GASTRONOMİ GÜNCEL HABER AKTÜEL GIDA MEKAN SEKTÖR YENİ ÜRÜN KADIN SAĞLIK MUTFAK GÜZELLİK YAŞAM SPOR BESLENME SEYAHAT YEMEK TARİFLERİ
Pazar, Aralık 10, 2017
Zeytinyağını da zeytin gibi ekmeğimize katık edelim
Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat'ın ev sahipliğinde gerçekleşen 25 Kasım Dünya Zeytin Günü ve Hasat Şenliği etkinliğinde zeytin üreticileri, ticaret borsası yönetici ve üyeleriyle ulusal ekonomi basınının önemli isimleri bir araya geldi. Zeytinağaçları altında yapılan kahvaltıda ekmeğimizi taze sıkılmış yemyeşil Akhisar zeytinyağına banarak güne başladık. Haberin devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html
Duster Efsanesi Devam Ediyor
Eylül 2017’deki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk gösterimi gerçekleştirilen Yeni Dacia Duster, evrim geçirerek tamamen yeni bir dış görünüme ve devrim niteliğinde bir değişimle yeniden tasarlanmış bir iç mekana sahip oluyor. Yeni dış tasarım, otomobilin güçlü karakterini vurgulayan daha belirgin hatlarıyla ön plana çıkıyor. Yeni Duster’ın iç mekanı ise müşterilerine kaliteli ve konforlu bir alan sunuyor. Haberin devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Eylül 2017’deki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk gösterimi gerçekleştirilen Yeni Dacia Duster, evrim geçirerek tamamen yeni bir dış görünüme ve devrim niteliğinde bir değişimle yeniden tasarlanmış bir iç mekana sahip oluyor. Yeni dış tasarım, otomobilin güçlü karakterini vurgulayan daha belirgin hatlarıyla ön plana çıkıyor. Yeni Duster’ın iç mekanı ise müşterilerine kaliteli ve konforlu bir alan sunuyor. Haberin devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Cuma, Aralık 08, 2017
Soğuk havalarda OKKA’lı Türk Kahvesi keyfi
Her mevsim ve günün her saatinde içilebilen Türk kahvesinin geleneksel lezzetini sunan Arzum OKKA Minio, kış mevsimi boyunca yine en keyifli anlarınıza ortak olacak.
Arzum OKKA Minio, geleneklerimizin ayrılmaz bir parçası olan Türk kahvesinin yapımını hem kolaylaştırıyor hem de ideal kıvamla hazırlanmasına olanak sağlıyor. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Arzum OKKA Minio, geleneklerimizin ayrılmaz bir parçası olan Türk kahvesinin yapımını hem kolaylaştırıyor hem de ideal kıvamla hazırlanmasına olanak sağlıyor. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
CİLDİNİZİ GÜL YAPRAKLARI İLE ARINDIRIN
İçgüdülerden gelen güzelliğin peşinde, doğadan ilham alan ürünlere hayat veren NUXE, hassas ciltlere özel olarak geliştirilen Pétales de Rose (Gül Yaprağı) serisi ile nazik bir temizleme deneyimi vadediyor. Her cildin ihtiyacına uygun seçenekler sunan Pétales de Rose serisi güçlendirici, yumuşatıcı ve yatıştırıcı etkisiyle cildi arındırarak yeniliyor.
Haberin devamı
Salı, Aralık 05, 2017
Zeytinimiz ve zeytinyağımız ile dünya market raflarını süsleyeceğiz
Zeytincilik Sektörü, 2017/18 sezonunda da dünya marketlerinin raflarını Türk zeytin ve zeytinyağı ile süslemek için kolları sıvadı. Kasım ayında zeytinyağı sektörünün yüzde 130'luk ihracat artışı sektördeki moralleri yükseltti. Zeytincilik Sektörü, 2017/18 sezonunda tarihi rekolte beklentisi içerisinde. Rekolte rakamları resmi olarak açıklanmasa da, Zeytincilik Sektöründe 280 bin ton zeytinyağı ve 450 bin ton sofralık zeytin rekoltesi bekliyor. Devamı için: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Pazartesi, Aralık 04, 2017
Kışın kendinizi iyi hissetmek için çayınız hazır
42 yıldır doğanın sonsuz iyiliğini ve zenginliğini tüketicileriyle buluşturan Doğadan, Ayvalı Ihlamur ve Zencefil Ihlamur Ballı bitki ve meyve çaylarıyla kışın iyi hissettirecek lezzetler sunuyor.
