yapılmıştır. Yapılan araştırmalar, günde 4-5 fincan orta düzey kahve alımının (400 mg kafein) yeterli ve dengeli beslenme düzeninin bir parçası olabileceği ve sağlık yararları sağlayabileceğini göstermektedir. Kokusunu duyduğumuz andan itibaren duyularımızı harekete geçiren kahve, beslenmede önemli bir antioksidan kaynağıdır. Kahvenin ayrıca, içeriğindeki kafein ile fiziksel ve zihinsel performans üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Günde 400 mg kafein alımının güvenli olduğunu bildiren Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi, 75 mg kafeinin (ortalama 1 fincan kahvedeki kafein miktarı) dikkat ve konsantrasyonu arttırabildiğini belirtmektedir.

Davetlilere en güzel sürpriz hediye de Nescafe fincanı içinde sunulan kahve fideleri oldu. Kahve günü, yetenekli baristaların hazırladığı, tarçınlı, paprikalı birbirinden farklı lezzetlerde ve sunumlarda kahveler tadılarak kutlandı.


Nescafé Hakkında

NESCAFE’nin hikayesi, 1930 yılında Brezilya Hükümeti’nin Nestlé’ye başvurması ile başladı. Nestlé’nin mucitlerinden Max Morgenthaler, ekibiyle, kahvenin doğallığını koruyarak sadece su eklenmesiyle kaliteli bir fincan kahve yapabilmenin yolunu aradı. İsviçre laboratuarlarında tam 7 yıl süren uzun araştırmalar sonunda cevabı buldular. Bu yeni ürüne “Nestlé” ve “Café” kelimelerinin birleşmesinden oluşan “Nescafé” ismi verildi. İlk defa 1938’de İsviçre’de satışa sunulan Nescafé, bugün dünyada 150’den fazla ülkede satılıyor ve her saniyede 4000 fincandan fazla Nescafé içiliyor. Sürekli gelişen yenilikçi teknoloji ile özenle seçilmiş kahve çekirdeklerinden üretilen Nescafé, Türkiye’de ve dünyada milyonlarca tüketicinin ilk tercihi. Türkiye’de çözünebilir kahve pazarının lider markası olan Nescafé; Nescafé 3ü1 Arada, Nescafe Xpress , Nescafé Classic ve Nescafé Gold ve daha pek çok ürünü ve kahve makine sistemi  ile milyonlara tüketiciyle eşsiz bir kahve deneyimi sunuyor.



Cuma, Eylül 11, 2015

Şimdi lüfer, levrek ve palamut zamanı!


Misina Balık, Eylül ayını "Balık Şenliği"ile kutluyor...

Ege Denizi'nin kokusunu ve en taze lezzetlerini tabağında hissetmek ve tatmak isteyenle
Yaz boyunca süren av yasağının bitmesinin ardından, en taze balıklar Fenerbahçe Dalyan'daki Misina Balık'ta sofraları süslemeye vemisafirleri damak tadını kışkırtan lezzetlerle buluşturmaya başladı. Misina Balık, “Balık Şenliği” ilan ettiği Eylül ayında; lüfer, levrek ve palamutla konuklarının kalbini fethediyor.  Özenle seçilen, sonbahar-kış aylarının en popüler, en muhteşem balıkları; ızgara lüfer, tuzda levrek ve Girit usulü palamut güveç olarak sadece Misina Balık'a özel lezzet ve pişirme usülleriyle konuklara eşsiz bir balık deneyimi yaşatıyor. Ege'den günlük getirilen otlar, Girit-Rum-Ege mutfağının birbirinden lezzetli soğuk ve sıcak mezeleri ile deniz ürünleri de, benzersiz lezzetleriyle balık şenliğine eşlik ediyor.  

