Cuma, Mayıs 04, 2018

1. Koku ve Tat Sempozyumu Taksim Acıbadem Hastanesi'nde yapıldı


4-5 Mayıs 2018 tarihlerinde Acıbadem Taksim Hastanesi’nde düzenlenen 1. Uluslararası Koku ve Tat Sempozyumu’nda hastaların öyküleriyle birlikte koku ve tat alamayanların dünyasına tanık olundu.
Sempozyum öncesi düzenlenen basın toplantısında, koku ve tat alamayan kişiler için özel olarak hazırlanan
 Anozmik menülerden, uygulamalı koku testine kadar farklı deneyimler yaşandı. Katılımcılar koku ve tat ilişkisini öğrenirken, ‘koku körlüğü’nün tedavi yöntemlerini, alanında isim yapmış uzmanlardan dinledi.
Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/saglik-olsun.html

Perşembe, Mayıs 03, 2018

Hurma, Tadım’la tüm sene raflarda

Paketli kuruyemiş pazarının öncü markası Tadım, Çiğ Kuruyemiş ve Kuru Meyveler ailesine yeni bir üye eklendi; hurma! Ramazan aylarında sıklıkla tüketilen hurma, şimdi Tadım farkıyla 12 ay boyunca sofralardan eksik olmayacak. Lezzetinin yanı sıra, sağlık kaynağı olan hurma lif, kalsiyum ve B grubu vitaminleri içeriyor.
Haberin devamı: 
https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

“Egemden” ile İftar sofralarına sağlık ve lezzet...
Zeytinin memleketi Ege’den elde edilen hasatlarla üretilen Egemden zeytinyağı; kalitesi ve kendine has kokusu ile iftar sofralarına lezzet katacak. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

KAAN AIR, LÖSEV’li çocuklara İstanbul 
semalarını hediye etti... Türkiye’nin en büyük özel havacılık şirketi olan KAAN AIR ekibi, 2 Mayıs Çarşamba günü 16 LÖSEV’li çocuğu KAAN AIR’in Ayazağa’daki merkezinde ağırladı. Toplam 16 çocuk gerçekleştirilen 4 uçuşla İstanbul’u kuşbakışı turladı. Haberin devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Perşembe, Nisan 26, 2018

Türkiye’nin İlk Vegan Festivali "Vegfest"
Didim’de Gerçekleşti


Bu sene ikincisi düzenlenen Didim VegFest, 20-23 Nisan tarihleri arasında Apollon Tapınağı’nın büyülü atmosferinde gerçekleştirildi.

Didim Belediyesi, VegFest adı altında Didim’in yöresel lezzetlerini tüm katılımcılara tatma fırsatı verirken, kendine, diğer canlılara ve gezegene saygılı bir yaşam biçimini destekliyor. 
Türkiye’nin ilk vegan festivali, 
daha sürdürülebilir bir dünya için 
doğanın ve tarihi güzelliklerinin 
keşfedilmesine imkan veriyor.  
Didim, antik kentleri, doğası ve verimli toprakları, korunmuş köyleri ile Türkiye'de görülmesi gereken en güzel yerlerden biri.

https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

CarrefourSA, “Arı Varsa Hayat Var” Projesi ile
Doğru ve Kaliteli Balın Adresi Oluyor 


Türkiye organize perakende sektörünün öncü markası CarrefourSA, teknik arıcılığı destekleyerek yerel üretime katkı sağlamak, tüketicilerine doğru ve kaliteli bal sunmak amacıyla Arı Varsa Hayat Var projesini başlattı. Proje kapsamında ürün güvenliği ve izlenebilirliği sağlanmış doğru ve kaliteli ballar, CarrefourSA reyonlarındaki yerlerini aldı.

CarrefourSA Gıda Kategori Genel Müdür Yardımcısı Ayşin Işıkgece, Arı Varsa Hayat Var Projesi’ne ilişkin olarak: “Reyonlarımıza doğru ve kaliteli bal getirebilmek amacıyla Adana, Ardahan ve Kars’ta 40’ı kadın olmak üzere 200 arıcıya toplam 20 gün teorik ve pratik eğitimler verdik. "Arı Varsa Hayat Var" projesi çerçevesinde kadın arıcıların sayısı artırılarak istihdama katkı sağlanırken ürün güvenliği ve izlenebilirliği sağlanmış, doğru ve kaliteli ballar, tüketicilerle buluşuyor." dedi. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html 

Cumartesi, Mart 24, 2018

Karaköy'ün lezzetli kahvaltı adresi NECKO


NECKO KAHVALTISI FARK YARATIYOR!!

Kahvaltının mutluluk ile bir alakası olduğu Necko ile kanıtlanıyor... Necko'nun birbirinden özenli ve sürprizli kahvaltı menüsü deneyenleri mest ediyor. 






Klasik Türk kahvaltı çeşitlerinin olmazsa olmazlarının yanı sıra limonlu konyak reçeli, nergis reçeli, kumkuat reçeli, acuka, beş baharatlı tereyağı, boşnak böreği gibi özel lezzetleriyle de öne çıkıyor. Ayrıca tüm ürünler yörelerinden ve organik olanlardan seçiliyor. Necko, Rumeli köftesi ve zeytinyağlılarıyla bilinen Galata Rıhtım Köftecisi'nde servis vermekte. Yeme-içme sektöründe yıllarca yurt içi ve yurt dışı bir çok deneyime sahip Necla Tepekule ile Pelin Dinçer’in profesyonel yaklaşımıyla işletilen Necko'da, müziklerden, tasarım seramik tabaklara kadar her şey en ince ayrıntısına göre düzenlenmiş.




Kahvaltı keyfini sadece pazar günleri değil, haftanın yedi gününe yayan Necko, kahvaltı keyfinin en gözde adreslerinden.

Galata Rıhtım Köftecisi
Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, 
Mumhane  Caddesi  Mumcu Han No:8/A Karaköy/İstanbul  0532 515 65 63

Salı, Mart 13, 2018

“Anadolu Markaları Yarışması”nda Anavarza Bal'a 1.lik ödülü


 Türkiye’nin çiçek florasının zenginliğini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalarıyla tanınan Anavarza Bal, 10’uncu ‘Anadolu Markaları Yarışması’nda kendi kategorisinde 1’inci oldu.

Vodafone Türkiye ve Fibabanka sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde, Anadolu’daki markalaşma potansiyelini ortaya çıkarmak ve desteklemek amacıyla bu yıl 10’uncusu düzenlenen “Anadolu Markaları Yarışması” sonuçlandı. Adana’nın Kozan ilçesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin çiçek florasının zenginliğini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalarıyla tanınan Anavarza Bal, yarışmanın ‘Büyük İşletmeler-Tarım’ kategorisinde 1’inci oldu.


DEĞERLENDİRME 4 KATEGORİDE YAPILDI
Yarışmada, markalaşma yolunda başarılı firmalar ‘Büyük İşletmeler’, ‘Tarım-Gıda’, ‘Ticaret ve İmalat’ ve ‘Küçük İşletmeler’ kategorilerinde değerlendirildi. Anadolu’nun dört bir yanından başvuran ve büyük bölümü kendi sektörünün lokomotif olan çok sayıda firmanın değerlendirildiği yarışmada, 4 kategoride toplam 17 ödül verildi. Yarışmanın ‘Büyük İşletmeler’ kategorisinin ‘Tarım’ alt kategorisinde Türkiye 1’incisi, Anavarza Bal oldu.

"EŞSİZ BİR COĞRAFYADAYIZ"
Anavarza Bal adına ödülü alan Anavarza Bal’ın Genel Müdürü Can Sezen; "Türkiye çiçek florası zenginliği olarak dünyada eşsiz bir coğrafya. Dünyanın en lezzetleri ballarını bu coğrafyadan lezzet tutkunlarına ulaştırmak için çalışıyoruz. Marka ‘Her bal tatlıdır ama her bal lezzetli değildir’ iddiasındayız. Bu iddiamızın bugün aldığımız ödülle karşılık bulduğunu gördük. Markalaşma süreci uzun ve yorucu bir süreç. Ödülle birlikte yorgunluğumuz azaldı, iddiamız büyüdü” dedi.



