GASTRONOMİ GÜNCEL HABER AKTÜEL GIDA MEKAN SEKTÖR YENİ ÜRÜN KADIN SAĞLIK MUTFAK GÜZELLİK YAŞAM SPOR BESLENME SEYAHAT YEMEK TARİFLERİ
Cumartesi, Mart 24, 2018
Karaköy'ün lezzetli kahvaltı adresi NECKO
NECKO KAHVALTISI FARK YARATIYOR!!
Kahvaltının mutluluk ile bir alakası olduğu Necko ile kanıtlanıyor... Necko'nun birbirinden özenli ve sürprizli kahvaltı menüsü deneyenleri mest ediyor.
Klasik Türk kahvaltı çeşitlerinin olmazsa olmazlarının yanı sıra limonlu konyak reçeli, nergis reçeli, kumkuat reçeli, acuka, beş baharatlı tereyağı, boşnak böreği gibi özel lezzetleriyle de öne çıkıyor. Ayrıca tüm ürünler yörelerinden ve organik olanlardan seçiliyor. Necko, Rumeli köftesi ve zeytinyağlılarıyla bilinen Galata Rıhtım Köftecisi'nde servis vermekte. Yeme-içme sektöründe yıllarca yurt içi ve yurt dışı bir çok deneyime sahip Necla Tepekule ile Pelin Dinçer’in profesyonel yaklaşımıyla işletilen Necko'da, müziklerden, tasarım seramik tabaklara kadar her şey en ince ayrıntısına göre düzenlenmiş.
Kahvaltı keyfini sadece pazar günleri değil, haftanın yedi gününe yayan Necko, kahvaltı keyfinin en gözde adreslerinden.
Galata Rıhtım Köftecisi
Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi,
Mumhane Caddesi Mumcu Han No:8/A Karaköy/İstanbul 0532 515 65 63
Salı, Mart 13, 2018
“Anadolu Markaları Yarışması”nda Anavarza Bal'a 1.lik ödülü
Türkiye’nin çiçek florasının zenginliğini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalarıyla tanınan Anavarza Bal, 10’uncu ‘Anadolu Markaları Yarışması’nda kendi kategorisinde 1’inci oldu.
Vodafone
Türkiye ve Fibabanka sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin
öncülüğünde, Anadolu’daki markalaşma potansiyelini ortaya çıkarmak ve
desteklemek amacıyla bu yıl 10’uncusu düzenlenen “Anadolu Markaları Yarışması”
sonuçlandı. Adana’nın Kozan ilçesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin çiçek
florasının zenginliğini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalarıyla tanınan
Anavarza Bal, yarışmanın ‘Büyük İşletmeler-Tarım’ kategorisinde 1’inci oldu.
Yarışmada,
markalaşma yolunda başarılı firmalar ‘Büyük İşletmeler’, ‘Tarım-Gıda’, ‘Ticaret
ve İmalat’ ve ‘Küçük İşletmeler’ kategorilerinde değerlendirildi. Anadolu’nun
dört bir yanından başvuran ve büyük bölümü kendi sektörünün lokomotif olan çok
sayıda firmanın değerlendirildiği yarışmada, 4 kategoride toplam 17 ödül
verildi. Yarışmanın ‘Büyük İşletmeler’ kategorisinin ‘Tarım’ alt kategorisinde
Türkiye 1’incisi, Anavarza Bal oldu.
"EŞSİZ
BİR COĞRAFYADAYIZ"
Anavarza
Bal adına ödülü alan Anavarza Bal’ın Genel Müdürü Can Sezen; "Türkiye
çiçek florası zenginliği olarak dünyada eşsiz bir coğrafya. Dünyanın en
lezzetleri ballarını bu coğrafyadan lezzet tutkunlarına ulaştırmak için
çalışıyoruz. Marka ‘Her bal tatlıdır ama her bal lezzetli değildir’
iddiasındayız. Bu iddiamızın bugün aldığımız ödülle karşılık bulduğunu gördük.
Markalaşma süreci uzun ve yorucu bir süreç. Ödülle birlikte yorgunluğumuz
azaldı, iddiamız büyüdü” dedi.
Pazar, Mart 11, 2018
Organik tarım dünya nüfusunu besler
|
Salı, Şubat 20, 2018
İstanbul’un en güzel sahil semtlerinden biri olan Boğaz’ın incisi Arnavutköy’de Fransız konseptli pastanesi ‘La Pierre Patisserie’ Şubat ayı itibariylehizmet vermeye başladı. Arnavut kaldırımlı taş sokaklara sahip semtin sıcaklığını hissettiren mekan, ziyaretçilerin tadını damağında bırakan lezzetler ile buluşturuyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
TAB GIDA 5 ŞANSLI ÇİFTİ SURVIVOR ADASINA GÖTÜRÜYOR
Kurulduğu günden bu yana kalite ve lezzetten asla taviz vermeyen TAB Gıda, 5 şanslı çifti Survivor’ın çekildiği Dominik Cumhuriyeti’ne götürüyor.
TAB Gıda bünyesinde yer alan Burger King®, Sbarro®, Popeyes®, Arby’s® ve Usta Dönerci® markalarından Survivor için hazırlanan “Ünlüler ve Gönüllüler Menüleri” nden sipariş veren kullanıcılar doğal güzelliği ve eşsiz doğasıyla dikkat çeken Dominik Cumhuriyeti’ne gitme şansı yakalayacaklar.
11 Nisan 2018 tarihine kadar yapılacak çekilişle belirlenecek şanslı çiftler Haziran ayında adaya misafir olarak katılma şansı elde edecekler. Sende tarafını seç ünlüler mi,gönüllüler mi?
Pazartesi, Şubat 12, 2018
Jamaika’nın zorlu tepelerinden Türk kahve severlerin fincanına…
Dünyanın en kaliteli kahvesi Jamaica Blue Mountain® Starbucks ile Türkiye’de...
Starbucks, ‘Kahvelerin Pırlantası’ olarak kabul edilen eşsiz Jamaica Blue Mountain®’ı sadece kısa bir süre için Türkiye’deki kahve severlerin seçkin beğenisine sunuyor.
Kahvenin geldiği son noktayı temsil eden ve dünya kahve pazarında ‘Kahvelerin Pırlantası’ olarak nitelendirilen Jamaica Blue Mountain®, 1.700’lü yıllardan bu yana kahve yetiştirilen Jamaika’da, sadece Blue Mountain adı verilen yüksek tepelerde, oldukça zorlu bir süreçle üretiliyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
KAHVALTININ YENİ MODASI: DEMLİK
Ana menüsü çay olan Türkiye’nin ilk ve tek yerli çay mağaza zinciri Demlik, yeni açılan noktalarıyla çay severleri ağırlamaya devam ediyor. Demlik, İstanbul Moda’da açılan yeni mağazasıyla da kahvaltı mekanlarının gözdesi olmaya aday.
Hafta sonlarının en güzel planlarından olan kahvaltı, şüphesiz vazgeçilmez bir öğün. İstanbul Moda’nın ... https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Ana menüsü çay olan Türkiye’nin ilk ve tek yerli çay mağaza zinciri Demlik, yeni açılan noktalarıyla çay severleri ağırlamaya devam ediyor. Demlik, İstanbul Moda’da açılan yeni mağazasıyla da kahvaltı mekanlarının gözdesi olmaya aday.
Pazar, Şubat 11, 2018
Dubai Rüya Restoran
Anadolu mutfağını modern ve yaratıcı dokunuşlarla Dubai’ye taşıyan RÜYA, dünyaca ünlü erkek dergisi Esquire tarafından Körfez Bölgesi’nin en iyi 50 restoranı arasından birinci seçildi. Uluslararası platformda Türk mutfağının en iyi temsilcisi olma amacıyla yola çıkan RÜYA yenilikçi konsepti ile günümüze uyarlanmış Anadolu yemeklerini özel reçeteler ile sunuyor. Anadolu mutfağının lezzet ve pişirme tekniklerindeki çeşitliliğini ortaya koyan menü, Şef Colin Clague’nin 40 yıllık Anadolu mutfağı birikimi olan Rasim Özkanca ile yürüttüğü çalışmalar ile oluşturuldu. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Perşembe, Şubat 08, 2018
Sebzeli peynirli Tuzlu Tart
Çay saatleriniz için sebzelerle peynirin buluştuğu son derece hafif ve lezzetli bir tart..
