GASTRONOMİ GÜNCEL HABER AKTÜEL GIDA MEKAN SEKTÖR YENİ ÜRÜN KADIN SAĞLIK MUTFAK GÜZELLİK YAŞAM SPOR BESLENME SEYAHAT YEMEK TARİFLERİ
Cuma, Mayıs 04, 2018
1. Koku ve Tat Sempozyumu Taksim Acıbadem Hastanesi'nde yapıldı
4-5 Mayıs 2018 tarihlerinde Acıbadem Taksim Hastanesi’nde düzenlenen 1. Uluslararası Koku ve Tat Sempozyumu’nda hastaların öyküleriyle birlikte koku ve tat alamayanların dünyasına tanık olundu.
Sempozyum öncesi düzenlenen basın toplantısında, koku ve tat alamayan kişiler için özel olarak hazırlanan Anozmik menülerden, uygulamalı koku testine kadar farklı deneyimler yaşandı. Katılımcılar koku ve tat ilişkisini öğrenirken, ‘koku körlüğü’nün tedavi yöntemlerini, alanında isim yapmış uzmanlardan dinledi.
Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/saglik-olsun.html
Perşembe, Mayıs 03, 2018
Hurma, Tadım’la tüm sene raflarda
Paketli kuruyemiş pazarının öncü markası Tadım, Çiğ Kuruyemiş ve Kuru Meyveler ailesine yeni bir üye eklendi; hurma! Ramazan aylarında sıklıkla tüketilen hurma, şimdi Tadım farkıyla 12 ay boyunca sofralardan eksik olmayacak. Lezzetinin yanı sıra, sağlık kaynağı olan hurma lif, kalsiyum ve B grubu vitaminleri içeriyor.
Haberin devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
“Egemden” ile İftar sofralarına sağlık ve lezzet...
Zeytinin memleketi Ege’den elde edilen hasatlarla üretilen Egemden zeytinyağı; kalitesi ve kendine has kokusu ile iftar sofralarına lezzet katacak. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
KAAN AIR, LÖSEV’li çocuklara İstanbul
semalarını hediye etti... Türkiye’nin en büyük özel havacılık şirketi olan KAAN AIR ekibi, 2 Mayıs Çarşamba günü 16 LÖSEV’li çocuğu KAAN AIR’in Ayazağa’daki merkezinde ağırladı. Toplam 16 çocuk gerçekleştirilen 4 uçuşla İstanbul’u kuşbakışı turladı. Haberin devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
semalarını hediye etti... Türkiye’nin en büyük özel havacılık şirketi olan KAAN AIR ekibi, 2 Mayıs Çarşamba günü 16 LÖSEV’li çocuğu KAAN AIR’in Ayazağa’daki merkezinde ağırladı. Toplam 16 çocuk gerçekleştirilen 4 uçuşla İstanbul’u kuşbakışı turladı. Haberin devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Perşembe, Nisan 26, 2018
Türkiye’nin İlk Vegan Festivali "Vegfest"
Didim’de Gerçekleşti
Bu sene ikincisi düzenlenen Didim VegFest, 20-23 Nisan tarihleri arasında Apollon Tapınağı’nın büyülü atmosferinde gerçekleştirildi.
Didim Belediyesi, VegFest adı altında Didim’in yöresel lezzetlerini tüm katılımcılara tatma fırsatı verirken, kendine, diğer canlılara ve gezegene saygılı bir yaşam biçimini destekliyor.
Türkiye’nin ilk vegan festivali,
daha sürdürülebilir bir dünya için
doğanın ve tarihi güzelliklerinin
keşfedilmesine imkan veriyor.
Türkiye’nin ilk vegan festivali,
daha sürdürülebilir bir dünya için
doğanın ve tarihi güzelliklerinin
keşfedilmesine imkan veriyor.
