Pazar, Mart 11, 2018

Organik tarım dünya nüfusunu besler


Organik üretimin, dünyada hızla artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılayamayacağını iddia eden konvansiyonel tarım savunucularının aksine, bilimsel araştırmalar organik tarımın dünyayı besleyebileceğini kanıtlıyor.


Dünyada ve ülkemizde tarımın önemi yadsınamaz, ancak tarım politikaları tek bir hedefe indirgenmiş durumda: Nüfus artışına paralel olarak ürün verimliliğini artırmak ve insanları doyurabilmek. Peki genel söylem bu yönde olsa da sosyo-ekonomik analizler bunu destekliyor mu? haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

Salı, Şubat 20, 2018



İstanbul’un en güzel sahil semtlerinden biri olan Boğaz’ın incisi Arnavutköy’de Fransız konseptli pastanesi ‘La Pierre Patisserie’ Şubat ayı itibariylehizmet vermeye başladı. Arnavut kaldırımlı taş sokaklara sahip semtin sıcaklığını hissettiren mekan, ziyaretçilerin tadını damağında bırakan lezzetler ile buluşturuyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

TAB GIDA 5 ŞANSLI ÇİFTİ SURVIVOR ADASINA GÖTÜRÜYOR


Kurulduğu günden bu yana kalite ve lezzetten asla taviz vermeyen TAB Gıda, 5 şanslı çifti Survivor’ın çekildiği Dominik Cumhuriyeti’ne götürüyor.

TAB Gıda bünyesinde yer alan Burger King®, Sbarro®, Popeyes®, Arby’s® ve Usta Dönerci® markalarından Survivor için hazırlanan “Ünlüler ve Gönüllüler Menüleri” nden sipariş veren kullanıcılar doğal güzelliği ve eşsiz doğasıyla dikkat çeken Dominik Cumhuriyeti’ne gitme şansı yakalayacaklar. 
11 Nisan 2018 tarihine kadar yapılacak çekilişle belirlenecek şanslı çiftler Haziran ayında adaya misafir olarak katılma şansı elde edecekler. Sende tarafını seç ünlüler mi,gönüllüler mi?

Pazartesi, Şubat 12, 2018

Jamaika’nın zorlu tepelerinden Türk kahve severlerin fincanına…

Dünyanın en kaliteli kahvesi Jamaica Blue Mountain® Starbucks ile Türkiye’de...

Starbucks, ‘Kahvelerin Pırlantası’ olarak kabul edilen eşsiz Jamaica Blue Mountain®’ı sadece kısa bir süre için Türkiye’deki kahve severlerin seçkin beğenisine sunuyor.

Kahvenin geldiği son noktayı temsil eden ve dünya kahve pazarında ‘Kahvelerin Pırlantası’ olarak nitelendirilen Jamaica Blue Mountain®, 1.700’lü yıllardan bu yana kahve yetiştirilen Jamaika’da, sadece Blue Mountain adı verilen yüksek tepelerde, oldukça zorlu bir süreçle üretiliyor.  https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

KAHVALTININ YENİ MODASI: DEMLİK


Ana menüsü çay olan Türkiye’nin ilk ve tek yerli çay mağaza zinciri Demlik, yeni açılan noktalarıyla çay severleri ağırlamaya devam ediyor. Demlik, İstanbul Moda’da açılan yeni mağazasıyla da kahvaltı mekanlarının gözdesi olmaya aday.

Hafta sonlarının en güzel planlarından olan kahvaltı, şüphesiz vazgeçilmez bir öğün. İstanbul Moda’nın ... https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html 

Pazar, Şubat 11, 2018

Dubai Rüya Restoran

Anadolu mutfağını modern ve yaratıcı dokunuşlarla Dubai’ye taşıyan RÜYA, dünyaca ünlü erkek dergisi Esquire tarafından Körfez Bölgesi’nin en iyi 50 restoranı arasından birinci seçildi. Uluslararası platformda Türk mutfağının en iyi temsilcisi olma amacıyla yola çıkan RÜYA yenilikçi konsepti ile günümüze uyarlanmış Anadolu yemeklerini özel reçeteler ile sunuyor. Anadolu mutfağının lezzet ve pişirme tekniklerindeki çeşitliliğini ortaya koyan menü, Şef Colin Clague’nin 40 yıllık Anadolu mutfağı birikimi olan Rasim Özkanca ile yürüttüğü çalışmalar ile oluşturuldu. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

Perşembe, Şubat 08, 2018

Sebzeli peynirli Tuzlu Tart

Çay saatleriniz için sebzelerle peynirin buluştuğu son derece hafif ve lezzetli bir tart..  

Gerekli malzeme: 


1 tutam ıspanak
Yarım demet dereotu
1 adet közlenmiş kırmızı biber
Yarım demet dereotu
1 küçük kuru soğan
1 adet közlenmiş kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ 
1 yumurta 
3 çorba kaşığı krema (40 ml) 
Hamur için: 2 su bardağı (225 gr) un +1 yumurta +1 çay kaşığı kabartma tozu  
+ 2 kaşık süt + 1 tutam tuz
60-70 gr tuzsuz taze lor peyniri
1 avuç kadar rende kaşar peyniri
1 çorba kaşığı un (dolu)


* Unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta, süt, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 15 dk kadar bekletin.
* Ispanağı irice doğrayıp soğanı kıyın. Sıvı yağı bir tencerede kızdırıp soğan ve ıspanağı ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.  1-2 dakika karıştırarak kavurun ve ıspanaklar ölünce tencereyi ocaktan alın. Köz biber ve dereotunu doğrayın.
* Krema, peynir, yumurta, 1 kaşık un ve tuzu bir kapta karıştırın. Ispanağın fazla suyunu sıkıp peynirli karışımla birleştirin.
* Tart hamurunu merdane yardımıyla açıp yağlanmış kalıbının içine yerleştirin. Sebzeli peynirli karışımı hamurun içine doldurun. Önceden ısınmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.


Philips Café Gaia Filtre Kahve Makinesi

Lezzetli ve Sıcak bir Kahve Molasının Adresi
Philips Café Gaia Filtre Kahve Makinesi


Hayata geçirdiği projeler ve ürünler ile yaşamı kolaylaştıran Philips, Cafe Gaia Filtre Kahve Makinesi ile kullanıcılarına mükemmel bir kahve deneyimi sunuyor. Café Gaia filtre kahve makinesi, aroma karıştırıcı özelliği ile kahveyi demliğin içinde karıştırarak, her fincan kahvede aynı lezzeti sunuyor.  https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Salı, Şubat 06, 2018

Metrelik Adana Kebabın mucidi Hasan Kolcuoğlu Küçükyalı'da


Adana'da "kebap" deyince akla gelen marka olmuş ilk isimlerden biridir Hasan Kolcuoğlu. Özellikle 1 metrelik kebaplarıyla ünlenen Kolcuoğlu, İstanbul Küçükyalı'daki yerinde İstanbullularla buluşuyor. "Metrelik Adana Kebabı’ ile meşhur Adanalı Hasan Kolcuoğlu, Küçükyalı Sahilyolu’ndaki sıcak mekanında misafirlerini ağırlıyor. Başlangıç menüsünden tatlılarına kadar her lezzette iddialı olan Adanalı Hasan Kolcuoğlu, zırhta çekilmiş kuzu etinden yapılan kebabıyla fark yaratıyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

Aşkınızı Kahvenize Yazın


Akaretler’in yeni gözdesi Quppa Caffe 14 Şubat Sevgililer Günü’nde çiftlere unutamayacakları keyifli bir sürpriz hazırlıyor.

Sevgilinizle birlikte Latte’nizi içmeden önce Quppa’nın profesyonel baristaları sanatsal bir dokunuşla kahvenize kalp çizerek sevgilinizin adının baş harfini bu romantik kalbin içine hapsediyor. 
https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

Çarşamba, Ocak 24, 2018

14 şubat sofranızı Sofia ile şıklaştırın

                           

Sevgililer Günü’nde kaliteli ve keyifli zaman geçirmek; romantik bir ortam, lezzetli yemeklerle sevgilisini mutlu etmek isteyenler, aşkla hazırlanan sofralarının şıklığını, Sofia Renk Renk Peçetelerin birbirinden şık tasarımları ile tamamlıyor...

Pazartesi, Ocak 22, 2018

İTALYAN MUTFAĞININ EN LEZZETLİ HALİ MEZZALUNA’DA


Şehrin en iyi İtalyan restoranlarından Mezzaluna, yeni kış menüsü ile misafirlerine unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatıyor.

