GASTRONOMİ GÜNCEL HABER AKTÜEL GIDA MEKAN SEKTÖR YENİ ÜRÜN KADIN SAĞLIK MUTFAK GÜZELLİK YAŞAM SPOR BESLENME SEYAHAT YEMEK TARİFLERİ
Cuma, Mayıs 04, 2018
1. Koku ve Tat Sempozyumu Taksim Acıbadem Hastanesi'nde yapıldı
4-5 Mayıs 2018 tarihlerinde Acıbadem Taksim Hastanesi’nde düzenlenen 1. Uluslararası Koku ve Tat Sempozyumu’nda hastaların öyküleriyle birlikte koku ve tat alamayanların dünyasına tanık olundu.
Sempozyum öncesi düzenlenen basın toplantısında, koku ve tat alamayan kişiler için özel olarak hazırlanan Anozmik menülerden, uygulamalı koku testine kadar farklı deneyimler yaşandı. Katılımcılar koku ve tat ilişkisini öğrenirken, ‘koku körlüğü’nün tedavi yöntemlerini, alanında isim yapmış uzmanlardan dinledi.
Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/saglik-olsun.html
Perşembe, Mayıs 03, 2018
Hurma, Tadım’la tüm sene raflarda
Paketli kuruyemiş pazarının öncü markası Tadım, Çiğ Kuruyemiş ve Kuru Meyveler ailesine yeni bir üye eklendi; hurma! Ramazan aylarında sıklıkla tüketilen hurma, şimdi Tadım farkıyla 12 ay boyunca sofralardan eksik olmayacak. Lezzetinin yanı sıra, sağlık kaynağı olan hurma lif, kalsiyum ve B grubu vitaminleri içeriyor.
Haberin devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
“Egemden” ile İftar sofralarına sağlık ve lezzet...
Zeytinin memleketi Ege’den elde edilen hasatlarla üretilen Egemden zeytinyağı; kalitesi ve kendine has kokusu ile iftar sofralarına lezzet katacak. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
KAAN AIR, LÖSEV’li çocuklara İstanbul
semalarını hediye etti... Türkiye’nin en büyük özel havacılık şirketi olan KAAN AIR ekibi, 2 Mayıs Çarşamba günü 16 LÖSEV’li çocuğu KAAN AIR’in Ayazağa’daki merkezinde ağırladı. Toplam 16 çocuk gerçekleştirilen 4 uçuşla İstanbul’u kuşbakışı turladı. Haberin devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
semalarını hediye etti... Türkiye’nin en büyük özel havacılık şirketi olan KAAN AIR ekibi, 2 Mayıs Çarşamba günü 16 LÖSEV’li çocuğu KAAN AIR’in Ayazağa’daki merkezinde ağırladı. Toplam 16 çocuk gerçekleştirilen 4 uçuşla İstanbul’u kuşbakışı turladı. Haberin devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Perşembe, Nisan 26, 2018
Türkiye’nin İlk Vegan Festivali "Vegfest"
Didim’de Gerçekleşti
Bu sene ikincisi düzenlenen Didim VegFest, 20-23 Nisan tarihleri arasında Apollon Tapınağı’nın büyülü atmosferinde gerçekleştirildi.
Didim Belediyesi, VegFest adı altında Didim’in yöresel lezzetlerini tüm katılımcılara tatma fırsatı verirken, kendine, diğer canlılara ve gezegene saygılı bir yaşam biçimini destekliyor.
Türkiye’nin ilk vegan festivali,
daha sürdürülebilir bir dünya için
doğanın ve tarihi güzelliklerinin
keşfedilmesine imkan veriyor.
Türkiye’nin ilk vegan festivali,
daha sürdürülebilir bir dünya için
doğanın ve tarihi güzelliklerinin
keşfedilmesine imkan veriyor.
Didim, antik kentleri, doğası ve verimli toprakları, korunmuş köyleri ile Türkiye'de görülmesi gereken en güzel yerlerden biri.
https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
CarrefourSA, “Arı Varsa Hayat Var” Projesi ile
Doğru ve Kaliteli Balın Adresi Oluyor
Türkiye organize perakende sektörünün öncü markası CarrefourSA, teknik arıcılığı destekleyerek yerel üretime katkı sağlamak, tüketicilerine doğru ve kaliteli bal sunmak amacıyla Arı Varsa Hayat Var projesini başlattı. Proje kapsamında ürün güvenliği ve izlenebilirliği sağlanmış doğru ve kaliteli ballar, CarrefourSA reyonlarındaki yerlerini aldı.
CarrefourSA Gıda Kategori Genel Müdür Yardımcısı Ayşin Işıkgece, Arı Varsa Hayat Var Projesi’ne ilişkin olarak: “Reyonlarımıza doğru ve kaliteli bal getirebilmek amacıyla Adana, Ardahan ve Kars’ta 40’ı kadın olmak üzere 200 arıcıya toplam 20 gün teorik ve pratik eğitimler verdik. "Arı Varsa Hayat Var" projesi çerçevesinde kadın arıcıların sayısı artırılarak istihdama katkı sağlanırken ürün güvenliği ve izlenebilirliği sağlanmış, doğru ve kaliteli ballar, tüketicilerle buluşuyor." dedi. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Cumartesi, Mart 24, 2018
Karaköy'ün lezzetli kahvaltı adresi NECKO
NECKO KAHVALTISI FARK YARATIYOR!!
Kahvaltının mutluluk ile bir alakası olduğu Necko ile kanıtlanıyor... Necko'nun birbirinden özenli ve sürprizli kahvaltı menüsü deneyenleri mest ediyor.
Klasik Türk kahvaltı çeşitlerinin olmazsa olmazlarının yanı sıra limonlu konyak reçeli, nergis reçeli, kumkuat reçeli, acuka, beş baharatlı tereyağı, boşnak böreği gibi özel lezzetleriyle de öne çıkıyor. Ayrıca tüm ürünler yörelerinden ve organik olanlardan seçiliyor. Necko, Rumeli köftesi ve zeytinyağlılarıyla bilinen Galata Rıhtım Köftecisi'nde servis vermekte. Yeme-içme sektöründe yıllarca yurt içi ve yurt dışı bir çok deneyime sahip Necla Tepekule ile Pelin Dinçer’in profesyonel yaklaşımıyla işletilen Necko'da, müziklerden, tasarım seramik tabaklara kadar her şey en ince ayrıntısına göre düzenlenmiş.
Kahvaltı keyfini sadece pazar günleri değil, haftanın yedi gününe yayan Necko, kahvaltı keyfinin en gözde adreslerinden.
Galata Rıhtım Köftecisi
Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi,
Mumhane Caddesi Mumcu Han No:8/A Karaköy/İstanbul 0532 515 65 63
Salı, Mart 13, 2018
“Anadolu Markaları Yarışması”nda Anavarza Bal'a 1.lik ödülü
Türkiye’nin çiçek florasının zenginliğini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalarıyla tanınan Anavarza Bal, 10’uncu ‘Anadolu Markaları Yarışması’nda kendi kategorisinde 1’inci oldu.
Vodafone
Türkiye ve Fibabanka sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin
öncülüğünde, Anadolu’daki markalaşma potansiyelini ortaya çıkarmak ve
desteklemek amacıyla bu yıl 10’uncusu düzenlenen “Anadolu Markaları Yarışması”
sonuçlandı. Adana’nın Kozan ilçesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin çiçek
florasının zenginliğini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalarıyla tanınan
Anavarza Bal, yarışmanın ‘Büyük İşletmeler-Tarım’ kategorisinde 1’inci oldu.
Yarışmada,
markalaşma yolunda başarılı firmalar ‘Büyük İşletmeler’, ‘Tarım-Gıda’, ‘Ticaret
ve İmalat’ ve ‘Küçük İşletmeler’ kategorilerinde değerlendirildi. Anadolu’nun
dört bir yanından başvuran ve büyük bölümü kendi sektörünün lokomotif olan çok
sayıda firmanın değerlendirildiği yarışmada, 4 kategoride toplam 17 ödül
verildi. Yarışmanın ‘Büyük İşletmeler’ kategorisinin ‘Tarım’ alt kategorisinde
Türkiye 1’incisi, Anavarza Bal oldu.
"EŞSİZ
BİR COĞRAFYADAYIZ"
Anavarza
Bal adına ödülü alan Anavarza Bal’ın Genel Müdürü Can Sezen; "Türkiye
çiçek florası zenginliği olarak dünyada eşsiz bir coğrafya. Dünyanın en
lezzetleri ballarını bu coğrafyadan lezzet tutkunlarına ulaştırmak için
çalışıyoruz. Marka ‘Her bal tatlıdır ama her bal lezzetli değildir’
iddiasındayız. Bu iddiamızın bugün aldığımız ödülle karşılık bulduğunu gördük.
