GASTRONOMİ GÜNCEL HABER AKTÜEL GIDA MEKAN SEKTÖR YENİ ÜRÜN KADIN SAĞLIK MUTFAK GÜZELLİK YAŞAM SPOR BESLENME SEYAHAT YEMEK TARİFLERİ
Salı, Nisan 19, 2016
Baharın habercisi "Kuşkonmaz Hasadı"
Çarşamba, Nisan 13, 2016
Fairy ile yeni fikirlerle "akıllı ekonomi" dönemi
|
Salı, Nisan 12, 2016
"Kinoa"mı? "Bulgur"mu?
Nihayet kinoa ve bulguru karşılaştıran bir içerik tablosu yapılmış! Kinoa'yı bir türlü kabullenememiş, bulgur varken bunun ne işi var mutfağımızda? diye karşı çıkmıştım. Bu sabah gelen bu basın bültenini hemen paylaştım.. Bulgur 1 numara!
1gr protein farkı ne kadar da abartıldı.. Tabloya bakınca bizim bulgurumuzun kıymetini bilmemiz gerektiği bir kez daha kanıtlanmış oldu..
Diyette bulgur mu, kinoa mı tercih edilmeli ?
Uzmanlara göre, son günlerin popüler diyet ürünü olarak diyet listelerine sokulan kinoa, sağlıklı zayıflamak için ideal bir besin değil. Uzmanlar, kinoanın abartıldığını belirterek, diyetlerde kinoa yerine lif oranı ve beslenme değeri daha yüksek olan bulguru tavsiye ettiğini söyledi. Yerli bulgur ile ithal kinoayı karşılaştıran uzmanlar,tok tutucu özelliği, lif ve yağ oranı ve fiyatının uygunluğu nedeniyle hem beslenmede hem de diyette bulgurun tercih edilmesi gerektiğinin altını çiziyorlar.
Son zamanlarda popüler diyet listelerine giren ve gündemde tutulan kinoa, uzmanlara göre, zannedildiği gibi diyetlerde mucize bir besin değil. Uzmanlar, kinoa ve bulgurun besin değerlerini karşılaştırarak, bulgurun daha üstün özellikler taşıdığını belirtti.
“Bulgurdaki lif miktarı kinoadan daha fazla. 100 gram bulgurda 8,2 gram lif varken, kinoada bu oran 5,1. Lifli yiyeceklerin tok tutucu özelliği olması nedeniyle kilo kontrolünde önemli bir rolü var. Ayrıca sindirim sisteminin çalışması açısından da lifli gıdalar çok faydalı. Bu yüzden diyetlerde kinoa yerine, lif bakımından daha değerli olan bulgurun tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Bulguru tercih etmemizin bir diğer nedeni de kinoaya göre daha az yağlı olması. Kinoadaki yağ oranı bulgurun 7 katı. 100 gram bulgurda 0.86 gram yağ bulunuyorken, kinoada 7.33 gram yağ bulunuyor ”
Bulgurun yağ oranı düşük, fiyatı uygun
Ülkemize Güney Amerika’dan ihraç edilen kinoa, uzaklardan geldiği için bulgura göre 20 kat daha pahalı. Kinoa, özellikle glutensiz zayıflama diyetleri için de tavsiye ediliyor. Oysa uzmanlara göre glutensiz gıdaları tüketmek doğru değil.
Uzmanlar glutensiz beslenme konusunda da şu uyarılarda bulundu: “Eğer glutene karşı bir alerjik durumunuz yoksa, ‘Glutensiz’ diyetlerden kaçınmalısınız. Eğer diyet ve kilo kontrollerinizde buğday alımını tamamen durdurursanız, buğdayın içinde bulunan B vitaminleri de almamış oluyor ve sağlıklı olan metabolizmanızı hastalıklara karşı dirençsiz hale getiriyorsunuz. Yaz mevsimi geldiği için herkes de bir zayıflama telaşı başladı. Diyet listelerinde Kinoa ve bulgur rekabeti var. Ancak sağlıklı zayıflamak isteyenlere bulgur tüketmelerini tavsiye ediyoruz”
Bulgur – Kinoa Karşılaştırması (100g )
Besin Değerleri | Bulgur | Kinoa |
Enerji (kcal ) | 338 | 334 |
Karbonhidrat (g) | 70.2 | 50.83 |
Protein (g) | 12.2 | 13.67 |
Yağ (g) | 0.86 | 7.33 |
Lif (g) | 8.2 | 5.1 |
Potasyum (mg) | 328 | 529 |
B1 vitamini ( mg) | 0.31 | 0.36 |
Çarşamba, Nisan 06, 2016
Gülhan Kara Pastacılık Okulu'nda
Profesyonel pastacılık kursları hafta sonları ve hafta içi uygulamalı olarak devam ediyor!
Tüm pastane ürünleri, unlu ve mayalı mamuller, çikolatalaı, kremalı, meyveli yaş pastalar, ekler-profiterol ve onlarca çeşit harika ürünler.. Eğitmen şef Olcay Özdemir ile birlikte yapılıyor.
Pastacılğın master'ını burada yapın..
Kurslarda yaptığınız pastalarınızı sevdiklerinizle paylaşmak üzere kutulara koyup götürebilirsiniz. Uygulanan çeşitlerin reçeteleri yazılı olarak verilmektedir.
İsminizin özel işleme yapıldığı Şef ceket-önlük takımı hediyemizdir.
Kayıt ve daha fazla bilgi için 0212 2447692- 05336810908 nolu telefonlardan bizi arayabilir,
kurs@gulhankara.com adresine mail atabilir, veya http://www.gulhankara.com/ sayfamızdan başvuru formu gönderebilirsiniz.
