GASTRONOMİ GÜNCEL HABER AKTÜEL GIDA MEKAN SEKTÖR YENİ ÜRÜN KADIN SAĞLIK MUTFAK GÜZELLİK YAŞAM SPOR BESLENME SEYAHAT YEMEK TARİFLERİ
Pazartesi, Mayıs 06, 2019
Cumartesi, Mart 09, 2019
Reis Gıda’dan sektöre ‘‘Royal’’ lezzetler
1981 yılından bugüne bakliyat sektöründe faaliyet gösteren Reis
Gıda, yeni ürün gamı Royal serisini raflara sundu. Kinoa, chia, beluga
mercimeği, siyah nohut, amarant gibi son dönemde sağlıklı beslenme listelerinin
üst sıralarında yer alan 23 farklı çeşidi tüketicisiyle buluşturan Reis Gıda, Royal
ile sağlıklı ve dengeli beslenmeye yardımcı olacak. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com/p/sektor.html
Pazartesi, Mart 04, 2019
Porland’a İki Büyük Ödül
2000 yılından bu yana Amerika’da IHA Fuarı’nın düzenlediği GIA (Global Innovation Awards) ödül törenine katılan Türkiye’nin porselen gururu Porland, Şikago’da 2 büyük ödül birden aldı!
IHA’nın (International Housewares Association) Şikago’da düzenlediği fuara, perakende sektöründeki genel mükemmellik, inovasyon ve yaratıcı görsel düzenleme konularını onurlandıran GIA (Global Innovation Awards) yani Küresel İnovasyon Ödülü’nü almak için katılan Porland, dünyada 30 ülkeden sadece sektörün önde gelen markalarına verilen Global Honoree 2019 Ödülü’nü de almaya hak kazandı. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com/p/guncel-haberler-bultenler.html
Çarşamba, Şubat 13, 2019
MUTLULUK VEREN 10 BESİN
Özellikle büyük şehirlerde mutsuz olduğundan yakınanların sayısı giderek artıyor. Hele de güneş ışınlarının azaldığı, havaların soğuk ve kasvetli bir hal aldığı bugünlerde pek çok kişi kendini daha mutsuz ve güçsüz hissediyor. Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz başta kırmızı meyveler olmak üzere bazı besinlerin içerikleri itibariyle kişilerin kendilerini mutlu hissetmesini sağlayabildiğini belirterek “Günlük beslenmenizde mutlaka bu besinlere yer vermelisiniz” diyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz, mutluluk veren besinleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com/p/saglik-olsun.html
Kurutulmuş Domates ve Yeşillik Taneli Lay’s Fırından
Yeni Lay’s Fırından Yepyeni Bir Lezzet Deneyimi Sunuyor!
%50 daha az yağlı ve özenle üretilen Lay’s, sevilen Fırından serisine bir yenisini daha ekledi. Yeni Kurutulmuş Domates ve Yeşillik Taneli Lay’s Fırından, cips severlerin beğenisine sunuluyor.
Lay’s Fırından, fırınlandığı için müthiş lezzeti ve %50 az yağlı olma özelliği ile öne çıkıyor. Cips severlerin favorisi haline gelen Lay’s Fırından portföyüne “Kurutulmuş Domates ve Yeşillik Taneli” yeni lezzetini ekledi. Tulum peyniri ve Zeytin aromasıyla da harmanlanan Lay’s Fırından özellikle kadınların favori atıştırmalıkları arasında yer alıyor.
Salı, Şubat 12, 2019
Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz
“10 Şubat Dünya Bakliyat Günü” dolayısıyla bir açıklama yapan Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, “Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz. Yerli üretimi teşvik eden devletimize üretici ve tüketici olarak destek olmalıyız” dedi.