Pazar, Mart 11, 2018

Organik tarım dünya nüfusunu besler


Organik üretimin, dünyada hızla artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılayamayacağını iddia eden konvansiyonel tarım savunucularının aksine, bilimsel araştırmalar organik tarımın dünyayı besleyebileceğini kanıtlıyor.


Dünyada ve ülkemizde tarımın önemi yadsınamaz, ancak tarım politikaları tek bir hedefe indirgenmiş durumda: Nüfus artışına paralel olarak ürün verimliliğini artırmak ve insanları doyurabilmek. Peki genel söylem bu yönde olsa da sosyo-ekonomik analizler bunu destekliyor mu? haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

Salı, Şubat 20, 2018



İstanbul’un en güzel sahil semtlerinden biri olan Boğaz’ın incisi Arnavutköy’de Fransız konseptli pastanesi ‘La Pierre Patisserie’ Şubat ayı itibariylehizmet vermeye başladı. Arnavut kaldırımlı taş sokaklara sahip semtin sıcaklığını hissettiren mekan, ziyaretçilerin tadını damağında bırakan lezzetler ile buluşturuyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

TAB GIDA 5 ŞANSLI ÇİFTİ SURVIVOR ADASINA GÖTÜRÜYOR


Kurulduğu günden bu yana kalite ve lezzetten asla taviz vermeyen TAB Gıda, 5 şanslı çifti Survivor’ın çekildiği Dominik Cumhuriyeti’ne götürüyor.

TAB Gıda bünyesinde yer alan Burger King®, Sbarro®, Popeyes®, Arby’s® ve Usta Dönerci® markalarından Survivor için hazırlanan “Ünlüler ve Gönüllüler Menüleri” nden sipariş veren kullanıcılar doğal güzelliği ve eşsiz doğasıyla dikkat çeken Dominik Cumhuriyeti’ne gitme şansı yakalayacaklar. 
11 Nisan 2018 tarihine kadar yapılacak çekilişle belirlenecek şanslı çiftler Haziran ayında adaya misafir olarak katılma şansı elde edecekler. Sende tarafını seç ünlüler mi,gönüllüler mi?

Pazartesi, Şubat 12, 2018

Jamaika’nın zorlu tepelerinden Türk kahve severlerin fincanına…

Dünyanın en kaliteli kahvesi Jamaica Blue Mountain® Starbucks ile Türkiye’de...

Starbucks, ‘Kahvelerin Pırlantası’ olarak kabul edilen eşsiz Jamaica Blue Mountain®’ı sadece kısa bir süre için Türkiye’deki kahve severlerin seçkin beğenisine sunuyor.

Kahvenin geldiği son noktayı temsil eden ve dünya kahve pazarında ‘Kahvelerin Pırlantası’ olarak nitelendirilen Jamaica Blue Mountain®, 1.700’lü yıllardan bu yana kahve yetiştirilen Jamaika’da, sadece Blue Mountain adı verilen yüksek tepelerde, oldukça zorlu bir süreçle üretiliyor.  https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

KAHVALTININ YENİ MODASI: DEMLİK


Ana menüsü çay olan Türkiye’nin ilk ve tek yerli çay mağaza zinciri Demlik, yeni açılan noktalarıyla çay severleri ağırlamaya devam ediyor. Demlik, İstanbul Moda’da açılan yeni mağazasıyla da kahvaltı mekanlarının gözdesi olmaya aday.

Hafta sonlarının en güzel planlarından olan kahvaltı, şüphesiz vazgeçilmez bir öğün. İstanbul Moda’nın ... https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html 

Pazar, Şubat 11, 2018

Dubai Rüya Restoran

Anadolu mutfağını modern ve yaratıcı dokunuşlarla Dubai’ye taşıyan RÜYA, dünyaca ünlü erkek dergisi Esquire tarafından Körfez Bölgesi’nin en iyi 50 restoranı arasından birinci seçildi. Uluslararası platformda Türk mutfağının en iyi temsilcisi olma amacıyla yola çıkan RÜYA yenilikçi konsepti ile günümüze uyarlanmış Anadolu yemeklerini özel reçeteler ile sunuyor. Anadolu mutfağının lezzet ve pişirme tekniklerindeki çeşitliliğini ortaya koyan menü, Şef Colin Clague’nin 40 yıllık Anadolu mutfağı birikimi olan Rasim Özkanca ile yürüttüğü çalışmalar ile oluşturuldu. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

Perşembe, Şubat 08, 2018

Sebzeli peynirli Tuzlu Tart

Çay saatleriniz için sebzelerle peynirin buluştuğu son derece hafif ve lezzetli bir tart..  

Gerekli malzeme: 


1 tutam ıspanak
Yarım demet dereotu
1 adet közlenmiş kırmızı biber
Yarım demet dereotu
1 küçük kuru soğan
1 adet közlenmiş kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ 
1 yumurta 
3 çorba kaşığı krema (40 ml) 
Hamur için: 2 su bardağı (225 gr) un +1 yumurta +1 çay kaşığı kabartma tozu  
+ 2 kaşık süt + 1 tutam tuz
60-70 gr tuzsuz taze lor peyniri
1 avuç kadar rende kaşar peyniri
1 çorba kaşığı un (dolu)


* Unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta, süt, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 15 dk kadar bekletin.
* Ispanağı irice doğrayıp soğanı kıyın. Sıvı yağı bir tencerede kızdırıp soğan ve ıspanağı ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.  1-2 dakika karıştırarak kavurun ve ıspanaklar ölünce tencereyi ocaktan alın. Köz biber ve dereotunu doğrayın.
* Krema, peynir, yumurta, 1 kaşık un ve tuzu bir kapta karıştırın. Ispanağın fazla suyunu sıkıp peynirli karışımla birleştirin.
* Tart hamurunu merdane yardımıyla açıp yağlanmış kalıbının içine yerleştirin. Sebzeli peynirli karışımı hamurun içine doldurun. Önceden ısınmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.


Philips Café Gaia Filtre Kahve Makinesi

Lezzetli ve Sıcak bir Kahve Molasının Adresi
Philips Café Gaia Filtre Kahve Makinesi


Hayata geçirdiği projeler ve ürünler ile yaşamı kolaylaştıran Philips, Cafe Gaia Filtre Kahve Makinesi ile kullanıcılarına mükemmel bir kahve deneyimi sunuyor. Café Gaia filtre kahve makinesi, aroma karıştırıcı özelliği ile kahveyi demliğin içinde karıştırarak, her fincan kahvede aynı lezzeti sunuyor.  https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Salı, Şubat 06, 2018

Metrelik Adana Kebabın mucidi Hasan Kolcuoğlu Küçükyalı'da


Adana'da "kebap" deyince akla gelen marka olmuş ilk isimlerden biridir Hasan Kolcuoğlu. Özellikle 1 metrelik kebaplarıyla ünlenen Kolcuoğlu, İstanbul Küçükyalı'daki yerinde İstanbullularla buluşuyor. "Metrelik Adana Kebabı’ ile meşhur Adanalı Hasan Kolcuoğlu, Küçükyalı Sahilyolu’ndaki sıcak mekanında misafirlerini ağırlıyor. Başlangıç menüsünden tatlılarına kadar her lezzette iddialı olan Adanalı Hasan Kolcuoğlu, zırhta çekilmiş kuzu etinden yapılan kebabıyla fark yaratıyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

Aşkınızı Kahvenize Yazın


Akaretler’in yeni gözdesi Quppa Caffe 14 Şubat Sevgililer Günü’nde çiftlere unutamayacakları keyifli bir sürpriz hazırlıyor.

