Çay saatleriniz için sebzelerle peynirin buluştuğu son derece hafif ve lezzetli bir tart..
Gerekli malzeme:
1 tutam ıspanak
Yarım demet dereotu
1 adet közlenmiş kırmızı biber
Yarım demet dereotu
1 küçük kuru soğan
1 adet közlenmiş kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
3 çorba kaşığı krema (40 ml)
Hamur için: 2 su bardağı (225 gr) un +1 yumurta +1 çay kaşığı kabartma tozu
+ 2 kaşık süt + 1 tutam tuz
60-70 gr tuzsuz taze lor peyniri
1 avuç kadar rende kaşar peyniri
1 çorba kaşığı un (dolu)
* Unu bir kaba alıp
ortasını havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta,
süt, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 15
dk kadar bekletin.
* Ispanağı irice doğrayıp
soğanı kıyın. Sıvı yağı bir tencerede kızdırıp soğan ve ıspanağı ilave edin.
Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
1-2 dakika karıştırarak kavurun ve ıspanaklar ölünce tencereyi ocaktan
alın. Köz biber ve dereotunu doğrayın.
* Krema, peynir, yumurta,
1 kaşık un ve tuzu bir kapta karıştırın. Ispanağın fazla suyunu sıkıp peynirli
karışımla birleştirin.
* Tart hamurunu merdane
yardımıyla açıp yağlanmış kalıbının içine yerleştirin.
Sebzeli peynirli karışımı hamurun içine doldurun. Önceden ısınmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.