Özenle seçilen mevsim balıkları, sadece Misana'da bulunabilen kışkırtıcı lezzetleriyle konuklara gerçek bir şenlik vaad ediyor.
Misina Balık'ta lezzet şenliği; Ekim ayında beyaz soslu mercan buğulama,barbunya tava ve eşkina yahni; Kasım ayında torik lakerda ve pisi balığı şiş; Aralık ayında kiremitte uskumru ve hamsi tava ile sürecek. (0216) 550 0258
Eşsiz bir lezzet hikâyesi için #misinabalik #balikbizimisimiz

Perşembe, Eylül 10, 2015

Güne Cafe Swiss'de başlayın

Swissôtel The Bosphorus, İstanbul bünyesindeki Cafe Swiss, yenilenen yüzü, İsviçre’nin ince zevkini Türk kültürünün sıcaklığıyla birleştiren etkileyici dekorasyonu, nefes kesen boğaz manzarası ve açık mutfak konsepti ile açık büfe kahvaltı keyfini muhteşem bir deneyime dönüştürüyor.

İçeride 220, dışarıda 80 kişilik kapasiteye sahip olan Cafe SwissDünya mutfağını ayağınıza getiriyor. Türk kahvaltı kültürünün yanı sıra Avrupa ve Amerikan kahvaltı mutfağının da keyfini sürmenize olanak sağlıyor. Size özel hazırlanan menüdeev yapımı, fırından taze çıkmış ekmeklerden, kişiye özel şişelenmiş meyve suları ve süt çeşitlerine kadar damak tadınıza göre seçebileceğiniz her türlü seçenek sizi bekliyor!

Zengin açık büfe kahvaltı ve alakart çeşitleri, omlet, özel soslar eşliğinde Belçika usulü waffle, Fransız usulü kızarmış yumurtalı ekmek, buttermilk pancake ve birbirinden değişik peynir çeşitleri ile dayanılmaz tatlar sunan Café Swiss,nefis bir kahvaltı ile güne başlamanın ayrıcalığını yaşatacak benzersiz bir lezzet yolculuğu vaat ediyor.  

Café Swiss, zengin yemek seçenekleri, geleneksel tatları ve çocuk menüsü ile misafirlerine eşsiz bir deneyim yaşatıyor. All Day Dining konsepti ile sabah, öğle, akşam farklı seçeneklerle misafirlerini ağırlayan Café Swiss, hem serinletici bir içki hem de keyifli yemekler için mükemmel bir ortam sunuyor.

Birçok damak tadına hitap eden Cafe Swiss menüsü, İsviçrelilik kimliğini de öne çıkaran Vitalitykonseptine uygun az yağlı ve sağlıklı seçeneklerin yanı sırabeslenme dostubarista corner ile taptaze kahve ve çayları da tiryakileriyle buluşturuyor.
Café Swiss, hafta içi her gün ve Cumartesi, Pazar günleri 6.30- 10.30 saatleri arasında güne enerjik ve pozitif başlamanın en güzel yolu…
Gün boyunca eşsiz seçeneklerle hem göz hem de damak zevkine hitap eden Café Swiss, 06:30-10:30, 12:00-15:00 ve 18:00-23:00 saatleri arasında üç farklı konsept sunuyor.

Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için: (212) 326 29 90



Perşembe, Eylül 03, 2015

Keçi sütünden Tereyağı

Bu Lezzet Yüzde Yüz Keçi Sütünden

Türk yemek kültürü için vazgeçilmez bir lezzet olan tereyağı, keçi sütü lezzetiyle buluştu. Peynir ve süt çeşitleri ile tüketicinin damak zevkine hitap eden Baltalı Gıda, şimdi de yüzde yüz keçi sütü kullanılarak ürettiği doğal tereyağı ile sofralarınızda.

Her öğün sofralara lezzet katmaya devam edenBaltalı Gıda’nıniçerisinde trans yağ bulunmayan ve hiçbir kimyasal işlemden geçmeden tamamen doğal olarak üretilen %100 Baltalı Keçi Tereyağı, 200 gramlık ambalajı ile raflarda yerini aldı.

İçerdiği protein ve yağ oranı ile inek sütünden ayrılan, anne sütüne en yakın süt olarak bilinen keçi sütü ile üretilen tereyağı, herhangi alerjik reaksiyona da neden olmuyor.

A,D ve E vitamin kaynağı, aynı zamanda fosfor, potasyum ve kalsiyum minarellerince zengin olantereyağı, kahvaltı ve yemeklerde gönül rahatlığı ile tüketilebilirken, hem çocukların hem de yetişkinlerin günlük vitamin ve enerji ihtiyaçlarını karşılamaya da yardımcı oluyor.

