Pazar, Şubat 05, 2017

Geleneksel Bakırdan Modern Gusto’ya



Jumbo ile geleneksel bakır tencereler yerini, modern ve şık Gusto tencerelere bırakıyor.
Geçmişin izlerini taşıyan bakır malzeme çağdaş Jumbo tasarımlarında hayat buluyor, bakırın sıcak rengini Gusto tencere seti ile mutfaklara taşıyor. Lezzetli ve sağlıklı yemek pişirmek isteyenlerin tercihi olan bakır tencereler, Jumbo Gusto ile yeniden mutfaklarınıza giriyor. http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Cuma, Ocak 13, 2017

Gezgindamaklar ile Edirne'de tarih ve lezzet turu...



ANITLARI ve LEZZETLERİYLE  PAYİTAHT EDİRNE

Osmanlı İmparatorluğuna 92 yıl başkentlik yapmış serhat şehrimiz Edirne’ye yapacağınız seyahat için heyecanlanmak güzel bir his…
16.yy.da su sesi, müzik ve güzel kokularla akıl hastalarının tedavi edildiği ve 2004 yılında Avrupa konseyi tarafından Avrupa müze ödülüne layık görülen II.Beyazid külliyesi sağlık müzesi, 
Adalet Kasr-ı, Konstantin-Helena Kilisesi, Taş Han,Tarihi Meriç Köprüsü, Edirne Evleri, göreceğiniz muhteşem eserler arasında yer almakta. 



Bu tur’da, Ülkemizin  önemli kültür miraslarını barındıran bu Anıt Kent’imizde iki gün süresince başta, Mimar Sinan‘ın “ustalık eserimdir” dediği ve 2011 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Selimiye Camii, Külliyesi ve Selimiye Arastası olmak üzere, Semiz Ali Paşa Çarşısı, Bedesten, Rüstem Paşa Kervansarayı Muradiye Camisi, Üç Şerefeli Camii, Stevi Georgi Kilisesi, Büyük Sinagog i Arkeologi ve Etnografya Müzesi, 
Makedon Kulesi’ni tanıyacaksınız.
Edirne'ye günü birlik sadece meşhur ciğer tava yemeğe gidenler az değildir.. Ciğerle kalmaz ızgara köftesini hatta Meriç kıyısında bir de balığını tadarsınız.. 
 




Bu tur’da alışverişte özellikle tatlı alırken, kendinize sınır tanımayacak, Edirne’nin ünlü Badem Ezmesi, Acıbadem Kurabiyesi,
 Kavala Kurabiyesi, Deva-i misk tatlısı gibi enva-i çeşit özel tatlarla torbalarınızı dolduracaksınız.
 Edirne’ye gelip de Ciğer Tava yemeden dönülmez der büyüklerimiz…Köftesi de meşhurdur, hardaliyesi ve bozası da... Edirne'den dönerken kuru kırmızı biber ve Edirne beyaz peyniri almayı da ihmal etmemek lazım..
Diğer tadacağınız lezzetler ise; Izgara Köfte, Piyaz, Pastırmalı Paçanga, Sıra Et Çeşitleri, Ciğer Tava,Peynir Helvası.

 “GEZGİNDAMAKLAR” İLE
ANITLARI ve LEZZETLERİYLE  PAYİTAHT EDİRNE

11-12 2017, 2 gün, 1 gece, Karayoluyla
Sadece 20 gezginin katılabileceği,sıradışı menülerle kahvaltı ve yemeklerin de dahil olduğu  bu paket programın ücreti:  590 TL’den itibaren
Detaylı bilgi için: www.gezgindamaklar.com  / Tel :  0216 348 53 90

Perşembe, Aralık 22, 2016

Gastronomi Randevusu

Randevu İstanbul, damaklarda hoş bir lezzetle sona erdi

Yılın “Son Randevusu”nda 19. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali; 16-22 Aralık tarihleri arasında 3 salonda, 80 seansta 13 ülkeden 30’a yakın filmi izleyicileriyle buluşturdu, 9 film sunumu, 4 söyleşi ve 7 gastronomi filmleri sunumu ile yan etkinlikler düzenledi, 11 üniversitenin sinema, televizyon ve gastronomi bölümleri öğrencilerine toplamda 7000 adet bilet dağıtıldı.

Festival, dopdolu programı ve yeni bölümü Gastronomi Filmleri ile damaklarda hoş bir lezzet bırakarak sona erdi. 
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html 

Pazar, Aralık 18, 2016

Balık Çorbası

BALIK ÇORBASI

6 kişilik
1 adet kırlangıç ya da levrek balığı
1 adet kuru soğan
2 adet defneyaprağı
3-4 tane top karabiber
1 adet havuç, 1 adet patates
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı un
Yarım limonun suyu
Tuz

Bir tencereye 6 bardak su, 1 bütün soyulmuş kuru soğan, 2 defne yaprağı ve top karabiberleri koyup kaynamaya bırakın. Su kaynadığında temizlenmiş bütün haldeki balığı tencereye bırakın. Tuz ekleyip 10-12 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.

Balığı kevgirle sudan alıp soğumaya bırakın. Tenceredeki balık suyunu ince bir süzgeçten süzüp suyu yine aynı tencereye koyun.

Havuçları ve patatesleri minik küpler halinde doğrayıp balık suyuna ilave edin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Bir kapta un ve limon suyunu biraz balık suyu ilavesiyle çırparak terbiyeyi hazırlayın. Kaynamakta olan tencereye ilave edin. Balıkların etlerini ayıklayıp maydanozu kıyın ve tencereye ilave edin. Bir taşım kaynatın. Tadını kontrol ettikten sonra sıcak olarak servis yapın.

* Başta Marmara Bölgesi olmak üzere Ege Bölgesi kıyı şeridinde de balık çorbası yapılır. Mevsiminde kırlangıç balığı ile yapılan balık çorbası diğer zamanlarda levrek, çipura gibi beyaz etli balıklarla da sebzeli ya da sadece meyaneli olarak pişirilir. Karadeniz mutfağında ise benzer şekilde Hamsi çorbası yapılır.

Çarşamba, Aralık 14, 2016

Sıcacık ve lezzetli sofraların kahramanı
Philips Viva El Blender’ı
Doğrama ve çırpmaya kolaylık getiren Philips’in Viva El Blender  Serisi, soğuk kış günlerinde sofralarına sıcak lezzetler taşımak isteyenlere hız kazandırıyor. Evde sağlıklı ve besleyici yiyecekler hazırlamayı sevenlerin favorisi Philips Viva El Blenderı, keyifli ... http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Salı, Aralık 13, 2016

Yılbaşı sofralarının geleneksel lezzeti hindi

Günaydın farkı ile sofralarınızda...
Kalite ve lezzetin buluşma noktası olan Günaydın, zengin menüsüyle her sene yılbaşı sofralarını lezzet şölenine dönüştürüyor. Günaydın’ın bir yılbaşı geleneği olan ve özenle hazırlanan hindisi, bu yıl da kalabalık yılbaşı yemeklerini taçlandırıyor. http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
 

Çarşamba, Kasım 16, 2016

DÜNYA İTALYAN MUTFAĞI HAFTASINA ÖZEL EATALY’DEN ÖZEL MENU

Türk lezzetseverler ile gastronomi profesyonellerine gerçek İtalyan ürünlerini tanıtmayı amaçlayan "İtalyan Mutfağı Haftası" ve "Autentico Italiano" programları 21-27 Kasım tarihlerinde tüm dünyayla eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Salı, Ekim 18, 2016

Doğadan’dan yeni bir lezzet; Zencefil-Ihlamur-Ballı


Doğadan bir ilki gerçekleştirdi, ıhlamurun benzersiz faydalarını, bağışıklık dostu zencefil ve balın lezzetiyle buluşturdu. Doğadan’ın 40 yıllık uzmanlığıyla bitkilerin tüm iyiliğini sunduğu yepyeni lezzeti; Doğadan Zencefil-Ihlamur-Ballı, mevsim geçişlerinde ve soğuk kış günlerinde vazgeçilmeziniz olacak.

Doğadan Zencefil-Ihlamur-Ballı; zencefil ile geleneksel bal lezzetinin müthiş uyumu ve ıhlamurun rahatlatıcı desteğiyle kendine bir iyilik yapmak isteyenleri bekliyor. Her zaman en doğru bitki ve meyveleri, en doğru oranlarda bir araya getiren Doğadan’ın, 40 yıllık uzmanlığıyla sunduğu Zencefil-Ihlamur-Ballı ile sonbaharın keyfini çıkartmaya hazır olun.

Cuma, Ekim 14, 2016

Türkiye’nin tarım alanları kararıyor

TEMA Vakfı 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde kömürlü termik santrallerin Türkiye’nin tarım arazilerine olan etkilerine dikkat çekti. Son 13 yılda 2,4 milyon hektar tarım arazisinin kaybedildiğine vurgu yapan TEMA Vakfı Genel Müdürü Doç. Dr. Barış Karapınar, “Bu rakam Türkiye’deki tarım topraklarının yaklaşık %10’una tekabül ediyor. Son dönemde benimsenen kömür odaklı enerji politikaları nedeniyle Türkiye tarımının geleceği için tablo karanlık görünüyor. Tarımsal açıdan önemli bölgelerimiz olan Adana, Çanakkale ve Konya Havzası büyük kömür yatırımları ile karşı karşıya. Kömür ve linyitle çalışan termik santrallerin insan sağlığına, doğaya ve tarım arazilerine verdiği zararlar büyük” dedi.


Kömürün yarattığı hava kirliliği tarımı etkileyecek



“Tüm Türkiye’de 80’e yakın termik santral yapılması planlanıyor” diyen Karapınar, her biri 150-200 km çaplı bir alanı etkileyecek olan bu santrallerin yaratacağı hava kirliliğinin 15 milyon hektar tarım alanını olumsuz etkileyeceğini vurguladı. Türkiye’nin önemli tarım alanlarını barındıran Çanakkale’de işletmedeki 3 santrale ek 13 santral yapılmasının planladığının altını çizen TEMA Vakfı Genel Müdürü, bölgede meydana gelecek hava kirliliğine ve etkilerine dikkat çekti.

Tarımsal gelir kaybı yaşanacak

Çanakkale için bir modelleme çalışması yaptıklarını belirten Karapınar, elde ettikleri sonuçlara göre yeni santrallerin hayata geçmesiyle bölgedeki hava kirliliğinde yıllık ortalama düzeylerin %50-%150 oranlarında artacağını aktardı. Bu kirliliğin 1400 km2’lik bir alana etki edeceğini ifade eden Karapınar, bu tahminlere göre tarımsal gelirlerin 3 milyar TL’yi aştığı Çanakkale’de hava kirliliğinin önemli verim kayıplarına neden olacağını söyledi.

İklim değişikliğini tetikliyor

Hava kirliliğinin yanı sıra kömürlü termik santrallerden kaynaklanan başka bir önemli sorun ise iklim değişikliği. Kömürlü termik santraller, ürettikleri elektrik miktarına göre en fazla sera gazı salan tesisler. Kömür odaklı enerji politikalarına devam eden Türkiye, iklim değişikliğinin etkilerinden en fazla etkilenecek ülkelerden biri. Karapınar'ın da ana yazarlarından olduğu Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli* raporları, Türkiye’de yıllık ortalama sıcaklığın 2,5 ila 4 derece arasında artacağını gösteriyor. Raporlara göre bu artış Ege’de ve Doğu Anadolu’da 4 derece, iç bölgelerde ise 5 dereceyi bulacak. Türkiye daha sıcak, daha kurak ve yağışlar açısından daha belirsiz bir iklim yapısına sahip olacak. Önlem alınmaz ise doğal varlıklara doğrudan bağımlılığı nedeniyle iklim değişikliğinden en fazla tarım sektörü etkilenecek.

Birleşmiş Milletler’in gündeminde de tarım var

Birleşmiş Milletler (BM), 17 başlıkta 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni belirledi. Bunlar içerisinde öncelikli olarak yoksulluk ve açlığın bitirilmesi yer alıyor. Hedeflerin neredeyse tamamı, sürdürülebilir üretim-tüketim desenleri, iklim değişikliği ve etkileri ile mücadele, dayanıklı kentler, herkes için su, sağlıklı yaşam gibi başlıklarla tarımın önemine vurgu yapıyor. Bu hedeflerin 15’incisi toprak bozulumunun engellenmesini kapsıyor. Açlığın bitirilmesi ve gıda güvencesi için tarımsal üretimin etkin ve sağlıklı bir şekilde devam ettirilmesi ana koşul. TEMA Vakfı Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi kapsamındaki etkin rolüyle** uluslararası gündemi yakından takip etmeye ve gerekli çalışmaları yapmaya devam ediyor.

*Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (Intergovernmental Panel on Climate Change- IPCC)

Pazartesi, Ekim 10, 2016

SAFRAN ÇİÇEĞİYLE , MOR, KIRMIZI, TURUNCU  TARLALAR 
VE ZAMAN HASAT ZAMANI 

Safranbolu – Yörük Köyü
 Bir çok Sonbahar yaşanmıştı Hasat Zamanı Safran Çiçeğinde... Yine Bir Sonbahar bereketini damlatırken yağmur damlaları, sararsa da yapraklar biraz daha, düşmüşken ayaklarınızın ucuna, hadi koşun, uzanın boylu boyunca  Mor, Kırmızı , Turuncu tarlalara… 

Duru Bulgur’dan ayın lezzeti: Aşure 


Mutfak kültürümüzün en lezzetli tatlarından Aşure, Muharrem ayının başlamasıyla evlerde kazan kazan pişirilmeye, konu komşuya dağıtılmaya başlandı. Bereketin ve dayanışmanın sembolü bu güzelim tatlıyı bir de Duru Bulgur’un size özel hazırlanan Duru Lezzetler'den Sütlü Aşure tarifi ile hazırlamaya ne dersiniz? http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Çarşamba, Ekim 05, 2016

PORTAKALLI AŞURE

AYVALI PORTAKALLI AŞURE

Kış aylarında aşureler nar taneleri ile renklenir, daha da bereketlenir..


20 KASE İÇİN GEREKLİ MALZEME:
1 SU BARDAĞI AŞURELİK BUĞDAY (Akşamdan ıslatılacak)
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ KURU FASULYE
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
4-5 TANE KURU İNCİR
7-8 TANE KURU KAYISI
1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM
YARIM ÇAY BARDAĞI KUŞ ÜZÜMÜ
1 ADET PORTAKAL
1 ADET AYVA veya ELMA
1.5 SU BARDAĞI 
TOZ ŞEKER

ÜZERİNE SERPMEK İÇİN:
TARÇIN
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ
NAR TANELERİ 

1. Buğdayı akşamdan ıslatıp sabahleyin suyunu süzün. Büyükçe bir tencereye koyup üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Buğdaylar yumuşayana kadar pişirin. Yıkanmış süzülmüş pirinci ekleyip pirinç yumuşayana kadar pişirmeye devam edin ( orta ateş)
2. Haşlanmış nohut, fasulye ve doğranmış (minik minik olsun) kuru kayısı, kuru incir ve üzümleri ekleyin. Karıştırın ve 5 dakika sonra küçük küp küp kesilmiş ayvayı ilave edin.
3. Portakalın kabuğunu rendeleyip tencereye ilave edin. Kabuğunu soyup portakalı minik minik doğrayın ve aşureye ekleyin. Kaynadıkça yavaş yavaş koyulaşıp kıvam alacaktır. Gerektikçe azar azar sıcak su ekleyin.
4. Son olarak 1.5 su bardağı toz şeker ilave edin ve 10-15 dakika daha orta-kısık arası ateşte pişirin.
5. Sıcakken kaselere doldurup üzerine tarçın serpin. Dövülmüş ceviz nar taneleri serpiştirip soğumaya bırakın. Afiyet olsun. “Bolluk bereket, sağlık şifa olsun” diyerek dağıtın…

Çarşamba, Eylül 28, 2016

Demiri pekmezden çinkoyu köfteden alsın..

Okulların açılmasıyla birlikte özellikle okul çağındaki çocuklarda görülen hastalıklar da artıyor. Bu durumu önlemek için çocukların bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Ispanak, yumurta, mandalina, köfte, balık, bulgur, nohut.. 
Çocuklarınızın sağlığı için renkli de dengeli gıda almalarını sağlayın. http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html


Bulgur, makarna ve pirinçten daha sağlıklı bir besin 


Bulgurdaki B grubu vitaminleri, folik asit ve lifin pirinç ve makarnadan yüksek olduğunu belirten Duru Bulgur Beslenme Uzmanı Seçil Kenar, beslenmede ve kilo kontrollerinde pirinç ve makarna yenilmesi yerine, bulgurun tüketilmesinin önemini vurguladı. Kenar, sağlıklı kilo vermek için özellikle diyet listelerine tok tutma özelliği doğal bulgurun eklenmesini de tavsiye etti. http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html 

Pazartesi, Ağustos 29, 2016

Yaz sofranızı Kabak musakka ile lezzetlendirin..

Yaz demek domates, biber, patlıcan, kabak demek... Bamya, yeşil fasulye, dolmalık biber, börülce demek.. Kavun, karpuz, şeftali, mürdüm, kızılcık demek..

Kabak deyince de çeşit bol. Sakız kabağı, Girit kabağı, körpesi, irisi, dolmalık, kızartmalık derken kabak elimize geçince her türlü pişiriyoruz. Mücver, musakka, dolma, kızartma, türlü, pirinçli kabak, zeytinyağlı ekşili kabak.. Tek başına piştiği gibi pek çok malzemeye de eşlik ediyor. Ege'li bir komşum "biz börülce yemeğine 1 tane de kabak koyarız" demişti.. Ben de bamya yemeğine bir kabak doğrayıp ekledim, çook yakıştı! Deneyin derim..

Ve kabağa beşamel sos da yakışır, peynir, yoğurt da.. Cevizli yoğurtlu kabak salatası da yaptım bu yaz. Şimdi nefis bir "Kabak Musakka" tarifim var size.. Bu fotoğrafta gördüğünüz güveçteki musakkayı Yunan adalarından biri olan Samos'da tatmıştım. Aslında bizim kıyma ile yaptığımız kabak, patlıcan, patates musakkanın hemen hemen aynısı.. Fark yaratan ise üzerindeki nefis beşamel sosla birlikte birer kişilik güveçlerle fırınlanmış olması..

KABAK MUSAKKA
Malzemesi:
3 adet körpe kabak
250 gr kıyma
2 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber 
Beşamel için:
2 su bardağı süt
30 gr tereyağ (2 kaşık)
30 gr un (2 kaşık)
Tuz
Kabakları yuvarlak dilimleyip zeytin yağda hafifçe kızartıp kağıt peçete üzerine çıkarın. Soğanı kıyıp kıyma ve salça ile güzelce kavurun. Güveçlerin içine kıymayı ve kabakları kat kat döşeyin (tek bir kaba da olabilir). Beşamel sos için ufak ve derin bir sos tavasında eriyen tereyağında unu kavurup azar azar süt ekleyerek akışkan kıvama gelene kadar pişirin. Hemen kabakların üzerine kalınca bir kat halinde dökün. Üzerinin iyi kızarması için bir yumurtayı çırpıp beşamelin üzerine fırça ile sürün.180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Cuma, Ağustos 26, 2016

Duru Bulgur'da çeşitler zengin, seçenek çok..

Duru Bulgur, bulgur çeşitleriyle de lider

Türk bulgurunu dünyaya tanıtmayı misyon edinen Duru Bulgur, taş değirmen kullanarak ürettiği birbirinden lezzetli bulgur çeşitleriyle her damak zevkine hitap ediyor. Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, Türk Bulgurunu dünyaya tanıtmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını, her ülkenin damak zevkine uygun bulgur ve bulgurlu inovasyon ürünleri geliştirerek Ar-Ge’ye ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi.


Türkiye’nin lider gıda firmalarından Duru Bulgur, ürettiği 15 çeşit bulgurla sektöründe de lider durumda yer alıyor. Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla bulgurla ilgili sağlıklı ve doğal ürünler geliştirdiklerini söyledi. Bu amaçla Ar-Ge’ye ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten İhsan Duru, “Bulgurlu ürünlerimizi geliştirirken sağlıktan, doğallıktan ve lezzetten asla ödün vermiyoruz. Yurt dışı çalışmalarımızda da gittiğimiz ülkenin damak zevkine, yemek kültürüne göre bulgurlu tarifler ve yemekler geliştiriyoruz. Pirinç hayranı Çinlilere bulguru sevdirdik, makarna, pizza hayranı İtalyanları bulgurla tanıştırdık” diye konuştu.


Bulgur çeşitleri altı sınıfta toplanıyor


Genel olarak renk ve özellikleri bakımından bulgur çeşitleri; Sarı, Esmer ve Kepekli Bulgur olmak üzere üç ana sınıftan oluşuyor. Dünya ve Türk mutfağında en çok tanınan ve tüketimi fazla olan bulgur çeşitleri ise boyutlarına göre altı sınıfta toplanıyor. Bunlar; Pilavlık, Köftelik, Başbaşı, Çiğköftelik, Midyat ve İri Pilavlık olarak sınıflandırılıyor. Bu çeşitlerin tamamı, sarı, esmer ve kepekli bulgur olarak üretilebiliyor. 


Başbaşı Bulgur bambaşka


Son derece lezzetli olan ve her geçen gün popülerliği artan Duru Bulgur’a ait Başbaşı Bulgur, buğdayın en doğal halinden, taş değirmende kırılmadan kabuğu soyularak üretiliyor. Besin değeri olarak tam buğdaya yakın olan oldukça iri taneli ve lezzetli olan Başbaşı Bulgur’dan yapılan pilavlar özellikle çocuklar tarafından çok seviliyor. 


Hem Doğal Hem Kolay Bulgur: Duru Dual 


Duru Bulgur, yemek yapmaya vakti olmayan tüketicileri için ürettiği Dual Bulgur serisiyle taş değirmenin eşsiz lezzetini ve doğallığını sofralara taşıyor. Duru Dual Bulgur Serisi, kullanım kolaylığı ve zamandan tasarruf sağlayan tamamen doğal hiçbir katkı maddesi içermeyen bulgur karışımlarından oluşuyor. Duru Dual ürünlerinin içeriğindeki tüm bileşenlerin (bulgur-mantar, bulgur - nohut, bulgur - mercimek, bulgur -şehriye) pişme süreleri de aynı… Bir porsiyon (60 gr) Duru Dual’den günlük protein miktarının %15’ini alabiliyorsunuz. 

Duru Dual ürünler; Mantarlı Bulgur, Nohutlu Bulgur, Mercimekli Bulgur ve Şehriyeli Bulgur çeşitlerinden oluşuyor. 



Perşembe, Haziran 30, 2016

DONDURMADA YEPYENİ İTALYAN LEZZETİ PERNIGOTTI IL GELATO…

Pernigotti’nin 156 yıllık çikolata ve dondurma üretimindeki deneyimi ve ustalığından doğan enfes Pernigotti Il Gelato, dondurma tutkunlarını İtalyan lezzetiyle buluşturuyor.

Farklı ve özel lezzetiyle bambaşka bir çikolata deneyimi yaşatan Pernigotti, şimdi dePernigotti Il Gelato markasıyla İtalyan dondurmasının enfes lezzetini dondurma tutkunlarıyla buluşturuyor.  


Yaz tatilinde çocuklar için eğlenceli ve sağlıklı atıştırmalıklar, doyurucu bol peynirli kahvaltılar!

Keyifle yenilebilen eğlenceli peynirler, renkli süslenmiş tabaklardaki sağlıklı atıştırmalıklara hangi çocuk hayır diyebilir ki? Peyniri günün her saati yenilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren ve peynir yemeyenlere de peyniri sevdiren Muratbey Peynirleri Beslenme uzmanları, yaz tatilinin başlamasıyla çocukların... http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html 

Cuma, Haziran 17, 2016



Kayseri güzellikleri ve lezzetleriyle bir gezi...
Geçtiğimiz nisan ayında, Radisson Blu HotelKayseri’nin daveti ve ev sahipliği ile çok keyifli bir Kayseri gezisi yaptık. Yemek, gezi ve mekan yazarı blogger dostlarla birlikte hem Kayseri’yi tanıma hem de Kayseri mutfağının lezzetlerini tatma fırsatı bulduk. Arka arkaya seyahatler ve araya giren çekimler, festival organizasyonu derken Kayseri gezi notlarımı yazıya aktarmaya nihayet vakit bulabildim. 
Devamı http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html

Salı, Haziran 14, 2016


Ramazan Sofraları Yudum Kızartma
Ustası’yla Şenleniyor!


Türkiye’nin en büyük sıvı yağ üreticisi Yudum Gıda’nın kızartmalar için özel olarak ürettiği Yudum Kızartma Ustası ile Ramazan ayında iftar sofraları şenleniyor. Kızartmalar daha az yağ çekiyor, börekler ve patatesler çıtır çıtır olurken, sebzeler kızardığında diri kalıyor. http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html