Perşembe, Eylül 10, 2015

Güne Cafe Swiss'de başlayın

Swissôtel The Bosphorus, İstanbul bünyesindeki Cafe Swiss, yenilenen yüzü, İsviçre’nin ince zevkini Türk kültürünün sıcaklığıyla birleştiren etkileyici dekorasyonu, nefes kesen boğaz manzarası ve açık mutfak konsepti ile açık büfe kahvaltı keyfini muhteşem bir deneyime dönüştürüyor.

İçeride 220, dışarıda 80 kişilik kapasiteye sahip olan Cafe SwissDünya mutfağını ayağınıza getiriyor. Türk kahvaltı kültürünün yanı sıra Avrupa ve Amerikan kahvaltı mutfağının da keyfini sürmenize olanak sağlıyor. Size özel hazırlanan menüdeev yapımı, fırından taze çıkmış ekmeklerden, kişiye özel şişelenmiş meyve suları ve süt çeşitlerine kadar damak tadınıza göre seçebileceğiniz her türlü seçenek sizi bekliyor!

Zengin açık büfe kahvaltı ve alakart çeşitleri, omlet, özel soslar eşliğinde Belçika usulü waffle, Fransız usulü kızarmış yumurtalı ekmek, buttermilk pancake ve birbirinden değişik peynir çeşitleri ile dayanılmaz tatlar sunan Café Swiss,nefis bir kahvaltı ile güne başlamanın ayrıcalığını yaşatacak benzersiz bir lezzet yolculuğu vaat ediyor.  

Café Swiss, zengin yemek seçenekleri, geleneksel tatları ve çocuk menüsü ile misafirlerine eşsiz bir deneyim yaşatıyor. All Day Dining konsepti ile sabah, öğle, akşam farklı seçeneklerle misafirlerini ağırlayan Café Swiss, hem serinletici bir içki hem de keyifli yemekler için mükemmel bir ortam sunuyor.

Birçok damak tadına hitap eden Cafe Swiss menüsü, İsviçrelilik kimliğini de öne çıkaran Vitalitykonseptine uygun az yağlı ve sağlıklı seçeneklerin yanı sırabeslenme dostubarista corner ile taptaze kahve ve çayları da tiryakileriyle buluşturuyor.
Café Swiss, hafta içi her gün ve Cumartesi, Pazar günleri 6.30- 10.30 saatleri arasında güne enerjik ve pozitif başlamanın en güzel yolu…
Gün boyunca eşsiz seçeneklerle hem göz hem de damak zevkine hitap eden Café Swiss, 06:30-10:30, 12:00-15:00 ve 18:00-23:00 saatleri arasında üç farklı konsept sunuyor.

Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için: (212) 326 29 90



Perşembe, Eylül 03, 2015

Keçi sütünden Tereyağı

Bu Lezzet Yüzde Yüz Keçi Sütünden

Türk yemek kültürü için vazgeçilmez bir lezzet olan tereyağı, keçi sütü lezzetiyle buluştu. Peynir ve süt çeşitleri ile tüketicinin damak zevkine hitap eden Baltalı Gıda, şimdi de yüzde yüz keçi sütü kullanılarak ürettiği doğal tereyağı ile sofralarınızda.

Her öğün sofralara lezzet katmaya devam edenBaltalı Gıda’nıniçerisinde trans yağ bulunmayan ve hiçbir kimyasal işlemden geçmeden tamamen doğal olarak üretilen %100 Baltalı Keçi Tereyağı, 200 gramlık ambalajı ile raflarda yerini aldı.

İçerdiği protein ve yağ oranı ile inek sütünden ayrılan, anne sütüne en yakın süt olarak bilinen keçi sütü ile üretilen tereyağı, herhangi alerjik reaksiyona da neden olmuyor.

A,D ve E vitamin kaynağı, aynı zamanda fosfor, potasyum ve kalsiyum minarellerince zengin olantereyağı, kahvaltı ve yemeklerde gönül rahatlığı ile tüketilebilirken, hem çocukların hem de yetişkinlerin günlük vitamin ve enerji ihtiyaçlarını karşılamaya da yardımcı oluyor.

%100 Baltalı Keçi Tereyağı, tüm zincir market veşarküterilerde tüketicilerle buluşuyor.

Baltalı hakkında: 

Baltalı Çiftliği, Ege’nin verimli topraklarının bereketli kıyılarla buluştuğu çok özel bir bölgede, İzmir Seferihisar'da yer almaktadır. Toplam 100 dönüm arazi üzerinde kurulu, etrafı zeytin ağaçları ile çevrili bu çiftlikte, işine tutkuyla bağlı uzmanlardan oluşan Baltalı ekibi, yoğun bir çalışma ile Türkiye’ye özel saf bir keçi ırkı yaratmıştır. Yüksek süt verimi olan, 365 gün sağım yapılabilen bu keçi ırkından oluşan Baltalı Çiftliği, bugün Avrupa’nın en büyük ve modern keçi çiftliklerinden biri olarak gösteriliyor.  

Baltalı’nın ürün gamında; % 100 keçi sütünden günlük pastörize keçi sütü, light günlük pastörize keçi sütü,  keçi sütü(uht), çikolatalı sütkeçi peyniri, light keçi peyniritulumpeyniri, kaşar peyniri, dil, hellim, lor, sürülebilir keçi peynirilabneharmola,  krem keçi peyniri, Baltalı Büşevde rahatlıklayapılabilen kolay yoğurt ve 100% keçi sütünden tereyağı bulunmaktadır.


Cuma, Ağustos 21, 2015


Bocused’Or,kendine güvenen şefleri 27 Kasım 2015’de İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Türkiye Milli Seçmelerine davet ediyor!



İzleyici kitlesi ve yarattığı heyecanla‘’Mutfak Olimpiyatları’’ olarak da bilinen, dünyanın en önemligastronomi yarışması Bocused’Or’un Türkiye Milli Seçmeleri için başvurular başladı! 

Sirha İstanbul kapsamında gerçekleşecek olan ve 22 yaşını doldurmuş tüm profesyonel şeflerin katılabileceği yarışmanın son başvuru tarihi 13 Eylül 2015.
Bocused’Or Milli Organizasyon Komitesi tarafından seçilen 4 adayın, belirlenen temalar altında gün boyu kıyasıya yarışarak hünerlerini sergileyeceği Bocused’Or Türkiye Milli Seçmeleri, 27 Kasım’da İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Uluslararası alanda gastronomideki son trendleritakip eden, profesyonelşefler arasında network kurarak, fikir ve deneyimlerin paylaşılmasını amaçlayan Bocused’Or’un Türkiye Milli Seçmeleri’ne ünlü şef Rudolf Van Nunen başkanlık edecek.
Bocused’Or Türkiye Milli Seçmeleri’ndekazanan,ulusal ve uluslararasışeflerden oluşan jürinin yapacağı puanlamaya göre belirlenecek.Yapılan puanlama sonucu birinci olan şef, Mayıs 2016’daSirha Budapeşte kapsamındadüzenlenecek olan Bocused’OrAvrupa Final Etabı’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanacak.
Katılım koşulları ve başvuru formu için Sirha İstanbul’un web sitesini ziyaret edebilir ya da aşağıdaki adrese mail atabilirsiniz.

**Türkiye’de ilk defa Mart 2013’teSirha İstanbul kapsamındagerçekleşenBocuse d’Or'un kazananıünlüşefGürcanGülmez ve ekibiolmuştu. GürcanGülmez ve ekibi, Mayıs 2014’te Stockholm'degerçekleşenAvrupaSeçmeleri’nde Bocuse d’Or’unruhunuyaşayarakTürkiye'yitemsiletti.

Sirha İstanbul 2015, restoran, otel işletmeleri ve yiyecek-içecek sektörünü tek bir alanda buluşturuyor.Hızla artan katılımcı sayısı, profesyonel ziyaretçi kitlesi ve sektörde trendleri belirleyen etkinlikleriyle, 26 -28 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde 3. kez sektörü bir araya getirecek.

