Gerekli malzeme:
125 gr margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kepekli un
Aldığı kadar normal buğday unu
Üzeri için:
1 adet yumurta beyazı
2-3 kaşık çiğ susam
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta
sarısı, zeytinyağı, yoğurt, mahlep, şeker, sirke ve
tuzu karıştırın. Kepekli un ve kabartma tozunu
ekleyin. Normal buğday unundan 1 bardak kadar
ilave edip yoğurmaya başlayın. Aldıkça un ilave
ederek ele yapışmayan homojen kıvamlı bir
hamur halini alıncaya kadar yoğurun. Hamuru 15
dakika dinlendirin.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp tezgâh
üzerinde yuvarlayarak uzatıp fitil haline getirin.
Uçlarını birleştirerek minik simitler halinde
hazırlayın. Halkaları önce çırpılmış yumurta
beyazına sonra susama batırıp yağlanmış fırın
tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180
derece fırında renk alıncaya kadar 25-30 dakika
pişirin. ( Gülhan Kara - Çay Saati kitabından)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder