GASTRONOMİ GÜNCEL HABER AKTÜEL GIDA MEKAN SEKTÖR YENİ ÜRÜN KADIN SAĞLIK MUTFAK GÜZELLİK YAŞAM SPOR BESLENME SEYAHAT YEMEK TARİFLERİ
Pazartesi, Kasım 20, 2017
Perşembe, Kasım 09, 2017
Anavarza Bal, Gençler ve Anadolu Arıları
Türkiye’nin en büyük bal ve arı ürünleri üreticileri
arasında yer alan Anavarza Bal, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile
gerçekleştirdiği “Anadolu Arıları Projesi kapsamında ülke genelindeki 8 farklı
üniversiteden toplam 24 öğrenciye arılar hakkında farkındalık yaratmak ve doğru
bilinen yanlışları düzeltmek için “Arı Sevgisi” eğitimi verildi. TOG
bünyesindeki eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde arıların dünyası,
ekosistemdeki rolü, balın oluşumu, arı sevgisi ve arılara doğal ve uygun yaşam
alanları yaratmaya yönelik bilgiler aktarıldı.
Eğitimler sırasında, öğrenciler, dünyanın ilk 10 bal üretim
tesisi arasına giren Anavarza Bal tesislerini de gezerek Genel Müdürü Can
Sezen’den detaylı bilgi alma fırsatı da buldular. Anavarza Bal markasından
bağımsız ve global sertifikasyonlara sahip ileri teknoloji ile donatılmış Ari
Gıda Laboratuvarı da ziyaret edilerek deneyimli uzmanlarca yapılan kontrollü
bal analizinin önemi anlatıldı. Eğitimlerde, Arı sevgisi ile kamuoyunda tanınan
köşe yazarı Yonca Tokbaş da bulundu.
Türkiye’nin bal üretiminde dünyada 2’inci sırada yer
aldığını belirten Can Sezen “Bal, gerek sağlık, gerekse ekonomik açıdan çok
önemli bir ürün. Ülkemizde bal üretiminin sağlıklı bir şekilde büyümesi
amacıyla gerçekleşen bu projede yer almaktan dolayı çok mutluyuz. Arılar bal
üretiminin yanı sıra doğanın dengesi açısından da çok önemli canlılardır.
Hedefimiz, bu bilincin daha geniş kitlelere yayılması” şeklinde konuştu. Arıcılığın
yoğun olduğu ve hiç olmadığı bölgelerden seçilen öğrencilere verilen ve toplam
4 gün süren eğitimlerin ardından bulundukları bölgelerde Arıcılık ile ilgili
proje üretmeleri ve hayata geçirmeleri için destekler verilecek.
Galata Kulesi’nden Tarihi Atlayış Gerçekleşti
Cengiz Koçak, European Outdoor Film Tour Turkey (EOFT Turkey) tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, Galata Kulesi'den serbest atlayış olarak bilinen "base jump" atlayışı yaptı. 385 yıl sonra Galat Kulesi’nden yapılan tarihi atlayış 36 metre yükseklikten gerçekleşti. Başarılı bir şekilde yere inen Koçak, "Hezarfen'e selam olsun. Bu hayatımın en önemli atlayışıydı. Türkiye'nin tanıtımı ve aynı zamanda Türkiye'nin ekstrem sporların merkezi olabileceğini göstermek için daha çok fikirler bulacağız" dedi. Haberin devamı ve atlayışı izlemek için: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Salı, Kasım 07, 2017
Türk gıda ihracatçıları Japon pazarına Foodex Fuarı ile girecek
Asya-Pasifik pazarının en büyük gıda fuarı Foodex’te yeni iş fırsatları Türk ihracatçılarını bekliyor. Gıda tüketiminde kaliteden ödün vermeyen, yıllık 80 milyar doların üzerinde gıda ithalatı yapan Japonya’da düzenlenenFoodex Japan 2018 Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı’nın 43.sü, Türk gıda ihracatçıları için Japonya ve Uzakdoğu pazarına ulaşmak için altın fırsatlar sunuyor. Haberin devamı için:
https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Perşembe, Kasım 02, 2017
Sevgi dolu lezzetli sunumlar
ShapedFruit’in özel kabı içerisinde ‘kalp’ şeklini alan salatalıklar, limonlar, elmalar yeni nesil için güzel bir hediye alternatifi olurken, özel davetlerin vazgeçilmezi kanepelere de şıklık katıyor.
