http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
GASTRONOMİ GÜNCEL HABER AKTÜEL GIDA MEKAN SEKTÖR YENİ ÜRÜN KADIN SAĞLIK MUTFAK GÜZELLİK YAŞAM SPOR BESLENME SEYAHAT YEMEK TARİFLERİ
Salı, Ağustos 18, 2015
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
CAFE SWISS YENİLENEN YÜZÜYLE KONUKLARINI AĞIRLAMAYA HAZIR…
Swissôtel The Bosphorus, İstanbul bünyesindeki Cafe Swiss,
yaşam boyu başarı ödülü sahibi dünyaca ünlü içmimar Khuan Chew’ un sade mimarisi ile yepyeni bir görünüme kavuştu. Cafe Swiss, İsviçre’nin ince zevkinin ve sadeliğinin Türk kültürünün sıcaklığıyla harmanlandığı, ahşap sanatının tüm inceliklerinin kullanıldığı yeni yüzüyle misafirlerini ağırlamaya başladı.
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Swissôtel The Bosphorus, İstanbul bünyesindeki Cafe Swiss,
yaşam boyu başarı ödülü sahibi dünyaca ünlü içmimar Khuan Chew’ un sade mimarisi ile yepyeni bir görünüme kavuştu. Cafe Swiss, İsviçre’nin ince zevkinin ve sadeliğinin Türk kültürünün sıcaklığıyla harmanlandığı, ahşap sanatının tüm inceliklerinin kullanıldığı yeni yüzüyle misafirlerini ağırlamaya başladı.
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Cuma, Haziran 05, 2015
Taze, doğal, orgranik lezzetler
Organik yaşamın lezzetli adresi İda Bahçe, insan ve doğa dostu tarım, doğal ve katkısız gıda için yola çıkmış bir idea, bir çaba.
Kaz Dağ’ında bulunan bahçelerinde yetiştirdiği doğal ve katkısız ürünleri hiçbir müdahaledebulunmadan doğal yöntemlerle tüketicisiyle buluşturuyor. Sağlıklı ve organik ürün tercih
edenlere www.idabahce.com adresi üzerinden en taze ve lezzetli alternatif olarak hizmet
Kaz Dağı doğal florası ile zengin bir toprağa sahip, burada yetişen sebzeler, meyveler, doğal
otlar, baharatlar ve elde edilen ürünler; yaşamını lezzetli ve sağlıklı gıdalarla zenginleştirmek
isteyenler için harikulade seçenekler sunuyor.
İda Bahçe bölge iklim ve coğrafyasında yetiştirdiği sebze ve meyveleri gönderim gününün bir
gün öncesinde dalından toplayarak gurme tat düşkünlerine en taze iletileri, en lezzetli haliyle
göndermeye gayret gösteriyor. Ayrıca sayfasında sadece mevsiminde tüketilebilecek ürünlere
yer verirken, “elimizde yok”, “mevsimi değil” demekten de çekinmiyor.
İda Bahçe ürün gamında mevsim sebze ve meyvelerinin yanı sıra gurme kahvaltılıklar,
sızma zeytinyağları ve zeytin yağlı sabunlar, kavanoza kurulmuş lezzetler, güneşte
kurutulmuş meyve ve çiğ yemişler, Kaz Dağı’nın otlarından bitki çayları ve baharatlar,
geleneksel yöntemlerle yapılmış eskilere ait ekmekler, lezzetli bakliyatlar ve gurme unlar yer
Kahvaltılık kategorisinde zengin bir ürün yelpazesi bulunan İda Bahçe; doğal otlarla beslenen
keçi, koyun ve inek sütünden peynirler, % 75 tane oranıyla kurulan sadece şeker ve limon
ilave edilerek pastorize edilmemiş reçeller, bahçelerinden toplanan zeytinler, bir gün önce
toplanmış doğal yumurtalar, yöresel ekmeklerle lezzet düşkünlerine çok keyifli bir hafta sonu
kahvaltısı vaat ediyor.
Zeytin yağının rafine edilmemiş en saf sızma halini elde eden İda Bahçe bu tecrübesini doğal
ürünler kullanarak yaşam kalitesini artırmak isteyenlere lavantadan keçi sütüne, farklı tatlarla
birleştirdiği zeytin yağı sabunları sunarak taçlandırıyor.