Markalaşma süreci uzun ve yorucu bir süreç. Ödülle birlikte yorgunluğumuz
azaldı, iddiamız büyüdü” dedi.
Pazar, Mart 11, 2018
Organik tarım dünya nüfusunu besler
|
Salı, Şubat 20, 2018
İstanbul’un en güzel sahil semtlerinden biri olan Boğaz’ın incisi Arnavutköy’de Fransız konseptli pastanesi ‘La Pierre Patisserie’ Şubat ayı itibariylehizmet vermeye başladı. Arnavut kaldırımlı taş sokaklara sahip semtin sıcaklığını hissettiren mekan, ziyaretçilerin tadını damağında bırakan lezzetler ile buluşturuyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
TAB GIDA 5 ŞANSLI ÇİFTİ SURVIVOR ADASINA GÖTÜRÜYOR
Kurulduğu günden bu yana kalite ve lezzetten asla taviz vermeyen TAB Gıda, 5 şanslı çifti Survivor’ın çekildiği Dominik Cumhuriyeti’ne götürüyor.
TAB Gıda bünyesinde yer alan Burger King®, Sbarro®, Popeyes®, Arby’s® ve Usta Dönerci® markalarından Survivor için hazırlanan “Ünlüler ve Gönüllüler Menüleri” nden sipariş veren kullanıcılar doğal güzelliği ve eşsiz doğasıyla dikkat çeken Dominik Cumhuriyeti’ne gitme şansı yakalayacaklar.
11 Nisan 2018 tarihine kadar yapılacak çekilişle belirlenecek şanslı çiftler Haziran ayında adaya misafir olarak katılma şansı elde edecekler. Sende tarafını seç ünlüler mi,gönüllüler mi?
Pazartesi, Şubat 12, 2018
Jamaika’nın zorlu tepelerinden Türk kahve severlerin fincanına…
Dünyanın en kaliteli kahvesi Jamaica Blue Mountain® Starbucks ile Türkiye’de...
Starbucks, ‘Kahvelerin Pırlantası’ olarak kabul edilen eşsiz Jamaica Blue Mountain®’ı sadece kısa bir süre için Türkiye’deki kahve severlerin seçkin beğenisine sunuyor.
Kahvenin geldiği son noktayı temsil eden ve dünya kahve pazarında ‘Kahvelerin Pırlantası’ olarak nitelendirilen Jamaica Blue Mountain®, 1.700’lü yıllardan bu yana kahve yetiştirilen Jamaika’da, sadece Blue Mountain adı verilen yüksek tepelerde, oldukça zorlu bir süreçle üretiliyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
KAHVALTININ YENİ MODASI: DEMLİK
Ana menüsü çay olan Türkiye’nin ilk ve tek yerli çay mağaza zinciri Demlik, yeni açılan noktalarıyla çay severleri ağırlamaya devam ediyor. Demlik, İstanbul Moda’da açılan yeni mağazasıyla da kahvaltı mekanlarının gözdesi olmaya aday.
Hafta sonlarının en güzel planlarından olan kahvaltı, şüphesiz vazgeçilmez bir öğün. İstanbul Moda’nın ... https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Ana menüsü çay olan Türkiye’nin ilk ve tek yerli çay mağaza zinciri Demlik, yeni açılan noktalarıyla çay severleri ağırlamaya devam ediyor. Demlik, İstanbul Moda’da açılan yeni mağazasıyla da kahvaltı mekanlarının gözdesi olmaya aday.
Pazar, Şubat 11, 2018
Dubai Rüya Restoran
Anadolu mutfağını modern ve yaratıcı dokunuşlarla Dubai’ye taşıyan RÜYA, dünyaca ünlü erkek dergisi Esquire tarafından Körfez Bölgesi’nin en iyi 50 restoranı arasından birinci seçildi. Uluslararası platformda Türk mutfağının en iyi temsilcisi olma amacıyla yola çıkan RÜYA yenilikçi konsepti ile günümüze uyarlanmış Anadolu yemeklerini özel reçeteler ile sunuyor. Anadolu mutfağının lezzet ve pişirme tekniklerindeki çeşitliliğini ortaya koyan menü, Şef Colin Clague’nin 40 yıllık Anadolu mutfağı birikimi olan Rasim Özkanca ile yürüttüğü çalışmalar ile oluşturuldu. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Perşembe, Şubat 08, 2018
Sebzeli peynirli Tuzlu Tart
Çay saatleriniz için sebzelerle peynirin buluştuğu son derece hafif ve lezzetli bir tart..