Kanepeler ve salata dekorları için sıra dışı bir seçenek https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Perşembe, Ekim 26, 2017
Kadınların güzellik sırrı Shea Yağı L’OCCITANE’la Türkiye’de...
Shea yağı binlerce yıldır Burkina Faso’lu kadınların zorlu iklim koşullarında ellerini ve yüzlerini korumak için kullandığı doğal bakım ürünlerinin içeriği oldu. L’OCCITANE Shea yağının gücünü kremlerine taşıdı.
Shea ürünlerinden oluşan ürün gamı yenilikçi ve öncü yapılarıyla cildi, koruyucu bir örtü gibi kaplıyor, tüm gün cildin pürüzsüz ve nemli kalmasını sağlıyor. Burkina Faso’lu kadınlar, ciltlerini koruyan yağı elde etmek için önce Shea fındıklarını geniş sepetlerde toplayıp, daha sonrada geleneksel yöntemler ile Shea yağını elde ediyorlar. L’OCCITANE, Shea vücut grubu ürünleri geleneksel üretim yöntemlerinin geleceğe taşınmasını da sağlıyor.
Shea yağı binlerce yıldır Burkina Faso’lu kadınların zorlu iklim koşullarında ellerini ve yüzlerini korumak için kullandığı doğal bakım ürünlerinin içeriği oldu. L’OCCITANE Shea yağının gücünü kremlerine taşıdı.
En güçlü besleyici yağ
Shea meyvesi.... http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/saglik-olsun.html
Cuma, Ekim 13, 2017
Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Hilton İstanbul Bosphorus’ta Yankılanacak
Hilton İstanbul Bosphorus Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları sizlerle buluşturuyor. Bosphorus
Terrace Restoran’da, 29 Ekim’de kutlanacak olan cumhuriyetin 94’üncü yılı
şerefine düzenlenen gecede Ata’nın sevdiği şarkılar hep bir ağızdan söylenecek,
canlı müzik ve açık büfe keyfi 27 Ekim’de Cuma gecesi Hilton’da yaşanacak.
İstanbul, 13.10.2017 - Hilton İstanbul Bosphorus, 27 Ekim
Cuma günü, 94’üncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı’ndan 2 gün önce
Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkıları davetlilerle buluşturuyor.
Safiye
Ayla’dan, Müzeyyen Senar’a dönemin birçok önemli sanatçısından eserlere yer
verilecek olan gecede canlı müzik performansı ve açık büfe şöleni yaşanacak. Atatürk’ün
sevdiği keyif aldığı, Yanık Ömer, Kırmızı Gülün Âli Var, Sobalarında Guru da
Meşe Yanıyor Efem, Çökertmeden Çıktımda Halilim, Ata Barı, Mızıka Çalındı Düğün
mü Sandın, Köroğlu Solağı, Dağlar Dağlar Alişimin Kaşları Kare, Sarı Zeybek,
Havada Bulut Yok gibi eserlerin dinleneceği gece davetlilere keyifli anlar
yaşatacak.
Canlı müzik ekibi ve açık büfe servisin açılacağı gecede kişi başı
menünün fiyatı 100 TL, sınırsız içecekli menünün fiyatı ise 195 TL olacak.
Detaylı bilgi ve
rezervasyonlarınız için: 0 212 315 60 00
Çarşamba, Ekim 11, 2017
Çok çalışıp az kazanmaya son!
Endüstri Psikolojisi Eğitimi’nden sonra profesyonel hayatta İnsan Kaynakları alanında görev alan, astroloji, şifa, EFT gibi ruhsal değişim çalışmalarıyla dikkat çeken Kişisel Gelişim Uzmanı Hülya Nida Şahin, pek çok kişinin kafasındaki “Neden çok çalışıp, az kazanıyorum?” sorusuna cevabını ve bunu tersine çevirmenin yollarını anlattı.
“Belki de az çalışıp, çok para kazanmayı hedeflediğimiz için” bunu yaşadığımızı söyleyen Kişisel Gelişim Uzmanı HülyaNida Şahin... https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Doğadan tek tıkla kapınızda
Doğadan ile Bitkilerin İyiliği Artık Tek Tıkla Kapınızda
42 yıldır doğanın sonsuz iyiliğini ve zenginliğini
tüketicileriyle buluşturan Doğadan, sizi şimdi de online alışveriş platformu dogadandukkan.com ile hızlı ve
güvenilir alışveriş deneyimine davet ediyor.
Bitki ve meyve çaylarının lider markası Doğadan,
tüketicilerinin yaşam kalitelerini artıran yenilikçi, kaliteli ve lezzetli
ürünlerini dogadandukkan.com
adresinden Doğadan severlerle buluşturuyor.
Doğadan uzmanlığında geliştirilen bitki
meyve çaylarından form çaylarına, yeşil çay ve beyaz çaylardan siyah çay alternatiflerine
yaklaşık 100 farklı ürüne ulaşmak şimdi dogadandukkan.com ile hem pratik hem de
güvenli.
Ayrıca çay keyfine eşlik eden Doğadan kupası, özel tasarımlı çay seti
ve ahşap poşet çay kutuları gibi birçok çay aksesuarı da dogadandukkan.com’da
çay tutkunlarını bekliyor.
Dönemsel indirimlerin ve fırsatların yer aldığı
dogadandukkan.com’dan, günün her anına eşlik edecek Doğadan ürün ve
aksesuarlarını sipariş vererek hızlı ve güvenilir online alışverişin keyfini
çıkarabilirsiniz.
Cuma, Ekim 06, 2017
“İlham Veren Konuşmalar”
gelenekselleşme ve markalaşma yolunda İlham akılla buluşuyor!
DB Positive Yaratıcı Çözümler ve Proje Yönetimi tarafından gerçekleşecek olan “İlham Veren Konuşmalar” serisinde alanında ünlü isimler ile buluşuyoruz.
“İlham Veren Konuşmalar” zenginleştirilen kimliği ve içeriği ile 21 Ekim Eskişehir Tasigo Hotels, Eskişehir Bademlik Termal ve 4 Kasım İzmir MMO Tepekule Kongre Sergi Merkezi’nde, 25 Kasım’da ise İstanbul’da gerçekleştirilecek. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
gelenekselleşme ve markalaşma yolunda İlham akılla buluşuyor!
Pazar, Ekim 01, 2017
BAL GİBİ BALLAR İSTANBUL KONGRE MERKEZİ’nde
Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı 45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi, 29 Eylül’de İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. Açılışa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, Apimondia-Dünya Arıcılar Birliği Başkanı Philip McCabe ve sektörden isimler katıldı. Kongre’nin 120 yıllık tarihinde ilk kez İstanbul’da ‘Kıtalar Konuşuyor’ paneli de düzenlenecek. 4 Ekim tarihine kadar sürecek olan kongre, gelmiş geçmiş en geniş katılımlı Apimondia olması ile de tarihe geçti. Geçmiş yıllarda en fazla 9.000 kişinin katılım sağladığı kongreye, Türkiye’de 15.000’e yakın kişi kayıt yaptırdı.
Pazar, Ağustos 13, 2017
TÜRKİYE NORVEÇ USKUMRUSU'NU SEVDİ
Halk arasında ‘Norveç palamudu’ adıyla da bilinen Norveç uskumrusu, özellikle ‘balık ekmek’ olarak Türkiye’de en çok sevilen sokak lezzetleri arasında yer alıyor.
Norveç Deniz Ürünleri Konseyi Türkiye Direktörü Maria Kivijärvi Heggen, Türkiye’nin bu yıl en fazla Norveç uskumrusu ithal eden ülkeler arasında ikinci sıraya yükseldiğini belirterek, “Uskumru mevsiminin başlangıcından itibaren, yağ ve Omega 3 seviyesi açısından en iyi seviyeye ulaştığı sonbahar ayları boyunca (haberin devamı) https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Pazartesi, Ağustos 07, 2017
Yaz formunuzu Doğadan ile koruyun
40 yılı aşkın süredir doğanın sonsuz iyiliğini ve
zenginliğini tüketicisi ile buluşturan Doğadan, kilo yönetimine destek olacak
bitkilerin bir araya getirildiği Doğadan Form çayı alternatifleri ile kaliteli
yaşama özen gösterenlerin yanı sıra, düzenli egzersiz ve sağlıklı diyet
programı uygulayanlara da destek sağlıyor.
Doğadan Form çayları kiraz saplı, ananaslı, kayısılı, limonlu, kayısılı
erikli, elma kromlu ve karışık seçenekleri ile sizlerle. Doğadan ile yazın da
kendinize bir iyilik yaparak form çayları ile formunuzu koruyabilirsiniz. Çaylar hakkında detaylı bilgi için
http://www.dogadan.com.tr/
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)