Sağlığına ve beslenmesine dikkat edenler, yediklerinin doğal, katkısız ve lezzetli olmasını
talep edenler ve kestane unundan nohut ekmeğine aslında gurme lezzetler peşinde olanların
tercih edebileceği güzellikte ve çeşitte ürünü İda Bahçe çatısında bulmanız mümkün.
İyilikle üreten, bir tıkla Kaz Dağı’ndan mutfağınıza en özendiği lezzetleri ileten İda Bahçe
keşfedilmeye değer.
www.idabahce.com
www.facebook.com/idabahce
www.instagram.com/idabahce
Pazartesi, Haziran 01, 2015
Gerekli malzeme:
125 gr margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kepekli un
Aldığı kadar normal buğday unu
Üzeri için:
1 adet yumurta beyazı
2-3 kaşık çiğ susam
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta
sarısı, zeytinyağı, yoğurt, mahlep, şeker, sirke ve
tuzu karıştırın. Kepekli un ve kabartma tozunu
ekleyin. Normal buğday unundan 1 bardak kadar
ilave edip yoğurmaya başlayın. Aldıkça un ilave
ederek ele yapışmayan homojen kıvamlı bir
hamur halini alıncaya kadar yoğurun. Hamuru 15
dakika dinlendirin.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp tezgâh
üzerinde yuvarlayarak uzatıp fitil haline getirin.
Uçlarını birleştirerek minik simitler halinde
hazırlayın. Halkaları önce çırpılmış yumurta
beyazına sonra susama batırıp yağlanmış fırın
tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180
derece fırında renk alıncaya kadar 25-30 dakika
pişirin. ( Gülhan Kara - Çay Saati kitabından)
Salı, Mayıs 26, 2015
Ünlü Şef Carlos Le Cuistot Dünya mutfağını evinize taşıyor
Belçikalı Ünlü Şef Carlos Le-Cuistot, “LE CUISTOT” İle Dünya
Mutfağını Evinize Taşıyor
Belçikalı Ünlü Şef Carlos Le-Cuistot, en taze malzemeleri özenle seçerek,
kesinlikle konserve ya da donmuş ürünler kullanmadan, dünya
mutfağının seçkin yemeklerini sizlerin beğenisi için günlük olarak hazırlıyor. Dilerseniz sizin mutfağınızda!
Le Cuistot, ister bireysel ister büyük gruplar olsun, eşsiz bir zarafetle hazırlanan,
tarz ve yaratıcılığı da kapsayan dünya mutfağından binlerce lezzeti sizin için
pişiriyor, siz de yalnızca ısıtıp tadını çıkarıyorsunuz.
Le Cuistot, binlerce lezzetin yanı sıra özgün metodlar kullanılarak hazırlanan el
yapımı pasta ve tatlı seçenekleriyle de damağınızda leziz tatlar bırakmaya hazır.
Yemek servisinin organizasyonlardaki önemine de dikkat çeken Le Cuistot,
kokteyl, davet, açılış gibi her türlü organizasyonlar için sunduğu catering
hizmetiyle de fark yaratıyor. Catering hizmetini büyük bir uzmanlıkla bir adım
ileriye taşıyan Le Cuistot, kişiye özel hazırlanan menüleriyle müşterilerinin
ihtiyaçlarına yanıt veriyor.
Detaylı bilgi ve siparişleriniz için http://www.le-cuistot.com/ana-sayfa-tr.ws adresini ziyaret edebilirsiniz.
Mutfağını Evinize Taşıyor
Belçikalı Ünlü Şef Carlos Le-Cuistot, en taze malzemeleri özenle seçerek,
kesinlikle konserve ya da donmuş ürünler kullanmadan, dünya
mutfağının seçkin yemeklerini sizlerin beğenisi için günlük olarak hazırlıyor. Dilerseniz sizin mutfağınızda!
Le Cuistot, ister bireysel ister büyük gruplar olsun, eşsiz bir zarafetle hazırlanan,
tarz ve yaratıcılığı da kapsayan dünya mutfağından binlerce lezzeti sizin için
pişiriyor, siz de yalnızca ısıtıp tadını çıkarıyorsunuz.
Le Cuistot, binlerce lezzetin yanı sıra özgün metodlar kullanılarak hazırlanan el
yapımı pasta ve tatlı seçenekleriyle de damağınızda leziz tatlar bırakmaya hazır.
Yemek servisinin organizasyonlardaki önemine de dikkat çeken Le Cuistot,
kokteyl, davet, açılış gibi her türlü organizasyonlar için sunduğu catering
hizmetiyle de fark yaratıyor. Catering hizmetini büyük bir uzmanlıkla bir adım
ileriye taşıyan Le Cuistot, kişiye özel hazırlanan menüleriyle müşterilerinin
ihtiyaçlarına yanıt veriyor.
Detaylı bilgi ve siparişleriniz için http://www.le-cuistot.com/ana-sayfa-tr.ws adresini ziyaret edebilirsiniz.
Cuma, Mayıs 15, 2015
İmkansız Tarifin Kolay Yolu
Gurme Yazar ve Yemek Danışmanı Gülhan Kara, Fairy sponsorluğunda hazırlayıp sunduğu kendine has lezzetli, yaratıcı ve pratik tarifleriyle, Türkmax Gurme izleyicileriyle buluşuyor.
Fırından çıktığı zaman iştah kabartan, ancak hazırlık aşamaları ve çıkardığı bulaşıklar nedeniyle imkansız gibi görünen lezzetler, Gülhan Kara’nın pratik ipuçları ve samimi anlatımıyla ekranlarınıza geliyor. İmkansız Tarifin Kolay Yolu’nda, ağırlıklı olarak fırın yemeklerini içeren ve kolayca hazırlanıp her öğünü ziyafete çeviren tariflerin yanı sıra, mutfakta hayatınızı kolaylaştıracak bazı ipuçları da bulacaksınız.
Lokal lezzetlerle birlikte, farklı kültürlerin mutfaklarına da yer veren “İmkansız Tarifin Kolay Yolu”, Gülhan Kara’nın keyifli anlatımıyla hafta içi hergün, saat 19.10’da Türkmax Gurme’de.
Perşembe, Nisan 09, 2015
Fırıncılık Dünya Şampiyonası
Dünyanın en prestijli fırıncılık yarışması, 9- 16 Nisanda ilk kez İstanbul’da
Türkiye Fırıncılar Milli Takımı, dünya fırıncılık şampiyonası ön elemesinde pide, açma ve karalahana ekmeğiyle yarışacak
Fırıncılık sektörünün dünyadaki en prestijli yarışması olan Fırıncılık Dünya Şampiyonası ön elemeleri ‘Louis Lesaffre Cup’ın Afrika – Akdeniz Bölgesi seçmeleri 9-16 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştiriliyor.
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Salatanın Meksikalısı Ranchero’da
İstanbul’un Meksikalısı Ranchero’nun tercihe göre et, tavuk, deniz mahsulleri veya sadece mevsim yeşillikleri ve özel soslarla hazırlanan “düşük kalorili, bol lezzetli” egzotik salataları, damak tadından taviz vermeden formunu korumak isteyen lezzet tutkunlarını bekliyor. Ranchero, Meksika yemeği seven müdavimlerine, taze mevsim sebzeleri, özel garnitürler ve patentli soslarla hazırlanan egzotik salata mönüleri sunuyor. Mekana özgü bir lezzet olan Ranchero Salad, sadece yeşilliklerden oluşan vejetaryen lezet Mexican Cesar Salad, karidesle hazırlanan Ensalada Con Camarones, mısır ya da buğday unundan yapılan tortilla kabuğu içinde servis edilen Taco Salad, yeni bir tarif Ensalada Unica ve exotica sos ile hazırlanan Ensalada Con Atun, Ranchero’nun favorileri arasında yer alıyor. Mekanın Suadiye, Nişantaşı ve Trump Cadde şubelerindeki salata mönülerinde fiyatlar 22,50 TL ile 28,50 TL arasında değişiyor. Söylemesi zor isimlere sahip olsalar da özellikle öğle ya da akşam öğünlerinde hafif ve sağlıklı tatlar arayanlar Meksikalı&Türk bir aile tarafından işletilen Ranchero’nun Türk damak tadına uygun zengin salata mönüsünden seçimler yapabilir.Bilgi ve Rezervasyon için: www.ranchero.com.tr
Salı, Mart 31, 2015
7 Nisan'da Alanya HEP Üniversitesi'nde
7 Nisan Salı günü Alanya Hep Üniversitesi Gastronomi bölümünün daveti üzerine Alanyalılar'la ve üniversiteli gençlerle buluşuyoruz..
Konumuz tabii ki mutfak.. Çok lezzetli bir söyleşi olacak, bekleriz!
Çarşamba, Mart 18, 2015
Perşembe, Şubat 19, 2015
Pırasa Soslu Çipura ve Febreze...
Koku duyumuz, hayatımız ve davranışlarımız üzerinde gerçekten etkilidir. Özellikle de yemek kokuları... Burnumuza hoş gelmeyen bir pişirme kokusu iştahımızı da yemek keyfimizi de kaçırır, olumsuz yönde etkiler. Özellikle mutfakta yemek pişirirken ya da malzeme hazırlığı yaparken "kötü koku" olarak tanımladığımız bazı kokular kaçınılmazdır. Lezzete olumsuz bir etkisi olmasa da yemek pişirme tercihlerimizi olumsuz etkiler. Örneğin İşkembe çorbası, sarımsak, balık, kızartma yağı gibi istemediğimiz ve her yere sinen, kolay kolay da gideremediğimiz kokular.
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html
Pazar, Şubat 15, 2015
Kokusu, tadı, rengi ile özel çaylar
Kokusu, tadı, rengi ile özel çaylar
Geçtiğimiz haftalarda blog yazarlarına özel bir çay tadım etkinliği düzenlendi. Beşiktaş Akaretler'de bulunan Mert Soley'in sahibi olduğu Cup Third Wave Ccoffee Shop'da Asia Chai Art Halil Ulaş'tan uzakdoğunun egzotik ve şifalı çaylarını dinlerken aynı zamanda da keyifli bir tadım günü yaşadım. Özel hazırlanmış çaylar, özel tadım bardaklarında sunulurken bu alanda uzman Halil Ulaş da bilgileri aktardı. Ardından da Mert Soley üçüncü nesil kahve demleme yöntemlerinden bahsetti ve Japon Sifonu adı verilen yöntemle hazırlanan kahvelerimizi tattık.
Salı, Şubat 10, 2015
Sıcacık ıhlamur kokusu…
Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtanlar...
Kış geldiğinde evde sık sık ıhlamur demlerdi annem... O mis gibi kokusuyla daha ilk yudumda ısıtırdı içimizi. Bana göre soğuk kış günlerinin en sembolik sıcak içeceklerinin başında ıhlamur çayı arkasından da bol tarçınlı salep gelir...
Güneş kaybolup da yerini bulutlar aldığında üzerimize yün kazakları, ayağımıza çorapları giymeye başladığımızda, yediklerimiz içtiklerimiz de değişiverir farkında olmadan. Kış gelmiştir ve vücudumuzun ısınmaya ihtiyacı vardır. Çünkü nasıl ki yaz sıcağında serinleten içeceklerle mutlu oluyorsak kışın da sıcak içecekler bizi keyiflendiriyor. Sütlü kahveden iyi demlenmiş çaya; ıhlamurdan salebe; limonlu tavuk suyu çorbadan süzme mercimeğe kadar hepsi ayrı bir lezzet, ayrı bir keyif....
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html
Güneş kaybolup da yerini bulutlar aldığında üzerimize yün kazakları, ayağımıza çorapları giymeye başladığımızda, yediklerimiz içtiklerimiz de değişiverir farkında olmadan. Kış gelmiştir ve vücudumuzun ısınmaya ihtiyacı vardır. Çünkü nasıl ki yaz sıcağında serinleten içeceklerle mutlu oluyorsak kışın da sıcak içecekler bizi keyiflendiriyor. Sütlü kahveden iyi demlenmiş çaya; ıhlamurdan salebe; limonlu tavuk suyu çorbadan süzme mercimeğe kadar hepsi ayrı bir lezzet, ayrı bir keyif....