Sevgilinizle birlikte Latte’nizi içmeden önce Quppa’nın profesyonel baristaları sanatsal bir dokunuşla kahvenize kalp çizerek sevgilinizin adının baş harfini bu romantik kalbin içine hapsediyor. 
https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

Çarşamba, Ocak 24, 2018

14 şubat sofranızı Sofia ile şıklaştırın

                           

Sevgililer Günü’nde kaliteli ve keyifli zaman geçirmek; romantik bir ortam, lezzetli yemeklerle sevgilisini mutlu etmek isteyenler, aşkla hazırlanan sofralarının şıklığını, Sofia Renk Renk Peçetelerin birbirinden şık tasarımları ile tamamlıyor...

Pazartesi, Ocak 22, 2018

İTALYAN MUTFAĞININ EN LEZZETLİ HALİ MEZZALUNA’DA


Şehrin en iyi İtalyan restoranlarından Mezzaluna, yeni kış menüsü ile misafirlerine unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatıyor.

Mevsimin en taze ürünleri kullanılarak oluşturulan menünün başlangıçları arasında yer alan “Kestaneli mercimek çorbası” lezzeti ve sunumu ile favori çorba tercihleriniz arasına girmeye aday! Doyurucu ve hafif bir seçenek arayanlar içinse; karışık sebze ve yeşillikler ile marine edilmiş “Füme somon salatası” iyi bir alternatif oluyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

Pazartesi, Ocak 08, 2018

TARLADAN SOFRANIZA: Melis



Tarladan Sofraya Doğal Lezzetler

Melis geniş ürün yelpazesinde, özenle topladığı ve mevsimin en taze sebzeleriyle hazırladığı geleneksel tatların başında gelen çeşit çeşit turşudan evde közlenmiş gibi doğal tadıyla sofraları süsleyen közlenmiş sebzelere, günün en güzel saati kahvaltıyı daha da güzelleştiren kahvaltılık soslarından konserveye kadar zengin bir lezzet çeşitliliği yer alıyor. Haberin devamı için linke tıklayınız.
https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html




Pazar, Ocak 07, 2018

Bubble Wrap İstanbul, Moda’da açıldı



İstanbul, yepyeni bir lezzet durağına daha kavuştu. Klasik waffle deneyimini farklı malzemelerle yeniden yorumlayan Bubble Wrap, Anadolu Yakası’nın kalbi Moda’da açıldı. Küçük ve sempatik mekanın özel soslarla hazırlanan lezzetleri son derece renkli ve eğlenceli.. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

Perşembe, Ocak 04, 2018

ISPANAKLI PEYNİRLİ KEK


      

     Çayın yanında, kahvaltıda, okul dönüşü veya gün içinde atıştırmalık.. Unu az demiri, vitamini, kalsiyumu bolca bir kış keki.. Gerekli malzeme:
1 demet taze ıspanak veya yarım paket donmuş ıspanak, 
1 çay bardağı sıvı yağ (ayçiçek veya zeytinyağı), 3 yumurta....tarifin devamı için tıklayın 

Nelipide Gurme, Pideye Sınıf Atlatıyor


Alışılmışın dışındaki konseptiyle pideyi, tüm dünyanın beğenisine sunmak için Ordu’dan yola çıkan Nelipide Gurme, sıra dışı lezzetini ve farklı ‘pidecilik’ anlayışını Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına taşımayı hedefliyor. 

Cumartesi, Aralık 30, 2017

2018'e özel bir menüyle evde DAVET SOFRASI 



Çekimlerini 2016-2017 de yaptığım çeşitli çalışmalarımdan derlediğim tariflerimle bir nostalji yapıp eskiden olduğu gibi dergimin yeni yıl sayısında özel bir menü sunmak istedim. 
Atıştırmalık başlangıçlar, renkli bir kış salatası, nefis bir zeytinyağlı fava; güzel pişmiş, dumanı üzerinde tüten sıcak sosuyla rosto ve yanında bademli pilavla başlayan yemek hafif, serin bir İtalyan tatlısıyla son buluyor: Panna cotta... Afiyet olsun.Mutlu yıllar! Tarifler için devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/davet-sofrasi.html 