Salı, Ağustos 18, 2015


“KIPLING”  İLE OKULA DÖNÜŞ DAHA DA EĞLENCELİ ve RAHAT!
Dünya çanta modasına yön veren, eğlenceli ve kullanışlı tasarımları ile okul alışverişlerinin vazgeçilmez adresi Kipling, “Back To School” koleksiyonuyla, okula dönüş sezonunu neşe içinde karşılıyor. Renk, desen ve tasarımlarındaki çeşitlilikle dikkat çeken çantalar, çocuklara sağladığı kullanım kolaylığının yanı sıra okul kıyafetlerine de şıklık katıyor.  Geniş iç hacimleri, ergonomik sapları ve sağlam arka panelleriyle tüy kadar hafif çek-çekli sırt çantaları öğrencilerin hayatını kolaylaştırıyor. 
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
CAFE SWISS YENİLENEN YÜZÜYLE KONUKLARINI AĞIRLAMAYA HAZIR…

Swissôtel The Bosphorus, İstanbul bünyesindeki Cafe Swiss, 
yaşam boyu başarı ödülü sahibi dünyaca ünlü içmimar Khuan Chew’ un sade mimarisi ile yepyeni bir görünüme kavuştu. Cafe Swiss, İsviçre’nin ince zevkinin ve sadeliğinin Türk kültürünün sıcaklığıyla harmanlandığı, ahşap sanatının tüm inceliklerinin kullanıldığı yeni yüzüyle misafirlerini ağırlamaya başladı. 

http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Cuma, Haziran 05, 2015

Taze, doğal, orgranik lezzetler






Organik yaşamın lezzetli adresi İda Bahçe, insan ve doğa dostu tarım, doğal ve katkısız gıda için yola çıkmış bir idea, bir çaba. 

Kaz Dağ’ında bulunan bahçelerinde yetiştirdiği doğal ve katkısız ürünleri hiçbir müdahalede
bulunmadan doğal yöntemlerle tüketicisiyle buluşturuyor. Sağlıklı ve organik ürün tercih
edenlere www.idabahce.com adresi üzerinden en taze ve lezzetli alternatif olarak hizmet
Kaz Dağı doğal florası ile zengin bir toprağa sahip, burada yetişen sebzeler, meyveler, doğal
otlar, baharatlar ve elde edilen ürünler; yaşamını lezzetli ve sağlıklı gıdalarla zenginleştirmek
isteyenler için harikulade seçenekler sunuyor.
İda Bahçe bölge iklim ve coğrafyasında yetiştirdiği sebze ve meyveleri gönderim gününün bir
gün öncesinde dalından toplayarak gurme tat düşkünlerine en taze iletileri, en lezzetli haliyle
göndermeye gayret gösteriyor. Ayrıca sayfasında sadece mevsiminde tüketilebilecek ürünlere
yer verirken, “elimizde yok”, “mevsimi değil” demekten de çekinmiyor.


İda Bahçe ürün gamında mevsim sebze ve meyvelerinin yanı sıra gurme kahvaltılıklar,
sızma zeytinyağları ve zeytin yağlı sabunlar, kavanoza kurulmuş lezzetler, güneşte
kurutulmuş meyve ve çiğ yemişler, Kaz Dağı’nın otlarından bitki çayları ve baharatlar,
geleneksel yöntemlerle yapılmış eskilere ait ekmekler, lezzetli bakliyatlar ve gurme unlar yer
Kahvaltılık kategorisinde zengin bir ürün yelpazesi bulunan İda Bahçe; doğal otlarla beslenen
keçi, koyun ve inek sütünden peynirler, % 75 tane oranıyla kurulan sadece şeker ve limon
ilave edilerek pastorize edilmemiş reçeller, bahçelerinden toplanan zeytinler, bir gün önce
toplanmış doğal yumurtalar, yöresel ekmeklerle lezzet düşkünlerine çok keyifli bir hafta sonu
kahvaltısı vaat ediyor.

Zeytin yağının rafine edilmemiş en saf sızma halini elde eden İda Bahçe bu tecrübesini doğal
ürünler kullanarak yaşam kalitesini artırmak isteyenlere lavantadan keçi sütüne, farklı tatlarla
birleştirdiği zeytin yağı sabunları sunarak taçlandırıyor.
Sağlığına ve beslenmesine dikkat edenler, yediklerinin doğal, katkısız ve lezzetli olmasını
talep edenler ve kestane unundan nohut ekmeğine aslında gurme lezzetler peşinde olanların
tercih edebileceği güzellikte ve çeşitte ürünü İda Bahçe çatısında bulmanız mümkün.
İyilikle üreten, bir tıkla Kaz Dağı’ndan mutfağınıza en özendiği lezzetleri ileten İda Bahçe
keşfedilmeye değer.
www.idabahce.com
www.facebook.com/idabahce
www.instagram.com/idabahce




Pazartesi, Haziran 01, 2015

KANDİL SİMİDİ

Gerekli malzeme:

125 gr margarin

1 çay bardağı zeytinyağı

2 çorba kaşığı yoğurt

1 adet yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı mahlep

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı kepekli un

Aldığı kadar normal buğday unu

Üzeri için:

1 adet yumurta beyazı

2-3 kaşık çiğ susam

- Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta

sarısı, zeytinyağı, yoğurt, mahlep, şeker, sirke ve

tuzu karıştırın. Kepekli un ve kabartma tozunu

ekleyin. Normal buğday unundan 1 bardak kadar

ilave edip yoğurmaya başlayın. Aldıkça un ilave

ederek ele yapışmayan homojen kıvamlı bir

hamur halini alıncaya kadar yoğurun. Hamuru 15

dakika dinlendirin.

- Hamurdan küçük parçalar koparıp tezgâh

üzerinde yuvarlayarak uzatıp fitil haline getirin.

Uçlarını birleştirerek minik simitler halinde

hazırlayın. Halkaları önce çırpılmış yumurta

beyazına sonra susama batırıp yağlanmış fırın

tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180

derece fırında renk alıncaya kadar 25-30 dakika

pişirin. ( Gülhan Kara - Çay Saati kitabından)

Salı, Mayıs 26, 2015

Ünlü Şef Carlos Le Cuistot Dünya mutfağını evinize taşıyor

Belçikalı Ünlü Şef Carlos Le-Cuistot, “LE CUISTOT” İle Dünya 
Mutfağını Evinize Taşıyor 



Belçikalı Ünlü Şef Carlos Le-Cuistot, en taze malzemeleri özenle seçerek, 
kesinlikle konserve ya da donmuş ürünler kullanmadan, dünya 
mutfağının seçkin yemeklerini sizlerin beğenisi için günlük olarak hazırlıyor. Dilerseniz sizin mutfağınızda!




Le Cuistot, ister bireysel ister büyük gruplar olsun, eşsiz bir zarafetle hazırlanan, 
tarz ve yaratıcılığı da kapsayan dünya mutfağından binlerce lezzeti sizin için 
pişiriyor, siz de yalnızca ısıtıp tadını çıkarıyorsunuz.
Le Cuistot, binlerce lezzetin yanı sıra özgün metodlar kullanılarak hazırlanan el 
yapımı pasta ve tatlı seçenekleriyle de damağınızda leziz tatlar bırakmaya hazır.
Yemek servisinin organizasyonlardaki önemine de dikkat çeken Le Cuistot, 
kokteyl, davet, açılış gibi her türlü organizasyonlar için sunduğu catering 
hizmetiyle de fark yaratıyor. Catering hizmetini büyük bir uzmanlıkla bir adım 
ileriye taşıyan Le Cuistot, kişiye özel hazırlanan menüleriyle müşterilerinin 
ihtiyaçlarına yanıt veriyor. 

Detaylı bilgi ve siparişleriniz için http://www.le-cuistot.com/ana-sayfa-tr.ws adresini ziyaret edebilirsiniz.

Cuma, Mayıs 15, 2015

İmkansız Tarifin Kolay Yolu


Gurme Yazar ve Yemek Danışmanı Gülhan Kara, Fairy sponsorluğunda hazırlayıp sunduğu kendine has lezzetli, yaratıcı ve pratik tarifleriyle, Türkmax Gurme izleyicileriyle buluşuyor.
Fırından çıktığı zaman iştah kabartan, ancak hazırlık aşamaları ve çıkardığı bulaşıklar nedeniyle imkansız gibi görünen lezzetler, Gülhan Kara’nın pratik ipuçları ve samimi anlatımıyla ekranlarınıza geliyor. İmkansız Tarifin Kolay Yolu’nda, ağırlıklı olarak fırın yemeklerini içeren ve kolayca hazırlanıp her öğünü ziyafete çeviren tariflerin yanı sıra, mutfakta hayatınızı kolaylaştıracak bazı ipuçları da bulacaksınız.
Lokal lezzetlerle birlikte, farklı kültürlerin mutfaklarına da yer veren “İmkansız Tarifin Kolay Yolu”, Gülhan Kara’nın keyifli anlatımıyla hafta içi hergün, saat 19.10’da Türkmax Gurme’de. 

Perşembe, Nisan 09, 2015

Fırıncılık Dünya Şampiyonası


Dünyanın en prestijli fırıncılık yarışması, 9- 16 Nisanda ilk kez İstanbul’da


Türkiye Fırıncılar Milli Takımı, dünya fırıncılık şampiyonası ön elemesinde pide, açma ve karalahana ekmeğiyle yarışacak 




Fırıncılık sektörünün dünyadaki en prestijli yarışması olan Fırıncılık Dünya Şampiyonası ön elemeleri ‘Louis Lesaffre Cup’ın Afrika – Akdeniz Bölgesi seçmeleri 9-16 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştiriliyor. 
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html


Salatanın Meksikalısı Ranchero’da

İstanbul’un Meksikalısı Ranchero’nun tercihe göre et, tavuk, deniz mahsulleri veya sadece mevsim yeşillikleri ve özel soslarla hazırlanan “düşük kalorili, bol lezzetli” egzotik salataları, damak tadından taviz vermeden formunu korumak isteyen lezzet tutkunlarını bekliyor. Ranchero, Meksika yemeği seven müdavimlerine, taze mevsim sebzeleri, özel garnitürler ve patentli soslarla hazırlanan egzotik salata mönüleri sunuyor. Mekana özgü bir lezzet olan Ranchero Salad, sadece yeşilliklerden oluşan vejetaryen lezet Mexican Cesar Salad, karidesle hazırlanan Ensalada Con Camarones, mısır ya da buğday unundan yapılan tortilla kabuğu içinde servis edilen Taco Salad, yeni bir tarif Ensalada Unica ve exotica sos ile hazırlanan Ensalada Con Atun, Ranchero’nun favorileri arasında yer alıyor. Mekanın Suadiye, Nişantaşı ve Trump Cadde şubelerindeki salata mönülerinde fiyatlar 22,50 TL ile 28,50 TL arasında değişiyor. Söylemesi zor isimlere sahip olsalar da özellikle öğle ya da akşam öğünlerinde hafif ve sağlıklı tatlar arayanlar Meksikalı&Türk bir aile tarafından işletilen Ranchero’nun Türk damak tadına uygun zengin salata mönüsünden seçimler yapabilir.
Bilgi ve Rezervasyon için: www.ranchero.com.tr

Salı, Mart 31, 2015

7 Nisan'da Alanya HEP Üniversitesi'nde


7 Nisan Salı günü Alanya Hep Üniversitesi Gastronomi bölümünün daveti üzerine Alanyalılar'la ve üniversiteli gençlerle buluşuyoruz..
Konumuz tabii ki mutfak.. Çok lezzetli bir söyleşi olacak, bekleriz!