Thursday, February 19, 2015

Pırasa Soslu Çipura ve Febreze...

Koku duyumuz, hayatımız ve davranışlarımız üzerinde gerçekten etkilidir. Özellikle de yemek kokuları... Burnumuza hoş gelmeyen bir pişirme kokusu iştahımızı da yemek keyfimizi de kaçırır, olumsuz yönde etkiler. Özellikle mutfakta yemek pişirirken ya da malzeme hazırlığı yaparken "kötü koku" olarak tanımladığımız bazı kokular kaçınılmazdır. Lezzete olumsuz bir etkisi olmasa da yemek pişirme tercihlerimizi olumsuz etkiler. Örneğin İşkembe çorbası, sarımsak, balık, kızartma yağı gibi istemediğimiz ve her yere sinen, kolay kolay da gideremediğimiz kokular.
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html 

No comments: