Pazartesi, Ekim 10, 2016

SAFRAN ÇİÇEĞİYLE , MOR, KIRMIZI, TURUNCU  TARLALAR 
VE ZAMAN HASAT ZAMANI 

Safranbolu – Yörük Köyü
 Bir çok Sonbahar yaşanmıştı Hasat Zamanı Safran Çiçeğinde... Yine Bir Sonbahar bereketini damlatırken yağmur damlaları, sararsa da yapraklar biraz daha, düşmüşken ayaklarınızın ucuna, hadi koşun, uzanın boylu boyunca  Mor, Kırmızı , Turuncu tarlalara… 

Duru Bulgur’dan ayın lezzeti: Aşure 


Mutfak kültürümüzün en lezzetli tatlarından Aşure, Muharrem ayının başlamasıyla evlerde kazan kazan pişirilmeye, konu komşuya dağıtılmaya başlandı. Bereketin ve dayanışmanın sembolü bu güzelim tatlıyı bir de Duru Bulgur’un size özel hazırlanan Duru Lezzetler'den Sütlü Aşure tarifi ile hazırlamaya ne dersiniz? http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Çarşamba, Ekim 05, 2016

PORTAKALLI AŞURE

AYVALI PORTAKALLI AŞURE

Kış aylarında aşureler nar taneleri ile renklenir, daha da bereketlenir..


20 KASE İÇİN GEREKLİ MALZEME:
1 SU BARDAĞI AŞURELİK BUĞDAY (Akşamdan ıslatılacak)
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ KURU FASULYE
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
4-5 TANE KURU İNCİR
7-8 TANE KURU KAYISI
1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM
YARIM ÇAY BARDAĞI KUŞ ÜZÜMÜ
1 ADET PORTAKAL
1 ADET AYVA veya ELMA
1.5 SU BARDAĞI 
TOZ ŞEKER

ÜZERİNE SERPMEK İÇİN:
TARÇIN
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ
NAR TANELERİ 

1. Buğdayı akşamdan ıslatıp sabahleyin suyunu süzün. Büyükçe bir tencereye koyup üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Buğdaylar yumuşayana kadar pişirin. Yıkanmış süzülmüş pirinci ekleyip pirinç yumuşayana kadar pişirmeye devam edin ( orta ateş)
2. Haşlanmış nohut, fasulye ve doğranmış (minik minik olsun) kuru kayısı, kuru incir ve üzümleri ekleyin. Karıştırın ve 5 dakika sonra küçük küp küp kesilmiş ayvayı ilave edin.
3. Portakalın kabuğunu rendeleyip tencereye ilave edin. Kabuğunu soyup portakalı minik minik doğrayın ve aşureye ekleyin. Kaynadıkça yavaş yavaş koyulaşıp kıvam alacaktır. Gerektikçe azar azar sıcak su ekleyin.
4. Son olarak 1.5 su bardağı toz şeker ilave edin ve 10-15 dakika daha orta-kısık arası ateşte pişirin.
5. Sıcakken kaselere doldurup üzerine tarçın serpin. Dövülmüş ceviz nar taneleri serpiştirip soğumaya bırakın. Afiyet olsun. “Bolluk bereket, sağlık şifa olsun” diyerek dağıtın…

Çarşamba, Eylül 28, 2016

Demiri pekmezden çinkoyu köfteden alsın..

Okulların açılmasıyla birlikte özellikle okul çağındaki çocuklarda görülen hastalıklar da artıyor. Bu durumu önlemek için çocukların bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Ispanak, yumurta, mandalina, köfte, balık, bulgur, nohut.. 
Çocuklarınızın sağlığı için renkli de dengeli gıda almalarını sağlayın. http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html


Bulgur, makarna ve pirinçten daha sağlıklı bir besin 


Bulgurdaki B grubu vitaminleri, folik asit ve lifin pirinç ve makarnadan yüksek olduğunu belirten Duru Bulgur Beslenme Uzmanı Seçil Kenar, beslenmede ve kilo kontrollerinde pirinç ve makarna yenilmesi yerine, bulgurun tüketilmesinin önemini vurguladı. Kenar, sağlıklı kilo vermek için özellikle diyet listelerine tok tutma özelliği doğal bulgurun eklenmesini de tavsiye etti. http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html 

Pazartesi, Ağustos 29, 2016

Yaz sofranızı Kabak musakka ile lezzetlendirin..

Yaz demek domates, biber, patlıcan, kabak demek... Bamya, yeşil fasulye, dolmalık biber, börülce demek.. Kavun, karpuz, şeftali, mürdüm, kızılcık demek..

Kabak deyince de çeşit bol. Sakız kabağı, Girit kabağı, körpesi, irisi, dolmalık, kızartmalık derken kabak elimize geçince her türlü pişiriyoruz. Mücver, musakka, dolma, kızartma, türlü, pirinçli kabak, zeytinyağlı ekşili kabak.. Tek başına piştiği gibi pek çok malzemeye de eşlik ediyor. Ege'li bir komşum "biz börülce yemeğine 1 tane de kabak koyarız" demişti.. Ben de bamya yemeğine bir kabak doğrayıp ekledim, çook yakıştı! Deneyin derim..

Ve kabağa beşamel sos da yakışır, peynir, yoğurt da.. Cevizli yoğurtlu kabak salatası da yaptım bu yaz. Şimdi nefis bir "Kabak Musakka" tarifim var size.. Bu fotoğrafta gördüğünüz güveçteki musakkayı Yunan adalarından biri olan Samos'da tatmıştım. Aslında bizim kıyma ile yaptığımız kabak, patlıcan, patates musakkanın hemen hemen aynısı.. Fark yaratan ise üzerindeki nefis beşamel sosla birlikte birer kişilik güveçlerle fırınlanmış olması..

KABAK MUSAKKA
Malzemesi:
3 adet körpe kabak
250 gr kıyma
2 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber 
Beşamel için:
2 su bardağı süt
30 gr tereyağ (2 kaşık)
30 gr un (2 kaşık)
Tuz
Kabakları yuvarlak dilimleyip zeytin yağda hafifçe kızartıp kağıt peçete üzerine çıkarın. Soğanı kıyıp kıyma ve salça ile güzelce kavurun. Güveçlerin içine kıymayı ve kabakları kat kat döşeyin (tek bir kaba da olabilir). Beşamel sos için ufak ve derin bir sos tavasında eriyen tereyağında unu kavurup azar azar süt ekleyerek akışkan kıvama gelene kadar pişirin. Hemen kabakların üzerine kalınca bir kat halinde dökün. Üzerinin iyi kızarması için bir yumurtayı çırpıp beşamelin üzerine fırça ile sürün.180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Cuma, Ağustos 26, 2016

Duru Bulgur'da çeşitler zengin, seçenek çok..

Duru Bulgur, bulgur çeşitleriyle de lider

Türk bulgurunu dünyaya tanıtmayı misyon edinen Duru Bulgur, taş değirmen kullanarak ürettiği birbirinden lezzetli bulgur çeşitleriyle her damak zevkine hitap ediyor. Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, Türk Bulgurunu dünyaya tanıtmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını, her ülkenin damak zevkine uygun bulgur ve bulgurlu inovasyon ürünleri geliştirerek Ar-Ge’ye ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi.


Türkiye’nin lider gıda firmalarından Duru Bulgur, ürettiği 15 çeşit bulgurla sektöründe de lider durumda yer alıyor. Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla bulgurla ilgili sağlıklı ve doğal ürünler geliştirdiklerini söyledi. Bu amaçla Ar-Ge’ye ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten İhsan Duru, “Bulgurlu ürünlerimizi geliştirirken sağlıktan, doğallıktan ve lezzetten asla ödün vermiyoruz. Yurt dışı çalışmalarımızda da gittiğimiz ülkenin damak zevkine, yemek kültürüne göre bulgurlu tarifler ve yemekler geliştiriyoruz. Pirinç hayranı Çinlilere bulguru sevdirdik, makarna, pizza hayranı İtalyanları bulgurla tanıştırdık” diye konuştu.


Bulgur çeşitleri altı sınıfta toplanıyor


Genel olarak renk ve özellikleri bakımından bulgur çeşitleri; Sarı, Esmer ve Kepekli Bulgur olmak üzere üç ana sınıftan oluşuyor. Dünya ve Türk mutfağında en çok tanınan ve tüketimi fazla olan bulgur çeşitleri ise boyutlarına göre altı sınıfta toplanıyor. Bunlar; Pilavlık, Köftelik, Başbaşı, Çiğköftelik, Midyat ve İri Pilavlık olarak sınıflandırılıyor. Bu çeşitlerin tamamı, sarı, esmer ve kepekli bulgur olarak üretilebiliyor. 


Başbaşı Bulgur bambaşka


Son derece lezzetli olan ve her geçen gün popülerliği artan Duru Bulgur’a ait Başbaşı Bulgur, buğdayın en doğal halinden, taş değirmende kırılmadan kabuğu soyularak üretiliyor. Besin değeri olarak tam buğdaya yakın olan oldukça iri taneli ve lezzetli olan Başbaşı Bulgur’dan yapılan pilavlar özellikle çocuklar tarafından çok seviliyor. 


Hem Doğal Hem Kolay Bulgur: Duru Dual 


Duru Bulgur, yemek yapmaya vakti olmayan tüketicileri için ürettiği Dual Bulgur serisiyle taş değirmenin eşsiz lezzetini ve doğallığını sofralara taşıyor. Duru Dual Bulgur Serisi, kullanım kolaylığı ve zamandan tasarruf sağlayan tamamen doğal hiçbir katkı maddesi içermeyen bulgur karışımlarından oluşuyor. Duru Dual ürünlerinin içeriğindeki tüm bileşenlerin (bulgur-mantar, bulgur - nohut, bulgur - mercimek, bulgur -şehriye) pişme süreleri de aynı… Bir porsiyon (60 gr) Duru Dual’den günlük protein miktarının %15’ini alabiliyorsunuz. 

Duru Dual ürünler; Mantarlı Bulgur, Nohutlu Bulgur, Mercimekli Bulgur ve Şehriyeli Bulgur çeşitlerinden oluşuyor. 



Perşembe, Haziran 30, 2016

DONDURMADA YEPYENİ İTALYAN LEZZETİ PERNIGOTTI IL GELATO…

Pernigotti’nin 156 yıllık çikolata ve dondurma üretimindeki deneyimi ve ustalığından doğan enfes Pernigotti Il Gelato, dondurma tutkunlarını İtalyan lezzetiyle buluşturuyor.

Farklı ve özel lezzetiyle bambaşka bir çikolata deneyimi yaşatan Pernigotti, şimdi dePernigotti Il Gelato markasıyla İtalyan dondurmasının enfes lezzetini dondurma tutkunlarıyla buluşturuyor.  


Yaz tatilinde çocuklar için eğlenceli ve sağlıklı atıştırmalıklar, doyurucu bol peynirli kahvaltılar!

Keyifle yenilebilen eğlenceli peynirler, renkli süslenmiş tabaklardaki sağlıklı atıştırmalıklara hangi çocuk hayır diyebilir ki? Peyniri günün her saati yenilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren ve peynir yemeyenlere de peyniri sevdiren Muratbey Peynirleri Beslenme uzmanları, yaz tatilinin başlamasıyla çocukların... http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html 

Cuma, Haziran 17, 2016



Kayseri güzellikleri ve lezzetleriyle bir gezi...
Geçtiğimiz nisan ayında, Radisson Blu HotelKayseri’nin daveti ve ev sahipliği ile çok keyifli bir Kayseri gezisi yaptık. Yemek, gezi ve mekan yazarı blogger dostlarla birlikte hem Kayseri’yi tanıma hem de Kayseri mutfağının lezzetlerini tatma fırsatı bulduk. Arka arkaya seyahatler ve araya giren çekimler, festival organizasyonu derken Kayseri gezi notlarımı yazıya aktarmaya nihayet vakit bulabildim. 
Devamı http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html

Salı, Haziran 14, 2016


Ramazan Sofraları Yudum Kızartma
Ustası’yla Şenleniyor!


Türkiye’nin en büyük sıvı yağ üreticisi Yudum Gıda’nın kızartmalar için özel olarak ürettiği Yudum Kızartma Ustası ile Ramazan ayında iftar sofraları şenleniyor. Kızartmalar daha az yağ çekiyor, börekler ve patatesler çıtır çıtır olurken, sebzeler kızardığında diri kalıyor. http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html 
Doğadan’dan Ramazan’da sindirim sisteminizi rahatlatacak
farklı lezzetler


Türk mutfağının birbirinden enfes lezzetlerinin buluştuğu sahur ve iftar sofralarınıza Doğadan Papatya, Doğadan Rezene ve Doğadan Form çayları ile bitkilerin iyiliğini katın. Doğadan, Ramazan ayında fonksiyonel çayları ile sindirim sisteminizi rahatlatacak ve kilo kontrolünüze yardımcı olacak.

40 yıllık uzmanlığı ile bitkilerin iyiliğini en sağlıklı, en doğal ve en kaliteli şekilde sunan Doğadan’dan Ramazan döneminde sizi rahatlatacak alternatifler… Doğadan Papatya: Sindirimi kolaylaştırıcı desteğiyle ve rahatlatıcı etkisi ile Ramazan döneminde vazgeçilmeziniz olacak. Doğadan Rezene: Yemek sonrasında içinizi rahatlatan doğal bir seçim yapabilirsiniz. Doğadan Form Kayısılı - Erikli ve Doğadan Form Kiraz Saplı İftar sonrası farklı lezzetleri ile keyifle içeceğiniz aynı zamanda kilo kontrolünde yardımcı seçenekler.

Pazartesi, Haziran 13, 2016

Uzakdoğulular bulguru sevdi

Duru Bulgur, Türk bulgurunu Uzakdoğu’yla tanıştırdı


Pirinç tutkunu Taylandlılardan bulgura tam not


Uzakdoğu ülkelerine yönelik tanıtımlarını yoğunlaştıran Duru Bulgur, Tayland’da düzenlenen “THAIFEX World of Food Asia” Gıda Fuarı'na bulgur çeşitleriyle çıkarma yaptı. Pirinç tutkunu Taylandlıları ilk kez lezzetli Türk bulguru ile tanıştıran Duru Bulgur, fuar katılımcılarından tam not aldı. Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, Başta Çin, Japonya, Filipinler, Singapur ve Tayland olmak üzere birçok Uzakdoğu Asya ülkesinde bulgur üzerine yoğun tanıtım çalışmaları yaptıklarını ve büyük ilgi gördüklerini kaydetti.


Türk bulgurunu dünyaya tanıtmayı kendisine görev edinen Duru Bulgur, Uzakdoğu’da da bulguru sevdirmeye kararlı. Duru Bulgur, bu amaçla 25-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Bangkok’ta düzenlenen “THAIFEX World of Food Asia” Gıda Fuarı'na katıldı. Gıda üretim süreçlerinin tüm aşamalarında yer alan firmaların katıldığı fuar, yiyecek-içecek sektöründeki küresel oyuncuların da bir araya geldiği dev organizasyonlar arasında yer alıyor. Daha çok pirinç tüketen Taylandlıları ilk defa bulgurla tanıştıran Duru Bulgur, fuarda başarılı bir tanıtım gerçekleştirdi.


Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru,yoğun katılımın olduğu fuarda Taylandlıların Türk bulgurunu çok sevdiğini söyledi. Pirinç üretimi ve tüketiminin yoğun olduğu ülkede buğday ve buğday ürünlerinin hiç bilinmediğini vurgulayan Duru, “Pirinçten daha sağlıklı olan bulguru fuar ziyaretçilerine anlattık. Ayrıca bulgurlu yemekler yaparak bulgurun lezzetini tatmalarını sağladık. Çok yoğun ilgi gösterdiler. Ayrıca ilk kez tattıkları bulgurlu yemeklerin lezzetini çok beğendiler. ”dedi. 


Hedef pirinç tutkunu Asyalılara bulgur yedirmek


İhsan Duru, şunları kaydetti: “ Duru Bulgur olarak başta Çin, Japonya, Filipinler, Singapur ve Tayland olmak üzere birçok Uzakdoğu Asya ülkesinde bulgur üzerine yoğun bir tanıtım çalışması yapıyoruz. Tanıtıma ciddi bütçeler ayırıyoruz. Bulguru o ülkeye gönderip sahipsiz bırakmıyoruz, kabul görmesi için onların yemeklerine uyguluyor, kendi dillerinde yemek tarifleri kitapları dağıtıyoruz. Duru Bulgur olarak hem iç pazarda hem de ihracat anlamında sektörün lideriyiz. Hedefimiz bütün Asya’yı boydan boya bulgurla donatmak.”