ÇOCUKLAR İÇİN



Çocukların Beslenme Çantası için tarifler:ÇİKOLATALI MEYVE TOPLARI (ATIŞTIRMALIK)

1’ER AVUÇ KURU KAYISI, CEVİZ, KURU İNCİR, FINDIK
1 ADET ELMA, 1 ADET MUZ, BİRAZ HİNDİSTAN CEVİZİ
80 GR BİTTER ÇİKOLATA

Çikolatayı küçük bir kapta eritin. Muz ve elmayı dilimleyin. İncirlerin saplarını ayıklayın. Hepsini mutfak robotuna doldurup 1 fiske tarçın ekleyin ve püre haline gelene kadar çekin. Karışımdan küçük parçalar alıp yuvarlayın. Erimiş çikolataya ve Hindistan cevizine bulayıp servis yapın.



TAVUKLU PATATESLİ MİNİ GÜLBÖREK
2 ADET HAZIR YUFKA
2 ADET HAŞLANMIŞ PATATES
2 ADET HAŞLANMIŞ TAVUK BUT
1 SU BARDAĞI KADAR RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ
TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER
BÖREĞİN SOSU İÇİN:
1 SU BARDAĞI TAVUK SUYU
3 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 YUMURTA
ÜZERİ İÇİN:
1 YUMURTA SARISI
2 KAŞIK YOĞURT
1 TUTAM ÇÖREK OTU
1 TUTAM SUSAM

Patatesleri ezip tavuk etlerini parçalayın. Peynir, et, patates, tuz ve baharatı ekleyip katıştırın. Börek sosunu bir kapta çırpıp üçgen kesilmiş yufkalara sürerek içlerine patatesli karışımdan koyarak önce sigara böreği gibi sarıp sonra kendi etrafında sararak gül şekline getirin. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine çırpılmış yumurta yoğurt karışımından sürün. Çörekotu ve susam serpip 180 derece ısınmış cıcak fırına verin. 20-25 dakika pişirin.


DAMLA ÇİKOLATALI MUZLU MİNİ KEKLER

3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ToZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
2 ADET MUZ
1 ÇAY BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
2.5 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
24 ADET MİNİ KAĞIT KEK KALIBI
Yumurtayla şekeri çırpın. Süt, yağ, ezilmiş ya da ince dilimlenmiş muzları ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu, tarçın ve damla çikolataları ilave edip bir kez daha karıştırdıktan sonra küçük kağıt kek kalıplarına veya normal yağlanmış kek kalıbına hamuru doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. 25-30 dakika kadar pişirin. Pişme esnasında fırın kapağını açmayın.


http://www.chefsistanbul.com/site/page.asp?dsy_id=154
www.chefsdergisi.com


Hiç yorum yok: