Salı, Mart 31, 2015

7 Nisan'da Alanya HEP Üniversitesi'nde


7 Nisan Salı günü Alanya Hep Üniversitesi Gastronomi bölümünün daveti üzerine Alanyalılar'la ve üniversiteli gençlerle buluşuyoruz..
Konumuz tabii ki mutfak.. Çok lezzetli bir söyleşi olacak, bekleriz!

Perşembe, Şubat 19, 2015

Pırasa Soslu Çipura ve Febreze...

Koku duyumuz, hayatımız ve davranışlarımız üzerinde gerçekten etkilidir. Özellikle de yemek kokuları... Burnumuza hoş gelmeyen bir pişirme kokusu iştahımızı da yemek keyfimizi de kaçırır, olumsuz yönde etkiler. Özellikle mutfakta yemek pişirirken ya da malzeme hazırlığı yaparken "kötü koku" olarak tanımladığımız bazı kokular kaçınılmazdır. Lezzete olumsuz bir etkisi olmasa da yemek pişirme tercihlerimizi olumsuz etkiler. Örneğin İşkembe çorbası, sarımsak, balık, kızartma yağı gibi istemediğimiz ve her yere sinen, kolay kolay da gideremediğimiz kokular.
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html 

Pazar, Şubat 15, 2015

Kokusu, tadı, rengi ile özel çaylar

Kokusu, tadı, rengi ile özel çaylar

Geçtiğimiz haftalarda blog yazarlarına özel bir çay tadım etkinliği düzenlendi. Beşiktaş Akaretler'de bulunan Mert Soley'in sahibi olduğu Cup Third Wave Ccoffee Shop'da Asia Chai Art Halil Ulaş'tan uzakdoğunun egzotik ve şifalı çaylarını dinlerken aynı zamanda da keyifli bir tadım günü yaşadım. Özel hazırlanmış çaylar, özel tadım bardaklarında sunulurken bu alanda uzman Halil Ulaş da bilgileri aktardı. Ardından da Mert Soley üçüncü nesil kahve demleme yöntemlerinden bahsetti ve Japon Sifonu adı verilen yöntemle hazırlanan kahvelerimizi tattık.

Salı, Şubat 10, 2015

Sıcacık ıhlamur kokusu…

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtanlar...

Kış geldiğinde evde sık sık ıhlamur demlerdi annem... O mis gibi kokusuyla daha ilk yudumda ısıtırdı içimizi. Bana göre soğuk kış günlerinin en sembolik sıcak içeceklerinin başında ıhlamur çayı arkasından da bol tarçınlı salep gelir... 

Güneş kaybolup da yerini bulutlar aldığında üzerimize yün kazakları, ayağımıza çorapları giymeye başladığımızda, yediklerimiz içtiklerimiz de değişiverir farkında olmadan. Kış gelmiştir ve vücudumuzun ısınmaya ihtiyacı vardır. Çünkü nasıl ki yaz sıcağında serinleten içeceklerle mutlu oluyorsak kışın da sıcak içecekler bizi keyiflendiriyor. Sütlü kahveden iyi demlenmiş çaya; ıhlamurdan salebe; limonlu tavuk suyu çorbadan süzme mercimeğe kadar hepsi ayrı bir lezzet, ayrı bir keyif....
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html

Sıkma portakalın tam zamanı..


Portakalbahcem.com’un müşterileri için hazırladığı ‘Otomatik Sipariş’ özelliğiyle sezonun en taze meyveleri her hafta ...
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Pazartesi, Şubat 09, 2015

OĞLAK YAYINLARINDAN 2 GÜZEL ESER...

Gastronomi dünyasına ilgi duyanlar için yeni 2 eser yayımlandı. Kitaplar elime ulaşır ulaşmaz her ikisini de inceledim.. 
Oğlak Yayınları ından çıkan biri yeme içme dünyası üzerine yazdığı kitaplarıyla tanınan Deniz Gürsoy'un Gastronomi Tarihi, diğeri de Tahir Tekin Öztan (Sahan restoranlarının sahibi olarak tanınır) tarafından hazırlanan 2 cilt halindeki Gurme Kent Gaziantep Mutfağı... 
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/kitaplik.html


İSTANBUL ANADOLU YAKASI’NIN EN YENİSİ: 
ATRIUM LOUNGE BAR

Hilton İstanbul Kozyatağı içinde yer alan Atrium Lounge& Bar modern 
dekorasyonu ve eşsiz lezzetleriyle, şehrin yeme içme kültüründe yepyeni  

Cumartesi, Ocak 31, 2015

SAĞLIK-GÜZELLİK-KADIN

Güzelliğin yeni adresi: Renouvelle Nişantaşı

Günümüzde gelişen teknoloji ve test edilmiş en yeni formüllerin kullanıldığı kozmetik ürünlerle birlikte bu gelişime paralel, işinde uzman dermatologlar sayesinde kadınların "güzellik", "bakım", "gençleşme", "estetik" isteklerine harika çözümler sunan merkezler de giderek çoğalıyor. Bunlardan biri de Dr. Burcu Yamangöktürk Solak'ın açtığı Renouvelle Nişantaşı.

Yaşı ne olursa olsun, her kadın güzel olmak, iyi görünmek ister....
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/saglik-olsun.html

Perşembe, Ocak 29, 2015

ELMALI BOHÇA TATLISI




















Gerekli Malzeme:
3 ADET ELMA, RENDELENMİŞ
YARIM SU BARDAĞI CEVİZ, İRİ  ÇEKİLMİŞ
1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM
1 ÇORBA KAŞIĞI TARÇIN
3 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
3 ADET GÜNLÜK TAZE YUFKA


Çarşamba, Ocak 21, 2015

Kahveli Bitter Kek


KAHVELİ BİTTER KEK 

Gerekli malzeme:
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TÜRK KAHVESİ
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
4-5 DİŞ KARANFİL .... 

Pazar, Ocak 18, 2015

Divan'da balkabağı günleri

KIŞ AYLARININ GÖZDESİ BALKABAĞI,
ÖZEL MENÜSÜ İLE DİVAN’DA

Gözalıcı rengi ve nefis tadıyla kış aylarını renklendiren balkabağı, farklı lezzet yorumlarıyla Divan Otelleri ve Restoranlarında misafirlerin beğenisine sunuluyor. 26 Ocak – 13 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan “Balkabağı Günleri”nde... http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Cuma, Ocak 16, 2015

Domino’s “Çikolatalı Sufle”

Fırından Kapınıza Gelen Sıcacık Lezzet
Evlere servis ve pizza kategorisinde lider olan Domino’s Pizza; sıcacık, akışkan çikolatalı
efsanevi lezzeti sufle ile... http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html