Mevsimin en taze ürünleri kullanılarak oluşturulan menünün başlangıçları arasında yer alan “Kestaneli mercimek çorbası” lezzeti ve sunumu ile favori çorba tercihleriniz arasına girmeye aday! Doyurucu ve hafif bir seçenek arayanlar içinse; karışık sebze ve yeşillikler ile marine edilmiş “Füme somon salatası” iyi bir alternatif oluyor. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

Pazartesi, Ocak 08, 2018

TARLADAN SOFRANIZA: Melis



Tarladan Sofraya Doğal Lezzetler

Melis geniş ürün yelpazesinde, özenle topladığı ve mevsimin en taze sebzeleriyle hazırladığı geleneksel tatların başında gelen çeşit çeşit turşudan evde közlenmiş gibi doğal tadıyla sofraları süsleyen közlenmiş sebzelere, günün en güzel saati kahvaltıyı daha da güzelleştiren kahvaltılık soslarından konserveye kadar zengin bir lezzet çeşitliliği yer alıyor. Haberin devamı için linke tıklayınız.
https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html




Pazar, Ocak 07, 2018

Bubble Wrap İstanbul, Moda’da açıldı



İstanbul, yepyeni bir lezzet durağına daha kavuştu. Klasik waffle deneyimini farklı malzemelerle yeniden yorumlayan Bubble Wrap, Anadolu Yakası’nın kalbi Moda’da açıldı. Küçük ve sempatik mekanın özel soslarla hazırlanan lezzetleri son derece renkli ve eğlenceli.. https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

Perşembe, Ocak 04, 2018

ISPANAKLI PEYNİRLİ KEK


      

     Çayın yanında, kahvaltıda, okul dönüşü veya gün içinde atıştırmalık.. Unu az demiri, vitamini, kalsiyumu bolca bir kış keki.. Gerekli malzeme:
1 demet taze ıspanak veya yarım paket donmuş ıspanak, 
1 çay bardağı sıvı yağ (ayçiçek veya zeytinyağı), 3 yumurta....tarifin devamı için tıklayın 

Nelipide Gurme, Pideye Sınıf Atlatıyor


Alışılmışın dışındaki konseptiyle pideyi, tüm dünyanın beğenisine sunmak için Ordu’dan yola çıkan Nelipide Gurme, sıra dışı lezzetini ve farklı ‘pidecilik’ anlayışını Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına taşımayı hedefliyor. 

Cumartesi, Aralık 30, 2017

2018'e özel bir menüyle evde DAVET SOFRASI 



Çekimlerini 2016-2017 de yaptığım çeşitli çalışmalarımdan derlediğim tariflerimle bir nostalji yapıp eskiden olduğu gibi dergimin yeni yıl sayısında özel bir menü sunmak istedim. 
Atıştırmalık başlangıçlar, renkli bir kış salatası, nefis bir zeytinyağlı fava; güzel pişmiş, dumanı üzerinde tüten sıcak sosuyla rosto ve yanında bademli pilavla başlayan yemek hafif, serin bir İtalyan tatlısıyla son buluyor: Panna cotta... Afiyet olsun.Mutlu yıllar! Tarifler için devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/davet-sofrasi.html 

Pazartesi, Aralık 11, 2017

Anavarza Keven & Kekik Balı ile sağlıklı, rahat bir kış geçirin

      
Anavarza Bal, soğuk günlerin yaşandığı şu günlerde direnci artıran, vücuda performans kazandıran ve yorgunluğu gideren Keven & Kekik Balı’nı sundu. Raflardaki yerini alan Anavarza’nın özel Keven & Kekik Balı, haziran ve temmuz aylarında, Kayseri, Elazığ, Malatya ve Bingöl çevresindeki Keven ve Kekik çiçeklerinden geliyor. Haberin devamı https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/sektor.html

Pazar, Aralık 10, 2017


Zeytinyağını da zeytin gibi ekmeğimize katık edelim

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat'ın ev sahipliğinde gerçekleşen 25 Kasım Dünya Zeytin Günü ve Hasat Şenliği etkinliğinde zeytin üreticileri, ticaret borsası yönetici ve üyeleriyle ulusal ekonomi basınının önemli isimleri bir araya geldi. Zeytinağaçları altında yapılan kahvaltıda ekmeğimizi taze sıkılmış yemyeşil Akhisar zeytinyağına banarak güne başladık. Haberin devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html

Duster Efsanesi Devam Ediyor


Eylül 2017’deki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk gösterimi gerçekleştirilen Yeni Dacia Duster, evrim geçirerek tamamen yeni bir dış görünüme ve devrim niteliğinde bir değişimle yeniden tasarlanmış bir iç mekana sahip oluyor. Yeni dış tasarım, otomobilin güçlü karakterini vurgulayan daha belirgin hatlarıyla ön plana çıkıyor. Yeni Duster’ın iç mekanı ise müşterilerine kaliteli ve konforlu bir alan sunuyor. Haberin devamı: https://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html