Gerekli malzeme:
1 tutam ıspanak
Yarım demet dereotu
1 adet közlenmiş kırmızı biber
Yarım demet dereotu
1 küçük kuru soğan
1 adet közlenmiş kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
3 çorba kaşığı krema (40 ml)
Hamur için: 2 su bardağı (225 gr) un +1 yumurta +1 çay kaşığı kabartma tozu
+ 2 kaşık süt + 1 tutam tuz
60-70 gr tuzsuz taze lor peyniri
1 avuç kadar rende kaşar peyniri
1 çorba kaşığı un (dolu)
Gerekli malzeme:
1 tutam ıspanak
Yarım demet dereotu
1 adet közlenmiş kırmızı biber
Yarım demet dereotu
1 küçük kuru soğan
1 adet közlenmiş kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
3 çorba kaşığı krema (40 ml)
Hamur için: 2 su bardağı (225 gr) un +1 yumurta +1 çay kaşığı kabartma tozu
+ 2 kaşık süt + 1 tutam tuz
60-70 gr tuzsuz taze lor peyniri
1 avuç kadar rende kaşar peyniri
1 çorba kaşığı un (dolu)
* Unu bir kaba alıp
ortasını havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta,
süt, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 15
dk kadar bekletin.
* Ispanağı irice doğrayıp
soğanı kıyın. Sıvı yağı bir tencerede kızdırıp soğan ve ıspanağı ilave edin.
Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
1-2 dakika karıştırarak kavurun ve ıspanaklar ölünce tencereyi ocaktan
alın. Köz biber ve dereotunu doğrayın.
* Krema, peynir, yumurta,
1 kaşık un ve tuzu bir kapta karıştırın. Ispanağın fazla suyunu sıkıp peynirli
karışımla birleştirin.
* Tart hamurunu merdane
yardımıyla açıp yağlanmış kalıbının içine yerleştirin.
Sebzeli peynirli karışımı hamurun içine doldurun. Önceden ısınmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Philips Café Gaia Filtre Kahve Makinesi
Philips Café Gaia Filtre Kahve Makinesi
Hayata geçirdiği projeler ve ürünler ile yaşamı kolaylaştıran Philips, Cafe Gaia Filtre Kahve Makinesi ile kullanıcılarına mükemmel bir kahve deneyimi sunuyor. Café Gaia filtre kahve makinesi, aroma karıştırıcı özelliği ile kahveyi demliğin içinde karıştırarak, her fincan kahvede aynı lezzeti sunuyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Hayata geçirdiği projeler ve ürünler ile yaşamı kolaylaştıran Philips, Cafe Gaia Filtre Kahve Makinesi ile kullanıcılarına mükemmel bir kahve deneyimi sunuyor. Café Gaia filtre kahve makinesi, aroma karıştırıcı özelliği ile kahveyi demliğin içinde karıştırarak, her fincan kahvede aynı lezzeti sunuyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Salı, Şubat 06, 2018
Metrelik Adana Kebabın mucidi Hasan Kolcuoğlu Küçükyalı'da
Adana'da "kebap" deyince akla gelen marka olmuş ilk isimlerden biridir Hasan Kolcuoğlu. Özellikle 1 metrelik kebaplarıyla ünlenen Kolcuoğlu, İstanbul Küçükyalı'daki yerinde İstanbullularla buluşuyor. "Metrelik Adana Kebabı’ ile meşhur Adanalı Hasan Kolcuoğlu, Küçükyalı Sahilyolu’ndaki sıcak mekanında misafirlerini ağırlıyor. Başlangıç menüsünden tatlılarına kadar her lezzette iddialı olan Adanalı Hasan Kolcuoğlu, zırhta çekilmiş kuzu etinden yapılan kebabıyla fark yaratıyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Aşkınızı Kahvenize Yazın
Akaretler’in yeni gözdesi Quppa Caffe 14 Şubat Sevgililer Günü’nde çiftlere unutamayacakları keyifli bir sürpriz hazırlıyor.