Türkiye’nin lider bakliyat ve bulgur markası Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, 10 Şubat “Dünya Bakliyat Günü” dolayısıyla bir açıklama yaptı. Açıklamasında, devletlerin temel gıda ve savunmada dışa bağımlı olamayacağını belirten Duru, “Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz. Tarımda sürdürülebilir üretimi, yeterli ve güvenilir gıdayı sağlamalıyız. Yerli üretimi teşvik eden devletimize üretici ve tüketici olarak destek olmalıyız” dedi.
Bakliyatın tüm dünyada geleceğin gıdası olarak görüldüğünü ifade eden Duru, daha ucuza satılan ithal bakliyatları tercih ettikçe, yerli üretimin güç kaybedeceğini söyledi.
Ülke ekonomisinin güçlü kalmasında yerli üretimin payının yüksek olduğunun altını çizen İhsan Duru, “Duru Bulgur Bakliyat olarak, yerli ürünlerimizi kullanıyoruz. Hem daha lezzetli hem de besinsel açıdan daha üstünler. İhraç ettiğimiz bulgur, kırmızı mercimek, pirinç gibi bakliyat ürünlerimiz dünyanın dört bir yanından yoğun talep görüyor. Yerli bakliyat ürünlerimizden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.
Cuma, Şubat 08, 2019
Sütaş, yoğurtla ilgili soruları 44 yıllık ustalık ve uzmanlığıyla yanıtlıyor
Kurulduğu günden bu yana sofralarımızı doğal lezzetli süt ve süt ürünleriyle buluşturan Sütaş, yoğurdun doğal, besleyici, kıvamlı ve lezzetli olması için ustalıkla ve uzmanlıkla yapılması gerektiğinin altını çiziyor.
Tüketicilerine sunduğu doğal, sağlıklı, lezzetli ve yenilikçi ürünleri, Türkiye’de her 10 haneden 8’inde güvenle tercih edilen Sütaş, sofraların vazgeçilmez lezzeti, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazı yoğurtla ilgili yanlış bilinenlere doğru cevap sunmayı görev kabul ediyor.
Türk ve Anadolu kültürünün insanlığa armağanı, beslenme kültürümüzün eşsiz-benzersiz gıdası yoğurt, lezzetiyle sofralarımızın baş tacı olduğu kadar sağlıklı beslenmenin de olmazsa olmaz temel gıdaları arasında yer alıyor. Sağlıklı beslenme arayışları doğrultusunda, dünyanın her geçen gün tüketimini artırdığı yoğurt üzerinden yapılan tartışmalar, adı bize, özü bize ait yoğurdu sorgulatır hale getiriyor. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com/p/guncel-haberler-bultenler.html
Çarşamba, Şubat 06, 2019
Caffe Nero yeni "kahve evi " konseptiyle Bebek'te
Caffè Nero, Bebek mağazasının açılışıyla misafirlerine yepyeni bir “Kahve Evi” deneyimi sunuyor.
Keyifle vakit geçirilecek mağaza atmosferi, günlük ve taze olarak mağazada hazırlanan kaliteli ve lezzetli yeni yiyecek seçenekleri ve baristaların hizmetlerine yansıyan ustalıklarıyla “kahve evi” kavramını farklı ve Caffè Nero’ya özgü bir konuma taşıyor.
Farklı ürün ve hizmetlerin katkısıyla 2019’da %30’luk büyüme hedefleyen marka, mevcut mağazalarının yeni konsepte dönüşümü ile birlikte 15 mağaza açarak 150 kişiye daha yeni istihdam sağlamayı planlıyor. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com/p/sektor.html
Sevgililer Günü klasiği Cafe Cadde
Bağdat Caddesi’nin çeyrek asırlık mekanı Cafe Cadde, 25 senedir şahitlik ettiği aşkları Sevgililer Günü’nde de ağırlamaya devam ediyor.
Sadece Bağdat Caddesi değil, İstanbul’un da bir klasiği haline gelen Cafe Cadde; mutfağında günlük hazırlanan taze, sağlıklı ve özenli mönüsü ile bu Sevgililer Günü’nde de aşkına özen gösteren sevenleri ağırlıyor.
25 yıldır pek çok aşka şahitlik eden, güzel başlangıçlara vesile olan Cafe Cadde, her yaştan lezzet müdavimlerini sürekli yenilenen tatları ile mutlu etmeyi başarıyor.
Sevgililer Günü’nde keyifli bir nostalji yaşamak, özenli bir servis ve nefis yemeklerle romantik bir gece geçirmek isterseniz Cafe Cadde’de yerinizi ayırtmayı unutmayın.
Aşıkları güzel sürprizlerin beklediği Cafe Cadde, size ve sevdiğinize unutulmaz anılarla eşlik etmek için 14 Şubat'a hazırlanıyor.
Cafe Cadde, Bağdat Caddesi No: 349 Erenköy 02163027624
Paşabahçe'den Midi Patisserie
Paşabahçe'den göz alıcı, zarif ve kullanışlı Midi Patisserie serisi ile
sofralarda şık sunumlar
Paşabahçe, mini boylarıyla büyük beğeni toplayan ikonikleşmiş Patisserie ailesini genişletti. Ayaklı ve ayaksız iki farklı seçeneği ve birbirinden farklı kapak seçenekleri ile Midi Patisserie serisi özenli sofralar için şık ve modern sunumlar yaratıyor.
3 farklı formda satışa sunulan Midi Patisserie serisi ayaklı sunum tabakları, estetik gravürleri, ince ayakları ve ışıltıları ile çay ve kahve yanı sunumlarını zenginleştiriyor.
Midi Patisserie serisi ile lezzet sunumunuzu zarif ayrıntılarla taçlandırabilir ya da içine kurutulmuş çiçekler koyarak şık bir aranjman oluşturabilirsiniz.
Cam sektörünün küresel oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu şirketlerinden Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., cam ev eşyası alanında Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise üçüncü büyük üreticisidir. İhtisaslaşmış mağazacılıkta özgün yapısıyla Türkiye’de lider olan ‘Paşabahçe Mağazaları’nı da bünyesinde barındıran Paşabahçe Cam, 80 yıllı aşkın geçmişiyle Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer almaktadır. Otomatik ve el imalatı olarak 20 binin üzerindeki ürün çeşidiyle çok geniş bir müşteri kitlesine hitap eden ve ürünlerini 140 ülkeye ihraç eden Paşabahçe Cam, üretim faaliyetlerini Türkiye’de Kırklareli, Eskişehir ve Denizli fabrikalarında, yurt dışında ise Bulgaristan, Rusya Federasyonu ve Mısır’daki tesislerinde gerçekleştirmektedir.
Salı, Aralık 25, 2018
Yeni yıl sofralarına özel bir lezzet
Bademli Başbaşı Bulgur Pilavı
Yeni yılın heyecanı içimizi sararken yılbaşı soframıza en çok yakışacak lezzetleri de seçmeye başladık bile. Yeni yılı karşılayacağınız sımsıcak sevgi dolu sofranıza özel bir lezzetle geliyoruz: Bademli Başbaşı Bulgur Pilavı. İşte aile ve dostları buluşturacak yılbaşı sofralarına tadına doyum olmaz bir lezzet tarifi.
YENİ YILDA MUTFAKLARA ZARAFET KATIYOR
Elektrikli ev aletlerinin yenilikçi markası Fakir Hausgeräte’nin estetik, işlevsel ve ergonomik tasarımlı ürünleri yeni yılda evleri renklendiriyor…
Hareketin ve canlılığın rengi olan kırmızı, yılbaşında evlere zarafet getiriyor. Fakir Hausgeräte’nin birbirinden şık ürünleri, yeni yıla yepyeni ürünlerle girmek isteyenlere ya da sevdiklerini yılbaşı hediyesiyle mutlu etmek isteyenlere alternatif oluyor. Elektrikli süpürgeler, küçük ev aletleri, ütüler, kişisel bakım ürünleri ve ısıtıcıların yer aldığı geniş ürün gamı ile yeni yılda Fakir kırmızısı evinizi renklendiriyor. https://chefsdergisi.blogspot.com/p/mutfak-icin.html
Perşembe, Aralık 13, 2018
MANDALİNANIN 10 ÖNEMLİ FAYDASI
Perşembe, Kasım 29, 2018
JOLLY İLE KONYA ŞEB-İ ARUS ZAMANI
Mevlana, ölüm gecesinin ‘Şeb-i Arus’ yani düğün gecesi olarak anılmasını, yas, matem, ağlama yerine sevinç ve kutlama yapılmasını ister. Çünkü Hz. Mevlana’ya göre ölüm günü Sevgili’ye, Hakk’a kavuşma günüdür. Jolly Tur’un bu vuslat gününü yerinde anmak isteyenler için en yakın 7 Aralık 2018 tarihli, 1 gece konaklamalı Şeb-i Arus Turları bulunuyor. Birçok ilden çıkışlı uçak ve otobüs ulaşım alternatifi olan bu turun başlangıç fiyatı ise tören davetiyeleri dahil 379,80 TL olarak belirlendi.
Çorba içmek hastalıklardan korurken
kilo almayı da önlüyor
Hemen hemen herkesin isteğidir hem sağlıklı beslenmek hem de kilo almamak. Peki bunun bir yolu var mı derseniz elbette var: Çorba içmek! Sizi hem hastalıklara karşı korur hem de sağlıklı beslenerek kilo vermenize yardımcı olur. https://chefsdergisi.blogspot.com/p/sektor.html
Perşembe, Kasım 08, 2018
LÖSEMİ, BULAŞICI DEĞİLDİR
Akra Talks, kaldığı yerden devam ediyor. Akra Talks’un Kasım ayında gerçekleştirilen 37’inci programının konuğu Lösev Antalya İl Koordinatörü Tutku Canıdar oldu. Canıdar, Lösev ve Lösemi hastalığına dair merak edilen tüm detayları paylaştı.
‘Çocuğunuzun telefonla uyumasına izin vermeyin”
Doğal ortamda yetişmeyen her şeyin kanseri tetikleyebildiğini, bunun kimde, ne zaman, niye ortaya çıktığının ise henüz bilinmediğiniz belirten Tutku Canıdar, “Dengesiz beslenme, sigara kullanımı, kimyasal maddelere yoğun ve kontrolsüz olarak maruz kalma, hastalığın en önemli risklerini oluşturmaktadır. Bu nedenle lütfen çocuklarınızın odalarında telefon ve tabletleriyle uyumalarına izin vermeyin” şeklinde konuştu. https://chefsdergisi.blogspot.com/p/saglik-olsun.html
Pazartesi, Ekim 22, 2018
ANAVARZA BAL’A İNOVASYON ÖDÜLÜ
6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresinde Anavarza Bal’ın toz bal çalışması İnovasyon Ödülüne layık görüldü.
15-19 Ekim 2018 tarihlerinde Fethiye-Ölüdeniz ’de düzenlenen 6. Uluslararası Muğla Çam Balı kongresinde Türkiye ve Dünya arıcılığının teknik ve ekonomik sorunları, konularında uzman, ulusal ve uluslararası bilim insanları ve arıcılar tarafından derinlemesine değerlendirildi. Bilim insanlarının ve uygulayıcı arıcıların fikir paylaşımlarının olduğu, teori ve pratiğin bir araya gelmesi açısında da oldukça önemli olan kongrede; bal, fotoğraf ve inovasyon ödülleri verildi.
Anavarza Bal tarafından bal kategorisinde ilk defa 5 yıllık bir ARGE çalışması sonucu üretilmeye başlanan toz bal inovasyon ödülüne layık görüldü.
Özellikle gıda endüstrisinde; dondurma, unlu mamuller, bisküvi, gofret, şekerleme alanlarında kullanılan toz bal. Sağlık ve lezzet kaynağı olması ve güvenilir bir gıda hammaddesi olması özelliği ile bir çok üretici marka tarafından tercih ediliyor.
Anavarza Bal Adana Kozan’daki tesisinde bulunan, dünya standartlarında bal analizi yapabilen laboratuvarında ARGE çalışmalarını sürdürüyor. Bal’ın sadece güvenilirliği değil damakta bıraktığı tat ve akılda bıraktığı izle de ilgilenen marka, duyusal analiz laboratuvarında Anavarza Tat Kurulu tarafından lezzet testi yapılan ve onaylanan balları tüketicileri ile buluşturuyor.
Kongrede, Türkiye’nin gerek endemik, gerekse doğal bitki türleri açısında dünyanın en zengin ülkesi olduğu belirtildi. Dünya’nın en lezzetli ballarının bu coğrafyada olduğunu belirten Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen; dünya arenasında bitki çeşitliliğimiz bize doğal bir kas kazandırmış durumda, ancak bu kas tek başına yeterli değil, arıcılarımızın bilim insanlarının öncülüğünde katma değeri yüksek, dünyaya satılabilir ürünlere odaklanmasıyla ancak dünyada söz sahibi olunabileceğine vurgu yaptı. Toz bal çalışmasının sektörün katma değere odaklanması için sadece bir başlangıç olduğunu vurgulayan Sezen, arı gibi çalışkan Türk arıcısının kongreye gösterdiği ilginin umut verici olduğunu belirtti.
Anavarza Bal Hakkında:
1979 yılında Süleyman Sezenin Adana’nın Kozan ilçesinde kurduğu Sezen Gıda Ltd. Şti. 1995 yılında Anavarza Bal markasıyla bal sektörüne giriş yaptı. Marka, ismini bölgenin sembolü Anavarza Antik Kentinden alıyor.
Bölgenin en gelişmiş üretim tesisine sahip olan Anavarza Bal, Kozanın kalkınmasına önemli katkı sağlıyor.
Aralıksız yapılan AR-GE çalışmaları ve üniversite iş birlikleri Anavarza Balı sektörde yeniliklerin öncüsü olan bir
marka haline getiriyor. Amerikada ve Avrupa'da yıllardır tüketilen Krem Balın ve Toz Bal’ın bundan böyle
Türkiyede de üretilmesi, bu çalışmaların kıymetli sonuçlarından biri.
Global Standart - Grand: A" gibi sertifikalar, titiz çalışmaların bir başka getirisi. Anavarza Bal, minik
kanatlarında evrenin ‘‘sır’’larını taşıyan arıyı, ‘‘sabır’’la ve mükemmel zamanlamayla balı ortaya koyan arıcıyı,
sırrın sabırla buluştuğu yerde doğanın ‘‘armağan’’ı olan balın sofralara lezzet katması için çalışıyor. 2017 ve
2018 yıllarında üst üste çalışmalarını bağımsız bir kuruluş olan ITQI tarafından Üstün Lezzet Ödülü ile
taçlandıran marka, binlerce arının kilometrelerce yol kat ederek ürettiği balın tek damlasını ziyan etmeden, hak
ettiği değeri bulmasına yardımcı oluyor. Anavarza Bal; Süleyman Sezenin açtığı yoldan, yine kendisinin
önderliğinde, Can Sezen;in yönetiminde en iyi bildiği işi yapmaya devam ediyor.
Pazartesi, Ekim 01, 2018
Bu yıl çam balı hasadından 15 bin ton bal bekleniyor
Her yıl ağustos-kasım ayları arasında Muğla’nın Marmaris ve Yerkesik bölgelerinde gerçekleştirilen çam balı hasadı devam ediyor. Bu yılki hasattan 15 bin ton çam balı elde edilmesini beklediklerini belirten Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, “Türkiye çam balının anavatanı. https://chefsdergisi.blogspot.com/p/guncel-haberler-bultenler.html
Salı, Eylül 25, 2018
Zenobiyotikler nedir?
|
Çarşamba, Eylül 19, 2018
Kahvenin peşinde dünya turu
Tatilsepeti.com, kahve tutkunları için dünyanın en iyi kahvelerinin yetiştiği rotaları belirledi. İşte hem en lezzetli kahveleri tadacağınız, hem de kahvenin üretim ve içim kültürünü öğreneceğiniz 10 ülke…
Eylül ayı kahve tutkunlarının gözdesi… Havalar serinledikçe, kahvenin içimizi ısıtan tadını daha çok arıyor, kahvenin kokusu ve lezzetiyle baştan çıkıyoruz. Eğer siz de bu tutkunlardan biriyseniz ve kahve kültürüne dair bilginizi derinleştirmek, birbirinden farklı lezzetleri yerinde tatmak istiyorsanız, soluğu dünyanın en iyi kahvelerinin yetiştiği kahve çiftliklerinde alabilirsiniz. Tatilsepeti.com, kahve keyfini tatille birleştirmek isteyenler için dünyanın en iyi kahvelerinin yetiştiği 10 ülkeyi sıraladı:
Brezilya
Güney Amerika’nın incisi Brezilya, sıcak iklimi, karnavalı, müzikleri ya da muhteşem plajlarının yanı sıra, yetiştirdiği kaliteli kahvelerle de turistlerin gözdesi. Rio de Janeiro’dan tarihi Petropolis kentine geçerseniz, özellikle Rio das Flores vadisinde yer alan çeşitli kahve çiftliklerini ziyaret edebilirsiniz. Buradaki üretim tesisleri kolonyal mimaride inşa edildiğinden, yalnızca kahvenin nasıl yetiştirildiğini öğrenmekle kalmayacak, aynı zamanda eski Portekiz dönemini yansıtan çiftliklerde, tarihi bir atmosferde unutulmaz bir gün geçireceksiniz.
Hindistan
Hindistan deyince aklınıza sadece yoga merkezleri ya da ruhani yolculuklar gelmesin. Hindistan, kahvenin tadına doyamayanlar için de eşsiz rotalar sunuyor. Ülkenin güney eyaletlerinde, özellikle Karnataka, Kerala ve Tamil Nadu’da çok sayıda kahve çiftliği yer alıyor. Bu çiftliklere alacağınız turlarda kahve tadımı yapmanın yanı sıra, Güney Hindistan usulü filtre kahve pişirmek için kullanılan kahve cezvelerinden de satın alabilir, Hint kahvesinin tadını evinize götürebilirsiniz.
Vietnam
İşte Asya’nın kahve cennetlerinden biri daha! Dünyanın en büyük ikinci kahve ihracatçısı olan Vietnam, kahvenin izini takip etmek isteyenler için harika bir tatil beldesi. Buôn Ma Thuột bölgesi, Vietnam’ın kahve başkenti sayılıyor. Kahve üretimi Dalat bölgesinden başlayıp kuzeydeki tepelere doğru devam ediyor. Bu bölgeye yayılmış olan çok sayıda kahve yetiştiricisi mevcut. Vietnamlıların sıkça yaptığı gibi siz de bir bisiklet kiralayıp kahve turlarından birine katılabilirsiniz.
Kenya
Kenya çoğunlukla yaban hayatı keşfetmek isteyenler tarafından tercih edilse de, ülkenin ziyaretçilerine sunduğu yegâne şey safariler değil. Başkent Nairobi’den çok da uzakta olmayan Kiambu bölgesinde en kaliteli Kenya kahvelerinin tadına varmak mümkün. Kenya’da kahve üreticileri ile bir araya gelerek hasat zamanı onların arasına katılmanın yanı sıra Nairobi’nin biraz dışında yer alan Ruiru’daki Kahve Araştırma Enstitüsü’nü de ziyaret edebilirsiniz.