%100 Baltalı Keçi Tereyağı, tüm zincir market veşarküterilerde tüketicilerle buluşuyor.

Baltalı hakkında: 

Baltalı Çiftliği, Ege’nin verimli topraklarının bereketli kıyılarla buluştuğu çok özel bir bölgede, İzmir Seferihisar'da yer almaktadır. Toplam 100 dönüm arazi üzerinde kurulu, etrafı zeytin ağaçları ile çevrili bu çiftlikte, işine tutkuyla bağlı uzmanlardan oluşan Baltalı ekibi, yoğun bir çalışma ile Türkiye’ye özel saf bir keçi ırkı yaratmıştır. Yüksek süt verimi olan, 365 gün sağım yapılabilen bu keçi ırkından oluşan Baltalı Çiftliği, bugün Avrupa’nın en büyük ve modern keçi çiftliklerinden biri olarak gösteriliyor.  

Baltalı’nın ürün gamında; % 100 keçi sütünden günlük pastörize keçi sütü, light günlük pastörize keçi sütü,  keçi sütü(uht), çikolatalı sütkeçi peyniri, light keçi peyniritulumpeyniri, kaşar peyniri, dil, hellim, lor, sürülebilir keçi peynirilabneharmola,  krem keçi peyniri, Baltalı Büşevde rahatlıklayapılabilen kolay yoğurt ve 100% keçi sütünden tereyağı bulunmaktadır.


Cuma, Ağustos 21, 2015


Bocused’Or,kendine güvenen şefleri 27 Kasım 2015’de İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Türkiye Milli Seçmelerine davet ediyor!



İzleyici kitlesi ve yarattığı heyecanla‘’Mutfak Olimpiyatları’’ olarak da bilinen, dünyanın en önemligastronomi yarışması Bocused’Or’un Türkiye Milli Seçmeleri için başvurular başladı! 

Sirha İstanbul kapsamında gerçekleşecek olan ve 22 yaşını doldurmuş tüm profesyonel şeflerin katılabileceği yarışmanın son başvuru tarihi 13 Eylül 2015.
Bocused’Or Milli Organizasyon Komitesi tarafından seçilen 4 adayın, belirlenen temalar altında gün boyu kıyasıya yarışarak hünerlerini sergileyeceği Bocused’Or Türkiye Milli Seçmeleri, 27 Kasım’da İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Uluslararası alanda gastronomideki son trendleritakip eden, profesyonelşefler arasında network kurarak, fikir ve deneyimlerin paylaşılmasını amaçlayan Bocused’Or’un Türkiye Milli Seçmeleri’ne ünlü şef Rudolf Van Nunen başkanlık edecek.
Bocused’Or Türkiye Milli Seçmeleri’ndekazanan,ulusal ve uluslararasışeflerden oluşan jürinin yapacağı puanlamaya göre belirlenecek.Yapılan puanlama sonucu birinci olan şef, Mayıs 2016’daSirha Budapeşte kapsamındadüzenlenecek olan Bocused’OrAvrupa Final Etabı’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanacak.
Katılım koşulları ve başvuru formu için Sirha İstanbul’un web sitesini ziyaret edebilir ya da aşağıdaki adrese mail atabilirsiniz.

**Türkiye’de ilk defa Mart 2013’teSirha İstanbul kapsamındagerçekleşenBocuse d’Or'un kazananıünlüşefGürcanGülmez ve ekibiolmuştu. GürcanGülmez ve ekibi, Mayıs 2014’te Stockholm'degerçekleşenAvrupaSeçmeleri’nde Bocuse d’Or’unruhunuyaşayarakTürkiye'yitemsiletti.

Sirha İstanbul 2015, restoran, otel işletmeleri ve yiyecek-içecek sektörünü tek bir alanda buluşturuyor.Hızla artan katılımcı sayısı, profesyonel ziyaretçi kitlesi ve sektörde trendleri belirleyen etkinlikleriyle, 26 -28 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde 3. kez sektörü bir araya getirecek.

Salı, Ağustos 18, 2015


“KIPLING”  İLE OKULA DÖNÜŞ DAHA DA EĞLENCELİ ve RAHAT!
Dünya çanta modasına yön veren, eğlenceli ve kullanışlı tasarımları ile okul alışverişlerinin vazgeçilmez adresi Kipling, “Back To School” koleksiyonuyla, okula dönüş sezonunu neşe içinde karşılıyor. Renk, desen ve tasarımlarındaki çeşitlilikle dikkat çeken çantalar, çocuklara sağladığı kullanım kolaylığının yanı sıra okul kıyafetlerine de şıklık katıyor.  Geniş iç hacimleri, ergonomik sapları ve sağlam arka panelleriyle tüy kadar hafif çek-çekli sırt çantaları öğrencilerin hayatını kolaylaştırıyor. 
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
CAFE SWISS YENİLENEN YÜZÜYLE KONUKLARINI AĞIRLAMAYA HAZIR…

Swissôtel The Bosphorus, İstanbul bünyesindeki Cafe Swiss, 
yaşam boyu başarı ödülü sahibi dünyaca ünlü içmimar Khuan Chew’ un sade mimarisi ile yepyeni bir görünüme kavuştu. Cafe Swiss, İsviçre’nin ince zevkinin ve sadeliğinin Türk kültürünün sıcaklığıyla harmanlandığı, ahşap sanatının tüm inceliklerinin kullanıldığı yeni yüzüyle misafirlerini ağırlamaya başladı. 

http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Cuma, Haziran 05, 2015

Taze, doğal, orgranik lezzetler






Organik yaşamın lezzetli adresi İda Bahçe, insan ve doğa dostu tarım, doğal ve katkısız gıda için yola çıkmış bir idea, bir çaba. 

Kaz Dağ’ında bulunan bahçelerinde yetiştirdiği doğal ve katkısız ürünleri hiçbir müdahalede
bulunmadan doğal yöntemlerle tüketicisiyle buluşturuyor. Sağlıklı ve organik ürün tercih
edenlere www.idabahce.com adresi üzerinden en taze ve lezzetli alternatif olarak hizmet
Kaz Dağı doğal florası ile zengin bir toprağa sahip, burada yetişen sebzeler, meyveler, doğal
otlar, baharatlar ve elde edilen ürünler; yaşamını lezzetli ve sağlıklı gıdalarla zenginleştirmek
isteyenler için harikulade seçenekler sunuyor.
İda Bahçe bölge iklim ve coğrafyasında yetiştirdiği sebze ve meyveleri gönderim gününün bir
gün öncesinde dalından toplayarak gurme tat düşkünlerine en taze iletileri, en lezzetli haliyle
göndermeye gayret gösteriyor. Ayrıca sayfasında sadece mevsiminde tüketilebilecek ürünlere
yer verirken, “elimizde yok”, “mevsimi değil” demekten de çekinmiyor.


İda Bahçe ürün gamında mevsim sebze ve meyvelerinin yanı sıra gurme kahvaltılıklar,
sızma zeytinyağları ve zeytin yağlı sabunlar, kavanoza kurulmuş lezzetler, güneşte
kurutulmuş meyve ve çiğ yemişler, Kaz Dağı’nın otlarından bitki çayları ve baharatlar,
geleneksel yöntemlerle yapılmış eskilere ait ekmekler, lezzetli bakliyatlar ve gurme unlar yer
Kahvaltılık kategorisinde zengin bir ürün yelpazesi bulunan İda Bahçe; doğal otlarla beslenen
keçi, koyun ve inek sütünden peynirler, % 75 tane oranıyla kurulan sadece şeker ve limon
ilave edilerek pastorize edilmemiş reçeller, bahçelerinden toplanan zeytinler, bir gün önce
toplanmış doğal yumurtalar, yöresel ekmeklerle lezzet düşkünlerine çok keyifli bir hafta sonu
kahvaltısı vaat ediyor.