Sevgilinizle birlikte Latte’nizi içmeden önce Quppa’nın profesyonel baristaları sanatsal bir dokunuşla kahvenize kalp çizerek sevgilinizin adının baş harfini bu romantik kalbin içine hapsediyor.
https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Çarşamba, Ocak 24, 2018
14 şubat sofranızı Sofia ile şıklaştırın
Sevgililer Günü’nde kaliteli ve keyifli zaman geçirmek; romantik bir ortam, lezzetli yemeklerle sevgilisini mutlu etmek isteyenler, aşkla hazırlanan sofralarının şıklığını, Sofia Renk Renk Peçetelerin birbirinden şık tasarımları ile tamamlıyor...
Pazartesi, Ocak 22, 2018
İTALYAN MUTFAĞININ EN LEZZETLİ HALİ MEZZALUNA’DA
Şehrin en iyi İtalyan restoranlarından Mezzaluna, yeni kış menüsü ile misafirlerine unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatıyor.
Mevsimin en taze ürünleri kullanılarak oluşturulan menünün başlangıçları arasında yer alan “Kestaneli mercimek çorbası” lezzeti ve sunumu ile favori çorba tercihleriniz arasına girmeye aday! Doyurucu ve hafif bir seçenek arayanlar içinse; karışık sebze ve yeşillikler ile marine edilmiş “Füme somon salatası” iyi bir alternatif oluyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Şehrin en iyi İtalyan restoranlarından Mezzaluna, yeni kış menüsü ile misafirlerine unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatıyor.
Pazartesi, Ocak 08, 2018
TARLADAN SOFRANIZA: Melis
Tarladan Sofraya Doğal Lezzetler
Melis geniş ürün yelpazesinde, özenle topladığı ve mevsimin en taze sebzeleriyle hazırladığı geleneksel tatların başında gelen çeşit çeşit turşudan evde közlenmiş gibi doğal tadıyla sofraları süsleyen közlenmiş sebzelere, günün en güzel saati kahvaltıyı daha da güzelleştiren kahvaltılık soslarından konserveye kadar zengin bir lezzet çeşitliliği yer alıyor. Haberin devamı için linke tıklayınız.
https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Pazar, Ocak 07, 2018
Bubble Wrap İstanbul, Moda’da açıldı
İstanbul, yepyeni bir lezzet durağına daha kavuştu. Klasik waffle deneyimini farklı malzemelerle yeniden yorumlayan Bubble Wrap, Anadolu Yakası’nın kalbi Moda’da açıldı. Küçük ve sempatik mekanın özel soslarla hazırlanan lezzetleri son derece renkli ve eğlenceli.. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Perşembe, Ocak 04, 2018
ISPANAKLI PEYNİRLİ KEK
Çayın yanında, kahvaltıda, okul dönüşü veya gün içinde atıştırmalık.. Unu az demiri, vitamini, kalsiyumu bolca bir kış keki.. Gerekli malzeme:
1 demet taze ıspanak veya yarım paket donmuş ıspanak, 1 çay bardağı sıvı yağ (ayçiçek veya zeytinyağı), 3 yumurta....tarifin devamı için tıklayın
Nelipide Gurme, Pideye Sınıf Atlatıyor
Cumartesi, Aralık 30, 2017
2018'e özel bir menüyle evde DAVET SOFRASI
Çekimlerini 2016-2017 de yaptığım çeşitli çalışmalarımdan derlediğim tariflerimle bir nostalji yapıp eskiden olduğu gibi dergimin yeni yıl sayısında özel bir menü sunmak istedim.
Atıştırmalık başlangıçlar, renkli bir kış salatası, nefis bir zeytinyağlı fava; güzel pişmiş, dumanı üzerinde tüten sıcak sosuyla rosto ve yanında bademli pilavla başlayan yemek hafif, serin bir İtalyan tatlısıyla son buluyor: Panna cotta... Afiyet olsun.Mutlu yıllar! Tarifler için devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/davet-sofrasi.html
Çekimlerini 2016-2017 de yaptığım çeşitli çalışmalarımdan derlediğim tariflerimle bir nostalji yapıp eskiden olduğu gibi dergimin yeni yıl sayısında özel bir menü sunmak istedim.