Pazartesi, Aralık 11, 2017

Anavarza Keven & Kekik Balı ile sağlıklı, rahat bir kış geçirin

      
Anavarza Bal, soğuk günlerin yaşandığı şu günlerde direnci artıran, vücuda performans kazandıran ve yorgunluğu gideren Keven & Kekik Balı’nı sundu. Raflardaki yerini alan Anavarza’nın özel Keven & Kekik Balı, haziran ve temmuz aylarında, Kayseri, Elazığ, Malatya ve Bingöl çevresindeki Keven ve Kekik çiçeklerinden geliyor. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

Pazar, Aralık 10, 2017


Zeytinyağını da zeytin gibi ekmeğimize katık edelim

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat'ın ev sahipliğinde gerçekleşen 25 Kasım Dünya Zeytin Günü ve Hasat Şenliği etkinliğinde zeytin üreticileri, ticaret borsası yönetici ve üyeleriyle ulusal ekonomi basınının önemli isimleri bir araya geldi. Zeytinağaçları altında yapılan kahvaltıda ekmeğimizi taze sıkılmış yemyeşil Akhisar zeytinyağına banarak güne başladık. Haberin devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html

Duster Efsanesi Devam Ediyor


Eylül 2017’deki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk gösterimi gerçekleştirilen Yeni Dacia Duster, evrim geçirerek tamamen yeni bir dış görünüme ve devrim niteliğinde bir değişimle yeniden tasarlanmış bir iç mekana sahip oluyor. Yeni dış tasarım, otomobilin güçlü karakterini vurgulayan daha belirgin hatlarıyla ön plana çıkıyor. Yeni Duster’ın iç mekanı ise müşterilerine kaliteli ve konforlu bir alan sunuyor. Haberin devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Cuma, Aralık 08, 2017

Soğuk havalarda OKKA’lı Türk Kahvesi keyfi 

Her mevsim ve günün her saatinde içilebilen Türk kahvesinin geleneksel lezzetini sunan Arzum OKKA Minio, kış mevsimi boyunca yine en keyifli anlarınıza ortak olacak.

Arzum OKKA Minio, geleneklerimizin ayrılmaz bir parçası olan Türk kahvesinin yapımını hem kolaylaştırıyor hem de ideal kıvamla hazırlanmasına olanak sağlıyor. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

CİLDİNİZİ GÜL YAPRAKLARI İLE ARINDIRIN



İçgüdülerden gelen güzelliğin peşinde, doğadan ilham alan ürünlere hayat veren NUXE, hassas ciltlere özel olarak geliştirilen Pétales de Rose (Gül Yaprağı) serisi ile nazik bir temizleme deneyimi vadediyor. Her cildin ihtiyacına uygun seçenekler sunan Pétales de Rose serisi güçlendirici, yumuşatıcı ve yatıştırıcı etkisiyle cildi arındırarak yeniliyor.

Haberin devamı 

Salı, Aralık 05, 2017

Zeytinimiz ve zeytinyağımız ile dünya market raflarını süsleyeceğiz

Zeytincilik Sektörü, 2017/18 sezonunda da dünya marketlerinin raflarını Türk zeytin ve zeytinyağı ile süslemek için kolları sıvadı. Kasım ayında zeytinyağı sektörünün yüzde 130'luk ihracat artışı sektördeki moralleri yükseltti. Zeytincilik Sektörü, 2017/18 sezonunda tarihi rekolte beklentisi içerisinde. Rekolte rakamları resmi olarak açıklanmasa da, Zeytincilik Sektöründe 280 bin ton zeytinyağı ve 450 bin ton sofralık zeytin rekoltesi bekliyor. Devamı için: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html




Pazartesi, Aralık 04, 2017

Kışın kendinizi iyi hissetmek için çayınız hazır


42 yıldır doğanın sonsuz iyiliğini ve zenginliğini tüketicileriyle buluşturan Doğadan, Ayvalı Ihlamur ve Zencefil Ihlamur Ballı bitki ve meyve çaylarıyla kışın iyi hissettirecek lezzetler sunuyor.

Zengin ürün çeşitliliği ve farklı damak tatlarına uygun bitki ve meyve çayları sunan Doğadan, kış aylarının vazgeçilmezleri; ‘ayva ve ıhlamur’, ‘zencefil, ıhlamur ve bal’ ile kışın içinizi ısıtacak, sizi iyi hissettirecek lezzet önerileri sunuyor. Doğadan’ın 42 yıllık uzmanlığıyla ıhlamur ve zencefilin benzersiz uyumunu geleneksel bal lezzeti ile buluşturduğu Zencefil Ihlamur Ballı ve Ihlamurun rahatlatıcı desteğini ayva lezzetiyle bir arada sunan Ayvalı Ihlamur ile günün her anında çayınız hazır.

http://www.dogadan.com.tr/

Pazartesi, Kasım 20, 2017

İzmir Torbalı'da Zeytinyağı ve Zeytin Hasat Şenliği

Zeytin ve zeytinyağı ihracat rakamları katlanarak artacak

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi, Torbalı'da tarımsal sanayinin gelişmesinde etkili ürünlerin başında gelen zeytin ve zeytinyağı için düzenlenen Torbalı Geleneksel Zeytinyağı ve Zeytin Hasadı Şenliği’ne geniş katılımıyla destek verdi. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Perşembe, Kasım 09, 2017

Anavarza Bal, Gençler ve Anadolu Arıları



Türkiye’nin en büyük bal ve arı ürünleri üreticileri arasında yer alan Anavarza Bal, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile gerçekleştirdiği “Anadolu Arıları Projesi kapsamında ülke genelindeki 8 farklı üniversiteden toplam 24 öğrenciye arılar hakkında farkındalık yaratmak ve doğru bilinen yanlışları düzeltmek için “Arı Sevgisi” eğitimi verildi. TOG bünyesindeki eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde arıların dünyası, ekosistemdeki rolü, balın oluşumu, arı sevgisi ve arılara doğal ve uygun yaşam alanları yaratmaya yönelik bilgiler aktarıldı.



Eğitimler sırasında, öğrenciler, dünyanın ilk 10 bal üretim tesisi arasına giren Anavarza Bal tesislerini de gezerek Genel Müdürü Can Sezen’den detaylı bilgi alma fırsatı da buldular. Anavarza Bal markasından bağımsız ve global sertifikasyonlara sahip ileri teknoloji ile donatılmış Ari Gıda Laboratuvarı da ziyaret edilerek deneyimli uzmanlarca yapılan kontrollü bal analizinin önemi anlatıldı. Eğitimlerde, Arı sevgisi ile kamuoyunda tanınan köşe yazarı Yonca Tokbaş da bulundu.

Türkiye’nin bal üretiminde dünyada 2’inci sırada yer aldığını belirten Can Sezen “Bal, gerek sağlık, gerekse ekonomik açıdan çok önemli bir ürün. Ülkemizde bal üretiminin sağlıklı bir şekilde büyümesi amacıyla gerçekleşen bu projede yer almaktan dolayı çok mutluyuz. Arılar bal üretiminin yanı sıra doğanın dengesi açısından da çok önemli canlılardır. Hedefimiz, bu bilincin daha geniş kitlelere yayılması” şeklinde konuştu. Arıcılığın yoğun olduğu ve hiç olmadığı bölgelerden seçilen öğrencilere verilen ve toplam 4 gün süren eğitimlerin ardından bulundukları bölgelerde Arıcılık ile ilgili proje üretmeleri ve hayata geçirmeleri için destekler verilecek.

Galata Kulesi’nden Tarihi Atlayış Gerçekleşti

Cengiz Koçak, European Outdoor Film Tour Turkey (EOFT Turkey) tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, Galata Kulesi'den serbest atlayış olarak bilinen "base jump" atlayışı yaptı. 385 yıl sonra Galat Kulesi’nden yapılan tarihi atlayış 36 metre yükseklikten gerçekleşti. Başarılı bir şekilde yere inen Koçak, "Hezarfen'e selam olsun. Bu hayatımın en önemli atlayışıydı. Türkiye'nin tanıtımı ve aynı zamanda Türkiye'nin ekstrem sporların merkezi olabileceğini göstermek için daha çok fikirler bulacağız" dedi. Haberin devamı ve atlayışı izlemek için: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Salı, Kasım 07, 2017

