Perşembe, Nisan 09, 2015

Fırıncılık Dünya Şampiyonası


Dünyanın en prestijli fırıncılık yarışması, 9- 16 Nisanda ilk kez İstanbul’da


Türkiye Fırıncılar Milli Takımı, dünya fırıncılık şampiyonası ön elemesinde pide, açma ve karalahana ekmeğiyle yarışacak 




Fırıncılık sektörünün dünyadaki en prestijli yarışması olan Fırıncılık Dünya Şampiyonası ön elemeleri ‘Louis Lesaffre Cup’ın Afrika – Akdeniz Bölgesi seçmeleri 9-16 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştiriliyor. 
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html


Salatanın Meksikalısı Ranchero’da

İstanbul’un Meksikalısı Ranchero’nun tercihe göre et, tavuk, deniz mahsulleri veya sadece mevsim yeşillikleri ve özel soslarla hazırlanan “düşük kalorili, bol lezzetli” egzotik salataları, damak tadından taviz vermeden formunu korumak isteyen lezzet tutkunlarını bekliyor. Ranchero, Meksika yemeği seven müdavimlerine, taze mevsim sebzeleri, özel garnitürler ve patentli soslarla hazırlanan egzotik salata mönüleri sunuyor. Mekana özgü bir lezzet olan Ranchero Salad, sadece yeşilliklerden oluşan vejetaryen lezet Mexican Cesar Salad, karidesle hazırlanan Ensalada Con Camarones, mısır ya da buğday unundan yapılan tortilla kabuğu içinde servis edilen Taco Salad, yeni bir tarif Ensalada Unica ve exotica sos ile hazırlanan Ensalada Con Atun, Ranchero’nun favorileri arasında yer alıyor. Mekanın Suadiye, Nişantaşı ve Trump Cadde şubelerindeki salata mönülerinde fiyatlar 22,50 TL ile 28,50 TL arasında değişiyor. Söylemesi zor isimlere sahip olsalar da özellikle öğle ya da akşam öğünlerinde hafif ve sağlıklı tatlar arayanlar Meksikalı&Türk bir aile tarafından işletilen Ranchero’nun Türk damak tadına uygun zengin salata mönüsünden seçimler yapabilir.
Bilgi ve Rezervasyon için: www.ranchero.com.tr

Salı, Mart 31, 2015

7 Nisan'da Alanya HEP Üniversitesi'nde


7 Nisan Salı günü Alanya Hep Üniversitesi Gastronomi bölümünün daveti üzerine Alanyalılar'la ve üniversiteli gençlerle buluşuyoruz..
Konumuz tabii ki mutfak.. Çok lezzetli bir söyleşi olacak, bekleriz!

Perşembe, Şubat 19, 2015

Pırasa Soslu Çipura ve Febreze...

Koku duyumuz, hayatımız ve davranışlarımız üzerinde gerçekten etkilidir. Özellikle de yemek kokuları... Burnumuza hoş gelmeyen bir pişirme kokusu iştahımızı da yemek keyfimizi de kaçırır, olumsuz yönde etkiler. Özellikle mutfakta yemek pişirirken ya da malzeme hazırlığı yaparken "kötü koku" olarak tanımladığımız bazı kokular kaçınılmazdır. Lezzete olumsuz bir etkisi olmasa da yemek pişirme tercihlerimizi olumsuz etkiler. Örneğin İşkembe çorbası, sarımsak, balık, kızartma yağı gibi istemediğimiz ve her yere sinen, kolay kolay da gideremediğimiz kokular.
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html 

Pazar, Şubat 15, 2015

Kokusu, tadı, rengi ile özel çaylar

Kokusu, tadı, rengi ile özel çaylar

Geçtiğimiz haftalarda blog yazarlarına özel bir çay tadım etkinliği düzenlendi. Beşiktaş Akaretler'de bulunan Mert Soley'in sahibi olduğu Cup Third Wave Ccoffee Shop'da Asia Chai Art Halil Ulaş'tan uzakdoğunun egzotik ve şifalı çaylarını dinlerken aynı zamanda da keyifli bir tadım günü yaşadım. Özel hazırlanmış çaylar, özel tadım bardaklarında sunulurken bu alanda uzman Halil Ulaş da bilgileri aktardı. Ardından da Mert Soley üçüncü nesil kahve demleme yöntemlerinden bahsetti ve Japon Sifonu adı verilen yöntemle hazırlanan kahvelerimizi tattık.

Salı, Şubat 10, 2015

Sıcacık ıhlamur kokusu…

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtanlar...

Kış geldiğinde evde sık sık ıhlamur demlerdi annem... O mis gibi kokusuyla daha ilk yudumda ısıtırdı içimizi. Bana göre soğuk kış günlerinin en sembolik sıcak içeceklerinin başında ıhlamur çayı arkasından da bol tarçınlı salep gelir... 

Güneş kaybolup da yerini bulutlar aldığında üzerimize yün kazakları, ayağımıza çorapları giymeye başladığımızda, yediklerimiz içtiklerimiz de değişiverir farkında olmadan. Kış gelmiştir ve vücudumuzun ısınmaya ihtiyacı vardır. Çünkü nasıl ki yaz sıcağında serinleten içeceklerle mutlu oluyorsak kışın da sıcak içecekler bizi keyiflendiriyor. Sütlü kahveden iyi demlenmiş çaya; ıhlamurdan salebe; limonlu tavuk suyu çorbadan süzme mercimeğe kadar hepsi ayrı bir lezzet, ayrı bir keyif....
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html

Sıkma portakalın tam zamanı..


Portakalbahcem.com’un müşterileri için hazırladığı ‘Otomatik Sipariş’ özelliğiyle sezonun en taze meyveleri her hafta ...
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Pazartesi, Şubat 09, 2015

OĞLAK YAYINLARINDAN 2 GÜZEL ESER...

Gastronomi dünyasına ilgi duyanlar için yeni 2 eser yayımlandı. Kitaplar elime ulaşır ulaşmaz her ikisini de inceledim.. 
Oğlak Yayınları ından çıkan biri yeme içme dünyası üzerine yazdığı kitaplarıyla tanınan Deniz Gürsoy'un Gastronomi Tarihi, diğeri de Tahir Tekin Öztan (Sahan restoranlarının sahibi olarak tanınır) tarafından hazırlanan 2 cilt halindeki Gurme Kent Gaziantep Mutfağı... 
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/kitaplik.html


İSTANBUL ANADOLU YAKASI’NIN EN YENİSİ: 
ATRIUM LOUNGE BAR

Hilton İstanbul Kozyatağı içinde yer alan Atrium Lounge& Bar modern 
dekorasyonu ve eşsiz lezzetleriyle, şehrin yeme içme kültüründe yepyeni  

Cumartesi, Ocak 31, 2015

SAĞLIK-GÜZELLİK-KADIN

Güzelliğin yeni adresi: Renouvelle Nişantaşı

Günümüzde gelişen teknoloji ve test edilmiş en yeni formüllerin kullanıldığı kozmetik ürünlerle birlikte bu gelişime paralel, işinde uzman dermatologlar sayesinde kadınların "güzellik", "bakım", "gençleşme", "estetik" isteklerine harika çözümler sunan merkezler de giderek çoğalıyor. Bunlardan biri de Dr. Burcu Yamangöktürk Solak'ın açtığı Renouvelle Nişantaşı.

Yaşı ne olursa olsun, her kadın güzel olmak, iyi görünmek ister....
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/saglik-olsun.html

Perşembe, Ocak 29, 2015

ELMALI BOHÇA TATLISI




















Gerekli Malzeme:
3 ADET ELMA, RENDELENMİŞ
YARIM SU BARDAĞI CEVİZ, İRİ  ÇEKİLMİŞ
1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM
1 ÇORBA KAŞIĞI TARÇIN
3 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
3 ADET GÜNLÜK TAZE YUFKA


Çarşamba, Ocak 21, 2015

Kahveli Bitter Kek


KAHVELİ BİTTER KEK 

Gerekli malzeme:
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TÜRK KAHVESİ
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
4-5 DİŞ KARANFİL .... 

Pazar, Ocak 18, 2015

Divan'da balkabağı günleri

KIŞ AYLARININ GÖZDESİ BALKABAĞI,
ÖZEL MENÜSÜ İLE DİVAN’DA

Gözalıcı rengi ve nefis tadıyla kış aylarını renklendiren balkabağı, farklı lezzet yorumlarıyla Divan Otelleri ve Restoranlarında misafirlerin beğenisine sunuluyor. 26 Ocak – 13 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan “Balkabağı Günleri”nde... http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Cuma, Ocak 16, 2015

Domino’s “Çikolatalı Sufle”

Fırından Kapınıza Gelen Sıcacık Lezzet
Evlere servis ve pizza kategorisinde lider olan Domino’s Pizza; sıcacık, akışkan çikolatalı
efsanevi lezzeti sufle ile... http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
BU KIŞIN OSCAR ADAYI: HARDAL ÇORBASI

Kışın vazgeçilmezi çorbalar, hardal ile daha da lezzetleniyor. Peki siz hiç hardal çorbasını denediniz mi? Dünya mutfağının ünlü hardal markası Maille.... http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Kahvaltı çok önemli

Çocuklarda kahvaltı alışkanlığı, obeziteyi engelliyor
matematik notunu bile yükseltiyor!

Okul çağındaki çocukların düzenli kahvaltı yapmasının derslerdeki başarılarının artmasında son derece önemli olduğunu belirten Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Banu Topalakçı, “Kahvaltı yapılmadığı takdirde, çocuklarda dikkat dağınıklığı, yorgunluk....

Limonata ile sağlık, şifa...

Sıcak aylarda serinleten kışın ise şifa dağıtan mucizevi içecek limonatanın, az şekerli yapılması ve her gün en az 1 bardak tüketilmesi öneriliyor. Besin değerleri bakımından tam bir sağlık dostu olan limonata; vitamin, kalsiyum, fosfor ve demir gibi mineralleri de içeriyor. Devamı...
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Cuma, Aralık 19, 2014

Fransız ördeği ve Türk damak tadı...


Tavuk, kaz, hindi, ördek... Kümes hayvanlarının etiyle soğanlı yahniler, tepsi kebabı tabir edilen tandır usulü fırında pişirmeler; çevirmeler, kapamalar.. Göğüs eti kısmıyla yapılan çorbalar, pilavlar... Anadolu mutfağında, Türk yemek kültüründe yani yaşadığımız bu toprakların halk mutfağında da saray mutfağında da bu lezzetler mevcut. Şimdilerde bizde kalmamış, kaybolup gitmiş olabilir; Avrupa'da şehirlinin lüks restoranlarda, şık tabaklarda, astronomik rakamlar ödeyerek yediği ÖRDEK, tek tük de olsa bizde halâ özellikle kasabalarda, köylerde pişiriliyor. Hem de en geleneksel yöntemlerle en lezzetli şekilde...

ANCAAAK... Az önce gelen bir bültenle okuduğum haber beni gerçekten delirtti mi desem? çıldırttı mı desem? bilemedim. Söylenmeye başladım. İyi de dedim niye kendi kendine konuşuyorsun?. Dök içini sosyal medyaya!... Nasılsa bir okuyan, anlayan olur... 

Efendim konu Fransız Ördeği'nin bizim gıda pazarında satılmasıyla ilgili... Asıl tahammül edemediğim de İstanbul'daki Fransız Sarayı'nda malum Fransız aşçılık okulunun öğrencileri ve bilmem kaç yıldızlı şefin 'TÜRK DAMAK TADI'na uygun (güya) yaptıkları ördek mönüsü. (Bu arada MENU yazılır MÖNÜ okunur)... Pekmezli ve tahinli ördek köftesi!?... İnsaf artık.. Yahu ördek etinin kendine has bir tadı, kokusu, lezzeti vardır. Yapa yapa bunu mu yaptınız? Türk damak tadı Fransızlar'a mı kalmış? Afedersiniz ama Türk damak tadı, Türk yemekleri hakkında hiç bir şey bilmiyorlar. Türk damak tadına uydurmaya çalışmakla bilgisizliklerini açıkça ortaya koyuyorlar.. Yani diyeceğim o ki Türk damak tadı bahane, Fransız Ördeği ve Metro şahane'..
'Kuş gribi' bahanesiyle yerli cins o güzelim tavuklarımızı, kazlarımızı, ördeklerimizi bitirdik, kaldık Fransız Ördeğine... Üstelik lansman da yerli malı haftasına denk gelmiş:)))