Pazartesi, Haziran 01, 2015

KANDİL SİMİDİ

Gerekli malzeme:

125 gr margarin

1 çay bardağı zeytinyağı

2 çorba kaşığı yoğurt

1 adet yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı mahlep

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı kepekli un

Aldığı kadar normal buğday unu

Üzeri için:

1 adet yumurta beyazı

2-3 kaşık çiğ susam

- Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta

sarısı, zeytinyağı, yoğurt, mahlep, şeker, sirke ve

tuzu karıştırın. Kepekli un ve kabartma tozunu

ekleyin. Normal buğday unundan 1 bardak kadar

ilave edip yoğurmaya başlayın. Aldıkça un ilave

ederek ele yapışmayan homojen kıvamlı bir

hamur halini alıncaya kadar yoğurun. Hamuru 15

dakika dinlendirin.

- Hamurdan küçük parçalar koparıp tezgâh

üzerinde yuvarlayarak uzatıp fitil haline getirin.

Uçlarını birleştirerek minik simitler halinde

hazırlayın. Halkaları önce çırpılmış yumurta

beyazına sonra susama batırıp yağlanmış fırın

tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180

derece fırında renk alıncaya kadar 25-30 dakika

pişirin. ( Gülhan Kara - Çay Saati kitabından)

Hiç yorum yok: