Çarşamba, Şubat 13, 2019

Kurutulmuş Domates ve Yeşillik Taneli Lay’s Fırından

Yeni Lay’s Fırından Yepyeni Bir Lezzet Deneyimi Sunuyor!

%50 daha az yağlı ve özenle üretilen Lay’s, sevilen Fırından serisine bir yenisini daha ekledi. Yeni Kurutulmuş Domates ve Yeşillik Taneli Lay’s Fırından, cips severlerin beğenisine sunuluyor.

Lay’s Fırından, fırınlandığı için müthiş lezzeti ve %50 az yağlı olma özelliği ile öne çıkıyor. Cips severlerin favorisi haline gelen Lay’s Fırından portföyüne “Kurutulmuş Domates ve Yeşillik Taneli” yeni lezzetini ekledi. Tulum peyniri ve Zeytin aromasıyla da harmanlanan Lay’s Fırından özellikle kadınların favori atıştırmalıkları arasında yer alıyor.

Salı, Şubat 12, 2019

Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz


“10 Şubat Dünya Bakliyat Günü” dolayısıyla bir açıklama yapan Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, “Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz. Yerli üretimi teşvik eden devletimize üretici ve tüketici olarak destek olmalıyız” dedi.




Türkiye’nin lider bakliyat ve bulgur markası Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, 10 Şubat “Dünya Bakliyat Günü” dolayısıyla bir açıklama yaptı. Açıklamasında, devletlerin temel gıda ve savunmada dışa bağımlı olamayacağını belirten Duru, “Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz. Tarımda sürdürülebilir üretimi, yeterli ve güvenilir gıdayı sağlamalıyız. Yerli üretimi teşvik eden devletimize üretici ve tüketici olarak destek olmalıyız” dedi.



Bakliyatın tüm dünyada geleceğin gıdası olarak görüldüğünü ifade eden Duru, daha ucuza satılan ithal bakliyatları tercih ettikçe, yerli üretimin güç kaybedeceğini söyledi.

Ülke ekonomisinin güçlü kalmasında yerli üretimin payının yüksek olduğunun altını çizen İhsan Duru, “Duru Bulgur Bakliyat olarak, yerli ürünlerimizi kullanıyoruz. Hem daha lezzetli hem de besinsel açıdan daha üstünler. İhraç ettiğimiz bulgur, kırmızı mercimek, pirinç gibi bakliyat ürünlerimiz dünyanın dört bir yanından yoğun talep görüyor. Yerli bakliyat ürünlerimizden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Cuma, Şubat 08, 2019

Sütaş, yoğurtla ilgili soruları 44 yıllık ustalık ve uzmanlığıyla yanıtlıyor



Kurulduğu günden bu yana sofralarımızı doğal lezzetli süt ve süt ürünleriyle buluşturan Sütaş, yoğurdun doğal, besleyici, kıvamlı ve lezzetli olması için ustalıkla ve uzmanlıkla yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

Tüketicilerine sunduğu doğal, sağlıklı, lezzetli ve yenilikçi ürünleri, Türkiye’de her 10 haneden 8’inde güvenle tercih edilen Sütaş, sofraların vazgeçilmez lezzeti, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazı yoğurtla ilgili yanlış bilinenlere doğru cevap sunmayı görev kabul ediyor.

Türk ve Anadolu kültürünün insanlığa armağanı, beslenme kültürümüzün eşsiz-benzersiz gıdası yoğurt, lezzetiyle sofralarımızın baş tacı olduğu kadar sağlıklı beslenmenin de olmazsa olmaz temel gıdaları arasında yer alıyor. Sağlıklı beslenme arayışları doğrultusunda, dünyanın her geçen gün tüketimini artırdığı yoğurt üzerinden yapılan tartışmalar, adı bize, özü bize ait yoğurdu sorgulatır hale getiriyor. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com/p/guncel-haberler-bultenler.html


Çarşamba, Şubat 06, 2019

Caffe Nero yeni "kahve evi " konseptiyle Bebek'te

Caffè Nero, Bebek mağazasının açılışıyla misafirlerine yepyeni bir “Kahve Evi” deneyimi sunuyor.

Keyifle vakit geçirilecek mağaza atmosferi, günlük ve taze olarak mağazada hazırlanan kaliteli ve lezzetli yeni yiyecek seçenekleri ve baristaların hizmetlerine yansıyan ustalıklarıyla “kahve evi” kavramını farklı ve Caffè Nero’ya özgü bir konuma taşıyor.

Farklı ürün ve hizmetlerin katkısıyla 2019’da %30’luk büyüme hedefleyen marka, mevcut mağazalarının yeni konsepte dönüşümü ile birlikte 15 mağaza açarak 150 kişiye daha yeni istihdam sağlamayı planlıyor.  Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com/p/sektor.html

Sevgililer Günü klasiği Cafe Cadde


Bağdat Caddesi’nin çeyrek asırlık mekanı Cafe Cadde, 25 senedir şahitlik ettiği aşkları Sevgililer Günü’nde de ağırlamaya devam ediyor.

Sadece Bağdat Caddesi değil, İstanbul’un da bir klasiği haline gelen Cafe Cadde; mutfağında günlük hazırlanan taze, sağlıklı ve özenli mönüsü ile bu Sevgililer Günü’nde de aşkına özen gösteren sevenleri ağırlıyor. 
25 yıldır pek çok aşka şahitlik eden, güzel başlangıçlara vesile olan Cafe Cadde, her yaştan lezzet müdavimlerini sürekli yenilenen tatları ile mutlu etmeyi başarıyor.
Sevgililer Günü’nde keyifli bir nostalji yaşamak, özenli bir servis ve nefis yemeklerle romantik bir gece geçirmek isterseniz Cafe Cadde’de yerinizi ayırtmayı unutmayın.
Aşıkları güzel sürprizlerin beklediği Cafe Cadde, size ve sevdiğinize unutulmaz anılarla eşlik etmek için 14 Şubat'a hazırlanıyor.
Cafe Cadde, Bağdat Caddesi No: 349 Erenköy 02163027624  

Paşabahçe'den Midi Patisserie

Paşabahçe'den göz alıcı, zarif ve kullanışlı Midi Patisserie serisi ile
sofralarda şık sunumlar 



Paşabahçe, mini boylarıyla büyük beğeni toplayan ikonikleşmiş Patisserie ailesini genişletti. Ayaklı ve ayaksız iki farklı seçeneği ve birbirinden farklı kapak seçenekleri ile Midi Patisserie serisi özenli sofralar için şık ve modern sunumlar yaratıyor. 
3 farklı formda satışa sunulan Midi Patisserie serisi ayaklı sunum tabakları, estetik gravürleri, ince ayakları ve ışıltıları ile çay ve kahve yanı sunumlarını zenginleştiriyor. 

Midi Patisserie serisi ile lezzet sunumunuzu zarif ayrıntılarla taçlandırabilir ya da içine kurutulmuş çiçekler koyarak şık bir aranjman oluşturabilirsiniz.


Cam sektörünün küresel oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu şirketlerinden Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., cam ev eşyası alanında Avrupa’nın ikincidünyanın ise üçüncü büyük üreticisidir. İhtisaslaşmış mağazacılıkta özgün yapısıyla Türkiye’de lider olan ‘Paşabahçe Mağazaları’ da bünyesinde barındıran Paşabahçe Cam, 80 yıllı aşkın geçmişiyle Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer almaktadır. Otomatik ve el imalatı olarak 20 binin üzerindeki ürün çeşidiyle çok geniş bir müşteri kitlesine hitap eden ve ürünlerini 140 ülkeye ihraç eden Paşabahçe Cam, üretim faaliyetlerini Türkiye’de Kırklareli, Eskişehir ve Denizli fabrikalarında, yurt dışında ise Bulgaristan, Rusya Federasyonu ve Mısır’daki tesislerinde gerçekleştirmektedir.
www.pasabahce.com.tr

Salı, Aralık 25, 2018

Yeni yıl sofralarına özel bir lezzet


Bademli Başbaşı Bulgur Pilavı

Yeni yılın heyecanı içimizi sararken yılbaşı soframıza en çok yakışacak lezzetleri de seçmeye başladık bile. Yeni yılı karşılayacağınız sımsıcak sevgi dolu sofranıza özel bir lezzetle geliyoruz: Bademli Başbaşı Bulgur Pilavı. İşte aile ve dostları buluşturacak yılbaşı sofralarına tadına doyum olmaz bir lezzet tarifi. 


YENİ YILDA MUTFAKLARA ZARAFET KATIYOR


Elektrikli ev aletlerinin yenilikçi markası Fakir Hausgeräte’nin estetik, işlevsel ve ergonomik tasarımlı ürünleri yeni yılda evleri renklendiriyor…

Hareketin ve canlılığın rengi olan kırmızı, yılbaşında evlere zarafet getiriyor. Fakir Hausgeräte’nin birbirinden şık ürünleri, yeni yıla yepyeni ürünlerle girmek isteyenlere ya da sevdiklerini yılbaşı hediyesiyle mutlu etmek isteyenlere alternatif oluyor. Elektrikli süpürgeler, küçük ev aletleri, ütüler, kişisel bakım ürünleri ve ısıtıcıların yer aldığı geniş ürün gamı ile yeni yılda Fakir kırmızısı evinizi renklendiriyor. https://chefsdergisi.blogspot.com/p/mutfak-icin.html

Perşembe, Aralık 13, 2018

MANDALİNANIN 10 ÖNEMLİ FAYDASI



Kış aylarının vazgeçilmezi ve turunçgillerin baş tacı olan mandalina C vitamini başta olmak üzere içerdiği A, B vitaminleri, kalsiyum, lif, potasyum, demir, fosfor ile tam bir sağlık deposu. Bağışıklık sistemini güçlendirmekten kanser riskini düşürmeye, iştah kontrolünü sağlamaktan yüksek kan basıncını önlemeye kadar sağlığımız üzerinde pek çok önemli faydalar sağlıyor.Bu nedenle sofralarımızda düzenli olarak bulunmayı fazlasıyla hak ediyor. Ancak mandalinanın faydalarından en etkili şekilde yararlanmak için bazı kurallara dikkat etmek gerekiyor. Örneğin bol gözenekli bir kabuğa sahip olan mandalina diğer turunçgillere göre daha çabuk su kaybettiği için aldıktan sonra 2-3 gün içinde tüketmeniz biyo yararlılığı açısından önemli. Acıbadem Fulya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik mandalinanın sağlığımız üzerindeki önemli yararlarını anlattı, tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulundu! 




Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Zengin C vitamini içeriği ve flavonoidler sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlıyor.

Yeni hücrelerin oluşumunu destekliyor

B vitamininden de oldukça zengin olan mandalina vücutta DNA ve RNA oluşumunda görev alarak yeni hücrelerin oluşmasını destekliyor.

Kansere kalkan oluyor
İçeriğindeki folat sayesinde kansere yol açabilecek DNA değişikliklerini önleyerek akciğer, meme, kolon, yemek borusu ve mide kanseri gibi bazı kanser türlerinin gelişimini önlemede etkili oluyor. 

İştah kontrolünü sağlıyor
İçeriğindeki çözünür lif olan pektin daha uzun süre tokluk sağlıyor. Yapılan çalışmalara göre, mandalina obezite sorunu olan kişilerde iştah kontrolüne katkıda bulunarak kalori alımını azaltıyor. 

Yüksek kan basıncını önlüyor
Mandalinanın potasyum içeriğiyle yüksek kan basıncını önleyerek kalp krizi riskini azalttığı da, yapılan çalışmalar sonucunda tespit edilen faydaları arasında yer alıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik ayrıca içeriğindeki flavonoidler sayesinde kolesterolün düşmesinde de etkili olduğunu belirtiyor.

Kemik erimesine karşı etkili
Potasyum aynı zamanda kemik sağlığı için de gerekli olan bir mineral. Mandalina içerdiği potasyum ve A vitamini sayesinde sağlıklı kemik gelişiminin sağlanmasında ve kemik erimesinin önlenmesinde etkili oluyor.

Yaraların daha hızlı iyileşmesine katkı sağlıyor
Mandalinada bolca bulunan C vitamini vücutta kollajen sentezi için önemli. Kollajen yaraların hızlı iyileşmesini sağlıyor.

Demirin emilimini artırıyor
C vitamini aynı zamanda besinlerle alınan demirin vücuttaki emilimini artırıyor. 

Göz hastalıklarını geciktirebiliyor
Mandalinada bolca bulunan A vitamini göz sağlığı için de önemli. A vitaminin yeterli alınması başta gece körlüğü olmak üzere makula dejenerasyonu ve katarakt oluşumunu geciktiriyor. 

Kan şekeri dalgalanmalarına karşı etkili
Mandalinada bulunan flavonoidler diyabetle savaşmada da rol oynuyorlar. Flavonoidler hastalığa neden olan molekülleri nötralize eden antioksidanlar. Uygun porsiyon tüketildiğinde (1 porsiyon meyve=2 küçük mandalina) kan şekerindeki dalgalanmaları önleyerek tatlıya olan ihtiyacı azaltıyor.

ÜÇ KURALA DİKKAT! 

Kabuğunu sakın atmayın
Mandalina kabuğunun altındaki beyaz lifler selülozik maddeler bakımından zengin oldukları için sindirim siteminin daha aktif çalışmasında etkili oluyorlar. Ayrıca beyaz liflerin içeriğindeki pektin de diyet lifinin bir bileşeni olduğu için kolesterolün düşürülmesine yardımcı oluyor ve kan şekeri dengesi sağlıyor. Bu nedenle mandalinanın beyaz kısımlarının atmayın ve meyveyle birlikte tüketin. 

Porsiyon kontrolüne dikkat! 
C vitamini suda eriyen bir vitamin olduğu için fazlası depolanmıyor, atılıyor. Bu nedenle yüksek miktarda tüketilen mandalinanın da 1 porsiyon (2 küçük adet) mandalinanın da vücuda sağlayacağı vitamin aynı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik ayrıca yüksek miktarlarda tüketilmesinin bazı sağlık problemlerine neden olabileceğini belirterek, “Hassas bünyelerde ciltte kızarma ve döküntü gibi alerjik reaksiyonlar oluşabiliyor. Bunun yanı sıra içeriğindeki fruktoz şekeri nedeniyle diyabet hastalarında kan şekerinin yükselmesine sebep olabiliyor. Bu nedenle mandalina tüketirken porsiyon kontrolü çok önemli.” diyor. 

Çekirdeği varsa, mutlaka çıkarın
Çekirdeksiz türleri de bulunana mandalinayı tüketirken çekirdeklerinin çıkarılması gerekiyor. Çünkü çekirdeği apandisit organının tıkanmasına yol açabiliyor.

Mandalina kabuğundan detoks çayı 
Mandalinanın kabuğundan yapılan detoks çayları hem sindirim problemlerine iyi geliyor ve bağışıklığınızı destekliyor, hem de vücuttan toksin atılmasını sağlıyor. Bu çayların aynı zamanda yorgunluk ve uykusuzluk problemlerini azaltıcı etkileri de mevcut.
Hazırlanışı: 1 litre kaynayan suya, 2 küçük mandalinanın kabuklarını doğrayarak atın. Ardından ½ limon suyu, 1 çubuk tarçın, 5-6 adet karanfil 2 çorba kaşığı elma sirkesini ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatmaya devam edin ve ocağın altını kapatın.

Perşembe, Kasım 29, 2018

JOLLY İLE KONYA ŞEB-İ ARUS ZAMANI



Mevlana, ölüm gecesinin ‘Şeb-i Arus’ yani düğün gecesi olarak anılmasını, yas, matem, ağlama yerine sevinç ve kutlama yapılmasını ister. Çünkü Hz. Mevlana’ya göre ölüm günü Sevgili’ye, Hakk’a kavuşma günüdür. Jolly Tur’un bu vuslat gününü yerinde anmak isteyenler için en yakın 7 Aralık 2018 tarihli, 1 gece konaklamalı Şeb-i Arus Turları bulunuyor. Birçok ilden çıkışlı uçak ve otobüs ulaşım alternatifi olan bu turun başlangıç fiyatı ise tören davetiyeleri dahil 379,80 TL olarak belirlendi.

Çorba içmek hastalıklardan korurken
kilo almayı da önlüyor

Hemen hemen herkesin isteğidir hem sağlıklı beslenmek hem de kilo almamak. Peki bunun bir yolu var mı derseniz elbette var: Çorba içmek! Sizi hem hastalıklara karşı korur hem de sağlıklı beslenerek kilo vermenize yardımcı olur.  https://chefsdergisi.blogspot.com/p/sektor.html




Perşembe, Kasım 08, 2018


LÖSEMİ, BULAŞICI DEĞİLDİR


Akra Talks, kaldığı yerden devam ediyor. Akra Talks’un Kasım ayında gerçekleştirilen 37’inci programının konuğu Lösev Antalya İl Koordinatörü Tutku Canıdar oldu. Canıdar, Lösev ve Lösemi hastalığına dair merak edilen tüm detayları paylaştı. 

‘Çocuğunuzun telefonla uyumasına izin vermeyin”
Doğal ortamda yetişmeyen her şeyin kanseri tetikleyebildiğini, bunun kimde, ne zaman, niye ortaya çıktığının ise henüz bilinmediğiniz belirten Tutku Canıdar, “Dengesiz beslenme, sigara kullanımı, kimyasal maddelere yoğun ve kontrolsüz olarak maruz kalma, hastalığın en önemli risklerini oluşturmaktadır. Bu nedenle lütfen çocuklarınızın odalarında telefon ve tabletleriyle uyumalarına izin vermeyin” şeklinde konuştu. https://chefsdergisi.blogspot.com/p/saglik-olsun.html


Pazartesi, Ekim 22, 2018

ANAVARZA BAL’A İNOVASYON ÖDÜLÜ



6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresinde Anavarza Bal’ın toz bal çalışması İnovasyon Ödülüne layık görüldü.