Pazartesi, Aralık 11, 2017
Anavarza Keven & Kekik Balı ile sağlıklı, rahat bir kış geçirin
Anavarza Bal, soğuk günlerin yaşandığı şu günlerde direnci artıran, vücuda performans kazandıran ve yorgunluğu gideren Keven & Kekik Balı’nı sundu. Raflardaki yerini alan Anavarza’nın özel Keven & Kekik Balı, haziran ve temmuz aylarında, Kayseri, Elazığ, Malatya ve Bingöl çevresindeki Keven ve Kekik çiçeklerinden geliyor. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Anavarza Bal, soğuk günlerin yaşandığı şu günlerde direnci artıran, vücuda performans kazandıran ve yorgunluğu gideren Keven & Kekik Balı’nı sundu. Raflardaki yerini alan Anavarza’nın özel Keven & Kekik Balı, haziran ve temmuz aylarında, Kayseri, Elazığ, Malatya ve Bingöl çevresindeki Keven ve Kekik çiçeklerinden geliyor. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Pazar, Aralık 10, 2017
Zeytinyağını da zeytin gibi ekmeğimize katık edelim
Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat'ın ev sahipliğinde gerçekleşen 25 Kasım Dünya Zeytin Günü ve Hasat Şenliği etkinliğinde zeytin üreticileri, ticaret borsası yönetici ve üyeleriyle ulusal ekonomi basınının önemli isimleri bir araya geldi. Zeytinağaçları altında yapılan kahvaltıda ekmeğimizi taze sıkılmış yemyeşil Akhisar zeytinyağına banarak güne başladık. Haberin devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html
Duster Efsanesi Devam Ediyor
Eylül 2017’deki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk gösterimi gerçekleştirilen Yeni Dacia Duster, evrim geçirerek tamamen yeni bir dış görünüme ve devrim niteliğinde bir değişimle yeniden tasarlanmış bir iç mekana sahip oluyor. Yeni dış tasarım, otomobilin güçlü karakterini vurgulayan daha belirgin hatlarıyla ön plana çıkıyor. Yeni Duster’ın iç mekanı ise müşterilerine kaliteli ve konforlu bir alan sunuyor. Haberin devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Eylül 2017’deki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk gösterimi gerçekleştirilen Yeni Dacia Duster, evrim geçirerek tamamen yeni bir dış görünüme ve devrim niteliğinde bir değişimle yeniden tasarlanmış bir iç mekana sahip oluyor. Yeni dış tasarım, otomobilin güçlü karakterini vurgulayan daha belirgin hatlarıyla ön plana çıkıyor. Yeni Duster’ın iç mekanı ise müşterilerine kaliteli ve konforlu bir alan sunuyor. Haberin devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Cuma, Aralık 08, 2017
Soğuk havalarda OKKA’lı Türk Kahvesi keyfi
Her mevsim ve günün her saatinde içilebilen Türk kahvesinin geleneksel lezzetini sunan Arzum OKKA Minio, kış mevsimi boyunca yine en keyifli anlarınıza ortak olacak.
Arzum OKKA Minio, geleneklerimizin ayrılmaz bir parçası olan Türk kahvesinin yapımını hem kolaylaştırıyor hem de ideal kıvamla hazırlanmasına olanak sağlıyor. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Arzum OKKA Minio, geleneklerimizin ayrılmaz bir parçası olan Türk kahvesinin yapımını hem kolaylaştırıyor hem de ideal kıvamla hazırlanmasına olanak sağlıyor. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
CİLDİNİZİ GÜL YAPRAKLARI İLE ARINDIRIN
İçgüdülerden gelen güzelliğin peşinde, doğadan ilham alan ürünlere hayat veren NUXE, hassas ciltlere özel olarak geliştirilen Pétales de Rose (Gül Yaprağı) serisi ile nazik bir temizleme deneyimi vadediyor. Her cildin ihtiyacına uygun seçenekler sunan Pétales de Rose serisi güçlendirici, yumuşatıcı ve yatıştırıcı etkisiyle cildi arındırarak yeniliyor.
Haberin devamı
Salı, Aralık 05, 2017
Zeytinimiz ve zeytinyağımız ile dünya market raflarını süsleyeceğiz
Zeytincilik Sektörü, 2017/18 sezonunda da dünya marketlerinin raflarını Türk zeytin ve zeytinyağı ile süslemek için kolları sıvadı. Kasım ayında zeytinyağı sektörünün yüzde 130'luk ihracat artışı sektördeki moralleri yükseltti. Zeytincilik Sektörü, 2017/18 sezonunda tarihi rekolte beklentisi içerisinde. Rekolte rakamları resmi olarak açıklanmasa da, Zeytincilik Sektöründe 280 bin ton zeytinyağı ve 450 bin ton sofralık zeytin rekoltesi bekliyor. Devamı için: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Pazartesi, Aralık 04, 2017
Kışın kendinizi iyi hissetmek için çayınız hazır
42 yıldır doğanın sonsuz iyiliğini ve zenginliğini tüketicileriyle buluşturan Doğadan, Ayvalı Ihlamur ve Zencefil Ihlamur Ballı bitki ve meyve çaylarıyla kışın iyi hissettirecek lezzetler sunuyor.
Zengin ürün çeşitliliği ve farklı damak tatlarına uygun bitki ve meyve çayları sunan Doğadan, kış aylarının vazgeçilmezleri; ‘ayva ve ıhlamur’, ‘zencefil, ıhlamur ve bal’ ile kışın içinizi ısıtacak, sizi iyi hissettirecek lezzet önerileri sunuyor. Doğadan’ın 42 yıllık uzmanlığıyla ıhlamur ve zencefilin benzersiz uyumunu geleneksel bal lezzeti ile buluşturduğu Zencefil Ihlamur Ballı ve Ihlamurun rahatlatıcı desteğini ayva lezzetiyle bir arada sunan Ayvalı Ihlamur ile günün her anında çayınız hazır.
Pazartesi, Kasım 20, 2017
İzmir Torbalı'da Zeytinyağı ve Zeytin Hasat Şenliği
Zeytin ve zeytinyağı ihracat rakamları katlanarak artacak
Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi, Torbalı'da tarımsal sanayinin gelişmesinde etkili ürünlerin başında gelen zeytin ve zeytinyağı için düzenlenen Torbalı Geleneksel Zeytinyağı ve Zeytin Hasadı Şenliği’ne geniş katılımıyla destek verdi. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Perşembe, Kasım 09, 2017
Anavarza Bal, Gençler ve Anadolu Arıları
Türkiye’nin en büyük bal ve arı ürünleri üreticileri
arasında yer alan Anavarza Bal, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile
gerçekleştirdiği “Anadolu Arıları Projesi kapsamında ülke genelindeki 8 farklı
üniversiteden toplam 24 öğrenciye arılar hakkında farkındalık yaratmak ve doğru
bilinen yanlışları düzeltmek için “Arı Sevgisi” eğitimi verildi. TOG
bünyesindeki eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde arıların dünyası,
ekosistemdeki rolü, balın oluşumu, arı sevgisi ve arılara doğal ve uygun yaşam
alanları yaratmaya yönelik bilgiler aktarıldı.
Eğitimler sırasında, öğrenciler, dünyanın ilk 10 bal üretim
tesisi arasına giren Anavarza Bal tesislerini de gezerek Genel Müdürü Can
Sezen’den detaylı bilgi alma fırsatı da buldular. Anavarza Bal markasından
bağımsız ve global sertifikasyonlara sahip ileri teknoloji ile donatılmış Ari
Gıda Laboratuvarı da ziyaret edilerek deneyimli uzmanlarca yapılan kontrollü
bal analizinin önemi anlatıldı. Eğitimlerde, Arı sevgisi ile kamuoyunda tanınan
köşe yazarı Yonca Tokbaş da bulundu.
Türkiye’nin bal üretiminde dünyada 2’inci sırada yer
aldığını belirten Can Sezen “Bal, gerek sağlık, gerekse ekonomik açıdan çok
önemli bir ürün. Ülkemizde bal üretiminin sağlıklı bir şekilde büyümesi
amacıyla gerçekleşen bu projede yer almaktan dolayı çok mutluyuz. Arılar bal
üretiminin yanı sıra doğanın dengesi açısından da çok önemli canlılardır.
Hedefimiz, bu bilincin daha geniş kitlelere yayılması” şeklinde konuştu. Arıcılığın
yoğun olduğu ve hiç olmadığı bölgelerden seçilen öğrencilere verilen ve toplam
4 gün süren eğitimlerin ardından bulundukları bölgelerde Arıcılık ile ilgili
proje üretmeleri ve hayata geçirmeleri için destekler verilecek.
Galata Kulesi’nden Tarihi Atlayış Gerçekleşti
Cengiz Koçak, European Outdoor Film Tour Turkey (EOFT Turkey) tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, Galata Kulesi'den serbest atlayış olarak bilinen "base jump" atlayışı yaptı. 385 yıl sonra Galat Kulesi’nden yapılan tarihi atlayış 36 metre yükseklikten gerçekleşti. Başarılı bir şekilde yere inen Koçak, "Hezarfen'e selam olsun. Bu hayatımın en önemli atlayışıydı. Türkiye'nin tanıtımı ve aynı zamanda Türkiye'nin ekstrem sporların merkezi olabileceğini göstermek için daha çok fikirler bulacağız" dedi. Haberin devamı ve atlayışı izlemek için: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Salı, Kasım 07, 2017
Türk gıda ihracatçıları Japon pazarına Foodex Fuarı ile girecek
Asya-Pasifik pazarının en büyük gıda fuarı Foodex’te yeni iş fırsatları Türk ihracatçılarını bekliyor. Gıda tüketiminde kaliteden ödün vermeyen, yıllık 80 milyar doların üzerinde gıda ithalatı yapan Japonya’da düzenlenenFoodex Japan 2018 Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı’nın 43.sü, Türk gıda ihracatçıları için Japonya ve Uzakdoğu pazarına ulaşmak için altın fırsatlar sunuyor. Haberin devamı için:
https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Perşembe, Kasım 02, 2017
Sevgi dolu lezzetli sunumlar
ShapedFruit’in özel kabı içerisinde ‘kalp’ şeklini alan salatalıklar, limonlar, elmalar yeni nesil için güzel bir hediye alternatifi olurken, özel davetlerin vazgeçilmezi kanepelere de şıklık katıyor.
Kanepeler ve salata dekorları için sıra dışı bir seçenek https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Perşembe, Ekim 26, 2017
Kadınların güzellik sırrı Shea Yağı L’OCCITANE’la Türkiye’de...
Shea yağı binlerce yıldır Burkina Faso’lu kadınların zorlu iklim koşullarında ellerini ve yüzlerini korumak için kullandığı doğal bakım ürünlerinin içeriği oldu. L’OCCITANE Shea yağının gücünü kremlerine taşıdı.
Shea ürünlerinden oluşan ürün gamı yenilikçi ve öncü yapılarıyla cildi, koruyucu bir örtü gibi kaplıyor, tüm gün cildin pürüzsüz ve nemli kalmasını sağlıyor. Burkina Faso’lu kadınlar, ciltlerini koruyan yağı elde etmek için önce Shea fındıklarını geniş sepetlerde toplayıp, daha sonrada geleneksel yöntemler ile Shea yağını elde ediyorlar. L’OCCITANE, Shea vücut grubu ürünleri geleneksel üretim yöntemlerinin geleceğe taşınmasını da sağlıyor.
Shea yağı binlerce yıldır Burkina Faso’lu kadınların zorlu iklim koşullarında ellerini ve yüzlerini korumak için kullandığı doğal bakım ürünlerinin içeriği oldu. L’OCCITANE Shea yağının gücünü kremlerine taşıdı.
En güçlü besleyici yağ
Shea meyvesi.... http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/saglik-olsun.html
Cuma, Ekim 13, 2017
Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Hilton İstanbul Bosphorus’ta Yankılanacak
Hilton İstanbul Bosphorus Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları sizlerle buluşturuyor. Bosphorus
Terrace Restoran’da, 29 Ekim’de kutlanacak olan cumhuriyetin 94’üncü yılı
şerefine düzenlenen gecede Ata’nın sevdiği şarkılar hep bir ağızdan söylenecek,
canlı müzik ve açık büfe keyfi 27 Ekim’de Cuma gecesi Hilton’da yaşanacak.
İstanbul, 13.10.2017 - Hilton İstanbul Bosphorus, 27 Ekim
Cuma günü, 94’üncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı’ndan 2 gün önce
Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkıları davetlilerle buluşturuyor.
Safiye
Ayla’dan, Müzeyyen Senar’a dönemin birçok önemli sanatçısından eserlere yer
verilecek olan gecede canlı müzik performansı ve açık büfe şöleni yaşanacak. Atatürk’ün
sevdiği keyif aldığı, Yanık Ömer, Kırmızı Gülün Âli Var, Sobalarında Guru da
Meşe Yanıyor Efem, Çökertmeden Çıktımda Halilim, Ata Barı, Mızıka Çalındı Düğün
mü Sandın, Köroğlu Solağı, Dağlar Dağlar Alişimin Kaşları Kare, Sarı Zeybek,
Havada Bulut Yok gibi eserlerin dinleneceği gece davetlilere keyifli anlar
yaşatacak.
Canlı müzik ekibi ve açık büfe servisin açılacağı gecede kişi başı
menünün fiyatı 100 TL, sınırsız içecekli menünün fiyatı ise 195 TL olacak.
Detaylı bilgi ve
rezervasyonlarınız için: 0 212 315 60 00
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)