Kurs tarihlerini, içeriklerini ve ücretleri görmek için ve detaylı bilgi için http://www.gulhankara.com/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Pazartesi, Mart 21, 2016
Arzum'un 50. yılında, yeni reklam filminde
"değerli eller" başrolde
Perşembe, Mart 10, 2016
“Her yer bir yere benzer, Artvin sadece kendine benzer”
Pazartesi, Mart 07, 2016
“HAYATIM YENİBAHAR” KADINLARI EATALY’DE!
Cuma, Şubat 26, 2016
Sağlık, lezzet ve enerji taneleri DURU BULGUR
Çarşamba, Şubat 10, 2016
GEZİ İSTANBUL'DA KAHVALTI...
İstanbullular'ın Taksim ve Pastane deyince ilk aklına gelen isimlerden biri Gezi Patisserie'dir. Özellikle kruvassan'larının ve çikolatalarının müdavimleri vardır.. Geçtiğimiz günlerde yemek - mutfak yazan blog sahibi bir kaç dostumla birlikte Aynur Kıran'ın daveti üzerine Göktürk'daki Geziİstanbul'da kahvaltı sofrasında buluştuk.
Gezi İstanbul kahvaltı menüsünün en büyük özelliği tüm yeşilliklerinin kendi tarlalarından, kahvaltılık tüm ürünlerin ise kaynağından özel olarak seçilerek masanıza geliyor olması. Yumurtalar, Gezi İstanbul’un kendi tarlasının doğal ortamında yetişen tavuklardan günlük olarak temin ediliyor. Ekmekler, özel harman un ve ekşi maya kullanılarak odun fırınında pişirilip sıcacık ve çıtır çıtır tazecik masanıza geliyor.
Şef Necdet Tunca masaya gelen tüm peynirlerin özelliklerini, nereden geldiklerini anlattı. Ekşi mayalı tam buğday ekmek ve Çavdar ekmekleri odun ateşinde pişiyor. Pizzalar da öğle ve akşam saatlerinde aynı fırından çıkıyor. Kahvaltıda 12 çeşit peynir, reçel, zeytin, tereyağı, bal, kaymak ve taze taze demleme çay sunuluyor. Kişi başı 35 TL.
Mayıs ayında yeni konsepti ile kapılarını açan Gezi İstanbul Taksim’in ardından Gezi İstanbul Göktürk de aynı konseptte hizmete açıldı. Haftanın 7 günü her sabah 08.00’de servise başlayan Gezi İstanbul Brasserie Göktürk şubesinde, hafta sonları zengin kahvaltı menüsü seçenekleri de bulunuyor.
Perşembe, Şubat 04, 2016
Damla sakızlı su
Suya damla sakızı katılması yönteminin içme suyunu arıtmak ve içimi daha keyifli hale getirmek amacıyla, bu basit fakat büyüleyici fikrin kullanıldığı eski Mısır'da dört bin yıl önce başladığı söylenmektedir.
Damla Sakızı, Sakız Adası ile özdeşleşmiştir. Sık sık korsanlar tarafından tehdit edilen, bir zamanlar Bizans hakimiyetinde bulunan kozmopolit bir Yunan adası olan Sakız Adası, İyonyalılar hakimiyetinde gelişmiş ve uğruna Cenevizliler ve Venedikliler savaşlar vermiştir. Osmanlı hakimiyetine geçtiği tarihten günümüze kadar, gövdesinin hafifçe çizilmesiyle ortaya çıkan reçinenin toplanması, sakız reçinesi toplayıcılarının işi olmuştur.Aynı geleneksel toplama yöntemi, Sakız Adası'nın ortaçağdan kalma 24 köyünde gelecek nesillere bir miras olarak günümüzde de kullanılmaktadır.
Sakız ağacı reçinesinin kıymetli gözyaşları Sakız Adası'nın eşsiz sakız ağaçlarından akmakta ve elde edilmektedir. Doğa Ana'nın değerli bir hediyesi olan sakız reçinesi, hem lezzeti hem de kanıtlanmış yararlı özellikleri nedeniyle çeşitli şekillerde kullanılmaktadır. Doğal, aromatik ve kristalize bir reçineye sahip olan damla sakızına iyileştirici özellikleri nedeniyle zamanın başlangıcından bu yana saygı duyulmuştur. Antik çağlardaki güzellik ürünlerinde, Dioscourides ve Hipokrat'ın tıbbi tedavilere yönelik botanik çalışmalarında kullanılmıştır.
Doğanın bu paha biçilmez hediyesi, yaşam sunar ve yaşamın devam etmesini sağlar. Gücün, saflığın, gençleşmenin ve bereketin sembolüdür.Doğal aromalı damla sakızlı su, buhar kullanılarak saf damla sakızının damıtılması ile elde edilen bir üründür. Lezzetli, doğal, şekersiz ve kalorisiz Mastiqua'ya tüm benzersiz ve faydalı özelliklerini bu damla sakızı sağlar.
Alkolsüz bir içecek olarakMASTIQUA'yı tek başına soğuk için ya da MASTIQUA'yı bir bardak kahve ile veya hazım kolaylaştırıcı olarak yemekle birlikte deneyin. İster güne başlarken dinçlik ve ferahlık kazanmak için, ister akşamüstü veya geç vakit MASTIQUA’yı yaratıcı kokteyller hazırlamada da kullanabilirsiniz. http://www.mastiqua.com/tk/index.html
Perşembe, Ocak 28, 2016
| |
|