Gerekli malzeme:
1 tutam ıspanak
Yarım demet dereotu
1 adet közlenmiş kırmızı biber
Yarım demet dereotu
1 küçük kuru soğan
1 adet közlenmiş kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
3 çorba kaşığı krema (40 ml)
Hamur için: 2 su bardağı (225 gr) un +1 yumurta +1 çay kaşığı kabartma tozu
+ 2 kaşık süt + 1 tutam tuz
60-70 gr tuzsuz taze lor peyniri
1 avuç kadar rende kaşar peyniri
1 çorba kaşığı un (dolu)
Gerekli malzeme:
1 tutam ıspanak
Yarım demet dereotu
1 adet közlenmiş kırmızı biber
Yarım demet dereotu
1 küçük kuru soğan
1 adet közlenmiş kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
3 çorba kaşığı krema (40 ml)
Hamur için: 2 su bardağı (225 gr) un +1 yumurta +1 çay kaşığı kabartma tozu
+ 2 kaşık süt + 1 tutam tuz
60-70 gr tuzsuz taze lor peyniri
1 avuç kadar rende kaşar peyniri
1 çorba kaşığı un (dolu)
* Unu bir kaba alıp
ortasını havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta,
süt, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 15
dk kadar bekletin.
* Ispanağı irice doğrayıp
soğanı kıyın. Sıvı yağı bir tencerede kızdırıp soğan ve ıspanağı ilave edin.
Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
1-2 dakika karıştırarak kavurun ve ıspanaklar ölünce tencereyi ocaktan
alın. Köz biber ve dereotunu doğrayın.
* Krema, peynir, yumurta,
1 kaşık un ve tuzu bir kapta karıştırın. Ispanağın fazla suyunu sıkıp peynirli
karışımla birleştirin.
* Tart hamurunu merdane
yardımıyla açıp yağlanmış kalıbının içine yerleştirin.
Sebzeli peynirli karışımı hamurun içine doldurun. Önceden ısınmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Philips Café Gaia Filtre Kahve Makinesi
Philips Café Gaia Filtre Kahve Makinesi
Hayata geçirdiği projeler ve ürünler ile yaşamı kolaylaştıran Philips, Cafe Gaia Filtre Kahve Makinesi ile kullanıcılarına mükemmel bir kahve deneyimi sunuyor. Café Gaia filtre kahve makinesi, aroma karıştırıcı özelliği ile kahveyi demliğin içinde karıştırarak, her fincan kahvede aynı lezzeti sunuyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Hayata geçirdiği projeler ve ürünler ile yaşamı kolaylaştıran Philips, Cafe Gaia Filtre Kahve Makinesi ile kullanıcılarına mükemmel bir kahve deneyimi sunuyor. Café Gaia filtre kahve makinesi, aroma karıştırıcı özelliği ile kahveyi demliğin içinde karıştırarak, her fincan kahvede aynı lezzeti sunuyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
Salı, Şubat 06, 2018
Metrelik Adana Kebabın mucidi Hasan Kolcuoğlu Küçükyalı'da
Adana'da "kebap" deyince akla gelen marka olmuş ilk isimlerden biridir Hasan Kolcuoğlu. Özellikle 1 metrelik kebaplarıyla ünlenen Kolcuoğlu, İstanbul Küçükyalı'daki yerinde İstanbullularla buluşuyor. "Metrelik Adana Kebabı’ ile meşhur Adanalı Hasan Kolcuoğlu, Küçükyalı Sahilyolu’ndaki sıcak mekanında misafirlerini ağırlıyor. Başlangıç menüsünden tatlılarına kadar her lezzette iddialı olan Adanalı Hasan Kolcuoğlu, zırhta çekilmiş kuzu etinden yapılan kebabıyla fark yaratıyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Aşkınızı Kahvenize Yazın
Akaretler’in yeni gözdesi Quppa Caffe 14 Şubat Sevgililer Günü’nde çiftlere unutamayacakları keyifli bir sürpriz hazırlıyor.
Sevgilinizle birlikte Latte’nizi içmeden önce Quppa’nın profesyonel baristaları sanatsal bir dokunuşla kahvenize kalp çizerek sevgilinizin adının baş harfini bu romantik kalbin içine hapsediyor.
https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)