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html
Sıkma portakalın tam zamanı..
Portakalbahcem.com’un müşterileri için hazırladığı ‘Otomatik Sipariş’ özelliğiyle sezonun en taze meyveleri her hafta ...
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.htmlPazartesi, Şubat 09, 2015
OĞLAK YAYINLARINDAN 2 GÜZEL ESER...
Gastronomi dünyasına ilgi duyanlar için yeni 2 eser yayımlandı. Kitaplar elime ulaşır ulaşmaz her ikisini de inceledim..
Oğlak Yayınları ından çıkan biri yeme içme dünyası üzerine yazdığı kitaplarıyla tanınan Deniz Gürsoy'un Gastronomi Tarihi, diğeri de Tahir Tekin Öztan (Sahan restoranlarının sahibi olarak tanınır) tarafından hazırlanan 2 cilt halindeki Gurme Kent Gaziantep Mutfağı... http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/kitaplik.html
Gastronomi dünyasına ilgi duyanlar için yeni 2 eser yayımlandı. Kitaplar elime ulaşır ulaşmaz her ikisini de inceledim..
Oğlak Yayınları ından çıkan biri yeme içme dünyası üzerine yazdığı kitaplarıyla tanınan Deniz Gürsoy'un Gastronomi Tarihi, diğeri de Tahir Tekin Öztan (Sahan restoranlarının sahibi olarak tanınır) tarafından hazırlanan 2 cilt halindeki Gurme Kent Gaziantep Mutfağı... http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/kitaplik.html
Cumartesi, Ocak 31, 2015
SAĞLIK-GÜZELLİK-KADIN
Güzelliğin yeni adresi: Renouvelle Nişantaşı
Günümüzde gelişen teknoloji ve test edilmiş en yeni formüllerin kullanıldığı kozmetik ürünlerle birlikte bu gelişime paralel, işinde uzman dermatologlar sayesinde kadınların "güzellik", "bakım", "gençleşme", "estetik" isteklerine harika çözümler sunan merkezler de giderek çoğalıyor. Bunlardan biri de Dr. Burcu Yamangöktürk Solak'ın açtığı Renouvelle Nişantaşı.
Yaşı ne olursa olsun, her kadın güzel olmak, iyi görünmek ister....
Günümüzde gelişen teknoloji ve test edilmiş en yeni formüllerin kullanıldığı kozmetik ürünlerle birlikte bu gelişime paralel, işinde uzman dermatologlar sayesinde kadınların "güzellik", "bakım", "gençleşme", "estetik" isteklerine harika çözümler sunan merkezler de giderek çoğalıyor. Bunlardan biri de Dr. Burcu Yamangöktürk Solak'ın açtığı Renouvelle Nişantaşı.
Yaşı ne olursa olsun, her kadın güzel olmak, iyi görünmek ister....
Perşembe, Ocak 29, 2015
ELMALI BOHÇA TATLISI
Gerekli Malzeme:
3 ADET ELMA, RENDELENMİŞ
YARIM SU BARDAĞI CEVİZ, İRİ ÇEKİLMİŞ
1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM
1 ÇORBA KAŞIĞI TARÇIN
3 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
3 ADET GÜNLÜK TAZE YUFKA
....... devamı
Çarşamba, Ocak 21, 2015
Kahveli Bitter Kek
KAHVELİ BİTTER KEK
Gerekli malzeme:
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TÜRK KAHVESİ
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
4-5 DİŞ KARANFİL ....
Pazar, Ocak 18, 2015
Divan'da balkabağı günleri
KIŞ AYLARININ GÖZDESİ BALKABAĞI,
ÖZEL MENÜSÜ İLE DİVAN’DA
Gözalıcı rengi ve nefis tadıyla kış aylarını renklendiren balkabağı, farklı lezzet yorumlarıyla Divan Otelleri ve Restoranlarında misafirlerin beğenisine sunuluyor. 26 Ocak – 13 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan “Balkabağı Günleri”nde... http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)