Türk gıda ihracatçıları Japon pazarına Foodex Fuarı ile girecek

Asya-Pasifik pazarının en büyük gıda fuarı Foodex’te yeni iş fırsatları Türk ihracatçılarını bekliyor. Gıda tüketiminde kaliteden ödün vermeyen, yıllık 80 milyar doların üzerinde gıda ithalatı yapan Japonya’da düzenlenenFoodex Japan 2018 Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı’nın 43.sü, Türk gıda ihracatçıları için Japonya ve Uzakdoğu pazarına ulaşmak için altın fırsatlar sunuyor. Haberin devamı için:
https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

Perşembe, Kasım 02, 2017

Sevgi dolu lezzetli sunumlar



ShapedFruit’in özel kabı içerisinde ‘kalp’ şeklini alan salatalıklar, limonlar, elmalar yeni nesil için güzel bir hediye alternatifi olurken, özel davetlerin vazgeçilmezi kanepelere de şıklık katıyor.


Kanepeler ve salata dekorları için sıra dışı bir seçenek https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Perşembe, Ekim 26, 2017

Kadınların güzellik sırrı Shea Yağı L’OCCITANE’la Türkiye’de...


Shea yağı binlerce yıldır Burkina Faso’lu kadınların zorlu iklim koşullarında ellerini ve yüzlerini korumak için kullandığı doğal bakım ürünlerinin içeriği oldu. L’OCCITANE Shea yağının gücünü kremlerine taşıdı.


 Shea ürünlerinden oluşan ürün gamı yenilikçi ve öncü yapılarıyla cildi, koruyucu bir örtü gibi kaplıyor, tüm gün cildin pürüzsüz ve nemli kalmasını sağlıyor. Burkina Faso’lu kadınlar, ciltlerini koruyan yağı elde etmek için önce Shea fındıklarını geniş sepetlerde toplayıp, daha sonrada geleneksel yöntemler ile Shea yağını elde ediyorlar. L’OCCITANE, Shea vücut grubu ürünleri geleneksel üretim yöntemlerinin geleceğe taşınmasını da sağlıyor.


En güçlü besleyici yağ

Cuma, Ekim 13, 2017

Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Hilton İstanbul Bosphorus’ta Yankılanacak



Hilton İstanbul Bosphorus Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları sizlerle buluşturuyor. Bosphorus Terrace Restoran’da, 29 Ekim’de kutlanacak olan cumhuriyetin 94’üncü yılı şerefine düzenlenen gecede Ata’nın sevdiği şarkılar hep bir ağızdan söylenecek, canlı müzik ve açık büfe keyfi 27 Ekim’de Cuma gecesi Hilton’da yaşanacak.
İstanbul, 13.10.2017 - Hilton İstanbul Bosphorus, 27 Ekim Cuma günü, 94’üncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı’ndan 2 gün önce Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkıları davetlilerle buluşturuyor. 
Safiye Ayla’dan, Müzeyyen Senar’a dönemin birçok önemli sanatçısından eserlere yer verilecek olan gecede canlı müzik performansı ve açık büfe şöleni yaşanacak. Atatürk’ün sevdiği keyif aldığı, Yanık Ömer, Kırmızı Gülün Âli Var, Sobalarında Guru da Meşe Yanıyor Efem, Çökertmeden Çıktımda Halilim, Ata Barı, Mızıka Çalındı Düğün mü Sandın, Köroğlu Solağı, Dağlar Dağlar Alişimin Kaşları Kare, Sarı Zeybek, Havada Bulut Yok gibi eserlerin dinleneceği gece davetlilere keyifli anlar yaşatacak. 
Canlı müzik ekibi ve açık büfe servisin açılacağı gecede kişi başı menünün fiyatı 100 TL, sınırsız içecekli menünün fiyatı ise 195 TL olacak.


Detaylı bilgi ve rezervasyonlarınız için: 0 212 315 60 00