Didim, antik kentleri, doğası ve verimli toprakları, korunmuş köyleri ile Türkiye'de görülmesi gereken en güzel yerlerden biri.
https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
CarrefourSA, “Arı Varsa Hayat Var” Projesi ile
Doğru ve Kaliteli Balın Adresi Oluyor
Türkiye organize perakende sektörünün öncü markası CarrefourSA, teknik arıcılığı destekleyerek yerel üretime katkı sağlamak, tüketicilerine doğru ve kaliteli bal sunmak amacıyla Arı Varsa Hayat Var projesini başlattı. Proje kapsamında ürün güvenliği ve izlenebilirliği sağlanmış doğru ve kaliteli ballar, CarrefourSA reyonlarındaki yerlerini aldı.
CarrefourSA Gıda Kategori Genel Müdür Yardımcısı Ayşin Işıkgece, Arı Varsa Hayat Var Projesi’ne ilişkin olarak: “Reyonlarımıza doğru ve kaliteli bal getirebilmek amacıyla Adana, Ardahan ve Kars’ta 40’ı kadın olmak üzere 200 arıcıya toplam 20 gün teorik ve pratik eğitimler verdik. "Arı Varsa Hayat Var" projesi çerçevesinde kadın arıcıların sayısı artırılarak istihdama katkı sağlanırken ürün güvenliği ve izlenebilirliği sağlanmış, doğru ve kaliteli ballar, tüketicilerle buluşuyor." dedi. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Cumartesi, Mart 24, 2018
Karaköy'ün lezzetli kahvaltı adresi NECKO
NECKO KAHVALTISI FARK YARATIYOR!!
Kahvaltının mutluluk ile bir alakası olduğu Necko ile kanıtlanıyor... Necko'nun birbirinden özenli ve sürprizli kahvaltı menüsü deneyenleri mest ediyor.
Klasik Türk kahvaltı çeşitlerinin olmazsa olmazlarının yanı sıra limonlu konyak reçeli, nergis reçeli, kumkuat reçeli, acuka, beş baharatlı tereyağı, boşnak böreği gibi özel lezzetleriyle de öne çıkıyor. Ayrıca tüm ürünler yörelerinden ve organik olanlardan seçiliyor. Necko, Rumeli köftesi ve zeytinyağlılarıyla bilinen Galata Rıhtım Köftecisi'nde servis vermekte. Yeme-içme sektöründe yıllarca yurt içi ve yurt dışı bir çok deneyime sahip Necla Tepekule ile Pelin Dinçer’in profesyonel yaklaşımıyla işletilen Necko'da, müziklerden, tasarım seramik tabaklara kadar her şey en ince ayrıntısına göre düzenlenmiş.
Kahvaltı keyfini sadece pazar günleri değil, haftanın yedi gününe yayan Necko, kahvaltı keyfinin en gözde adreslerinden.
Galata Rıhtım Köftecisi
Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi,
Mumhane Caddesi Mumcu Han No:8/A Karaköy/İstanbul 0532 515 65 63
Salı, Mart 13, 2018
“Anadolu Markaları Yarışması”nda Anavarza Bal'a 1.lik ödülü
Türkiye’nin çiçek florasının zenginliğini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalarıyla tanınan Anavarza Bal, 10’uncu ‘Anadolu Markaları Yarışması’nda kendi kategorisinde 1’inci oldu.
Vodafone
Türkiye ve Fibabanka sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin
öncülüğünde, Anadolu’daki markalaşma potansiyelini ortaya çıkarmak ve
desteklemek amacıyla bu yıl 10’uncusu düzenlenen “Anadolu Markaları Yarışması”
sonuçlandı. Adana’nın Kozan ilçesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin çiçek
florasının zenginliğini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalarıyla tanınan
Anavarza Bal, yarışmanın ‘Büyük İşletmeler-Tarım’ kategorisinde 1’inci oldu.
Yarışmada,
markalaşma yolunda başarılı firmalar ‘Büyük İşletmeler’, ‘Tarım-Gıda’, ‘Ticaret
ve İmalat’ ve ‘Küçük İşletmeler’ kategorilerinde değerlendirildi. Anadolu’nun
dört bir yanından başvuran ve büyük bölümü kendi sektörünün lokomotif olan çok
sayıda firmanın değerlendirildiği yarışmada, 4 kategoride toplam 17 ödül
verildi. Yarışmanın ‘Büyük İşletmeler’ kategorisinin ‘Tarım’ alt kategorisinde
Türkiye 1’incisi, Anavarza Bal oldu.
"EŞSİZ
BİR COĞRAFYADAYIZ"
Anavarza
Bal adına ödülü alan Anavarza Bal’ın Genel Müdürü Can Sezen; "Türkiye
çiçek florası zenginliği olarak dünyada eşsiz bir coğrafya. Dünyanın en
lezzetleri ballarını bu coğrafyadan lezzet tutkunlarına ulaştırmak için
çalışıyoruz. Marka ‘Her bal tatlıdır ama her bal lezzetli değildir’
iddiasındayız. Bu iddiamızın bugün aldığımız ödülle karşılık bulduğunu gördük.
Markalaşma süreci uzun ve yorucu bir süreç. Ödülle birlikte yorgunluğumuz
azaldı, iddiamız büyüdü” dedi.
Pazar, Mart 11, 2018
Organik tarım dünya nüfusunu besler
|
Salı, Şubat 20, 2018
İstanbul’un en güzel sahil semtlerinden biri olan Boğaz’ın incisi Arnavutköy’de Fransız konseptli pastanesi ‘La Pierre Patisserie’ Şubat ayı itibariylehizmet vermeye başladı. Arnavut kaldırımlı taş sokaklara sahip semtin sıcaklığını hissettiren mekan, ziyaretçilerin tadını damağında bırakan lezzetler ile buluşturuyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
TAB GIDA 5 ŞANSLI ÇİFTİ SURVIVOR ADASINA GÖTÜRÜYOR
Kurulduğu günden bu yana kalite ve lezzetten asla taviz vermeyen TAB Gıda, 5 şanslı çifti Survivor’ın çekildiği Dominik Cumhuriyeti’ne götürüyor.
TAB Gıda bünyesinde yer alan Burger King®, Sbarro®, Popeyes®, Arby’s® ve Usta Dönerci® markalarından Survivor için hazırlanan “Ünlüler ve Gönüllüler Menüleri” nden sipariş veren kullanıcılar doğal güzelliği ve eşsiz doğasıyla dikkat çeken Dominik Cumhuriyeti’ne gitme şansı yakalayacaklar.
11 Nisan 2018 tarihine kadar yapılacak çekilişle belirlenecek şanslı çiftler Haziran ayında adaya misafir olarak katılma şansı elde edecekler. Sende tarafını seç ünlüler mi,gönüllüler mi?
Pazartesi, Şubat 12, 2018
Jamaika’nın zorlu tepelerinden Türk kahve severlerin fincanına…
Dünyanın en kaliteli kahvesi Jamaica Blue Mountain® Starbucks ile Türkiye’de...
Starbucks, ‘Kahvelerin Pırlantası’ olarak kabul edilen eşsiz Jamaica Blue Mountain®’ı sadece kısa bir süre için Türkiye’deki kahve severlerin seçkin beğenisine sunuyor.
Kahvenin geldiği son noktayı temsil eden ve dünya kahve pazarında ‘Kahvelerin Pırlantası’ olarak nitelendirilen Jamaica Blue Mountain®, 1.700’lü yıllardan bu yana kahve yetiştirilen Jamaika’da, sadece Blue Mountain adı verilen yüksek tepelerde, oldukça zorlu bir süreçle üretiliyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
KAHVALTININ YENİ MODASI: DEMLİK
Ana menüsü çay olan Türkiye’nin ilk ve tek yerli çay mağaza zinciri Demlik, yeni açılan noktalarıyla çay severleri ağırlamaya devam ediyor. Demlik, İstanbul Moda’da açılan yeni mağazasıyla da kahvaltı mekanlarının gözdesi olmaya aday.
Hafta sonlarının en güzel planlarından olan kahvaltı, şüphesiz vazgeçilmez bir öğün. İstanbul Moda’nın ... https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Ana menüsü çay olan Türkiye’nin ilk ve tek yerli çay mağaza zinciri Demlik, yeni açılan noktalarıyla çay severleri ağırlamaya devam ediyor. Demlik, İstanbul Moda’da açılan yeni mağazasıyla da kahvaltı mekanlarının gözdesi olmaya aday.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)