Zengin ürün çeşitliliği ve farklı damak tatlarına uygun bitki ve meyve çayları sunan Doğadan, kış aylarının vazgeçilmezleri; ‘ayva ve ıhlamur’, ‘zencefil, ıhlamur ve bal’ ile kışın içinizi ısıtacak, sizi iyi hissettirecek lezzet önerileri sunuyor. Doğadan’ın 42 yıllık uzmanlığıyla ıhlamur ve zencefilin benzersiz uyumunu geleneksel bal lezzeti ile buluşturduğu Zencefil Ihlamur Ballı ve Ihlamurun rahatlatıcı desteğini ayva lezzetiyle bir arada sunan Ayvalı Ihlamur ile günün her anında çayınız hazır.
Pazartesi, Kasım 20, 2017
İzmir Torbalı'da Zeytinyağı ve Zeytin Hasat Şenliği
Zeytin ve zeytinyağı ihracat rakamları katlanarak artacak
Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi, Torbalı'da tarımsal sanayinin gelişmesinde etkili ürünlerin başında gelen zeytin ve zeytinyağı için düzenlenen Torbalı Geleneksel Zeytinyağı ve Zeytin Hasadı Şenliği’ne geniş katılımıyla destek verdi. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Perşembe, Kasım 09, 2017
Anavarza Bal, Gençler ve Anadolu Arıları
Türkiye’nin en büyük bal ve arı ürünleri üreticileri
arasında yer alan Anavarza Bal, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile
gerçekleştirdiği “Anadolu Arıları Projesi kapsamında ülke genelindeki 8 farklı
üniversiteden toplam 24 öğrenciye arılar hakkında farkındalık yaratmak ve doğru
bilinen yanlışları düzeltmek için “Arı Sevgisi” eğitimi verildi. TOG
bünyesindeki eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde arıların dünyası,
ekosistemdeki rolü, balın oluşumu, arı sevgisi ve arılara doğal ve uygun yaşam
alanları yaratmaya yönelik bilgiler aktarıldı.
Eğitimler sırasında, öğrenciler, dünyanın ilk 10 bal üretim
tesisi arasına giren Anavarza Bal tesislerini de gezerek Genel Müdürü Can
Sezen’den detaylı bilgi alma fırsatı da buldular. Anavarza Bal markasından
bağımsız ve global sertifikasyonlara sahip ileri teknoloji ile donatılmış Ari
Gıda Laboratuvarı da ziyaret edilerek deneyimli uzmanlarca yapılan kontrollü
bal analizinin önemi anlatıldı. Eğitimlerde, Arı sevgisi ile kamuoyunda tanınan
köşe yazarı Yonca Tokbaş da bulundu.
Türkiye’nin bal üretiminde dünyada 2’inci sırada yer
aldığını belirten Can Sezen “Bal, gerek sağlık, gerekse ekonomik açıdan çok
önemli bir ürün. Ülkemizde bal üretiminin sağlıklı bir şekilde büyümesi
amacıyla gerçekleşen bu projede yer almaktan dolayı çok mutluyuz. Arılar bal
üretiminin yanı sıra doğanın dengesi açısından da çok önemli canlılardır.
Hedefimiz, bu bilincin daha geniş kitlelere yayılması” şeklinde konuştu. Arıcılığın
yoğun olduğu ve hiç olmadığı bölgelerden seçilen öğrencilere verilen ve toplam
4 gün süren eğitimlerin ardından bulundukları bölgelerde Arıcılık ile ilgili
proje üretmeleri ve hayata geçirmeleri için destekler verilecek.
Galata Kulesi’nden Tarihi Atlayış Gerçekleşti
Cengiz Koçak, European Outdoor Film Tour Turkey (EOFT Turkey) tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, Galata Kulesi'den serbest atlayış olarak bilinen "base jump" atlayışı yaptı. 385 yıl sonra Galat Kulesi’nden yapılan tarihi atlayış 36 metre yükseklikten gerçekleşti. Başarılı bir şekilde yere inen Koçak, "Hezarfen'e selam olsun. Bu hayatımın en önemli atlayışıydı. Türkiye'nin tanıtımı ve aynı zamanda Türkiye'nin ekstrem sporların merkezi olabileceğini göstermek için daha çok fikirler bulacağız" dedi. Haberin devamı ve atlayışı izlemek için: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Salı, Kasım 07, 2017
Türk gıda ihracatçıları Japon pazarına Foodex Fuarı ile girecek
Asya-Pasifik pazarının en büyük gıda fuarı Foodex’te yeni iş fırsatları Türk ihracatçılarını bekliyor. Gıda tüketiminde kaliteden ödün vermeyen, yıllık 80 milyar doların üzerinde gıda ithalatı yapan Japonya’da düzenlenenFoodex Japan 2018 Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı’nın 43.sü, Türk gıda ihracatçıları için Japonya ve Uzakdoğu pazarına ulaşmak için altın fırsatlar sunuyor. Haberin devamı için:
https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Perşembe, Kasım 02, 2017
Sevgi dolu lezzetli sunumlar
ShapedFruit’in özel kabı içerisinde ‘kalp’ şeklini alan salatalıklar, limonlar, elmalar yeni nesil için güzel bir hediye alternatifi olurken, özel davetlerin vazgeçilmezi kanepelere de şıklık katıyor.
Kanepeler ve salata dekorları için sıra dışı bir seçenek https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Perşembe, Ekim 26, 2017
Kadınların güzellik sırrı Shea Yağı L’OCCITANE’la Türkiye’de...
Shea yağı binlerce yıldır Burkina Faso’lu kadınların zorlu iklim koşullarında ellerini ve yüzlerini korumak için kullandığı doğal bakım ürünlerinin içeriği oldu. L’OCCITANE Shea yağının gücünü kremlerine taşıdı.
Shea ürünlerinden oluşan ürün gamı yenilikçi ve öncü yapılarıyla cildi, koruyucu bir örtü gibi kaplıyor, tüm gün cildin pürüzsüz ve nemli kalmasını sağlıyor. Burkina Faso’lu kadınlar, ciltlerini koruyan yağı elde etmek için önce Shea fındıklarını geniş sepetlerde toplayıp, daha sonrada geleneksel yöntemler ile Shea yağını elde ediyorlar. L’OCCITANE, Shea vücut grubu ürünleri geleneksel üretim yöntemlerinin geleceğe taşınmasını da sağlıyor.
Shea yağı binlerce yıldır Burkina Faso’lu kadınların zorlu iklim koşullarında ellerini ve yüzlerini korumak için kullandığı doğal bakım ürünlerinin içeriği oldu. L’OCCITANE Shea yağının gücünü kremlerine taşıdı.
En güçlü besleyici yağ
Shea meyvesi.... http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/saglik-olsun.html
Cuma, Ekim 13, 2017
Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Hilton İstanbul Bosphorus’ta Yankılanacak
Hilton İstanbul Bosphorus Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları sizlerle buluşturuyor. Bosphorus
Terrace Restoran’da, 29 Ekim’de kutlanacak olan cumhuriyetin 94’üncü yılı
şerefine düzenlenen gecede Ata’nın sevdiği şarkılar hep bir ağızdan söylenecek,
canlı müzik ve açık büfe keyfi 27 Ekim’de Cuma gecesi Hilton’da yaşanacak.
İstanbul, 13.10.2017 - Hilton İstanbul Bosphorus, 27 Ekim
Cuma günü, 94’üncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı’ndan 2 gün önce
Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkıları davetlilerle buluşturuyor.
Safiye
Ayla’dan, Müzeyyen Senar’a dönemin birçok önemli sanatçısından eserlere yer
verilecek olan gecede canlı müzik performansı ve açık büfe şöleni yaşanacak. Atatürk’ün
sevdiği keyif aldığı, Yanık Ömer, Kırmızı Gülün Âli Var, Sobalarında Guru da
Meşe Yanıyor Efem, Çökertmeden Çıktımda Halilim, Ata Barı, Mızıka Çalındı Düğün
mü Sandın, Köroğlu Solağı, Dağlar Dağlar Alişimin Kaşları Kare, Sarı Zeybek,
Havada Bulut Yok gibi eserlerin dinleneceği gece davetlilere keyifli anlar
yaşatacak.
Canlı müzik ekibi ve açık büfe servisin açılacağı gecede kişi başı
menünün fiyatı 100 TL, sınırsız içecekli menünün fiyatı ise 195 TL olacak.
Detaylı bilgi ve
rezervasyonlarınız için: 0 212 315 60 00
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)