15-19 Ekim 2018 tarihlerinde Fethiye-Ölüdeniz ’de düzenlenen 6. Uluslararası Muğla Çam Balı kongresinde Türkiye ve Dünya arıcılığının teknik ve ekonomik sorunları, konularında uzman, ulusal ve uluslararası bilim insanları ve arıcılar tarafından derinlemesine değerlendirildi. Bilim insanlarının ve uygulayıcı arıcıların fikir paylaşımlarının olduğu, teori ve pratiğin bir araya gelmesi açısında da oldukça önemli olan kongrede; bal, fotoğraf ve inovasyon ödülleri verildi.
Anavarza Bal tarafından bal kategorisinde ilk defa 5 yıllık bir ARGE çalışması sonucu üretilmeye başlanan toz bal inovasyon ödülüne layık görüldü.
Özellikle gıda endüstrisinde; dondurma, unlu mamuller, bisküvi, gofret, şekerleme alanlarında kullanılan toz bal. Sağlık ve lezzet kaynağı olması ve güvenilir bir gıda hammaddesi olması özelliği ile bir çok üretici marka tarafından tercih ediliyor.
Anavarza Bal Adana Kozan’daki tesisinde bulunan, dünya standartlarında bal analizi yapabilen laboratuvarında ARGE çalışmalarını sürdürüyor. Bal’ın sadece güvenilirliği değil damakta bıraktığı tat ve akılda bıraktığı izle de ilgilenen marka, duyusal analiz laboratuvarında Anavarza Tat Kurulu tarafından lezzet testi yapılan ve onaylanan balları tüketicileri ile buluşturuyor.
Kongrede, Türkiye’nin gerek endemik, gerekse doğal bitki türleri açısında dünyanın en zengin ülkesi olduğu belirtildi. Dünya’nın en lezzetli ballarının bu coğrafyada olduğunu belirten Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen; dünya arenasında bitki çeşitliliğimiz bize doğal bir kas kazandırmış durumda, ancak bu kas tek başına yeterli değil, arıcılarımızın bilim insanlarının öncülüğünde katma değeri yüksek, dünyaya satılabilir ürünlere odaklanmasıyla ancak dünyada söz sahibi olunabileceğine vurgu yaptı. Toz bal çalışmasının sektörün katma değere odaklanması için sadece bir başlangıç olduğunu vurgulayan Sezen, arı gibi çalışkan Türk arıcısının kongreye gösterdiği ilginin umut verici olduğunu belirtti.

Anavarza Bal Hakkında:
1979 yılında Süleyman Sezenin Adana’nın Kozan ilçesinde kurduğu Sezen Gıda Ltd. Şti. 1995 yılında Anavarza Bal markasıyla bal sektörüne giriş yaptı. Marka, ismini bölgenin sembolü Anavarza Antik Kentinden alıyor.
Bölgenin en gelişmiş üretim tesisine sahip olan Anavarza Bal, Kozanın kalkınmasına önemli katkı sağlıyor.
Aralıksız yapılan AR-GE çalışmaları ve üniversite iş birlikleri Anavarza Balı sektörde yeniliklerin öncüsü olan bir
marka haline getiriyor. Amerikada ve Avrupa'da yıllardır tüketilen Krem Balın ve Toz Bal’ın bundan böyle
Türkiyede de üretilmesi, bu çalışmaların kıymetli sonuçlarından biri. 
Global Standart - Grand: A" gibi sertifikalar, titiz çalışmaların bir başka getirisi. Anavarza Bal, minik
kanatlarında evrenin ‘‘sır’’larını taşıyan arıyı, ‘‘sabır’’la ve mükemmel zamanlamayla balı ortaya koyan arıcıyı,
sırrın sabırla buluştuğu yerde doğanın ‘‘armağan’’ı olan balın sofralara lezzet katması için çalışıyor. 2017 ve
2018 yıllarında üst üste çalışmalarını bağımsız bir kuruluş olan ITQI tarafından Üstün Lezzet Ödülü ile
taçlandıran marka, binlerce arının kilometrelerce yol kat ederek ürettiği balın tek damlasını ziyan etmeden, hak
ettiği değeri bulmasına yardımcı oluyor. Anavarza Bal; Süleyman Sezenin açtığı yoldan, yine kendisinin
önderliğinde, Can Sezen;in yönetiminde en iyi bildiği işi yapmaya devam ediyor.