GASTRONOMİ GÜNCEL HABER AKTÜEL GIDA MEKAN SEKTÖR YENİ ÜRÜN KADIN SAĞLIK MUTFAK GÜZELLİK YAŞAM SPOR BESLENME SEYAHAT YEMEK TARİFLERİ
Cuma, Şubat 26, 2016
Sağlık, lezzet ve enerji taneleri DURU BULGUR
Çarşamba, Şubat 10, 2016
GEZİ İSTANBUL'DA KAHVALTI...
İstanbullular'ın Taksim ve Pastane deyince ilk aklına gelen isimlerden biri Gezi Patisserie'dir. Özellikle kruvassan'larının ve çikolatalarının müdavimleri vardır.. Geçtiğimiz günlerde yemek - mutfak yazan blog sahibi bir kaç dostumla birlikte Aynur Kıran'ın daveti üzerine Göktürk'daki Geziİstanbul'da kahvaltı sofrasında buluştuk.
Gezi İstanbul kahvaltı menüsünün en büyük özelliği tüm yeşilliklerinin kendi tarlalarından, kahvaltılık tüm ürünlerin ise kaynağından özel olarak seçilerek masanıza geliyor olması. Yumurtalar, Gezi İstanbul’un kendi tarlasının doğal ortamında yetişen tavuklardan günlük olarak temin ediliyor. Ekmekler, özel harman un ve ekşi maya kullanılarak odun fırınında pişirilip sıcacık ve çıtır çıtır tazecik masanıza geliyor.
Şef Necdet Tunca masaya gelen tüm peynirlerin özelliklerini, nereden geldiklerini anlattı. Ekşi mayalı tam buğday ekmek ve Çavdar ekmekleri odun ateşinde pişiyor. Pizzalar da öğle ve akşam saatlerinde aynı fırından çıkıyor. Kahvaltıda 12 çeşit peynir, reçel, zeytin, tereyağı, bal, kaymak ve taze taze demleme çay sunuluyor. Kişi başı 35 TL.
Mayıs ayında yeni konsepti ile kapılarını açan Gezi İstanbul Taksim’in ardından Gezi İstanbul Göktürk de aynı konseptte hizmete açıldı. Haftanın 7 günü her sabah 08.00’de servise başlayan Gezi İstanbul Brasserie Göktürk şubesinde, hafta sonları zengin kahvaltı menüsü seçenekleri de bulunuyor.
Perşembe, Şubat 04, 2016
Damla sakızlı su
Suya damla sakızı katılması yönteminin içme suyunu arıtmak ve içimi daha keyifli hale getirmek amacıyla, bu basit fakat büyüleyici fikrin kullanıldığı eski Mısır'da dört bin yıl önce başladığı söylenmektedir.
Damla Sakızı, Sakız Adası ile özdeşleşmiştir. Sık sık korsanlar tarafından tehdit edilen, bir zamanlar Bizans hakimiyetinde bulunan kozmopolit bir Yunan adası olan Sakız Adası, İyonyalılar hakimiyetinde gelişmiş ve uğruna Cenevizliler ve Venedikliler savaşlar vermiştir. Osmanlı hakimiyetine geçtiği tarihten günümüze kadar, gövdesinin hafifçe çizilmesiyle ortaya çıkan reçinenin toplanması, sakız reçinesi toplayıcılarının işi olmuştur.Aynı geleneksel toplama yöntemi, Sakız Adası'nın ortaçağdan kalma 24 köyünde gelecek nesillere bir miras olarak günümüzde de kullanılmaktadır.
Sakız ağacı reçinesinin kıymetli gözyaşları Sakız Adası'nın eşsiz sakız ağaçlarından akmakta ve elde edilmektedir. Doğa Ana'nın değerli bir hediyesi olan sakız reçinesi, hem lezzeti hem de kanıtlanmış yararlı özellikleri nedeniyle çeşitli şekillerde kullanılmaktadır. Doğal, aromatik ve kristalize bir reçineye sahip olan damla sakızına iyileştirici özellikleri nedeniyle zamanın başlangıcından bu yana saygı duyulmuştur. Antik çağlardaki güzellik ürünlerinde, Dioscourides ve Hipokrat'ın tıbbi tedavilere yönelik botanik çalışmalarında kullanılmıştır.
Doğanın bu paha biçilmez hediyesi, yaşam sunar ve yaşamın devam etmesini sağlar. Gücün, saflığın, gençleşmenin ve bereketin sembolüdür.Doğal aromalı damla sakızlı su, buhar kullanılarak saf damla sakızının damıtılması ile elde edilen bir üründür. Lezzetli, doğal, şekersiz ve kalorisiz Mastiqua'ya tüm benzersiz ve faydalı özelliklerini bu damla sakızı sağlar.
Alkolsüz bir içecek olarakMASTIQUA'yı tek başına soğuk için ya da MASTIQUA'yı bir bardak kahve ile veya hazım kolaylaştırıcı olarak yemekle birlikte deneyin. İster güne başlarken dinçlik ve ferahlık kazanmak için, ister akşamüstü veya geç vakit MASTIQUA’yı yaratıcı kokteyller hazırlamada da kullanabilirsiniz. http://www.mastiqua.com/tk/index.html
Perşembe, Ocak 28, 2016
Cuma, Aralık 04, 2015
Turyağ’dan sıcak tüketilen lezzetlere özel yağ:
Turyağ Puffya
Pastacılık yağlarının köklü markası Turyağ, %100 susuz yağ gerektiren, sıcak tüketilen tüm milföy hamurları, kruasan, kuru poğaça, boyoz ve börek çeşitleri için özel ürettiği Turyağ Puffya’yı İstanbul’da pastacılık sektörünün beğenisine sundu.Kat kat açılan kuru poğaçalar, börekler ve puf puf kabarık, içi boş dışı çıtır kruasanlar için hamur işi ustalarının hem işini kolaylaştıracak hem de ürünlerinde daha üstün performans sağlayacak olan bu yeni pastacılık yağı ile hazırlanmış ürünler de davetlilere ikram edildi.
Geçtiğimiz yıl, küresel gıda bileşenleri üreticisi Cargill bünyesine katılan Turyağ, pastacılık yağlarındaki iddiasını yeni ürünleriyle devam ettiriyor. Başta kuru poğaça, kruvasan ve boyoz
olmak üzere sıcak tüketilen pastacılık ürünleri için geliştirdiği Turyağ Puffya’yı basınla birlikte sektörün temsilcileri ve bayilerine İstanbul’da tanıtıldı. İstanbul The Marmara Otel’de gerçekleştirilen basınla sohbet toplantısında konuşan Turyağ
Ticaret Müdürü İnanç Işık, yerel ve yöresel lezzetlerin Türkiye için önemini vurgulayarak, yeni ürünler için de hazırlıkların devam ettiğinin altını çizdi.
Turyağ Puffya, İzmir’den sonra İstanbullu ustalara tanıtıldı.Eylül ayında İzmir’de gerçekleştirilen lansmanın ardından, İstanbullu lezzet ustaları ve sektör temsilcileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Işık, Cargill’in bitkisel yağlar alanındaki küresel uzmanlığı ile Turyağ’ın bir asırlık deneyim ve yerel pazar bilgisinin birleşmesinden doğan sinerjinin sektöre yeni bir soluk getireceğine dikkat çekti.
Pastacılık Yağları grubunda, Turyağ Özel, Turyağ Krema, Turyağ Börek, NTY ve STY gibi
pazarda yüksek performanslı ürünleriyle tanınan marka, endüstriyel yağlar ürün grubunda da
araştırma & geliştirme faaliyetlerine paralel yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor.
Müşteri odaklı hizmet ve ihtiyaca yönelik ürün geliştirme alanındaki yetkinliklerinin altını
çizen Işık, “Gerek endüstriyel yağlar gerekse pastacılık yağları ürün gruplarında pazarın
mevcut ihtiyaçlarını okuyarak geliştirmekte olduğumuz yeni ve inovatif ürünlerimizi
müşterilerimizle buluşturmaktan heyecan duyuyoruz,” dedi.
Cargill Gıda Ortadoğu, Türkiye & Kuzey Afrika Kurumsal İlişkiler Direktörü Dr. Ediz Aksoy
ise, Cargill’in son birkaç yıl içerisinde Türkiye’de büyümeye yönelik attığı adımlara dikkat
çekerken, Turyağ’ın Balıkesir’de bulunan üretim tesislerine yatırımlarının devam ettiğini
kaydetti. Büyüme hamlelerine paralel olarak sürdürülebilirliğin önemini de vurgulayan
Aksoy, “Cargill olarak sürdürülebilir gıda, tarım, endüstriyel ürünler ve hizmetlerin en
güvenilir tedarikçisi olma amacındayız. Birlikte yaşadığımız ve çalıştığımız çiftçiler,
müşteriler, yerel yönetimler ve toplumlar ile birlikte 150 yıllık deneyimimizi paylaşıyor,
dünyanın sorumlu bir şekilde beslenmesi ve çevresel etkiyi en aza indirmek için var
gücümüzle çabalıyoruz. Bu doğrultuda küresel çözüme katkıda bulunabilmek için on yılı
aşkın süredir sorumluluk sahibi tedarik zincirleri kurmak için çalışıyoruz. Çalışmalarımız
güvenilir ve besleyici gıda üretimi, sürdürülebilir tarım uygulamaları ve çevre üzerindeki
olumsuz etkinin azaltılması gibi pek çok girişimi içeriyor,” dedi.
Cuma, Kasım 13, 2015
Swissôtel The Bosphorus, İstanbul’un bünyesinde bulunan Lobby Lounge gündelik hayatın en keyifli molası olan öğleden sonra çay saatini beş yıldızlı lezzetler ve eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde sunuyor.
Swissôtel'in Lobby Lounge'da sunduğu akşam üstü çay büfesi, hafta sonu
keyfine hem keyif hem de lezzet katmak isteyenlere ev sahipliği yapıyor. Görkemli bir
ortamda, konforlu berjer koltuklarda rahatlayarak tüm haftanın yorgunluğunu ve stresini
atmaya, sevdiklerinizle başbaşa unutulmaz lezzet deneyimleri yaşamaya hazırolun.
El yapımı Türk tatlılarından enfes İsviçre pastalarına ve gelenekselİngiliz çörekleri ve
parmak sandviçlerine… muhteşem tatlar ve lezzetler sizleri bekliyor. Akşamüstü
çayının vazgeçilmezi olan simit kaşar, humus, kısır gibi geleneksel Türk lezzetleri,
kişler, Avusturya'ya özgü Sacher Turta (kayısı reçelli kremalı çikolatalı pasta), turtalar öne çıkan lezzetler
arasında…Dünyanın en iyi çay yetiştirme bölgelerinden seçilmiş ve mükemmel şekilde
demlenmiş dökmeçaylar, içecek menüsündeki özel hazırlanmış meyve suları ve
alkolsüz kokteyllerle ferahlayacaksınız.
Havaların soğuduğu bu günlerde sevdiklerinizle birlikte sıcacık bir ortamda mavi notaların melodik ahengi ve Ezgi Ayçe Kızıldere’nin canlı performansı ile JAZZ müziği dinleyerek sevdiklerinizle keyifli saatler geçirebilirsiniz. Swissôtel The Bosphorus, Istanbul’un muhteşem manzarası ile birlikte, özenli servisi ve eşsiz tatları ile hafta sonu keyfinize keyif katmak için; Swissotel’in Lobby Lounge’u Akşamüstü çayı için her Cumartesi ve Pazar günü 15:00- 18:00 saatleri arasında sizleri
bekliyor.
Pazartesi, Ekim 26, 2015
Perşembe, Ekim 22, 2015
23 Ekim 2015 Aşure Günü
AYVALI PORTAKALLI AŞURE
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/asure.html
Perşembe, Ekim 01, 2015
Nescafé’den Dünya Kahve Günü’nde çekirdekten fincana kahvenin hikayesi
Cuma, Eylül 11, 2015
Şimdi lüfer, levrek ve palamut zamanı!
Misina Balık, Eylül ayını "Balık Şenliği"ile kutluyor...
Yaz boyunca süren av yasağının bitmesinin ardından, en taze balıklar Fenerbahçe Dalyan'daki Misina Balık'ta sofraları süslemeye vemisafirleri damak tadını kışkırtan lezzetlerle buluşturmaya başladı. Misina Balık, “Balık Şenliği” ilan ettiği Eylül ayında; lüfer, levrek ve palamutla konuklarının kalbini fethediyor. Özenle seçilen, sonbahar-kış aylarının en popüler, en muhteşem balıkları; ızgara lüfer, tuzda levrek ve Girit usulü palamut güveç olarak sadece Misina Balık'a özel lezzet ve pişirme usülleriyle konuklara eşsiz bir balık deneyimi yaşatıyor. Ege'den günlük getirilen otlar, Girit-Rum-Ege mutfağının birbirinden lezzetli soğuk ve sıcak mezeleri ile deniz ürünleri de, benzersiz lezzetleriyle balık şenliğine eşlik ediyor.
Özenle seçilen mevsim balıkları, sadece Misana'da bulunabilen kışkırtıcı lezzetleriyle konuklara gerçek bir şenlik vaad ediyor.
Perşembe, Eylül 10, 2015
Güne Cafe Swiss'de başlayın
Perşembe, Eylül 03, 2015
Keçi sütünden Tereyağı
Bu Lezzet Yüzde Yüz Keçi Sütünden
Türk yemek kültürü için vazgeçilmez bir lezzet olan tereyağı, keçi sütü lezzetiyle buluştu. Peynir ve süt çeşitleri ile tüketicinin damak zevkine hitap eden Baltalı Gıda, şimdi de yüzde yüz keçi sütü kullanılarak ürettiği doğal tereyağı ile sofralarınızda.
Her öğün sofralara lezzet katmaya devam edenBaltalı Gıda’nın, içerisinde trans yağ bulunmayan ve hiçbir kimyasal işlemden geçmeden tamamen doğal olarak üretilen %100 Baltalı Keçi Tereyağı, 200 gramlık ambalajı ile raflarda yerini aldı.
İçerdiği protein ve yağ oranı ile inek sütünden ayrılan, anne sütüne en yakın süt olarak bilinen keçi sütü ile üretilen tereyağı, herhangi alerjik reaksiyona da neden olmuyor.
A,D ve E vitamin kaynağı, aynı zamanda fosfor, potasyum ve kalsiyum minarellerince zengin olantereyağı, kahvaltı ve yemeklerde gönül rahatlığı ile tüketilebilirken, hem çocukların hem de yetişkinlerin günlük vitamin ve enerji ihtiyaçlarını karşılamaya da yardımcı oluyor.
%100 Baltalı Keçi Tereyağı, tüm zincir market veşarküterilerde tüketicilerle buluşuyor.
Baltalı hakkında:
Baltalı Çiftliği, Ege’nin verimli topraklarının bereketli kıyılarla buluştuğu çok özel bir bölgede, İzmir Seferihisar'da yer almaktadır. Toplam 100 dönüm arazi üzerinde kurulu, etrafı zeytin ağaçları ile çevrili bu çiftlikte, işine tutkuyla bağlı uzmanlardan oluşan Baltalı ekibi, yoğun bir çalışma ile Türkiye’ye özel saf bir keçi ırkı yaratmıştır. Yüksek süt verimi olan, 365 gün sağım yapılabilen bu keçi ırkından oluşan Baltalı Çiftliği, bugün Avrupa’nın en büyük ve modern keçi çiftliklerinden biri olarak gösteriliyor.
Baltalı’nın ürün gamında; % 100 keçi sütünden günlük pastörize keçi sütü, light günlük pastörize keçi sütü, keçi sütü(uht), çikolatalı süt; keçi peyniri, light keçi peyniri, tulumpeyniri, kaşar peyniri, dil, hellim, lor, sürülebilir keçi peyniri, labneh, armola, krem keçi peyniri, Baltalı Büş, evde rahatlıklayapılabilen kolay yoğurt ve 100% keçi sütünden tereyağı bulunmaktadır.