Zeytin yağının rafine edilmemiş en saf sızma halini elde eden İda Bahçe bu tecrübesini doğal
ürünler kullanarak yaşam kalitesini artırmak isteyenlere lavantadan keçi sütüne, farklı tatlarla
birleştirdiği zeytin yağı sabunları sunarak taçlandırıyor.
Sağlığına ve beslenmesine dikkat edenler, yediklerinin doğal, katkısız ve lezzetli olmasını
talep edenler ve kestane unundan nohut ekmeğine aslında gurme lezzetler peşinde olanların
tercih edebileceği güzellikte ve çeşitte ürünü İda Bahçe çatısında bulmanız mümkün.
İyilikle üreten, bir tıkla Kaz Dağı’ndan mutfağınıza en özendiği lezzetleri ileten İda Bahçe
keşfedilmeye değer.
www.idabahce.com
www.facebook.com/idabahce
www.instagram.com/idabahce




Pazartesi, Haziran 01, 2015

KANDİL SİMİDİ

Gerekli malzeme:

125 gr margarin

1 çay bardağı zeytinyağı

2 çorba kaşığı yoğurt

1 adet yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı mahlep

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı kepekli un

Aldığı kadar normal buğday unu

Üzeri için:

1 adet yumurta beyazı

2-3 kaşık çiğ susam

- Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta

sarısı, zeytinyağı, yoğurt, mahlep, şeker, sirke ve

tuzu karıştırın. Kepekli un ve kabartma tozunu

ekleyin. Normal buğday unundan 1 bardak kadar

ilave edip yoğurmaya başlayın. Aldıkça un ilave

ederek ele yapışmayan homojen kıvamlı bir

hamur halini alıncaya kadar yoğurun. Hamuru 15

dakika dinlendirin.

- Hamurdan küçük parçalar koparıp tezgâh

üzerinde yuvarlayarak uzatıp fitil haline getirin.

Uçlarını birleştirerek minik simitler halinde

hazırlayın. Halkaları önce çırpılmış yumurta

beyazına sonra susama batırıp yağlanmış fırın

tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180

derece fırında renk alıncaya kadar 25-30 dakika

pişirin. ( Gülhan Kara - Çay Saati kitabından)

Salı, Mayıs 26, 2015

Ünlü Şef Carlos Le Cuistot Dünya mutfağını evinize taşıyor

Belçikalı Ünlü Şef Carlos Le-Cuistot, “LE CUISTOT” İle Dünya 
Mutfağını Evinize Taşıyor 



Belçikalı Ünlü Şef Carlos Le-Cuistot, en taze malzemeleri özenle seçerek, 
kesinlikle konserve ya da donmuş ürünler kullanmadan, dünya 
mutfağının seçkin yemeklerini sizlerin beğenisi için günlük olarak hazırlıyor. Dilerseniz sizin mutfağınızda!




Le Cuistot, ister bireysel ister büyük gruplar olsun, eşsiz bir zarafetle hazırlanan, 
tarz ve yaratıcılığı da kapsayan dünya mutfağından binlerce lezzeti sizin için 
pişiriyor, siz de yalnızca ısıtıp tadını çıkarıyorsunuz.
Le Cuistot, binlerce lezzetin yanı sıra özgün metodlar kullanılarak hazırlanan el 
yapımı pasta ve tatlı seçenekleriyle de damağınızda leziz tatlar bırakmaya hazır.
Yemek servisinin organizasyonlardaki önemine de dikkat çeken Le Cuistot, 
kokteyl, davet, açılış gibi her türlü organizasyonlar için sunduğu catering 
hizmetiyle de fark yaratıyor. Catering hizmetini büyük bir uzmanlıkla bir adım 
ileriye taşıyan Le Cuistot, kişiye özel hazırlanan menüleriyle müşterilerinin 
ihtiyaçlarına yanıt veriyor. 

Detaylı bilgi ve siparişleriniz için http://www.le-cuistot.com/ana-sayfa-tr.ws adresini ziyaret edebilirsiniz.

Cuma, Mayıs 15, 2015

İmkansız Tarifin Kolay Yolu


Gurme Yazar ve Yemek Danışmanı Gülhan Kara, Fairy sponsorluğunda hazırlayıp sunduğu kendine has lezzetli, yaratıcı ve pratik tarifleriyle, Türkmax Gurme izleyicileriyle buluşuyor.
Fırından çıktığı zaman iştah kabartan, ancak hazırlık aşamaları ve çıkardığı bulaşıklar nedeniyle imkansız gibi görünen lezzetler, Gülhan Kara’nın pratik ipuçları ve samimi anlatımıyla ekranlarınıza geliyor. İmkansız Tarifin Kolay Yolu’nda, ağırlıklı olarak fırın yemeklerini içeren ve kolayca hazırlanıp her öğünü ziyafete çeviren tariflerin yanı sıra, mutfakta hayatınızı kolaylaştıracak bazı ipuçları da bulacaksınız.
Lokal lezzetlerle birlikte, farklı kültürlerin mutfaklarına da yer veren “İmkansız Tarifin Kolay Yolu”, Gülhan Kara’nın keyifli anlatımıyla hafta içi hergün, saat 19.10’da Türkmax Gurme’de. 

Perşembe, Nisan 09, 2015

Fırıncılık Dünya Şampiyonası


Dünyanın en prestijli fırıncılık yarışması, 9- 16 Nisanda ilk kez İstanbul’da


Türkiye Fırıncılar Milli Takımı, dünya fırıncılık şampiyonası ön elemesinde pide, açma ve karalahana ekmeğiyle yarışacak 




Fırıncılık sektörünün dünyadaki en prestijli yarışması olan Fırıncılık Dünya Şampiyonası ön elemeleri ‘Louis Lesaffre Cup’ın Afrika – Akdeniz Bölgesi seçmeleri 9-16 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştiriliyor. 
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html


Salatanın Meksikalısı Ranchero’da

İstanbul’un Meksikalısı Ranchero’nun tercihe göre et, tavuk, deniz mahsulleri veya sadece mevsim yeşillikleri ve özel soslarla hazırlanan “düşük kalorili, bol lezzetli” egzotik salataları, damak tadından taviz vermeden formunu korumak isteyen lezzet tutkunlarını bekliyor. Ranchero, Meksika yemeği seven müdavimlerine, taze mevsim sebzeleri, özel garnitürler ve patentli soslarla hazırlanan egzotik salata mönüleri sunuyor. Mekana özgü bir lezzet olan Ranchero Salad, sadece yeşilliklerden oluşan vejetaryen lezet Mexican Cesar Salad, karidesle hazırlanan Ensalada Con Camarones, mısır ya da buğday unundan yapılan tortilla kabuğu içinde servis edilen Taco Salad, yeni bir tarif Ensalada Unica ve exotica sos ile hazırlanan Ensalada Con Atun, Ranchero’nun favorileri arasında yer alıyor. Mekanın Suadiye, Nişantaşı ve Trump Cadde şubelerindeki salata mönülerinde fiyatlar 22,50 TL ile 28,50 TL arasında değişiyor. Söylemesi zor isimlere sahip olsalar da özellikle öğle ya da akşam öğünlerinde hafif ve sağlıklı tatlar arayanlar Meksikalı&Türk bir aile tarafından işletilen Ranchero’nun Türk damak tadına uygun zengin salata mönüsünden seçimler yapabilir.
Bilgi ve Rezervasyon için: www.ranchero.com.tr

Salı, Mart 31, 2015

7 Nisan'da Alanya HEP Üniversitesi'nde


7 Nisan Salı günü Alanya Hep Üniversitesi Gastronomi bölümünün daveti üzerine Alanyalılar'la ve üniversiteli gençlerle buluşuyoruz..
Konumuz tabii ki mutfak.. Çok lezzetli bir söyleşi olacak, bekleriz!

Perşembe, Şubat 19, 2015

Pırasa Soslu Çipura ve Febreze...

Koku duyumuz, hayatımız ve davranışlarımız üzerinde gerçekten etkilidir. Özellikle de yemek kokuları... Burnumuza hoş gelmeyen bir pişirme kokusu iştahımızı da yemek keyfimizi de kaçırır, olumsuz yönde etkiler. Özellikle mutfakta yemek pişirirken ya da malzeme hazırlığı yaparken "kötü koku" olarak tanımladığımız bazı kokular kaçınılmazdır. Lezzete olumsuz bir etkisi olmasa da yemek pişirme tercihlerimizi olumsuz etkiler. Örneğin İşkembe çorbası, sarımsak, balık, kızartma yağı gibi istemediğimiz ve her yere sinen, kolay kolay da gideremediğimiz kokular.
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html 

Pazar, Şubat 15, 2015

Kokusu, tadı, rengi ile özel çaylar

Kokusu, tadı, rengi ile özel çaylar

Geçtiğimiz haftalarda blog yazarlarına özel bir çay tadım etkinliği düzenlendi. Beşiktaş Akaretler'de bulunan Mert Soley'in sahibi olduğu Cup Third Wave Ccoffee Shop'da Asia Chai Art Halil Ulaş'tan uzakdoğunun egzotik ve şifalı çaylarını dinlerken aynı zamanda da keyifli bir tadım günü yaşadım. Özel hazırlanmış çaylar, özel tadım bardaklarında sunulurken bu alanda uzman Halil Ulaş da bilgileri aktardı. Ardından da Mert Soley üçüncü nesil kahve demleme yöntemlerinden bahsetti ve Japon Sifonu adı verilen yöntemle hazırlanan kahvelerimizi tattık.

Salı, Şubat 10, 2015

Sıcacık ıhlamur kokusu…

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtanlar...

Kış geldiğinde evde sık sık ıhlamur demlerdi annem... O mis gibi kokusuyla daha ilk yudumda ısıtırdı içimizi. Bana göre soğuk kış günlerinin en sembolik sıcak içeceklerinin başında ıhlamur çayı arkasından da bol tarçınlı salep gelir... 

Güneş kaybolup da yerini bulutlar aldığında üzerimize yün kazakları, ayağımıza çorapları giymeye başladığımızda, yediklerimiz içtiklerimiz de değişiverir farkında olmadan. Kış gelmiştir ve vücudumuzun ısınmaya ihtiyacı vardır. Çünkü nasıl ki yaz sıcağında serinleten içeceklerle mutlu oluyorsak kışın da sıcak içecekler bizi keyiflendiriyor. Sütlü kahveden iyi demlenmiş çaya; ıhlamurdan salebe; limonlu tavuk suyu çorbadan süzme mercimeğe kadar hepsi ayrı bir lezzet, ayrı bir keyif....
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html

Sıkma portakalın tam zamanı..


Portakalbahcem.com’un müşterileri için hazırladığı ‘Otomatik Sipariş’ özelliğiyle sezonun en taze meyveleri her hafta ...
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Pazartesi, Şubat 09, 2015

OĞLAK YAYINLARINDAN 2 GÜZEL ESER...

Gastronomi dünyasına ilgi duyanlar için yeni 2 eser yayımlandı. Kitaplar elime ulaşır ulaşmaz her ikisini de inceledim.. 
Oğlak Yayınları ından çıkan biri yeme içme dünyası üzerine yazdığı kitaplarıyla tanınan Deniz Gürsoy'un Gastronomi Tarihi, diğeri de Tahir Tekin Öztan (Sahan restoranlarının sahibi olarak tanınır) tarafından hazırlanan 2 cilt halindeki Gurme Kent Gaziantep Mutfağı... 
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/kitaplik.html


İSTANBUL ANADOLU YAKASI’NIN EN YENİSİ: 
ATRIUM LOUNGE BAR

Hilton İstanbul Kozyatağı içinde yer alan Atrium Lounge& Bar modern 
dekorasyonu ve eşsiz lezzetleriyle, şehrin yeme içme kültüründe yepyeni  

Cumartesi, Ocak 31, 2015

SAĞLIK-GÜZELLİK-KADIN

Güzelliğin yeni adresi: Renouvelle Nişantaşı

Günümüzde gelişen teknoloji ve test edilmiş en yeni formüllerin kullanıldığı kozmetik ürünlerle birlikte bu gelişime paralel, işinde uzman dermatologlar sayesinde kadınların "güzellik", "bakım", "gençleşme", "estetik" isteklerine harika çözümler sunan merkezler de giderek çoğalıyor. Bunlardan biri de Dr. Burcu Yamangöktürk Solak'ın açtığı Renouvelle Nişantaşı.

Yaşı ne olursa olsun, her kadın güzel olmak, iyi görünmek ister....
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/saglik-olsun.html