Guatemala
Orta Amerika’nın Maya uygarlığına ait en zengin ören yerlerini ve piramitlerini gezdikten sonra volkanların arasında kalan Antigua şehrini ziyaret ederseniz, çok sayıda kahve çiftliğinin de merkezine gitmiş olacaksınız. Şehirden arabayla 15-20 dakika uzaklıktaki kahve çiftliklerinde kahve üretimiyle ilgili her türlü bilgiyi alabilir, örneğin La Azotea çiftliğindeki kahve müzesini rehber eşliğinde gezebilirsiniz. Geceleri Antigua’nın merkezinde yer alan kafelerde en lezzetli Guatemala kahvelerini yudumlarken aktif volkanlardan çıkan lavları izlemek de gezinin fantezisi olsun…
Endonezya
Endonezya’daki kahve turları, son derece zengin bir içerikle ve düzenli bir şekilde organize ediliyor. Turlar kahve kültürüne odaklı olsa da, Bali tapınakları gezisi, gün doğumunu izlemek, Ayung nehrinde rafting yapmak, Ubud’un pirinç tarlaları arasında ATW sürmek, Tirta Empul’daki su tapınağında banyo ritüeline katılmak gibi fırsatlar da sunuyor ziyaretçilere. Böylece kahvenizi yudumlamakla kalmıyor, ülkenin muhteşem doğasında, zengin kültürüyle çepeçevre sarılıyorsunuz.
Peru
Kahve kültürü meraklıları için Peru hemen akıllarına gelecek bir ülke olmayabilir. Oysa ki burada dünyanın en lezzetli kakaolarından yapılan çikolataları tatmak, kahve çiftlikleriyle birlikte çay üretimi yapan aileleri ziyaret etmek mümkün. And Dağları’nın nefes kesen manzarası eşliğinde kahve turunuzu alıp tadım yaptıktan sonra Machu Pichu’ya tırmanmayı da ihmal etmeyin.
Kosta Rika
Nüfusun eğitim düzeyinin yüksekliği, ekonomik gelişmişliği gibi nedenlerle Kosta Rika, Orta Amerika’nın İsviçresi olarak tanımlanıyor. Doğal hayatın tadını çıkarabileceğiniz, su kaplumbağalarıyla birlikte yüzebileceğini eşsiz bakirlikteki plajları, dalış meraklılarına hitap eden su altı zenginliklerinin yanı sıra Kosta Rika’da, başkent San Jose’den Monteverde’ye dek uzanan çok sayıda kahve çiftliği mevcut. Çoğunluğu aileler tarafından işletilen kahve çiftliklerinde, nesilden nesle geçmiş olan kahve üretim mirasını birinci elden dinleyebilirsiniz.
Kolombiya
Kolombiya, Brezilya ve Vietnam’ın ardından dünyanın üçüncü büyük kahve üreticisi. Bu nedenle kahve turizmi oldukça gelişmiş ve kahve yetiştiricileri ülkenin dört bir yanına yayılmış. Birçok farklı bölgede kahve turlarına, tadımlara hatta kahve festivallerine katılmak mümkün. Özellikle barista olma hedefiniz varsa, Kolombiya profesyonel hayatınızı geliştirmek için biçilmiş kaftan.
Etiyopya
Kahvenin doğduğu yere yaklaşmak, bu kültürün izlerini takip etmek isteyenler için doğru adres Etiyopya. Sonuçta kahve, Sahra altı Afrika’sından çıkıp önce Orta Doğu’ya oradan da Avrupa ve dünyaya bu bölgeden yayıldı. Kahvecilik, kadim Etiyopya kültürünün önemli bir parçası. Harrar, Ghimbi ve Sidamo bölgeleri kahve yetiştiricilerini ziyaret etmek için ilk akla gelen yerler. Kahve turunuz sırasında Etiyopya’nın geleneksel kahve pişirme yöntemi jebena’yı deneyimlemeden dönmeyin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)