KEKLER KURABİYELER


ISPANAKLI PEYNİRLİ KEK
Gerekli malzeme:
1 demet taze ıspanak veya yarım paket donmuş ıspanak
1 çay bardağı sıvı yağ (ayçiçek veya zeytinyağı)
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı eritilmiş margarin veya tereyağı
1 çay fincanı taze lor peyniri veya tuzsuz çökelek
2-2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

·         Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve kurulayın. İri iri doğrayıp bir yemek tenceresine koyun. 1 çay bardağı sıvı yağın yarısını ekleyip ocağı açın ve tencerenin kapağı kapalı olarak ses gelene kadar pişirin. Ispanaklar ölünce karıştırarak biraz kavurun ve ocağı kapatın.
·         Yumurtaları hamur karıştırma kabına kırıp mikserle çırparak kabartın. Kalan sıvıyağı, erimiş yağı, yoğurt ve peyniri ilave edip çırpmaya devam edin. Kavrulmuş ıspanakları suyunu süzdürerek karışıma ekleyin. Un, tuz ve kabartma tozunu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
·         Kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.






        LOR TURTASI
Gerekli malzeme:

2 yumurta
1 yumurta sarısı
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı toz badem
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
2 çorbakaşığı tereyağ
1.5 subardağı un
2 paket kabartma tozu
300 gr Muratbey taze lor peyniri
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Üzeri için:
1 yumurta beyazı
2 çorbakaşığı tozşeker

        Yumurtaları tozşekerle birlikte mikserle çırpın. Yağ, süt, peynir ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Un, toz badem ve kabartma tozunu ilave edip biraz koyu kıvamlı bir kek hamuru halini 
alıncaya kadar karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 
Hamuru yağlanmış mini tart kalıplarına paylaştırıp üzerlerine çırpılmış yumurta beyazı sürün ve
şeker serpin. 180 derece fırında 15-20 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca
tepsiden alıp servis yapın.




ELMALI LİGHT KURABİYE

2 ADET RENDELENMİŞ ELMA (YEŞİL ELMA)
1 YUMURTA
1, 5 ÇAY BARDAĞI ESMER ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI ERİTİLMİŞ TEREYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
2 SU BARDAĞI KEPEKLİ UN
1 SU BARDAĞI BEYAZ UN
(VEYA 3 SU BARDAĞI TAM BUĞDAY UNU)
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
2-3 DİŞ KARANFİL
Malzemenin hepsini birlikte bir kaba alıp karıştırın. Biraz cıvık bir hamur olacaktır. 10 dk kadar dinlendirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip bir çorba kaşığı ile hamurdan parçalar alıp tepsiye aralıklarla koyun. Önceden ısıtılmış 180 C fırında 20 dk pişirin. Soğuyunca servis yapın.



ÇİKOLATALI KURABİYE
24 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

MALZEME
300 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
20 gr tereyağı
200 gr tozşeker
200 gr esmer şeker
2 adet iri yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
375 gr yulaf
180 gr bitter parça çikolata
90 gr beyaz parça çikolata
100 gr ceviz içi
* Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. * İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. * Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. * Şekerleri ve oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını hamur yoğurma kabının içine alıp mikserle yavaş devirde karıştırın. Krema kıvamına gelince yumurtaları birer birer ekleyin ve her birini ekledikten sonra tekrar karıştırın. * Mikseri düşük hızda çalıştırarak unlu karışımı, vanilya ve yulafı ekleyip yağlı karışıma yedirin. * Her iki parka çikolatayı ve cevizleri ekleyip ele yapışmayan hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. * Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve 7 cm aralıklarla tepsilere yerleştirin. * Fırına verip renkleri hafifçe dönene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. * Tepsileri fırından alıp 10 dakika kadar soğumaya bırakın. Daha sonra kurabiyeleri bir tabağa alın. Tamamen soğuduktan sonra servis yapın.


FINDIKLI MOKKA BİSKÜVİLERİ
48 adet
Hazırlama süresi: 35 dakika
Bekletme süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 45 d dakika
MALZEME125 gr iç fındık
300 gr un
75 gr acı kakao
2 tatlı kaşığı karbonat
¼ tatlı kaşığı tuz
3 adet yumurta
200 gr tozşeker
1 çay kaşığı vanilya esansı
2 tatlı kaşığı hazır granül kahve
60 gr kıyılmış bitter çikolata
250 gr kıyılmış beyaz çikolata


* Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın. * Fındıkları fırın tepsisine yayın. Altın rengini alıncaya kadar yaklaşık 7 dakika fırında kavurun ve bir bez üzerine alın. * Fırın ısısını 180 dereceye yükseltin. * Bir fırın tepsisini yağlayın. * Orta boy bir kabın içinde kakao, un, karbonat ve tuzu karıştırın. * Yumurtaları, şeker ve vanilya ilave ederek geniş bir kabın içinde mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. * Mikserin hızını düşürün ve unlu karışım, kahve, her iki çikolatayı ve fındıkları ekleyip sert kıvamlı bir hamur haline gelinceye dek karıştırmaya devam edin. * Hamuru yoğurup yaklaşık 30 cm uzunluğunda iki somun şeklinde bölün ve 5 cm arayla fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini hafifçe bastırarak yassıltın. * Tepsiyi fırına verip 25-30 dakika kadar pişirin. * Bir kesme tahtası üzerine alıp soğumaları için 10 dakika bekletin. * Fırın ısısını 170 dereceye düşürün. İki fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. * Bisküvi somunlarını 1 cm kalınlığında verev keserek dilimleyin. * Bisküvileri tepsilere yerleştirin ve tekrar fırına verip 10-15 dakika daha pişirin. * Fırından çıkarın ve tamamen soğuduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: